Още няколко бележки:
Не съм фен на Франция и на нищо френско (освен кухнята и модата, разбира се) и никога не съм била. Французите и Франция никога не са били - ивероятно няма да бъдат, най - сладките народ и държава в Европа. Този жест обаче леко ми пооправи мнението за Франция като политика. Очевидно в Елисейския дворец наистина вече идва едно друго поколение.
Продължавате да ми цитирате некви вестници и се закачате все за най - лошото. Което потвърждава казаното от мен за манталитета ни. (Хайде и вие не наричайте черното бяло.) А като ще ме цитирате мен, аз не пея вива ла гранс, а вив ла Фронс, европеецо.
Странно, но междувпрочем се пиша патриот човек, особено когато говоря пред чужденци за България и българите. (Което можете да видите и в едни мои стари постинги). Обаче като за между българи не виждам нищо лошо да си обсъдим някои проблеми.
И така, потвърдиха се и едни мои думи за некадърността и нещастието на някои хора (да не кажа на 90% от хората които въобще работят нещо в милата ни родина). Еми съжалявам обаче освен потурковци и нещастни балкански субекти аз не мога да нарека другояче някои хора. (Виж как да откраднем, да се обогатим от поста си, и да смятаме, че всеки пост е за това, и че всеки би си мръднал пръста само ако има неква далавера, равни нямаме).
Първо - пресконференцията с медиците - пълна скръб, пълен непрофесионализъм на журналистите. Въпроси - крайно нелогични или безумно тъпи, на които отговорите са ясни... А да кажеш, че са нямали време да си подготвят въпросите - не... Второ - един от първите дипломати на републиката изрича некви цифри (аз нали ви казах, че леля Гина от Силистра ше ги пита колко са се обогатили, обаче, честно, не вервах че един министър може да падне толкова); и напиня, напиня милата министърка да изнесе инфото колко са похарчили тези хора в Либия. Журналистката явно загуби ума и дума (нали и тя е професионалист), а трябваше да пита ":А вие с каква цел по - точно изнасяте тази информация? Може би за да кажете колко пари се загубиха заради некадърността на Натка и на Костов (тоест държавни ръководители) преди 8 год ли? Тоест колко пари е загубила България заради собствената си тъпотия ли?" (И забележете, аз съм крайно десен човек, но тука плюя по Костов и Натка, понеже наистина има защо, и понеже с някои професионални и сложни въпроси се занимаваха непрофесионални хора и хора, за които животът на българския гражданин няма никакво значение, portokal.)
И последно - вижте го туй мило народно събрание вчера - то сбрало професионалисти, та сбрало. То, клетото, не знае какво гласува... Те губят парламентарно време и пари, мили хора и не знаят какво гласуват... Днес едно - утре - точно обратното.... Е как да не им кажеш, че са потурковци бе?! Как?!!!
Е не... Фарсът е пълен просто. Кажете ми вие щом на такова ниво - НС и министри цари хаос и некадърност, какво да си говорим за българина и за тая държава... Ние сме излъчили най - кадърното и компетентното да ни управлява... Да се видим само какво представляваме...
Затва, вземете и вие позапейте Марсилезата. И кажете "вив ля Фронс" - ама както си трябва, не по български, не както си четете фонетично (междувпрочем - културни хора сте - юристи, хванете понаучете някой друг език и имайте поне бегла представа от другите важни и основни езици на общността).
И ако ще плюете по някого - както си имате навика - вземете оплюйте собственото си некомпетентно правителство и политици (които верно се окичиха с чужда слава - те били дипломатически победители!!!), а недейте да метате камъни по френските политици.
А аз като за финал (положителен), ще взема и да си припомня как една западнячка (свързана с едно от западните посолства) - без да има и капка далавера от това - навремето ми помогна да се спася в една чужда далечна страна, а българското посолство не си вдигна нито веднъж телефона...
Та затова - тоя път - вив ля Фронс!
- Дата и час: 24 Яну 2025, 06:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОБРЕ ДОШЛИ У ДОМА!!!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Eдин поет (ник-нейма му е Vedrin, произведението е от stihovebg.com) го каза и ми се иска да го пейстна тук:
БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОМНИ САРКОЗИ!
Под звуците на синя "Марсилеза"
се връщат птички в родните гнезда.
Напуснали властта на главореза,
получили внезапна свобода.
Напусти бяха хиляди усилия.
Разбиваха се в камъни без край.
Но ето, че в либийската бастилия
пристигна миротворец от Версай.
Той цял един народ дари с утеха,
а птичките със радостни сълзи.
Светът отекна с неговото ехо.