начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Въпрос относно случка с мобилен телефон

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно случка с мобилен телефон

Мнениеот brenda » 04 Юни 2007, 22:09

Днес във училище един съученик счупил дисплея на мобилния телефон на дъщеря ми ,купен само преди 4 дни . Стойността на повредата в сервиза се оценява на около 40 -50 лева. но родителите на момчето отказват да платят. Моля, посъветвайте ме какво да направя за да ми платят поправката ? Сумата не е голяма ,но все пак ..
brenda
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 05 Юни 2007, 03:20

А тя що го е замеряла с телефона? 8)

Сериозно, зависи дали е било по време на часовете, при нормално протичане или през междучасието.

Имаше една подобна тема за счупени очила и извадено око. Вижте я!
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот brenda » 05 Юни 2007, 12:50

Интересна тема но надали ще ми е много от полза понеже случката е в междучасие макар и в класната стая. Все пак благодаря.
brenda
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 12 Юни 2007, 07:59

Хубаво де, в онази тема е разгледано едно изключение, на фона на общото правило. Следователно при Вас прилагаме общото правило - (първо им отправяте нотариална покана, а после) съдите родителите.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот lawyer.bg » 12 Юни 2007, 16:13

няма значене - междучасие или час - по наредба е все учебно време. оттам натам - ЗЗД - непозволено увреждане, но ми се струва, че за 40-50 лв. дисплей ще направите по-голям масраф от стореното. Така че вкарайте в сила принципа на талиона - зъб за зъб...
lawyer.bg
Младши потребител

Мнениеот barri » 08 Авг 2007, 11:23

аз друг човек с толкова много проблеми като бренда не познавам
или нещо ни лъже или просто все търси причина да съди някого
няма да се учудя и нас да подгони:)
barri
Потребител

Мнениеот 778899 » 08 Авг 2007, 12:24

А, според мен, това е някаква девойка работеща в адвокатска кантора и тук ни сервира казусите, които са й възложени, вместо да попрочете това-онова и да се опита да помисли! Тя просто се представя за потърпевш в дадения казус.... , но явно не е така! /веднъж е внучка, веднъж бил счупен ГСМ-а на детето й....ей, чак толкова загубени не сме :wink: , моля, моля...../

ПРЕДЛАГАМ ДА НЕ Й ОТГОВАРЯМЕ!!!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Logan » 08 Авг 2007, 15:43

778899 написа:А, според мен, това е някаква девойка работеща в адвокатска кантора и тук ни сервира казусите, които са й възложени, вместо да попрочете това-онова и да се опита да помисли! Тя просто се представя за потърпевш в дадения казус.... , но явно не е така! /веднъж е внучка, веднъж бил счупен ГСМ-а на детето й....ей, чак толкова загубени не сме :wink: , моля, моля...../

ПРЕДЛАГАМ ДА НЕ Й ОТГОВАРЯМЕ!!!

Ако е наистина вярно , да беше се потрудила поне да направи няколко регистрации :)
Logan
Потребител

Мнениеот barri » 08 Авг 2007, 15:57

ами Логан, аз за това , което споменава колегата преди тебе се замислих още вчера и го споделих в една друга тема, която същатата личност беше отворила. Колегата лютуят беше извадил всички теми, отворени от този USER и ако се зачетеш в темите, ще видиш, че има противоречия между написаното. от това може да съдиш , че човека лъже или става дума за няколко различни човека, като второто ме съмнява.
barri
Потребител

Мнениеот pokerman » 08 Авг 2007, 23:20

Този телефон гаранция няма ли?!
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот barri » 09 Авг 2007, 13:02

и какво ако има гаранция???? те такива повреди не се покриват от нея по принцип
barri
Потребител

Мнениеот pokerman » 09 Авг 2007, 13:10

а какви се покриват ?
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот barri » 09 Авг 2007, 13:36

предполагам имаш телефон, погледни си гаранцията.
не може за това, че си си счупил телефона да искаш да ти го оправят безплатно, тази повреда е по твоя вина, не поради проблем на самия телефон.
barri
Потребител

Мнениеот Logan » 09 Авг 2007, 17:50

pokerman , то ако е така човек може да си троши колкото иска пъти телефона по различни начини и да му го възстановяват.Единствено технически проблеми - скапвания на платките , повреда на говорителя и дисплея и други подобни изложени в гаранцията поправят.
Logan
Потребител

,

Мнениеот nasso_5 » 09 Авг 2007, 20:51

искаш да съдиш децата ли?
бъди човек!
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот brenda » 09 Авг 2007, 21:11

Относно телефона той имаше гаранция ,но сервиза не я призна понеже не била фабрична повреда а по вина на купувача. Все пак причинителя на повредата поояви накрая добра воля и заплати част от повредата и с това въпроса беше приключен.. nasso_5 какъв съд за 40 лева...:D никой никого не е искал да съди за 40 лв.Беше просто молба за съвет :D lyutiyat ,вече Ви казах, че не всичко което питам касае лично мен. Въпреки това вие не спирате да се заяждате и дори си позволавате да обиждате .Няма да отговоря на това тъй като съм възпитана.Няма и да коментирам модератора защо позволява да обиждате потребителите..Отново на чист български език Ви казвам -имах няколко въпроса.но не всичките бяха лично за мен .Част от въпросите включително и този касаеха моя позната . Никакво противоречие няма и не лъжа за нищо ако нещо не съм се изразила ясно е друг въпрос ,можехте да попитате защо така вместо да ме наричате лъжкиня.Ако щях да се правя на интересна щях да си направя регистрации за всеки въпрос .Г-н lyutiyat, неблагодарната нахалница пише отново във Вашия форум не за да досажда лично на Вас както си мислите, и за да задава нови въпроси , ами за да благодари макар и с малко закъснение на отговорилите по темата .Благодаря.Благодаря .Моля модератор да заключи темата .
brenda
Младши потребител

Назад към Общи дискусии