- Дата и час: 24 Яну 2025, 06:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
до всики студенти по право на ЮЗУ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Благодаря,а може ли да ми кажете, кои въпроси ви даде, защото разбрах, че имал любими, които давал.Аз ще се явявам на 21 юли.
- eli771
- Нов потребител
Коолеги здравейте! Аз съм в 5-и курс редовно. Оказа се, че нямам оценка в главната книга по ОТПСтопанство, въпреки, че бях на изпита, писах, предадох и имам оценка 4 изнесена на таблото. Това е по повод на дискусията за изчезването на оценки. Ще трябва наново да се явявам на този изпит.
Относно Лялев: Общата част я взех от първия път, но Втората (специалната) вече два пъти ме къса. От това разбрах, че ако си знаеш единия въпрос за 6, но другия не толкова добре те къса. Баща ми е бил на Държавен изпит при него през 1980г. в СУ. В края на изпита към 20:00 часа остават 4 човека. Член на комисията предлага да бъдат изпитани на другия ден преди групата за деня, понеже е късно вече и има футболен мач. Лялев казава Не, сега ще ги оправим и ще си ходим за мача. Влизат четиримата, теглят си въпроси, дава им около 10 мин. да мислят. Сядат пред комисията и той им задава въпроси, без да ги пита по изтеглените, за 10 мин. къса и четиримата и си се прибира да гледа мача.
Това за бременните съм го чувал от няколко различни места. Голям чешит си е този човек.
Относно Лялев: Общата част я взех от първия път, но Втората (специалната) вече два пъти ме къса. От това разбрах, че ако си знаеш единия въпрос за 6, но другия не толкова добре те къса. Баща ми е бил на Държавен изпит при него през 1980г. в СУ. В края на изпита към 20:00 часа остават 4 човека. Член на комисията предлага да бъдат изпитани на другия ден преди групата за деня, понеже е късно вече и има футболен мач. Лялев казава Не, сега ще ги оправим и ще си ходим за мача. Влизат четиримата, теглят си въпроси, дава им около 10 мин. да мислят. Сядат пред комисията и той им задава въпроси, без да ги пита по изтеглените, за 10 мин. къса и четиримата и си се прибира да гледа мача.
Това за бременните съм го чувал от няколко различни места. Голям чешит си е този човек.
- dimitaka
- Младши потребител
krisi_janeva написа:Здравейте колеги, някои от задочно първи курс би ли ми казал какви теми са се паднали по отп ?
На редовната сесия на едната група даде "Съставът на правонарушението, като основание за ЮО. Структура... " - 52 въпрос и "Презумции и фикции", а другата група писа по "Структура на правоотношението", а за втория не съм сигурна
- jnbibian
- Младши потребител
На редовната сесия по ОТП се паднаха на едната група състав на правонарушението като основание за юридическа отговорност, структура... и правни презумпции и фикции, а на другата понятие за правно отношение и субективна страна на правонарушението, вина, форми на вината. Поне на задочниците това се падна. За редовните не знам.
- zanny
- Младши потребител
е хубави са темите, които са се паднали, особено за вина и форми на вината ми е любима, щот е една от темите дето знам най-добре
Колеги,
Пожелавам ви успех на изпита по ОТП и си носете книжките,че Станин каза задължително книжки за изпита по ОТП. .... май ни готвят изненада туко виж казали,който няма книжка няма да бъде допуснат до изпита по ОТП ....
Колеги,
Пожелавам ви успех на изпита по ОТП и си носете книжките,че Станин каза задължително книжки за изпита по ОТП. .... май ни готвят изненада туко виж казали,който няма книжка няма да бъде допуснат до изпита по ОТП ....
- ssofia_
- Нов потребител
Хубави са били темите.Не искам да се падат правни норми и ЮС/Това са ми най противните неща,ноо май те ще се паднат.Предчувствам нещо.
И за книжките разбрах.Мннн странно
И за книжките разбрах.Мннн странно
- Empress
- Младши потребител
Паднаха се : Субективна страна на правонарушението.Вина и форми на вина и структора на правоотношението на едната група ,а на другата Състав и структора на правонарушението и начини на тълкуване .Лесни теми бих казъл - писах около 7 страници и се надявам на 5
А и професор Бойчев не беше с всичкия си днес ...трудно е за възприемане такова държане от човек като него .То не бяха ритници и закачки с колежки ,не бяха приказки за всякакви теми и гаврене .Този човек не е наред
А и професор Бойчев не беше с всичкия си днес ...трудно е за възприемане такова държане от човек като него .То не бяха ритници и закачки с колежки ,не бяха приказки за всякакви теми и гаврене .Този човек не е наред
- Logan
- Потребител
Logan написа:Паднаха се : Субективна страна на правонарушението.Вина и форми на вина и структора на правоотношението на едната група ,а на другата Състав и структора на правонарушението и начини на тълкуване .Лесни теми бих казъл - писах около 7 страници и се надявам на 5
Темите наистина си бяха мн добре,на първата група особено..Незнам колко да очаквам,а наистина мн тъпо се държеше днеска..
Its not easy love but you`ve got friends you can trust.When you`re in need of love they give you care and attention.Friends will be friends!
- Empress
- Младши потребител
Някой слу4айно да има представа какви въпроси горе долу 6те има по отпс , понеже разбрах 4е не са такива каквито са в икономика и пазар - били много подвеждащи и объркващи
- krisi_janeva
- Младши потребител
И аз се плаша от този изпит по ОТПС поради факта ,че ще е различно от това което сме правили до сега.По-скоро разбрах ,че въпросите ще са термини които да обясним .Намерих в интернет примерни тестове каквито има и в учебника по пазарно стопанство .Има въпроси и отговори и ще чета и от там и от лекциите , имам ли избор.
Някой който е държал изпита нека сподели през следващите 3 дни какво точно представлява и какво да очакваме от този изпит .
Въпреки ,че по ОТП повечето се представихме доста добре , много хора казват ,че Бойчев ще къса и ще пиши 3ки и 4ки наред без да се замисля ...
Някой който е държал изпита нека сподели през следващите 3 дни какво точно представлява и какво да очакваме от този изпит .
Въпреки ,че по ОТП повечето се представихме доста добре , много хора казват ,че Бойчев ще къса и ще пиши 3ки и 4ки наред без да се замисля ...
- Logan
- Потребител
Хах не се съмнявам,че Бойчев няма да къса..
По ОТПС съвсем незнам какво ще е
По ОТПС съвсем незнам какво ще е
Its not easy love but you`ve got friends you can trust.When you`re in need of love they give you care and attention.Friends will be friends!
- Empress
- Младши потребител
pokerman написа:Здравейте !
Аз също съм студент в ЮЗУ. Ще бъде интересно ако повече колеги се включат във форума
Искам да взема отношение относно проф. Лялев. Ходете му на лекции и учете от законите които ви казва и няма да имате никакви проблеми.
Пишете това на което ви обръща внимание. На държавните изпити съм чувал че е бил по строг , но пак е питал неща които е казвал на лекции или пък е посочил да се погледне от закона. Това че някои разчитат само на преписване и после като ги скъсат дрънкат какво ли не глупости не означава че трябва да им се вярва Същото беше и при проф. Бойчев, какви ли не неща чух и за него.Но истината е само една АКО СИ НАПИШЕШ НЯМА ДА ТЕ СКЪСАТ това е. На лекции ни пречете една работа. Всички се смяхме и после после този колега ще каже че Лялев е гаден и го къса нарочно и не може да си вземе изпита вече 7 пъти. Не 7 а 70 пъти ще ходи докато не се научи първо да пише а след това и да попрочете нещо по същество.
И аз в началото бях резервиран към Лялев но после станахме приятели
)). Общо взето се поздравявам с почти всички преподаватели защото си уча и нямам лоши спомени от никой. Е имало моменти когато съм се карал с накои но след това всичко приключва добре ). Важното е да се уважаваме взаимно.
Колкото до "изгубените оценки" съм доста учуден че може да се случи такова нещо. Ако имам такъв проблем ще отида директно при Декана и заедно с Роснева( инспекторката ще разрешим случая) )
Те също са ми приятели )))
Здравейте г-жо, г-не,
Да са ви живи и здрави приятелите, които и да са те. Ще ви опиша случай и после още един да не пиша и другите, относно проф. Лялев.
На изпита гореспоменатия господин изрично даде напътствия кое да се пише по въпроса. Тъй като нямах много време да се подготвя перфектно, докато четях си записвах на конспекта най-важното да се подсещам после с един поглед. Написах това, което се искаше. Оценката ми бе никаква т.е. нямам оценка. Уча задочно, трудно е но мисля, че господинът не е много приятен. Другият случай с колега завършил и доказал се счетоводител. На лекцийте Лялев говори за педерасти и там подобни, колегата го пита - дали това ще се изучава? Колегата има 2-ки множество и после при декана с работата си и му оправиха оценката на 6-ца. Вие ми кажете какъв е Лялев?
- kinshasa
- Потребител
До kinshasa е как може да съм госпожа вие английски не разбирате ли? pokerMAN Колкото до другото чувал съм всякакви истории, не казвам че не са истина. Просто съм виждал и полицаи да преписват по криминология и по нак.процес. Изводите за Вас
- pokerman
- Потребител
Идеята е прекрасна, колеги, да си направим форум, в който да обсъждаме различни проблеми, свързани с обучението! Това ще бъде според мен голям плюс за всички студенти по право в ЮЗУ!
- ril4eto
- Нов потребител
advokat_nikolov написа:Това ще бъде първият форум на студенти по право от университет,и то студенти на ЮЗУ "Неофит Рилски"
Нищо лично, но искам само да покажа първия сайт на юридически факултет и съответно форум на юридически факултет (сетете се сами кой е той). http://www.law.uni-sofia.bg
А колкото до изчезването на оценките - потърсете , намерете ги...това нещо се случва само при вас, така че никой не може да ви помогне за него.
- galin_peev
- Младши потребител
|
|