- Дата и час: 15 Яну 2025, 21:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Да не ме вкарат в затвора?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Блъзнах се с кола в знак. Бях пил - 2,4 промила алкохол. Съставиха ми акт. Какво следва? Ще ме съдят ли или ...
Мога ли да обжалвам и как?
Нали в Наказателния кодекс за над 1,2 промила е до 1 година затвор. Да не ме тикнат в пандиза
Казвайте какво да правя - жалба ли да пиша, да напускам страната или...?
Все пак не съм убил или ранил никого. Знакът ще го платя ако трябва.
Книжката дали ще ми вземат.
Мога ли да обжалвам и как?
Нали в Наказателния кодекс за над 1,2 промила е до 1 година затвор. Да не ме тикнат в пандиза
Казвайте какво да правя - жалба ли да пиша, да напускам страната или...?
Все пак не съм убил или ранил никого. Знакът ще го платя ако трябва.
Книжката дали ще ми вземат.
- Jurgen
- Младши потребител
Re: Да не ме вкарат в затвора?
За да се разбере дали ще се насладите на ласките на Хасанчо от 3-ти отряд трябва малко допълнителна информация. Осъждан ли сте преди? друг път освобождаван ли сте отнаказателна отговорност с налагане на адм.наказание /глоба/, взеха ли Ви кръвна проба? Книжката 99 % ще се разделите с нея за известно време.
И умната, че следващия път можеше да не е знак ами дете!!!
2,4 не е зле! Еваларка!
p.s. За колегите - за да не стане дискусия защо съм писал 99 %, а не сто имах предвид, че ако се прилага чл.78а, съгласно алинея 4 лишаването от право не е задължително да се наложи - пише "може" . Макар че малко съдии май го знаят
И умната, че следващия път можеше да не е знак ами дете!!!
2,4 не е зле! Еваларка!
p.s. За колегите - за да не стане дискусия защо съм писал 99 %, а не сто имах предвид, че ако се прилага чл.78а, съгласно алинея 4 лишаването от право не е задължително да се наложи - пише "може" . Макар че малко съдии май го знаят
- Clavdivs.
- Потребител
Не съм осъждан, не са ми налагали подобни глоби, не съм давал кръвна проба, а духах.
Сега какво следва - свобода или смърт юнашка?
Ще ме съдят ли?
Сега какво следва - свобода или смърт юнашка?
Ще ме съдят ли?
- Jurgen
- Младши потребител
Талон за кръвна проба дадоха ли Ви. Поради каква причина не са Ви взели кръвна проба - вие сте отказали, не сте се явили в ЦСМП ?
Щом не сте осъждан няма страшно - Хасанчо ще кара на списания.
Щом не сте осъждан няма страшно - Хасанчо ще кара на списания.
- Clavdivs.
- Потребител
Пак ще стане дискусия с Clavdivs. Я кажете кога стана случката, че 78а, може и да не ви огрее. Може обаче да минете на пробация, а дело направо ще има. И лишаване от право на управление на МПС за срок до три години- абсолютно задължително, дори и при приложението на чл.55 НК.
Ще е добре да се срещнете с адвокат, който да ви защитава в съда, за да сте сигурен, че няма да се оплескат нещата, защото, макар всеобщото мнение, че всеки има право на една условна присъда /също е възможно / това не винаги се случва.
Ще е добре да се срещнете с адвокат, който да ви защитава в съда, за да сте сигурен, че няма да се оплескат нещата, защото, макар всеобщото мнение, че всеки има право на една условна присъда /също е възможно / това не винаги се случва.
Последна промяна alissa на 02 Юни 2007, 16:09, променена общо 1 път
- alissa
- Потребител
alissa написа:, а дело направо ще има. И лишаване от право на управление на МПС за срок до три години- абсолютно задължително, дори и при приложението на чл.55 НК.
Дело направо може и да няма или поне да не стигне до съд ако липсата на кръвна проба не се дължи на причините посочени в чл.6 от Наредба #30
За лишаването от право не съм споменавал 55, ако се приложи обаче 78а малко известен факт е май, че в този случай не е задължително кумулативното налагане на лишаването. /арг. цитираната алинея/ поради което абсолютно задължителното не е съвсем коректно словосъчетание в случая.
Апропо личното ми мнение е че 78а би следвало да е приложим за деяния по 343б и към настоящата си редакция. Туй че законодателя си е оставил ръцете /за кой ли път/ и ВКП не смятат същото... нали знаете ... докато няма тълкувателно решение .... ? /то и как ли да стигне до тях абе карай/..
Последна промяна Clavdivs. на 22 Май 2007, 11:54, променена общо 1 път
- Clavdivs.
- Потребител
Благодаря за отзивчивостта на Clavdivs. и alissa! Работата си е сериозна явно. Ще потърся услугите на адвокат.
- Jurgen
- Младши потребител
Не ме разбра Clavdivs. Няма как да се приложи чл.78а, ако случката е станала след 13.10.2006г., арг. чл.78а, ал.6 пр.2 НК.
И по принцип що е то "пияно състояние" има практика. Зная, защото по едно време и аз така си мислих да "помагам" ама се разтърсих и зная, че имаше обяснение, така, че 78а - сори, ама само при съдия дето не е в час. Не, че е изключено.
И по принцип що е то "пияно състояние" има практика. Зная, защото по едно време и аз така си мислих да "помагам" ама се разтърсих и зная, че имаше обяснение, така, че 78а - сори, ама само при съдия дето не е в час. Не, че е изключено.
Последна промяна alissa на 22 Май 2007, 12:03, променена общо 1 път
- alissa
- Потребител
alissa написа:Не ме разбра Clavdivs. Няма как да се приложи чл.78а, ако случката е станала след 13.10.2006г., арг. чл.78а, ал.6 пр.2 НК.
Разбрах и затова си допълних мнението
Като чета ал.6 и с оглед мотивите за тази промяна мисля, че това ограничаване на приложното поле на 78а се отнася само за резултатни престъпления - "причиненото увреждане" - ако са тежка телесна или смърт - винаги, а ако е средна - ако има пияно състояние. Т.е основното приложно поле е птп със средна и пияно състояние. Проблема идва от "или"-то Съда /и ВКП/ май е по-склонен да приема че е пр.2 както и Вие явно, но за мен по-чисто е да е алт.3 на първото предложение:
Алинеи 1 - 5 не се прилагат, ако /предл.1-во/ причиненото увреждане е /алт.1/тежка телесна повреда или /алт.2/смърт, или /алт.3/ деецът е бил в пияно състояние, /край на пр.1/ както и при /пр.2-ро/ множество престъпления.
- Clavdivs.
- Потребител
Чл. 55 ал. 1 т. 2 от НК в сегашната си редакция не предвижда наказанието "лишаване от свобода" да бъде заменено с глоба, така че глоба не получавате. Пробация за вас, ЛС, а като си помисля, ча такива като Вас може да прегазят детето ми, пледирам за грижите на Хасанчо от трети отряд.
- bay4o
- Потребител
Дано ДА ТЕ вкарат в затвора!
2,4 промила + кола... Ти маи и за лудница ставаш.
Чувал съм за такива неща. Обикновено пияниците оставят свободни, но без книжка за около 3г. Което не им пречи да се качат на автомобил, даже -пак- пияни.
Мисля че си SAFE, но те моля да не го направиш пак.
- Mustey
- Нов потребител
Mustey написа:Да не ме вкарат в затвора?
Дано ДА ТЕ вкарат в затвора!
2,4 промила + кола... Ти маи и за лудница ставаш.
Чувал съм за такива неща. Обикновено пияниците оставят свободни, но без книжка за около 3г. Което не им пречи да се качат на автомобил, даже -пак- пияни.
Мисля че си SAFE, но те моля да не го направиш пак.
Друг път като пиеш не сядай зад волана
и аз мисля че си SAFE но това да ти е за урок
- bitkataorela
- Младши потребител
Re: Да не ме вкарат в затвора?
Clavdivs. написа:p.s. За колегите - за да не стане дискусия защо съм писал 99 %, а не сто имах предвид, че ако се прилага чл.78а, съгласно алинея 4 лишаването от право не е задължително да се наложи - пише "може" . Макар че малко съдии май го знаят
не е до знанието или незнанието на съдиите - те са длъжни вижте чл. 343 г НК
- karlson
- Потребител
Ето това имах предвид...
То Вие хубаво сте се залепили за 343г, ама да вземете малко да видите и посочената от мен разпоредба ?!
Ето това е страшното - инерцията в правото.... особено пък в наказателното...
То Вие хубаво сте се залепили за 343г, ама да вземете малко да видите и посочената от мен разпоредба ?!
Ето това е страшното - инерцията в правото.... особено пък в наказателното...
- Clavdivs.
- Потребител
re
да, колега прав сте, просто съм прочела постинга ви по диагонал, не съм разбрала че говорите за 78а, имах предвид във всички случаи когато престъплението е по чл. 343б и е внесен обвинителен акт по общия ред
иначе моето мнение по отношение на приложението на чл. 78а НК и пияното състояние е по-(различно, но доколкото чух до няколко дни ВКС ще излезе с търкувателно решение така че вече няма да има място за спор
иначе моето мнение по отношение на приложението на чл. 78а НК и пияното състояние е по-(различно, но доколкото чух до няколко дни ВКС ще излезе с търкувателно решение така че вече няма да има място за спор
- karlson
- Потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|