Здравейте, съвсем на кратко ще Ви запозная с моят случай и ще помоля за помощ. Преди време за моят имот бе направен опит да бъде продаден неправомерно. Не се получи, но "ПРОДАВАЧА" бе взел вече пари от "купувача" . Сега те се съдят и делото е проключило на някаква инстанция. Въпросът ми е , че аз искам да си продам своя собствен имот, а излиза някаква вписана исква молба .МИсля , че ттова е относно техният спор. Как да я премахна? Как да я залича и да не излиза повче в удостоверенията за тежести, защото това притеснява брокарите?
Благодаря и весели празнци
- Дата и час: 11 Яну 2025, 09:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какво да направя?
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Какво да направя?
KOKOLA написа:Здравейте, съвсем на кратко ще Ви запозная с моят случай и ще помоля за помощ. Преди време за моят имот бе направен опит да бъде продаден неправомерно. Не се получи, но "ПРОДАВАЧА" бе взел вече пари от "купувача" . Сега те се съдят и делото е проключило на някаква инстанция. Въпросът ми е , че аз искам да си продам своя собствен имот, а излиза някаква вписана исква молба .МИсля , че ттова е относно техният спор. Как да я премахна? Как да я залича и да не излиза повче в удостоверенията за тежести, защото това притеснява брокарите?
Благодаря и весели празнци
Попаднал си наистина в тъпа ситуация.
Но опитай следното: Вероятно знаеш имената на тези които са се съдили - на "продавача" и "купувача". В деловодството на първоинстанционния съд ще намериш номера на делото и какъв е изхода му, макар да твърдиш че е приключило. Ако това е така поискай препис от влязлия в сила съдебен акт и при Съдията по вписванията ще поискаш отбелязване на този акт, с който е приключил спора. Струва ми се обаче, че ще срещнеш трудност при получаване на преписа щом не си страна или участник в делото, но дано попаднеш на разбран колега.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
именно..наистина тъпа е ситуацията..що за случай е това , човек да не е страна по казус касаещ негов имот ....какво е това??
- kkkkkk
- Нов потребител
Ако е бил неуспешен, както казвате опита за продажба на вашия имот, то как така ще има вписана искова молба по вашата партида?!?!?!
Още повече, че предмета на спора е друг и касае облигационни отношения, а не вещно-правен спор, за да се изисква вписване на искова молба.
Като собственик на имота, можете да поискате препис от исковата молба и да видите какъв е предмета на спора.
Още повече, че предмета на спора е друг и касае облигационни отношения, а не вещно-правен спор, за да се изисква вписване на искова молба.
Като собственик на имота, можете да поискате препис от исковата молба и да видите какъв е предмета на спора.
- Never
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|