начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

ОНЛАЙН ДИСКУСИЯ !

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот portokal » 27 Юли 2007, 18:00

Anonymous написа:други потребители като Портокал са на "всяка манджа мерудия" и ако може и двеста мнения ще пусне на ден

Че то си може, бате. Защо реши, че не пускам двеста на ден заради това, че не мога?

Anonymous написа:Това са си болестни състояния направо - предлагам Модератора да се намесва в такива случаи

Приема се. Уточни горната граница, пък оттам нататък модераторът си знае как да установи кои мнения за деня в ква поредност съм ги пуснала и да изтрие последните.

За форума предложения нямам. Устройва ме и така.
Не би ми харесало, ако неюристи не могат да отговарят. Понякога и те имат какво полезно да кажат.
Приятна почивка на модератора и на всички останали.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот friend28 » 27 Юли 2007, 20:43

Sorry ако съм обидил Claudius относно картинките / знаех си че така ще стане /. Но картинките лесно се превръщат в мания и в повечето форуми има ограничения. ПУРИТАН:lol: :lol: може и да си прав - имам идея да си направя черно-бял сайт
мнение на архитект
friend28
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 27 Юли 2007, 21:18

bebitor написа:Също така предлагам част от модераторите, а защо не и всички, да бъдат на изборен принцип. Т.е, потребителите сами да ги избират между себе си, за определен период от време.

Малиии представяте ли си "предизборната кампания"

:D :D :D :D
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 27 Юли 2007, 21:20

friend28 написа:Sorry ако съм обидил Claudius относно картинките / знаех си че така ще стане /. Но картинките лесно се превръщат в мания и в повечето форуми има ограничения. ПУРИТАН:lol: :lol: може и да си прав - имам идея да си направя черно-бял сайт

Ами да се пускат само в "Общи" /картинките/.

А за обиждането - такава обида се измива само с .... :wink: познайте какво. :D :D :D

Наздраве!
Последна промяна Clavdivs. на 27 Юли 2007, 21:21, променена общо 1 път
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот DEKAH » 27 Юли 2007, 21:20

Аз искам само едно.

Този форум да си остане както си е с по-строг конрол в темите. Да не се допуска спам и пуснкане на теми, които нямат нищо общо с правото.

Искам от екипа на лекс.бг да създаде ОТДЕЛЕН форум http://lex.bg/forum2 примерно и там да влизат само регистрирани, чиято регистрация е одобрена предварително. Т.е. само колеги - юристи. Да се раздели на категории и да се обсъждат ЮРИДИЧЕСКИ неща - казуси, проблеми в работата - да си помагаме взаимно, а не да се плюем.

Пускането на 2-ри форум не е толкова трудно. Дори може да се направи само регистрирани да могат да четат и пишат в него, за да няма злоупотреба.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 27 Юли 2007, 21:33

DEKAH написа:Искам от екипа на лекс.бг да създаде ОТДЕЛЕН форум http://lex.bg/forum2 примерно и там да влизат само регистрирани, чиято регистрация е одобрена предварително. Т.е. само колеги - юристи. Да се раздели на категории и да се обсъждат ЮРИДИЧЕСКИ неща - казуси, проблеми в работата - да си помагаме взаимно, а не да се плюем.

ДЕКАН, това е много добра идея, особено ако всеки стои зад името си - в смисъл до момента една регистрация е относително анонимна. Съвсем по друг начин стоят нещата, когато зад писането стои реален човек. Дори си мисля, че е и по интересно. Тогава няма чак толкова голямо размиване на темите, защото хората се опитват да не се излагат.
Та както казах, това е много хубаво, жалко че няма да мога да участвам в такъв тип форум.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот monteskio » 28 Юли 2007, 00:01

Насочването и препоръката към определен адвокат, респективно адвокатска кантора не съставлява реклама и не може да бъде определено такова. Справка за значението на термина " реклама " - всеки един речник. Освен това, няма по-голяма помощ когато един адвокат препоръчва друг или един потребител насочва към адвокат, от когото е доволен. Всеки един нуждаеш се бил желал да бъде консултиран или да ползва друга насока от адвокатската практика от лице, което е компетентно.

От друга страна - правото на личен сайт е предоставено от lex.bg, за което всеки трябва да ги адмирира. В тази връзка, който се е възползвал от него е реализирал едно свое право, като е предоставил данни за себе си, а така също и полезна информация.
Обратно - който не е пожелал да изложи информация за себе си или който е имал такава страница, но същата е била деактивирана от него поради смяна на ник-а / псевдонима /, във форума е също негово лично право на анонимност. Ето защо - това право на анонимност не може и не следва да рефлектира върху тези, които са пожелали да не бъдат безименни.

Нещо повече - в тази дискусия на няколко пъти се предложи именно това - зад всеки псевдоним да стои реално лице, а не анонимно такова. Затова считам, че предоствянето на реална и актуална информация за даден потребител е полезна за всеки.

Приятна почивка на всички!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 28 Юли 2007, 08:51

prnedev написа:
ДЕКАН, това е много добра идея, особено ако всеки стои зад името си - в смисъл до момента една регистрация е относително анонимна. Съвсем по друг начин стоят нещата, когато зад писането стои реален човек. Дори си мисля, че е и по интересно. Тогава няма чак толкова голямо размиване на темите, защото хората се опитват да не се излагат.
Та както казах, това е много хубаво, жалко че няма да мога да участвам в такъв тип форум.

Господин Недев. Аз, лично, по-запознат човек от Вас в областта на данъчното и осигурителното право не знам да има в този форум.
Според мен участието Ви е задължително.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Гост » 28 Юли 2007, 11:19

monteskio написа:Здравейте,

Според мен потребителите трябва да се " разпределят в няколко групи :

1. Гости - такива, които могат да пишат и да отговарят, но само в определен форум

2. Юристи /регистрацията им тр. да съдържа верни данни./ с "данни" - съдия във ВКС или прокурор във ВКП ли ще става това, когато те са такива ?

2.1. Такива, които могат да отговарят по поставена тема във форуми, различни от " форум за юристи ". тези пък каква смеска трябва да са ?

2.2. Такива, които могат да отговарят по поставена тема във форуми, различни от " форум за юристи " и са с определен рейтинг. По този начин питащия ще може да се ориентира относно компетентността на отговарящия и да прецени как да действа. А кой ще определя рейтинга -Монтескьо ли ? :lol:

Относно форумите

Настоящия формат ми се струва сполучлив. На няколко пъти - по различно време и разни колеги предлагаха да се създаде форум за платени консултации. По този начин питащия ще има възможност да избира към от юристите с определен рейтинг да си зададе въпрос. Страни по тази дискусия ще могат да бъдат само питащия и отговарящия. Другите участници във форума ще могат само да преглеждат темата. / евентуално/. Когато става въпрос за Монтескьо те могат да цъкнат директно и на линка му , а за другите -има си бележки за лични съобщения

УСПЕХ !

Това ми напомня на една друга " ситуация "...

Или не влизаш, или ще бъдеш "праволинеен" и "по калъпа" , според разбиранията на някой...
Гост

Мнениеот uvella » 28 Юли 2007, 19:05

Първо: За избягване повторно отговаряне по въпроси, на които вече са дадени отговори, предлагам да се направи по-ефективна търсачка, напр: желаещият да получи отговор, изписва "запис на заповед" и се отваря архива с отговори в лекса, давани по повод ЗЗ до момента.
В момента, ако реша първо да проверя дали има вече давани отговори по интересуваща ме тема/казус, трябва да се пенсионирам пред компютъра, докато намеря търсеното, докато преровя целия архив и изчета всичко писано поред.
Второ: Необходимо е да има инфо за рейтинг на даващите отговори. Вярно, не може да се забрани на когото и да било да пише. Вярно - не може да се проверят всички данни, дадени при регистрация в лекса, дали са верни. Но може да се даде възможност, всеки отговор да бъде оценен по скала, примерно от 1 до 5 (защо не със брой звездички, като в ZAZZ)и това да е мерило за способностите на отговарящия, който пък рейтинг да се отразява директно и в профила му. Оценката на даден отговор да може да я поставя всеки от регистрираните, не само задалия въпроса. Съмнявам се, че при такова оценяване, пишещите ще си позволят да бълват ругатни и избиват комплекси, нападайки чрез лекса, доказали се в практиката юристи.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Мнениеот bebitor » 29 Юли 2007, 17:12

Clavdivs. написа:
bebitor написа:Също така предлагам част от модераторите, а защо не и всички, да бъдат на изборен принцип. Т.е, потребителите сами да ги избират между себе си, за определен период от време.

Малиии представяте ли си "предизборната кампания"

Вижте например torrents.ru. Ама ние сме си българи...
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот brianna » 30 Юли 2007, 15:28

Ще бъде много полезно ако на първа страница публикувате предстоящите конкурси за магистрати.
brianna
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 30 Юли 2007, 21:15

Харесвам форума такъв, какъвто е!
Ако искате адвокатски достъп, направете си го! Но в този си вид е добър - достъпен за всички. Аз съм получила полезна информация от тук, може би съм и дала...
Строго профилиран форум ще е прекалено сухарски - аз лично няма да влизам, освен може би в началото. Тук всички сме, предполагам, за разтоварване.
Може би има забележки само към подреждане на темите във форума.
Gabi1
Потребител

Мнениеот kalahan » 23 Сеп 2007, 22:01

Подкрепям идеята за по-строг контрол от страна на Модератора. Прекалено много разисквания по теми от типа на "Искрено и лично" има във форума, а същевременно някои участници си позволяват да дават еднотипни мнения на твърде много места, което по принцип се води като "спам". Трудно е да се дефинира понятието "спам", но като пример бих дал определението, което намерих във форума на zamunda.net:
http://zamunda.net/forums.php?action=vi ... icid=24892

"СПАМ - Това понятие дефинира разпространението на всякакъв вид нежелана информация.
В началото спамът тръгва като засипване на потребителски имейли с открито безсмислени съобщения, малки реклами и т.н. В последствие същото явление започва да се наблюдава и по останалите системи за комуникация м/у потребители... mIRC, ICQ, Форуми и др.

Как да разпознаем СПАМЪТ във Форума?
Като такъв се окачествяват всички съобщения, теми или ЛС които:
# нямат конкретна идея
# извън конкретната тема са (offtopics)
# разпространяват се масово и системно (flood) и др.

Няколко примера:

ОFFTOPIC - Това са всички постове, които се публикуват в дадена тема и нямат отношение към нея.
Пример: В тема за дадено филмово заглавие се появява пост с въпрос "как се вдига коефициент" = offtopic (СПАМ)

FLOOD - Това е определение за масовото разпространение на топици с идентично съдържание или заливането на форуми/теми с неадекватни информации.
Примери:
Постове със стотици емотинки, системно задаване на неадекватни въпроси от сорта "кога ще има субтитри", разпространяване "Писмото на късмета" или просто въвеждането на един и същи пост много последователни пъти. Флудът също е вид СПАМ."

Въвеждането на по-строг модераторски контрол върху спама автоматично ще реши въпроса дали следва да се публикуват мнения на неюристи в разделите за юристи: това би следвало да се "квалифицира" като "offtopic".

Бих искал да попитам също така къде се намират правилата на форума, къде бих могъл да ги прочета? Ако ли няма такива, няма да е лошо да се въведат някакви и да се виждат още при влизане във форума.
kalahan
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии