- Дата и час: 24 Яну 2025, 06:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Чао на Правото в ЮЗУ!!!...А и на други места също така!!!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Чао на Правото в ЮЗУ!!!...А и на други места също така!!!
За сведение на пишущите тук, завършили или учещи в "Меката" на Правото - ЮЗУ /Югозадно килийно училище/ - Г. Джумая - като "адв. Николов" и т. н.
Видно от редица сайтове, вкл. този на ЮЗУ-то: http://www.swu.bg/bg/index.php?option=c ... &Itemid=67
Правото им акредитирано до 06.06.2007г.
С най-голямо удовлетворение споделям, че след последно извършената акредитация от НАОА, ЮЗУ-то не са успели да си акредитират ПУЦ-а за легитимно обучение по Право след горепосочената дата.
За повече инфо вижте:
http://www.neaa.government.bg/index.php ... iew&id=184
и други места в същия сайт - други професионални направления в ЮЗУ-то са акредитирани сега, наскоро до 2012 и 2013 г., но "Област 3.6. "Право" - НЕ!
Видно от написаното в сайта на до този момент, акредитация за легитимно обучение по Право до 2013г. са получили само БСУ, ПУ и ВТУ.
За голямо щастие колеги, нещата в юридическото обучение лека-полека ще се урегулират - по-един или друг начин - в Техническия във Варна Правото вече са го закрили, би следвало във ВСУ и РусИнския също да не издържи и там би трябвало да ги закрият и така всички останали, докато останат максимум 4-5 факултета за цялата страна!!!
Видно от редица сайтове, вкл. този на ЮЗУ-то: http://www.swu.bg/bg/index.php?option=c ... &Itemid=67
Правото им акредитирано до 06.06.2007г.
С най-голямо удовлетворение споделям, че след последно извършената акредитация от НАОА, ЮЗУ-то не са успели да си акредитират ПУЦ-а за легитимно обучение по Право след горепосочената дата.
За повече инфо вижте:
http://www.neaa.government.bg/index.php ... iew&id=184
и други места в същия сайт - други професионални направления в ЮЗУ-то са акредитирани сега, наскоро до 2012 и 2013 г., но "Област 3.6. "Право" - НЕ!
Видно от написаното в сайта на до този момент, акредитация за легитимно обучение по Право до 2013г. са получили само БСУ, ПУ и ВТУ.
За голямо щастие колеги, нещата в юридическото обучение лека-полека ще се урегулират - по-един или друг начин - в Техническия във Варна Правото вече са го закрили, би следвало във ВСУ и РусИнския също да не издържи и там би трябвало да ги закрият и така всички останали, докато останат максимум 4-5 факултета за цялата страна!!!
- fixxxer
- Потребител
Уважаеми колега
а колко са според Вас в момента акредитираните ЮФ в страната?И защо мислите , че едни от тях са по стойностни от други?Очаквам с повишен интерес отговорите Ви
- d_d2k
- Младши потребител
Fixxer,
както се казва в един много стар виц: "Иска ти се, ама нямаааа"...
Научи се да четеш по-внимателно, преди да се изхвърляш НЕПОДГОТВЕН във форума.
както се казва в един много стар виц: "Иска ти се, ама нямаааа"...
Научи се да четеш по-внимателно, преди да се изхвърляш НЕПОДГОТВЕН във форума.
- terry_ezra
- Младши потребител
Ако правилно разбирам таблицата, а и данните от сайта и СУ няма акредитация... или бъркам?
Висши училища с акредитирано професионално направление
3.6 Право
Висше училище
оценка
ОКС
Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий”
много добра магистър
Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”
много добра
магистър
Бургаски свободен университет
много добра магистър
Висши училища с акредитирано професионално направление
3.6 Право
Висше училище
оценка
ОКС
Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий”
много добра магистър
Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”
много добра
магистър
Бургаски свободен университет
много добра магистър
- gery
- Потребител
Каранедев,
този път - ти се изказваш неподготвен - защото явно изобщо не си наясно с акредитационни процес на ВУЗ-овете. Незнам защо си такъв защитник на Русинския, но това удостоверение което си пейстнал касае ИНСТИТУЦИОНАЛНАТА АКРЕДИТАЦИЯ НА ВУЗ-А КОЕТО Е НЕЩО МНОГО ПО-РАЗЛИЧНО ОТ ТОВА ЗА КОЕТО ГОВОРЯ. Институционалното акредитиране касае ВУЗа като цяло а не съответното професионално направлевие. Това което си пейстнал го знам и инфото за това е публикувано и на сайтовете, в оито ходя и аз.
Ама нейсе - запуши я...
този път - ти се изказваш неподготвен - защото явно изобщо не си наясно с акредитационни процес на ВУЗ-овете. Незнам защо си такъв защитник на Русинския, но това удостоверение което си пейстнал касае ИНСТИТУЦИОНАЛНАТА АКРЕДИТАЦИЯ НА ВУЗ-А КОЕТО Е НЕЩО МНОГО ПО-РАЗЛИЧНО ОТ ТОВА ЗА КОЕТО ГОВОРЯ. Институционалното акредитиране касае ВУЗа като цяло а не съответното професионално направлевие. Това което си пейстнал го знам и инфото за това е публикувано и на сайтовете, в оито ходя и аз.
Ама нейсе - запуши я...
- fixxxer
- Потребител
I az moga da peistvam zakoni - no ne dava6 nikakvi argumenti za zashtita na tezata ti (dokolkoto vaobshte moje da se govori za takava).
- fixxxer
- Потребител
До d_d2k
Разбирам, че си неудовлетворена от факта, че не си успяла да влезеш в СУ-то и там да учиш право, но излишно е да защитаваш благоевградския ПУЦ.
Защо това е долен Раб-Фак:
Видно от страницата с факултетния състав на Еркюл-Факултета на постоянен трудов договор там са лица непостигнали нищо и нямащи никакви сериозни научни трудове и постижения.
Основната част от преподавателите /над две трети/ са външни хабилитирани лица - от СУ и от други места, които там са на граждански договори. Не ми се говори за "преподаватели" като Лялев и Воденичаров, за които дори хората от тяхната - научната гилдия нямат добро мнение и не уважават изобщо.
Този факултет беше създаден на "зелена поляна" - без нищо, без база, без подготвени кадри, без нищо - ей-така, само да събират пари на хората; незаконно обучават докторанти по право, при положение, че нямат такива права и т. н.
Що се отнася до СУ-то - не се притеснявай, по всяко време ще минем акредитацията - просто в момента още не сме подали молба за такава. То ние ако не отговаряме наизискванията, незнам кой друг ще отговори!!!
СУ Рулз!
Разбирам, че си неудовлетворена от факта, че не си успяла да влезеш в СУ-то и там да учиш право, но излишно е да защитаваш благоевградския ПУЦ.
Видно от страницата с факултетния състав на Еркюл-Факултета на постоянен трудов договор там са лица непостигнали нищо и нямащи никакви сериозни научни трудове и постижения.
Основната част от преподавателите /над две трети/ са външни хабилитирани лица - от СУ и от други места, които там са на граждански договори. Не ми се говори за "преподаватели" като Лялев и Воденичаров, за които дори хората от тяхната - научната гилдия нямат добро мнение и не уважават изобщо.
Този факултет беше създаден на "зелена поляна" - без нищо, без база, без подготвени кадри, без нищо - ей-така, само да събират пари на хората; незаконно обучават докторанти по право, при положение, че нямат такива права и т. н.
Що се отнася до СУ-то - не се притеснявай, по всяко време ще минем акредитацията - просто в момента още не сме подали молба за такава. То ние ако не отговаряме наизискванията, незнам кой друг ще отговори!!!
СУ Рулз!
- fixxxer
- Потребител
И сега какво. Това означава че дипломата ми ще е невалидна така ли?! Или да се преместя в друг университет ?!
- pokerman
- Потребител
Мислиш ли, че това е вярно?pokerman написа:И сега какво. Това означава че дипломата ми ще е невалидна така ли?! Или да се преместя в друг университет ?!
- senex
- Потребител
fixxxer написа:До d_d2k
СУ Рулз!
За твое сведение ЮФ в РУ е много добър, и второ не се пиише Раб-Фак, а РАБФАК идва от "работнически факултет" , я се попитай колко юристи завършили СУ са минали през тоя Рабфак.........,че аз зная бая такива и то с големи усти и ако не беше това никога нямаше да са завършили право , а щяха да завиват гайките на някой трактор.
- donna
- Старши потребител
то остава и акредитират меката на проф "Мелничаров".
всеки с 11 бона в дожба може да си купи диплома по право оттам
всеки с 11 бона в дожба може да си купи диплома по право оттам
- sex
- Младши потребител
Колеги чета това, което сте написали по тази тема и се чудя как "видни юристи" хулят университети и имена от гилдията, които заемат завидни позиции, за които повечето юристи с ръка на сърцето биха завидели.
Моля ви, поне от колегиалност "ТОВА НЕ Е САИТ ЗА ОБИДИ КОЙ УНИВЕРСИТЕТ Е ПО-ДОБЪР И КОЛКО КАЧЕСТВЕНИ ЮРИСТИ ИЗЛИЗАТ ОТ НЕГО". .................А това за корупцията защо въобще си губите времето да коментирате. Та като си е платил дипломата, и какво? На пазара на труда как ще се оправи, може и с пари, но не всичко става с тях?!
Които наистина разбира от професията и тя за него е нещо повече от "професия" ще се замисли дали да прави такива РЕЗКИ РАЗГРАНИЧЕНИЯ,а ще оцени човека юрист по неговите качества и знания,а не по това къде е завършил и само да злобее
Приятна работа на всички и успешна седмица
Моля ви, поне от колегиалност "ТОВА НЕ Е САИТ ЗА ОБИДИ КОЙ УНИВЕРСИТЕТ Е ПО-ДОБЪР И КОЛКО КАЧЕСТВЕНИ ЮРИСТИ ИЗЛИЗАТ ОТ НЕГО". .................А това за корупцията защо въобще си губите времето да коментирате. Та като си е платил дипломата, и какво? На пазара на труда как ще се оправи, може и с пари, но не всичко става с тях?!
Които наистина разбира от професията и тя за него е нещо повече от "професия" ще се замисли дали да прави такива РЕЗКИ РАЗГРАНИЧЕНИЯ,а ще оцени човека юрист по неговите качества и знания,а не по това къде е завършил и само да злобее
Приятна работа на всички и успешна седмица
- Mishelina
- Младши потребител
Фиксър, до тук на мен и на останалите съфорумци не ни стана ясно защо пак подхващаш старата тема със меренето на pi6kite. Комплекси ли имаш, що ли?! А като си завършил СУ, със сигурност си хванал някого за оная работа, или най малкото дядо Боже за шлифера. Дано след като си възпитаник на СУ и си голямата работа, това да ти се отразява положително върху месечното възнаграждение.
Blessings upon the throne of tyranny
- dinev
- Потребител
Динев,
на всички във форума са ни известни грубия ти и недодялан нрав, както и милиционерските ти навици да ругаеш, богохулстваш и неумело да прикриваш неудовлетворението си от своя житейски статус и от ПУЦ-а
Бъди честен поне един път и признай смело, без да се притесняваш кой е ВУЗ №1 в правните науки!!!
на всички във форума са ни известни грубия ти и недодялан нрав, както и милиционерските ти навици да ругаеш, богохулстваш и неумело да прикриваш неудовлетворението си от своя житейски статус и от ПУЦ-а
Бъди честен поне един път и признай смело, без да се притесняваш кой е ВУЗ №1 в правните науки!!!
- fixxxer
- Потребител
ХМ
fixxxer
Първо бих Ви помолила да спазвате добрия тон и да се обръщате към мен на Вие, както правя аз, защото не помня да сме следвали заедно....Втора ще Ви помоля да не разсъждавате над това къде съм се дипломирала аз и колко дълбоко и непоправимо нещастна съм че това място не е СУ И не на последно място ще Ви дам един съвет ФРИИ-научате се да боравите с фактите!!!Когато Ви казвам че от въпросния сайт се вижда че и СУ няма акредитация за специалност право-това си е неоспорим факт!!!А кога и кой щял да си вади такава е всичко друго , но не и факт
Първо бих Ви помолила да спазвате добрия тон и да се обръщате към мен на Вие, както правя аз, защото не помня да сме следвали заедно....Втора ще Ви помоля да не разсъждавате над това къде съм се дипломирала аз и колко дълбоко и непоправимо нещастна съм че това място не е СУ И не на последно място ще Ви дам един съвет ФРИИ-научате се да боравите с фактите!!!Когато Ви казвам че от въпросния сайт се вижда че и СУ няма акредитация за специалност право-това си е неоспорим факт!!!А кога и кой щял да си вади такава е всичко друго , но не и факт
- d_d2k
- Младши потребител
Много често срещам цитираната дума точно в този форум.fixxxer написа: ПУЦ-а
Знаете ли изобщо какво е ПУЦ?
Защо приравнявате висши училища на средни такива, създадени при това допълнително, за да получат образование тези, които не са успели да го завършат в някогашните гимназии и техникуми, след като, така или иначе, много добре Ви е известна огромната разлика между тях?
В кое време живеете, след като говорите за т.нар. центрове, предлагащи обучение, които не съществуват повече от 15 години?
Последна промяна senex на 25 Юли 2007, 12:07, променена общо 1 път
- senex
- Потребител
Фиксър, преставам да споря, особено със шовинист като теб. Казал си, че бялото е черно, и толкоз! Дано твоята твърда вяра, че си завършил единственият юридически факултет, който според теб дава най - кадърните юристи, те води напред. Както беше заглавието на една песен на Guns `n roses - Use your illusions. Казвам го най - добронамерено, и заявявам, че приключвам участието си по темата.
Blessings upon the throne of tyranny
- dinev
- Потребител
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|