начало

Висшият адвокатски съвет настоя за бърза и адекватна проверка и пълна публичност по сигнала на съдия Петров Висшият адвокатски съвет настоя за бърза и адекватна проверка и пълна публичност по сигнала на съдия Петров

колеги, юзу

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Гост » 12 Юли 2007, 13:19

Monk_Jr написа:
advokat_nikolov написа:

Колега,моето мнение,ако имам слаба оценка ще е,че няма да ми признаят написаното,понеже не е на Бойчев,а на Ташев.Те на упражнениеята отрекоха целия свят,пък на изпита.....Аз чета не да изкарвам оценки,а да разбирам какво чета.Ташев ми даде една стабилна осново,заедно с Торбов.Тези хора пишат,за да ги разбереш,не да си продават учебниците само за пари.На изпита хората пишат,а онзи им предлага да си купят речници.

чао и успех :wink:

Колега,

по повод на учебниците, не мисля, че има безплатен обяд. Дали ще купим на проф. Бойчев или на друг преподавател, е лично наше решение. Хипотетично ще те попитам, ако беше съгласен с тезата на проф. Ташев, но той ти предлагаше учебниците си при него... Какво се случва? Ще се зарадваш, че на по-ниска цена си закупил правна литература, която чувстваш, че те прави по-информиран и по-компетентен. А доколко ще разбереш един автор, зависи и доколко си съгласен с него или до езиков подход, но аз имам учебниците и на Бойчев, и на други автори. Разбирам ги, но знам, че ще мине много време, преди да мога да изказвам мнение по тях. Ако наистина не държиш на оценките си, спри да критикуваш и обсъждаш, как проф. Бойчев изпитва или друг преподавател, както и оценките. Защото ще е по-важно това, че си се информирал, нали така?
И все пак, споменатите автори също не пишат безплатни учебници и не мисля, че авторовият труд трябва да е безплатен, ако самият автор не прецени друго.

Чао!

Колега,не ме разбираш правилно.Нито съм тръгнал да отричам Бойчев,нито казвам,че мнението му е погрешно.Аз имам субективното право да защитавам това мнение,което аз искам,а не това,което ми налагат и да гледам като кон с капаци.Когато чета Бойчев намирам негови изрази на които той сам си противоречи.Моите уважения към професора,но с много от нещата,които той пише,не мога да ги приема(лично за себе си,не да се правя на интересен).Имам мнение по въпроса и никой не може да ми го отрича без,поне,да се обоснове защо го отрича.Не може да се набива в главите една гледна точка.
Ето,например,Юридическта санкция е една прекрасно написана книга,но това,че не съм съгласен с част от мнението на професора,не прави чест на никой да ме критикува.Пак повтарям,аз съм свободен човек и мога да преценявам с кое съм съгласен и с кое-не.

Към Галахар,относно правните норми.

Колега,присъединявам се към поста ти,относно правните норми.Ти казваш,че една правна норма трябва да бъде в пълния си вид,т.е. да се състои от своите три изграждащи я елементи.Но правните норми пак ще си бъдат в пълния си вид и без санкцията.Ето например при вторичните правни да се прибави санкция,би изглеждало доста невероятно,поне за мен.

За това законодателят е определил,че забраняващите правни норми ще се състоят от трите елемента(въпреки че диспозицията не е изразена,но тя се подразбира с цел да се спази стилистиката на закона)

Колкото по-трудна ви е целта в съда,толкова повече са ви нужни Адвокатите от Адвокатска колегия Плевен.Адвокатите,от Адвокатска колегия Плевен,побеждават повече,много повече. :P
Гост

Мнениеот Empress » 12 Юли 2007, 16:15

За учебниците съм съгласна донякаква степен,защото тези на Бойчев са толкова разбъркани.Пише да кажем за същност на правната норма на 20страница,след това започва нещо друго и на 12стр се връща пак на същността.
Понякога ми е по-лесно да уча от др учебници,не че от неговите не..Но това е въпрос на избор.
:shock:
Its not easy love but you`ve got friends you can trust.When you`re in need of love they give you care and attention.Friends will be friends!
Empress
Младши потребител

Мнениеот svetoslav83 » 15 Юли 2007, 09:50

adv_nikolov ne sam saglasen s teb 4e boi4ev ne priznava drugi avtori. po vreme na lekcii dosta 4esto e citiral Venelin Ganev
svetoslav83
Нов потребител

Мнениеот Гост » 16 Юли 2007, 06:23

svetoslav83 написа:adv_nikolov ne sam saglasen s teb 4e boi4ev ne priznava drugi avtori. po vreme na lekcii dosta 4esto e citiral Venelin Ganev

Да,съгласен съм,но той е единствният,който защитава,но не напълно.
Ако прочетете внимателно Юридическа санкция ще забележите,че именно
Бойчев отрича Ганев по въпроса дали санкцията е част от правната норма,или не.Според Ганев санкцията не е част на правната норма,което твърдя и аз самият,защото тя съществува само при забраняващите правни
норми,но не и при всички останали.Тя само присъства в правната норма,но не е част от нея.
Гост

Мнениеот Гост » 20 Юли 2007, 21:17

Monk_Jr написа:Колега Николов,

не искам да те лишавам от твоя позиция за преподавателите и това, как преподават предметите си. Моята е различна от твоята. Смятам, че трябва да знаем възможно повече гледни точки, за да си иградим наше мнение и е въпрос на култура да не критикуваме чуждото.

Само исках да попитам, защото си един от най-активните колеги във форумите- ако проф. Бойчев ти пише ниска оценка, ще го отдадеш на това, че не си защитил тезата си или на това, че той не приема твоята? И ако издържиш този изпит с една много добра оценка, дори отлична оценка, кой ще е отговорен- ти, който си чел други източници и си ги ползвал за изпита или професорът, който е оценил тезата ти за добре изложена и защитена?
Даже да не ми отговориш, в което се съмнявам, е много важно да си поставиш за себе си тези питания.

Чао.

Бойчев излез печен,колега.Ето,на изпита,писах единствено и само от великия проф.д-р Росен Ташев и изкарах изпита,и то с добър :D,а оценката ме устройва .Старая се да вземам изпитите от първия път с минимум 4,и го правя 8)
Гост

Мнениеот Monk_Jr » 22 Юли 2007, 01:57

Колега Николов, поради това, че уведомявате поименно за оценката си, не мога да не Ви похваля. А след похвалата, да кажа и следното: с времето човек трябва да си знае мястото и кога е удачно или не е удачно да го заеме.

Първо, никой не Ви е критикувал, че не изучавате ОТП при проф. Бойчев, а че нямате умереност и удачност на критиките. При условие, че нямате и 1 година опит. Преминаването през изпити не го дава. Не е белег за усвояване на предмета, колега, и това ще Ви го каже всеки, който си има поне малко понятие от дисциплините.
Второ, проф. Бойчев не даде възможност да се закупят учебници само на него, а по всички предмети. Това е важно да се отбележи, особено за това, че много наши колеги са затруднени финансово и за тях тези 4лв., 5лв. по-ниска цена са от значение- и за тях, и за семействата им. Имам такива добри познати сред колегите и, колега, не вярвам да Ви ръкопляскат на това, че поради младост или неразумност правите коментари, които не са удачни.
Трето, след като така се радвате на оценката си и че трудът Ви е оценен, подобаващо е след време да не се задоволите само с Добър 4, а да минете тази материя основно, за да боравите с нея.

Честито на всички колеги, които са го взели и успех на тези, които не са- по различни причини.

А Вие, колега Николов, по-кротко, защото с неудачността си в един момент ще спрете да разсмивате. Но, да, има време да пораснете... Още 4 години, в които последиците ще са за Вас.. После..за тези,които ще разчитат на Вас. Удачно или не.

Чао!
Monk_Jr
Младши потребител

Мнениеот pepe2002 » 23 Юли 2007, 20:18

По ОТП изпитът беше песен, казват някой студенти
pepe2002
Нов потребител

Мнениеот Гост » 24 Юли 2007, 01:34

pepe2002 написа:По ОТП изпитът беше песен, казват някой студенти

Е как няма да е бил лесен за някои,след като цитираха определенията наизуст в коридора преди изпита :P
Гост

Мнениеот pokerman » 04 Авг 2007, 22:25

Има резултати по търговски сделки
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот tender » 05 Авг 2007, 14:31

Колега pokerman, кога излязоха резултатите по търговски сделки? Аз не мога да отворя страницата на факултета и да проверя дали изобщо има нанесени оценки.
tender
Младши потребител

Мнениеот hudson » 13 Апр 2008, 01:05

Че нали печатницата е негова, защо да не ги пусне на по-ниска цена. Тя разликата идва от това, че няма посредници, а и мен лично по-ниската цена ме устойва.

А относно неговите учебници - има много взаимствания от Венелин Ганев - затова го цитира, иначе учебниците са много омотано написани, особено за първокурсници които си нямат и понятие от думите които са написани там, те никога не са ги чували да не говорим писали, а голяма част от тях няма и да им се наложи.

Иначе да е жив и здрав!

Стои зло, че без тебе по-лошо :twisted:
hudson
Нов потребител

Мнениеот Melly » 13 Апр 2008, 20:00

Тук ли й е мястото на тази тема?????
Аватар
Melly
Старши потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии