начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

до всики студенти по право на ЮЗУ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот loxur » 23 Юни 2007, 14:51

Колега, много благодаря!

Аз още се мъча с термините, изглежда съм се забил там, където не разбирам... Това да е за урок, от много престараване, та на земята.;-)

Успех на всички!

ПП: Четох, че испитът бил лесен за взимане, но само ще отбележа, че нито един изпит, независимо какъв е по трудност и обем, не е за подценяване, както и успехите ни в него, защото минатата материя е само в наша полза.;-) Чал!;-)
loxur
Нов потребител

Мнениеот loxur » 23 Юни 2007, 15:07

Logan написа:Благодаря за информацията Зани.
loxur изпита е от 10ч в 201 стая 5 корпус за 1-4 група и от 11:30 за 5 и 6 група.
Аз съм вече напълно готов със задачите на Наумова и с темите .Успех на всички колеги :)

Logan, задачи и теми? Не са ли само две?

Пак благодаря за отговорът ти.
loxur
Нов потребител

Мнениеот Logan » 23 Юни 2007, 16:40

Задачите като домашно , а темите като знание за изпита :) или трябваше да използвам "въпроси" , колегите така се сещат по-добре :) .Изпита и аз разбрах ,че е лесен .Не ме притеснява това ,че няма да го взема ,а ми трябва не по-малко от 5 на този изпит конкретно.Гоня минимален 4.50-5.00 за определена цел :)
Logan
Потребител

Мнениеот I_R_S » 24 Юни 2007, 14:39

niama smisal naistina da se pritesniavash dori i za ocenkata koiata 6te polu4i6 na izpita po sociologia na pravoto.ako ima6 po lesen izpit prez cialoto sledvane v univeriteta bi mi bilo 4udno
I_R_S
Нов потребител

:)

Мнениеот ssofia_ » 26 Юни 2007, 11:57

здравейте и от мен колеги ,

аз лично не разбрах,някой може ли горе долу да ме ориентира в прословутите 15-20 теми,които се падат със сигурност на изпита при Бойчев? :?: Междодругото като слушам как се говори,че той е непредвидим случай ....май няма сигурно при него? :wink:
ssofia_
Нов потребител

otnosno izpita na 30.06

Мнениеот krisi_janeva » 26 Юни 2007, 16:56

kolegi, bihte li mi kazali za ogranizacia na sydebnata vlast ot kade trqbva da se y4i? Nqkoi slu4aino da ima lekcii? az znam 4e trqbvalo da si kupim sbornika na T.kolev, koito se polzval po vreme na izpita, pitah edno momi4e kak proti4a izpita i tq kaza 4e se polzvalo sbornika, koeto mi zvu4i nqkak mnogo lesno, a kato se ima napredvid 4e Stanin moje da provejda izpita ne mislq 4e tova moje da se slu4i. po vreme na lekcii kazval li e nqkoi kak 6te prote4e izpita
krisi_janeva
Младши потребител

Мнениеот Logan » 26 Юни 2007, 17:34

Izvinqvam se za latinicata predvaritelno.
Ta kolejke izpita i po OSV shte byde sravnitelno lesen.Temite koito sa neobhodimi za izpita sa ot 2ra do 19ta (vklu4itelno) , drugite prosto ne sa vzimani.A i sydyrjanieto na edna 4ast ot vyprosite (tezi za raionnite, okryjni ,apelativni sydilishta i t.n) si prili4at na 80%.Trite vyprosa za prokoraturata v konspekta sa edna cqla tema v sbornika na T.Kolev.Tezi neshta ni olesnqvat zna4itelno.Polovinata vyprosi nau4ih za 1 den i mislq 4e tezi 4 dni dadeni ni mejdu izpitite sa napylno dostaty4ni.Kolkoto za polzvane na sbornika po vreme na izpita , takova neshto qvno e imalo da ,no polojenieto go pozatqgat to4no v momenta + fakta 4e Stanin shte ni e kvestor mislq 4e polzvaneto na sbornika da go zabravim.
Nadqvam se ako ne na 6 , to pone na 5 :)
Wish me luck guys
Logan
Потребител

Мнениеот Monk_Jr » 26 Юни 2007, 18:00

Привет,

относно изпитът за Организация на съдебната власт- моето мнение е, че за нас е предимство квесторите да са стриктни. Забелязала съм, че мотивацията е проблем, както при мен, така и сред мои колеги. Т.е. подценяването на предмет или изпит довежда автоматично до загуба на информация, която може да ни е само полезна. Къде за добра обща култура, къде по-късно в нашата практика. Затова, ако се налага, добре е да имаме една допълнителна мотивация, за да четем по-сериозно по дисциплините ни.

Успех на всички на изпита!
Monk_Jr
Младши потребител

Мнениеот Monk_Jr » 26 Юни 2007, 18:09

Здравейте отново,

ще се включа и по дискусията за създаване на сайт и форуми на студентите към ЮЗУ "Неофит Рилски". Ще си позволя да дам предложение за структурата на сайта и форумите към него.

За web-site:
- директория за публикуване на лекции;
- директория за курсови работи, реферати, анализи и пр.;
- за статии в областа на правото;
- биографии на наложени имена в историята на световното и българското право;
- полезни линкове.

За форумите:

- общи дискусии;
- отделен форум за всеки предмет от обучението ни, където може да се дискутира обучение, преподаватели, учебните планове и изпитите, както и учебните помагала;
- отделен форум за държавните изпити;
- предложения, оценки и т.н. на обучението в университета;
- кариерно ориентиране- форум за обсъждане на различните перспективи с "+" и "-" на възможностите за нашето следдипломно реализиране;
- "студентски живот"- забавления, купони, организиране на екскурзии и пр.

Така всичко ще бъде подредено и ще улесни максимално всички ни да намерим търсената информация и темите да са в някакъв ред.

Чао!
Monk_Jr
Младши потребител

Мнениеот Monk_Jr » 26 Юни 2007, 18:10

Logan написа:Izvinqvam se za latinicata predvaritelno.
Ta kolejke izpita i po OSV shte byde sravnitelno lesen.Temite koito sa neobhodimi za izpita sa ot 2ra do 19ta (vklu4itelno) , drugite prosto ne sa vzimani.A i sydyrjanieto na edna 4ast ot vyprosite (tezi za raionnite, okryjni ,apelativni sydilishta i t.n) si prili4at na 80%.Trite vyprosa za prokoraturata v konspekta sa edna cqla tema v sbornika na T.Kolev.Tezi neshta ni olesnqvat zna4itelno.Polovinata vyprosi nau4ih za 1 den i mislq 4e tezi 4 dni dadeni ni mejdu izpitite sa napylno dostaty4ni.Kolkoto za polzvane na sbornika po vreme na izpita , takova neshto qvno e imalo da ,no polojenieto go pozatqgat to4no v momenta + fakta 4e Stanin shte ni e kvestor mislq 4e polzvaneto na sbornika da go zabravim.
Nadqvam se ako ne na 6 , to pone na 5 :)
Wish me luck guys

Здрасти,

не ставаше ли дума по-скоро за темите до 21 номер, а не до 19 номер?

Поздрави,
Monk_Jr
Младши потребител

Мнениеот krisi_janeva » 27 Юни 2007, 09:35

колега Logan

много благодаря за информацията, надявам се да ги понауча, но определено не се стремя към 5 или 6 :) успех на изпита на вси4ки :P
krisi_janeva
Младши потребител

Мнениеот alexxxxxxx » 27 Юни 2007, 10:23

Много ми е трудно да си намеря лекции по Организация на съдебната власт моля ако някой ги има да ми ги прати на alex8707@abv.bg
alexxxxxxx
Нов потребител

Мнениеот krisi_janeva » 27 Юни 2007, 12:03

колега според мен лекциите не ви трябват най добре си уете от сборника на Т.Колев , и е по добре да си го носите на изпита , за6тото може и да разрешат да го ползваме
krisi_janeva
Младши потребител

Мнениеот alexxxxxxx » 27 Юни 2007, 12:15

Колеги , а някой ще може ли да разясни как точно протича изпита по Организ на съд власт и как по- точно да използваме сборника ако ни разрешат разбира се да га ползваме
alexxxxxxx
Нов потребител

Мнениеот krisi_janeva » 27 Юни 2007, 15:09

Logan написа:
Izvinqvam se za latinicata predvaritelno.
Nadqvam se ako ne na 6 , to pone na 5
Wish me luck guys
krisi_janeva
Младши потребител

Мнениеот Empress » 27 Юни 2007, 17:26

Искам да попитам за изпита по ОСВ.Лекциите ще са от 2 до 19.В сборника на Тенчо по едни неща има писано по други няма,но както и да е :roll: И тези теми ще са:

2-Конституционни принципи на правосъдната система(с принципитеи включва малко за Висш Съдебен Съвет-правомощия,дейност,функции на инспектората)

5тема Министерството на правосъдието като орган на управление на съдебната система-5тема(взаимодействие със съдебната власт има в тази лекция,проектозакони и н.актове)

6 тема Съдилища(РС-7тема,ОС-8тема,Апелативен-9,ВКС-10,ВАС-11)

16 тема - Следствени служби(НСС,Окръжна сл служба)

17тема е Статут на магистратите(несменяемост,несъвместимост,имунитет,задължения и тн)

и за прокуратурата последната.

Изпускам ли нещо,защото уж съм писала всичко,но ми се струват малки лекциите.

Empress
Младши потребител

Мнениеот krisi_janeva » 27 Юни 2007, 18:26

Empress ti znae6 li dali po vreme na lekciite T.Kolev e spomenaval dali moje da se polzva negovia sbornik ot zakoni po vreme na izpita, poneje ot razli4ni hora nau4avam razli4ni ne6ta i sega sum malko obyrkana a i kato se ima na predvid 4e nqmam lekcii za da y4a po tqh a 6te u4a direktno ot sbornika mu sys zakoni
krisi_janeva
Младши потребител

Мнениеот Empress » 27 Юни 2007, 18:58

Криси,нищо незнам.Съвсем случайно попаднах в този форум и от тука научавам,че е давал да се ползва сборника,което ми се струва малко странно.
Аз съм го купила,обаче има много малко неща,някои да се повтарят с лекциите..Иначе и аз ги нямах,взех ги от едни др хора,защото и да съм била..не съм писала мн често :P
И понеже нз мн за какво става въпрос,някой да ми каже дали тези са лекците,защото ми се струват мн малки
Empress
Младши потребител

Мнениеот bisotipa » 27 Юни 2007, 21:44

Аз съм бивш ЮЗУ кадър. Защо не минете все пак на лекций, вместо да ги търсите после от къде да ги вземете. Май залите за лекциий са нещо в които Вие влизате само на изпит. Все пак трябва да има и полза от ходенето на лекции. После защо този бил късал, онзи бил късал. Колеги , аз съм взел , примерно , Търговско първа част и търговско втора част от първия си опит, които е бил на редовна сесия. След това си взех пак при Лялев и Държавиня изпит по гражданско правни науки пак на редоВна сесия. Като ЩЕ КАЖА, ЧЕ ВЪОБЩЕ НЕ ГОВОРИХ СЕ НЕГО , КАМО ЛИ ДА МИ Е ПОЗНАТ. Освен на изпитите. Налекций си ходих редовно. Иначе , веселбата ми е ясна по изпитите.
bisotipa
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 27 Юни 2007, 22:15

И аз съм била студентка на ЮЗУ, но моля Ви, ЛЕКЦИИ, с окончание -и, правописен речник на българския език, правилата са в началото... Иначе пак ще ни погнат какви сме... И този път - с право.
sunshine_75
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии