начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

до всики студенти по право на ЮЗУ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот adriyana » 16 Май 2007, 13:00

Този слух се разпространява всяка година :lol: Едва ли някой е склонен да вярва.
adriyana
Младши потребител

Мнениеот alexa1982 » 16 Май 2007, 13:07

А какво стана с разпратените писма до студентите? Има ли наказани? :)
alexa1982
Младши потребител

Re: ЮЗУ

Мнениеот vesi1983 » 16 Май 2007, 16:28

някой може ли да ми каже дали знае оценките по трудово излязоха ли?много се бавят.мерси :)
vesi1983
Младши потребител

Мнениеот lawstudy » 18 Май 2007, 14:52

Здравейте всички. Появи се нов асистент по граждански процес, който нямало да дава подписи на семестъра. какво правим?
lawstudy
Нов потребител

Мнениеот Logan » 25 Май 2007, 14:19

alexa1982 написа:А какво стана с разпратените писма до студентите? Има ли наказани? :)

Родителите на advokat_nikolov са получили такова предупредително писмо ,но съм сигурен че ще се стигне само до там в неговия случай :)
adriyana ще ви бъда задължен ако на лично ми напишете оринтировачно кои теми предимно избира професор Бойчев.Имам си горе долу на представа кои може би ще са ,но си е друго когато ти ги каже човек с опит :)
Logan
Потребител

Мнениеот alek.dskbank » 25 Май 2007, 14:25

Здравейте колега Logan ,за какви писма става на въпрос
alek.dskbank
Младши потребител

Мнениеот Logan » 25 Май 2007, 20:35

alek.dskbank написа:Здравейте колега Logan ,за какви писма става на въпрос

Здравей колега.
Става дума за предупредително писмо изпращано на постоянния адрес на студента предупреждаващо за достигнати 3 или 4 отсъствия по упражненията по ОТП (над тях засега имам по-добър поглед тъй като съм едва първи курс).И до колкото ми е известно при направата на още 3 отсъствия и се прекъсва и презаписва отново учебната година.Естествено ако се предоставят извинителни документи няма да има проблеми.advokat_nikolov бе написал тема относно тези предупредителни писма.Мисля ,че засега ги има единствено в Правно-историческия факултет и са въведени от тази учебна година ,но не съм напълно сигурен.Това е което знам и мога да ти кажа
Logan
Потребител

Мнениеот Гост » 26 Май 2007, 15:44

Относно писмата,колеги,няма повод за притеснение.Бележката представлява "проста" на вид,а и няма печат на факултета.Изпратена е от координаркота по учебната дейност Ралица Войнова,която ми обясни,че извинителните бележки не се предоставят на факултета,нито на декана,нито където и да било.Ако някой от преподавателите не завери книжката с подпис,тогава се предоставят самите бележки на самия преподавател.С други думи-бележките на преподавателя.

И да споделя-Асен Воденичаров е номер 1 :P :P
Гост

Мнениеот tsnik » 07 Юни 2007, 15:02

аз съм съгласна с колагата,който каза,че студентите трябва да знаят материала,но не мога и да не отбележа,че въпросния Лялев е самият Дявол :evil: :twisted: :lol: .За мене лично не е нормално да късаш така масово. да признавам много от студентите не знаят,но все пак да скъсаш някой няколко пъти и накрая като го изпиташ устно да му кажеш-Ама вие си знаете,защо съм ви късал толкова пъти?(така ми разказа една колежка)все пак е малко брутално.не мога и да не посоча,че той по природа си е злобарче :P .На изпит по Търговско право малко след като имаше промяна в конспекта и не беше качен на страницата на университета,Лялев влезе в залата и след като видя,че не всички са разбрали за новия конспект,ухилвайки се ехидно каза:ЕЕЕЕЕ не се притеснявайте ще ви дам въпроси от новия конспект!!
Правете си сами изводите.Рязали са мухо,блъскали са го с кола,били са го,нооооооооо той се остава същият злобар :) .пожелавам успех на явяващите се на изпита му.щях да забравя за лекциите му мога да кажа,че ако исках да слушам стари тъпи вицове и случки щях да си купя в.Стършел или подобни нему,а не да си губя времето и парите за да ги посетя.Съжалявам за откровенията:) :) :twisted:
tsnik
Нов потребител

Мнениеот tsnik » 07 Юни 2007, 15:12

извинявам се,че пак съм аз,но забравих да кажа за изпита по Наказателно при Марков,че е устен-влизат няколко човека в залата,той им дава въпроси,те мислят квоито мислят и отиват или при него или при някой от другите изпитващи.Ако има една жена слабичка,симпатична и черна коса ако не се лъжа отидете при нея да ви изпита,трашно е добричка и винаги ще ви подсети(стига поне малко да знае човек де).за изпита по ГПК -писмен.за изпита по социология-лесен,ако не се лъжа даваше да се ползва учебника заради статистическите изследвания ли беше не съм много сигурна имаше нещо такова,но все пак се подгответе,че то всеки път е различно.успех на всички
tsnik
Нов потребител

Мнениеот krisi_janeva » 20 Юни 2007, 10:59

някой би ли ми помогнал?
ще държа изпит по социология на правото но в деня на изпита трябва да представим две задачи едната е Епси а другата е свързана с някъква правна норма, т.е как би реагирало правното ми съзнание - нещо такова - Моля ви се помогнетеее ми по втората
krisi_janeva
Младши потребител

Мнениеот Logan » 20 Юни 2007, 17:48

krisi_janeva написа:някой би ли ми помогнал?
ще държа изпит по социология на правото но в деня на изпита трябва да представим две задачи едната е Епси а другата е свързана с някъква правна норма, т.е как би реагирало правното ми съзнание - нещо такова - Моля ви се помогнетеее ми по втората

Значи колежке втората задача е дори още по-лесна.Взимате за пример конституцията или се поравяте в гугъл и намирате правна норма която бихте искали да разгледате.
След като сте си избрали правна норма и изложите съдържанието и в домашното си , изразявате лично мнение относно тази норма и как вашето съзнание я възприема - положително или не.И естествено да се обосновете защо , кое ви е накарало да разсъждавате така.Това е.
Аз повече се чудя как точно да направя ЕПСИ-то ,но ще видя учебника и ще се постарая.Разбрах ,че изпита е много лесен и нямало скъсани :) .
Мен повече ме човърка въпроса дали по Организация на съдебната власт ще дават да се ползва учебника на Тенчо Колев или не.Едни казват ,че ще разрешават , други не .Зависи дали Тенчо ще е по време на изпита или не :) .Ако е само Станин ,едва ли ще стане това :Р .Чакам мнението на попатилите :)
Logan
Потребител

Мнениеот atanaspetrovmeister » 20 Юни 2007, 19:47

advokat_nikolov написа:Това ще бъде първият форум на студенти по право от университет,и то студенти на ЮЗУ "Неофит Рилски"

Приятелю, Николов, незнанието ще те оправдае отново! :D
Трябва ли да ти говоря, прекрасен форум в ПУ съществува отдавна(подробно развит дори и по факултети)
за справка-
http://forum.uni-plovdiv.bg/index.php?P ... beaef57de&
, а за неща като Wireless, Wi-Fi сигурно няма защо да ти обяснявам какво е, щом в ЮЗУ(по-точно ПИФ :lol: )е разпространена модата на "хенцфри"-то (сещаш се нали?)
но виж попрочети малко-
http://net.uni-plovdiv.bg/?p=100
може пък след някоя и друга година да имате и Вие възможност да се радвате на такива удобства-когато си сърфирам от двора или от барчето през обедната почивка, усещането е много приятно-малко западно звучи, нали? Радостен съм, че честта на ПУ отново е защитена-личи ли ми гордостта :D !!!Харизмата на НАШИЯ УНИВЕРСИТЕТ отлично се допълва от вида на стогодишната ни сграда(отвън) и достигнатите Hi-Tech стандарти("отвътре"така да се каже)
И както се вика-
Останете си със здраве!
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Мнениеот atanaspetrovmeister » 20 Юни 2007, 19:51

Забравих да Ви напомня-
ВСИЧКИ ОТ ЮЗУ-колеги, моля Ви -оправете си заглавието на темата, или ще си помислим, че просто такава Ви е граматиката! :lol: :lol: :lol:
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Мнениеот zanny » 21 Юни 2007, 09:20

Мен повече ме човърка въпроса дали по Организация на съдебната власт ще дават да се ползва учебника на Тенчо Колев или не.Едни казват ,че ще разрешават , други не .Зависи дали Тенчо ще е по време на изпита или не .Ако е само Станин ,едва ли ще стане това :Р .Чакам мнението на попатилите

Колега Logan, на предварителния изпит по организация на съдебната власт ни разрешиха да ползваме помагалото на Тенчо Колев. Обаче на редовния колегите казаха, че са им дали да го прегледат за 15 минути и после по време на самия изпит не са разрешили да се ползва. Много странна работа, ама какво да се прави. Успех! :)
zanny
Младши потребител

Мнениеот Logan » 21 Юни 2007, 14:51

zanny написа:
Мен повече ме човърка въпроса дали по Организация на съдебната власт ще дават да се ползва учебника на Тенчо Колев или не.Едни казват ,че ще разрешават , други не .Зависи дали Тенчо ще е по време на изпита или не .Ако е само Станин ,едва ли ще стане това :Р .Чакам мнението на попатилите

Колега Logan, на предварителния изпит по организация на съдебната власт ни разрешиха да ползваме помагалото на Тенчо Колев. Обаче на редовния колегите казаха, че са им дали да го прегледат за 15 минути и после по време на самия изпит не са разрешили да се ползва. Много странна работа, ама какво да се прави. Успех! :)

Извинявай за глупавия въпрос ,но при редовниците да се ползва помагалото след казване на темата или преди да я кажат ? :P
Иначе мерси за инфото ,надявам се и при нас да ни разрешат поне за малко .И 5-10 минути ще са предостатъчни за взимане на изпита
А на колегата Николов и този от ПУ ще кажа да спрат да си мерят знаят какво :)
Logan
Потребител

Мнениеот atanaspetrovmeister » 21 Юни 2007, 18:01

Logan написа:...
А на колегата Николов и този от ПУ ще кажа да спрат да си мерят знаят какво :)

:lol: този от ПУ моли за извинение :oops:
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Мнениеот zanny » 22 Юни 2007, 19:44

Извинявай за глупавия въпрос ,но при редовниците да се ползва помагалото след казване на темата или преди да я кажат ?

За съжаление не знам дали преди или след като са дали темата са си разглеждали помагалото... Не е ставало въпрос. :roll:
zanny
Младши потребител

Мнениеот loxur » 23 Юни 2007, 13:20

Здравейте, колеги!

по социология в понеделник, къде и от колко е изпита? разчитах,че мога спокойно да проверя на сайта на университета, но изглежда има проблем, защото не ми се зарежда и няма как да видя.
loxur
Нов потребител

Мнениеот Logan » 23 Юни 2007, 14:28

Благодаря за информацията Зани.
loxur изпита е от 10ч в 201 стая 5 корпус за 1-4 група и от 11:30 за 5 и 6 група.
Аз съм вече напълно готов със задачите на Наумова и с темите .Успех на всички колеги :)
Logan
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии