начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Спешно адвокат от София

Казуси за недвижими имоти

Спешно адвокат от София

Мнениеот kotkata » 11 Май 2007, 21:58

Здравейте!Както явно често се случва и в моят имот има нагли наематели на предишният собственик.Вече три месеца не мога да се преборя с тях и закона, затова ,моля насочете ме към адвокат от София,с чиято помощ да реша проблема си.Благодаря предварително
kotkata
Нов потребител

Мнениеот berbo » 11 Май 2007, 22:24

предприемала ли сте някакви действие спямо тях до този момент?
berbo
Младши потребител

Мнениеот kotkata » 11 Май 2007, 23:49

Първо жалба до РПУ после две жалби до Прокуратурата,разбирасе без последствия.Дело по 126ж-гледаха го на закрито заседание без да се заинтересуват от доказателствата които адвоката беше описал в исковата молба пусната на 10 дата на 12 дата имаше решение с което бяхме осъдени да заплатиме разноските и иска ни беше обявен за неоснователен поради липса на доказателства.Това го знаеме от нелегално ксерокопие официален отговор от съда още нямаме
kotkata
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 12 Май 2007, 01:09

Прочетете чл. 236 и 237 от Закона за задълженията и договорите! Има го на сайта.

Кажете срочен ли е бил договорът и бил ли е вписан в имотния регистър! Имало ли е покана?
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Re: Спешно адвокат от София

Мнениеот monteskio » 12 Май 2007, 07:10

kotkata написа:Здравейте!Както явно често се случва и в моят имот има нагли наематели на предишният собственик.Вече три месеца не мога да се преборя с тях и закона, затова ,моля насочете ме към адвокат от София,с чиято помощ да реша проблема си.Благодаря предварително

Здравейте,

Ще Ви предоставя координатите на адвокат Ясен Ковачев тел. 0887 83 87 05; 02/ 987 30 11; ykovachev@yahoo.com. Можете да бъдете сигурна, че с неговото съдействие създалата се неприятна ситуация ще се разреши колкото е възможно по-бързо.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот kotkata » 12 Май 2007, 19:09

Здравейте!Благодаря на всички които се отзоваха.Ще се опитам да отговоря и на поставените въпроси.До колкото зная договорът е безсрочен и със сигурност не е вписан,а покана за прекратяване на договора и освобождаване на жилището е направена устно,но това за съжаление го разбрах след финализиране на сделката.
kotkata
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 13 Май 2007, 01:06

Щом договорът е бил и остава за неопределен срок, може вече да прочетем и чл. 238, като за достоверна дата на поканата е необходимо тя да е нотариална.
Търсите адвокат от София. Монтескио Ви предлага Ясен Ковачев. Ако се съди по участията му във форума, не би трябвало да сгрешите, ако го ангажирате по въпроса.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот kotkata » 13 Май 2007, 01:36

Съгласна съм ,обаче защо трябва дя се съобразявам с договор който не съм виждала, не съм подписвала и да оставя в жилището си хора които не познавам.Защо трябва да приема договор който не е вписан,тоест аз нямам законна информация за него.Защо аз нямам достъп до собстенното си жилище ,а някой живее там без да плаща.
Съгласна съм, ако има спор да се запечата и никой да няма достъп,пък не е ли по правилно вместо аз да си търся правата по съдебен ред бившият собственик и наемателите да се съдят за каквото искат?Как може договор за наем-измислен да има по-голяма
сила от нотариален акт-това е глупост!Никой не ме пита при какви условия живея със семейството си в последните три месеца.Пишете.
kotkata
Нов потребител

Съгласна съм ,обаче защо трябва дя се съобразявам с договор който не съм виждала, не съм подписвала и да оставя в жилището си хора които не познавам.Защо трябва да приема договор който не е вписан,тоест аз нямам законна информация за него.Защо аз нямам достъп до собстенното си жилище ,а някой живее там без да плаща.
Съгласна съм, ако има спор да се запечата и никой да няма достъп,пък не е ли по правилно вместо аз да си търся правата по съдебен ред бившият собственик и наемателите да се съдят за каквото искат?Как може договор за наем-измислен да има по-голяма
сила от нотариален акт-това е глупост!Никой не ме пита при какви условия живея със семейството си в последните три месеца.Пишете.
kotkata
Нов потребител

kotkata
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 13 Май 2007, 01:58

1. Това със "сила от нотариален акт" не го схванах.
2. Вие сте наемодател на лицата и те следва да Ви изплащат наема.
3. И според мен законът защитава наемателите повече от необходимото, но балансът е много труден.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот kotkata » 13 Май 2007, 02:14

Извинявам се, ако не винаги съм ясна ,но съм бясна.Не може договор за наем подписан от друго лице с хора на които действително не съм им виждала очите, да има по-голяма сила от нотариален акт.Не може прокурор ,на когото ние всички плащаме заплатата, да ми заявява ,че няма правомощия да взема отношение по гражданско правни отношения ,защото представете си ,главния прокурор така му наредил.А къде сме ние?
kotkata
Нов потребител

Мнениеот kotkata » 13 Май 2007, 02:20

Относно това , за наемателите-на тези в моето жилище ,не съм наемодател.Никога не сме се виждали,не сме подписвали договор ,не сме уговаряли наем и т.н.Те просто в деня в който трябваше да освободят жилището смениха патрона.
kotkata
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 13 Май 2007, 02:21

Не може обаче едно лице, макар и собственик, да прецаква тия, с които законно е сключило договор.
Не може Вие, недоглеждайки, да обвинявате за това всеки и всички.
Не може един конституцинно уреден орган, който както в България, така и навсякъде по света има правомощия само във връзка с престъпления, да излиза извън правото.

И т.н.

Лека нощ,
утре се свържете с адвоката, за да изготвите нотариална покана и да решите как ще си съберете наема (защото сте наемодател по силата на покупката на жилището).
kontrol
Активен потребител

Мнениеот kotkata » 13 Май 2007, 02:34

Защо потърпевшите трябва да бъдат "трети лица"-които не знаят как ви са писмените и устните уговорки м/у наемател и наемодател?
Защо трети лица трябва да доказват правата си ,тоест да харчат още пари защото са дали малко ,а двете страни които не са се разбрали да гледат отстрани?
kotkata
Нов потребител

Назад към Имотни казуси