начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Резултатите по ОТП в ЮЗУ за първи курс,редовно,са вече факт.

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот MariaMagdalena » 02 Сеп 2007, 00:38

Колега Logan , не мога да кажа нищо за Вашата работа по ОСВ. Коментирам моите собствени изпитни работи, както и тези на колегите ми от курса, за чиято подготовка имам наблюдения. Съгласна съм,че не всичко в живота (и във висшето образование в частност) е справедливо, но смятам,че недооценените изпитни работи са по-скоро изключение, отколкото правило. И не може да не се съгласите,че в повечето случаи едни и същи мързеливи студенти се оплакват от "заяждане" при положение,че са "си написали всичко".
Fortuna fortes adiuvat.

Perfice te!
MariaMagdalena
Потребител

Мнениеот Logan » 02 Сеп 2007, 14:16

MariaMagdalena ,колежке , писах отново просто поради несъгласието с изречението Ви , което постнах като цитат предния си пост .По-горе говорехте като цяло за студентите ,а сега казвате ,че е ставало въпрос за тези над които имате поглед - колегите от Вашият курс.И имайки поглед над моите колеги мога спокойно да не се съглася с Вас ,че мързеливите студенти се оплакват най-често.Поне при нас , мързеливите индивиди са доволни и съгласни с оценките си ,а ощетените "се оплакват".По-скоро можехме да обсъдим преподавателските своеволия.
Но като компромисен вариант стискайки зъби ще приема ,че моят случай е от единичните.Дано не се повтаря :roll:
Logan
Потребител

Мнениеот MariaMagdalena » 02 Сеп 2007, 15:29

Говорех не за всички студенти, а за недоучилите, при които недоучването в повечето случаи се дължи не на невъзможност, а на мързел. Разбира се, съществува вероятността колегите от моя курс да са изключение :)
Тъй като нямам желание да се превръщам в защитник на преподавателите, чиято представа за академичен дух е силно опорочена, предлагам да прекратим малкия спор, който в крайна сметка нищо няма да промени.
Fortuna fortes adiuvat.

Perfice te!
MariaMagdalena
Потребител

Мнениеот Гост » 02 Сеп 2007, 19:43

Важното е какво сте научили,не колко сте изкарали!

Няма да защитавате или да правораздавате въз основа на оценките си.И това е евидентно!

Детерминирайте нещата такива каквито са!

Оценките се формират и от знания,и от стил.

Можеш да напишеш всичко,но щом е разхвърляно,като бит пазар,няма как да получиш отличен.

Знания,стил,подреденост,правопис,импровизираност.

Тук най-важното са знанията.
Гост

Мнениеот MariaMagdalena » 02 Сеп 2007, 21:18

advokat_nikolov, разбирам желанието Ви да бъдете активен по темата, но ставаше дума за оценяване на знанията, изразени в изпитната работа. Стилът, подредеността и импровизацията също са вид знание в контекста на професията, която всички сме избрали. Евидентно (ще си позволя иронично да употребя тази звучна чуждица наместо българското "очевидно"), изказването Ви беше не на място в темата. Колкото до правописа, той не би следвало да е от основните критерии за оценка на това академично стъпало. Нали затова са кандидатстудентските изпити!!! Един студент в нашата специалност би следвало да е грамотен!!!!
Fortuna fortes adiuvat.

Perfice te!
MariaMagdalena
Потребител

Мнениеот Гост » 02 Сеп 2007, 22:25

Да,имате право.Но аз не говоря за правопис в буквалния смисъл на думата.Тук не става въпрос дали е спазен пълният член,или не,а за правопис относно правната наука.Ето,например,Станин ни беше споделил,че на изпита по Организация на съдебната власт студент бил разроботил страхотно темата си за Висшия съдебен съвет(ВСС),но не е приложил правилно абревиатурата-Върховен съдебен съвет.Както стана ясно студентът не е преписвал(според преподавателя),защото,ако беше-щеше да го напише правилно.
Аз имам колеги,които не знаят как се пише колоквиум,пишат го по суперразлични начини,е как да имаш хубава оценка,като елементарни неща не се изписват правилно.
Друг пример,някои пишат запрАщение.Ами и аз да съм проверяващ,дори всичко да е вярно написано,ще напиша слаб.ЗапрАщение,но това смехотворно.

Относно имровизираността.

Тук искам да кажа,че освен наученото може да се проложи и мнението на студента по отделен въпрос-дали е съгласен,когато по въпросната темата съществуват колизии,да защити мнението си и т.н.Това,според мен,означава,че си вникнал в съдържанието и искаш да изразиш позиция,а не някой да ти налива кое е правилно и кое не е.Всеки има право на собствено мнение и има право да го приложи и защити.

Поздрави на Вас и виждам,че не си губите времето,относно науката.

Успех!!!
Гост

Мнениеот Logan » 03 Сеп 2007, 02:16

Колега Николов , глупаво е да омаловажавате толкова високите оценки :) .Все пак студентите с постигнати много добри резултати се ползват с някои преференции .А и по-добрият успех има някакво значение все пак и след като се дипломираш , учихме това по ОСВ ако помните :) .Иначе съм съгласен ,че знанията са на първо място разбира се.
Logan
Потребител

Мнениеот Гост » 03 Сеп 2007, 09:29

Колега,Логан,ние с теб се познаваме отлично,но този път ги говориш врели-не кипели.

Остави какво ти говорят.Никъде в закона не е споменато,че за определена длъжност трябва определена оценка в дипломата за висше образование.Оценките нямат знаечение.
Та дори и изпитът за адвокат се взема с “издържал” и “не издържал”.Същото се отнася и за другите длъжности.Ама ти правилно имаш (4) по ОСВ.Остави какво ти говори Тенчо,а чуй какво ти говори законът.

Или казано по друг начин-можеш да заемаш всяка длъжност стига да си издържал положително изпитите,като студент,абсолвент(държавните изпити) и изпита за определената длъжност.И министър-председател може станеш също с диплома 3.00,и президент,и нотариус,и съдия и т.н
А оценките по шестобалната са измислени да породят определени юридически факти-стипендия,класиране за общежитие и т.н.
Гост

Мнениеот neuverena_20 » 03 Сеп 2007, 11:17

Bravo na advokat_nikolov!Благодаря ви колега!Ако не бяхте Вие нямаше от къде да разбера,че трябва да чета и от други източници,че трябва сама да извличам важните неща,а не да съм,както се изразихте"като кон с капаци".....просто съветът ви беше безценен за мен!!!Не че искам да ви виня,но просто не смятате ли,че понякога не можете обективно да преценяте хората,понеже не ги познавате!И аз от вашите коментари бих си направила извод за вас самия,но не го правя,защото може би не сте такъв.......а ако сте-много лошо!!!само това ще кажа и още веднъж благадаря за съвета!!!А на Logan-за съжаление,не си единственият прецакан,колега!
neuverena_20
Нов потребител

Мнениеот Logan » 03 Сеп 2007, 15:22

advokat_nikolov написа:Колега,Логан,ние с теб се познаваме отлично,но този път ги говориш врели-не кипели.

Остави какво ти говорят.Никъде в закона не е споменато,че за определена длъжност трябва определена оценка в дипломата за висше образование.Оценките нямат знаечение.
Та дори и изпитът за адвокат се взема с “издържал” и “не издържал”.Същото се отнася и за другите длъжности.Ама ти правилно имаш (4) по ОСВ.Остави какво ти говори Тенчо,а чуй какво ти говори законът.

Или казано по друг начин-можеш да заемаш всяка длъжност стига да си издържал положително изпитите,като студент,абсолвент(държавните изпити) и изпита за определената длъжност.И министър-председател може станеш също с диплома 3.00,и президент,и нотариус,и съдия и т.н
А оценките по шестобалната са измислени да породят определени юридически факти-стипендия,класиране за общежитие и т.н.

Това ми е пределно ясно и всъщност имах и друго в предвид ,а не само класиране за общежитие стипендии и прочие ,но карай.
И стига сме намесвали вече оценките по ОСВ ,че ми е болна тема :wink:
Logan
Потребител

Мнениеот Гост » 03 Сеп 2007, 21:06

neuverena_20 написа:Bravo na advokat_nikolov!Благодаря ви колега!Ако не бяхте Вие нямаше от къде да разбера,че трябва да чета и от други източници,че трябва сама да извличам важните неща,а не да съм,както се изразихте"като кон с капаци".....просто съветът ви беше безценен за мен!!!Не че искам да ви виня,но просто не смятате ли,че понякога не можете обективно да преценяте хората,понеже не ги познавате!И аз от вашите коментари бих си направила извод за вас самия,но не го правя,защото може би не сте такъв.......а ако сте-много лошо!!!само това ще кажа и още веднъж благадаря за съвета!!!А на Logan-за съжаление,не си единственият прецакан,колега!

Вижте,не знам как тълкувате нещата и не знам какви изводи правите за мен,даже да Ви кажа,не ме и интересува. Аз на изпита,по ОТП,писах от Росен Ташев,а колегите ми казваха-не,недей,това е самоубийство,трябва да си купиш учебниците на Бойчев,че щял да гледа на изпита кой си ги е взел,щял да отбелязва.На всичко това мога да кажа:Ала-бала портокала-глупости на търкалета,а пък ми беше толкова смешно,като видях на изпита как някои чертаят таблици с пергели(онези таблици дето ги има в на Бойчев книгите).Било важно да се начартаят.(хахахахахаха-ала-бала портокала).Така се смях,като видях как чертаят онези кръгове и пишат A+B+C=правонарушение.Глупости,глупости…….
В моята компания Росен Ташев беше почитан и бяхме единствените(поне по мои наблюдения) които си купихме учебниците му,а и не само неговите.А някои колеги:ама какво е това,Росен кой.И казвха-100 % ще те скъсат.Ама в крайна сметка кой остана прецакания-Бойчефилите,а Бойчефобите,т.е.Ташефилите-спечелиха.
Гост

Мнениеот neuverena_20 » 04 Сеп 2007, 12:29

advokat_nikolov,нали знаете,че на никой не му пука какво мислят другите за него!аз не съм писала само от учебниците на Бойчев,всъщност използвах и него,но искам да кажа,че не той ми даде основата....сега ще кажете"да,голяма основа имаш,щом си скъсана".да,скъсана съм,защото може би написаното не е допаднало на професора,а не защото не знам.бих казала,че може би не съм назубрила всичко дума по дума,но поне успях да разбера нещата за себе си.не знам дали това е добре,но всеки от нас преценяа нещата различно...аз също четох Росен Ташев,Цеко Торбов,Мария Павлова,от които научих повече отколкото от лилавите книжки на Бойчев,но явно не е било достатъчно........поне на някой не му е харесало!
neuverena_20
Нов потребител

Мнениеот davidoff123 » 04 Сеп 2007, 15:12

Имам Отличен 6 при Бойчев без да съм чел нещо повече от 12те въпроса на които той каза да наблегнем и то от лекции. Всичко е пародия и не знам защо въобще спорите.
davidoff123
Младши потребител

Мнениеот neuverena_20 » 04 Сеп 2007, 17:44

кажи кои са,та и ние да наблегнем на тях,може да го вземем най-накрая :?: :D
neuverena_20
Нов потребител

Мнениеот Гост » 04 Сеп 2007, 21:22

davidoff123 написа:Имам Отличен 6 при Бойчев без да съм чел нещо повече от 12те въпроса на които той каза да наблегнем и то от лекции. Всичко е пародия и не знам защо въобще спорите.

Да,колега,имаш право.ОТП-то е вече минала история.Дайте да видим какво ни очаква.Гражданско,Конституционо,Административно,другите са избираеми и са ала-бала,като Маркеинг,Връзки с обществеността.

Тези три дисциплини не са трудни(явно защото са ми интересни).По Конституцонно минах първите четитри дяла(от 13) през лятото-Прадмет,източници и система на КП;Учение за Конституцията;Политическа с-ма и държавна организация и Икономическата система.Направи ми впечатление,че предметът на правно регулиране на КП е доста "тънък".В тесен смисъл той може да се определи така:Регулира отношениеята,които възникват при организацията и осъществяването на публичната власт,и тези,които възникват при упражняване на основните права и свободи на гражданскоправните субекти. Не обаче всяко осъществяване на публичната власт спада към предмета на регулиране на отрасъла.Да вземем например изпълнителната власт-КП урежда онези отношения,които възникват по отношение на организацията,структурата и правомощията,но не и при осъществяването на последните-това спада към предмета на Административното право.Същото се отнася и за съдебната система-осъществяването на тези правомощия спадат към наказателния и гражданския процес,въпреки че се отнасят до публичноправната сфера, и за това,което впоследствие разбрах,отношенията между прокурора и съда нямат нищо общо с предмета на КП.

Но вече осъществяването на правомощоята на КС,НС,президента-това си чисто към предмета на КП,защото всички техни права са уредени в нормативни актове с конституционно значение.Тук не говорим само за нормите на Конституцията,но и за онези законови и подзаконови нормативни актове,които се отнасят към конституционноправната материя.

По Гражданско съм до Правните сделки,а субектите(физически и юридически лица) бяха песен.Но прави впечатление,че Джеров повече ме “вкарва във филма”,за разлика от Павлова,но въпреки всичко нейната книга е задължителна за четене.

По Наказателно безспорният лидер е Бате Сашо Стойнов,почти свършвам общата част и минавам към особенната.Не знам,чудя се,да си купя ли на Иван Ненов(създателят на проекта за първия НК-1968г) Наказателното.Има едно издание под редакцията на Бате Сашо от 91-а,тъй като на проф.Ненов Наказателното е от 70-те и явно са решили да го пооправят малко.
Ако има някой инфо за книгата на Ненов да пише.

"Между публичното и конституцонното право съществува ясна разлика.Публичното е една от двете основни области на правото,а конституционното е част от публичноправната сфера" (Морис Дюверже)
Гост

Мнениеот civilista » 05 Сеп 2007, 01:19

Абе хора, що се хабите. Всичко при бойчев е пародия. Учебниците му са толкова тъпи и водняви, че стават само за помощен материал как се осява зърното /две - три страници/ от плявата /цал лилав учебник/. в сравнение с него дори Димитрина Милкова нямаше равна. При тоя идиот изкарах отличен по философия на правото не заради това, което бях написал, а защото отговорих вярно на негов провокативно-авторитетен въпрос от типа "в какво се изразява корелативната връзка между правен интерс и субективно право? - В нищо, тя е функционална" /Друг е въпросът, че да мен беше седнала една много привлекателна дама, към която проявявах личен интерес :oops: и исках да се покажа нее..ателен пред тоя ............./. Както казват източните мъзреци и нестинарите "Номерът е да не ти пука".
ОТП там, където е измислено в тозци му вид -СССР, къде другаде- е имало за цел да възпита правистите в постулатите на диалектическия материализъм /тогава марксизма-ленинизма, днес философския начин на мислене и формалната логика/, но и тогава, и днес не си изпълнява целите, така че го отпишете като полезно време за вас.
Non scholae, sed vitae discimus /Не за училището, а за живота се учим, лат./
П. С. Николов, защо заряза плевенските пичета, да ге :wink: От мен да знаеш, че Стойнов не може да стъпи и на малкия пръст на Ненов. Той просто го преповтаря като прибавя практика /за особената част/, но в Общата се опитва да вкара мисъл, което хич не му отива. Ако той ще те изпитва, първо чети 1 година Ненов и след това зубри фарисейското писание на "малката секира". BTW "голямата секира" - Проф. Д. Михайлов, беше изключително ерудиран и коректен преподавател.
civilista
Младши потребител

Мнениеот Гост » 05 Сеп 2007, 11:27

civilista написа:Абе хора, що се хабите. Всичко при бойчев е пародия. Учебниците му са толкова тъпи и водняви, че стават само за помощен материал как се осява зърното /две - три страници/ от плявата /цал лилав учебник/. в сравнение с него дори Димитрина Милкова нямаше равна. При тоя идиот изкарах отличен по философия на правото не заради това, което бях написал, а защото отговорих вярно на негов провокативно-авторитетен въпрос от типа "в какво се изразява корелативната връзка между правен интерс и субективно право? - В нищо, тя е функционална" /Друг е въпросът, че да мен беше седнала една много привлекателна дама, към която проявявах личен интерес :oops: и исках да се покажа нее..ателен пред тоя ............./. Както казват източните мъзреци и нестинарите "Номерът е да не ти пука".
ОТП там, където е измислено в тозци му вид -СССР, къде другаде- е имало за цел да възпита правистите в постулатите на диалектическия материализъм /тогава марксизма-ленинизма, днес философския начин на мислене и формалната логика/, но и тогава, и днес не си изпълнява целите, така че го отпишете като полезно време за вас.
Non scholae, sed vitae discimus /Не за училището, а за живота се учим, лат./
П. С. Николов, защо заряза плевенските пичета, да ге :wink: От мен да знаеш, че Стойнов не може да стъпи и на малкия пръст на Ненов. Той просто го преповтаря като прибавя практика /за особената част/, но в Общата се опитва да вкара мисъл, което хич не му отива. Ако той ще те изпитва, първо чети 1 година Ненов и след това зубри фарисейското писание на "малката секира". BTW "голямата секира" - Проф. Д. Михайлов, беше изключително ерудиран и коректен преподавател.

Oooo не съм ги изоставил,то просто не ми отива.Сега в момента съм управител,по скоро замествам управителя,в един семеен хотел и вечер си ги водя тук-кефат се,суперлукс,апартаментчета уискита бели вина,сангрии.Ама сутрин ги гоня :D че не мога да си върша работата от тях,само ме вкарват в невъзможни филми.

Във фоайето има едни големи огледала,та дори и аз за малко да се блъсна в тях първия път,ама пичетата винага се блъскат :D .Направо умирам от смЕх.

Относно Ненов-направо ще те послушам и отивам да купувам книгата,защото и аз мисля,че копират Ненов.Ама ме посъветвай коя да взема-баш си на Ненов или тая под редакцията на Бате Сашо.
То изпитът ми е след две години(в края на трети курс),ама тамън да се потопя в нещата,щото и цял куп съдебна практика ме очаква,цели 11 тома.

Айде,даге,до скоро. :wink:
Гост

Мнениеот chadel » 06 Сеп 2007, 13:30

advokat_nikolov написа: .... с гордост мога да кажа: “Аз вникнах в ОТП отлично”. И сега,през лятото,като си чета Стойчев,Стойнов,Павлова и Съдебна практика,не срещам и грам трудност в написаното и разбирането,защото имам ОСНОВАТА.

advokat_nikolov написа: А оценките по шестобалната са измислени да породят определени юридически факти-стипендия,класиране за общежитие и т.н.

Николооов, Николоов... не мислиш ли по-скоро, че самите оценки по шестобалната са юридическите факти, които пораждат съответните суб.права-стипендия,класиране за общежитие и т.н. ??? :lol:
chadel
Потребител

Мнениеот chadel » 06 Сеп 2007, 13:54

advokat_nikolov написа:другите са избираеми и са ала-бала,като Маркеинг,Връзки с обществеността.

Хаххахах, верно ли в ЮЗУ-то учите Маркетинг и ПР ???!! :P Цццц, и туй ми било правно обучение.. то си личи и от другите ти изказвания де..

advokat_nikolov написа:Направи ми впечатление,че предметът на правно регулиране на КП е доста "тънък".

Ти в час ли си Николоооооооооооооооооов, стегни се малко преди да говориш глупости, "тънък" бил предмета, хаха, КП регулира ОСНОВНИТЕ направления на организацията на обществото в държава и КРБ е актът с върховна юридическа сила и ... абе вие тия работи не ги ли учихте по ОТП, нали имаш 4, поне толкоз малко от малко би трябвало да знаеш.. предметът бил "тънък" :idea: :?: :!:

Вместо да четеш неща дето явно още не са за тебе, като "11 тома практика", Наказателно право и тъй нататък, и да си губиш времето по тоя начин, вземи си научи като хората нещата, които учиш в момента. Та нали точно ти говореше за консеквентност :wink: :lol:
chadel
Потребител

Мнениеот Гост » 08 Сеп 2007, 21:35

chadel написа:
advokat_nikolov написа:другите са избираеми и са ала-бала,като Маркеинг,Връзки с обществеността.

Хаххахах, верно ли в ЮЗУ-то учите Маркетинг и ПР ???!! :P Цццц, и туй ми било правно обучение.. то си личи и от другите ти изказвания де..

advokat_nikolov написа:Направи ми впечатление,че предметът на правно регулиране на КП е доста "тънък".

Ти в час ли си Николоооооооооооооооооов, стегни се малко преди да говориш глупости, "тънък" бил предмета, хаха, КП регулира ОСНОВНИТЕ направления на организацията на обществото в държава и КРБ е актът с върховна юридическа сила и ... абе вие тия работи не ги ли учихте по ОТП, нали имаш 4, поне толкоз малко от малко би трябвало да знаеш.. предметът бил "тънък" :idea: :?: :!:

Вместо да четеш неща дето явно още не са за тебе, като "11 тома практика", Наказателно право и тъй нататък, и да си губиш времето по тоя начин, вземи си научи като хората нещата, които учиш в момента. Та нали точно ти говореше за консеквентност :wink: :lol:

От къде се въдите бе,псевдоюристи :P

Къде си тръгнал на мен да обясняваш за предмет на КП или колко тома съдебна практика ще прочета.Като имам възможност,не 11,а 111 тома ще прочета.Аз да не съм като прошляците да си изпивам
всичките пари в долнопробни кръчми с нискокачествен алкохол и да си късам ризата като чуя ония нещастник Азис.Предпочитам да си давам част от парите за полезни неща,например,да се абонирам за в."Дневен Труд" за една година,да си купувам правна литература и каквото остане,а то засега,благодаря на Господ,остава,се черпиме,ама по естетически начин.

Я си виж сега поста.Пукнат грош не струва,а и определението ти за предмет също нискокачествено.За какво напревление говориш,това да не е жп разписание.

И ти си като псевдоавторите,които си мислят,че всичко се върти около нормите на Конституцията,ама сте се объркали.

Не всяка конституционноправна материя се регулира от нормите на Конституцията,но и от други законови и подзаконови нормативни актове.Ето как стоят нещата.

На първо място това са,безспорно,нормите на Конституцията,които притежават не върховна,а най-висша юридическа сила.

На второ място-Законовите норми,които регулират обществени отношение с по-малка обществена значимост,а подзаконовите актове-отношения- с още по-малка обществена значимост.

Всички актове,които уреждат конституционноправна материя,спадат към предмета на КП.

Какъв е предметът на КП?

Регулира отношениеята,които възникват при организацията и осъществяването на публичната власт,и тези,които възникват при упражняване на основните права и свободи на гражданскоправните субекти.

Тук говорим не само за субектите в държавата,както сам казваш,но и всички български граждани,независимо дали се намират в белокаменна Русия,или в Майка България.

Да разтълкуваме определението.

На първо място това са основните политически отношения,които възникват по повод формата на държавно управление и формата на държавно устройство,както и тези отношения,които възникват при осъществяване на публичната власт,а също така и отношенията,които възникват при осъществяване на властта на държавните органи.Това не важи за изпълнителната и съдебната власт,а последните спадат съответно към административното и процесуалните права.

Второ,

Само основите на икономическата система-отношението на собствеността и нейните форми и осовните икономически принципи.
Всичко останало спада към предмата не само на другите правни науки,но и тези които са неюридически.

Трето,

Отношенията,които съществуват във връзка с правното положение на гражданите-загубване и придобиване на българско гражданство и УПРАЖНЯВАНЕ НА ОСНОВНИТЕ ПРАВА И СВОБОДИ НА ГРАЖДАНИТЕ.

Ти за какви направления ми говориш,какви ги бръщолевиш.

Четвърто,

Народно събрание-тук говорим за законодателна власт,за политичеки отношения,и за това реализиране на тези правомощията спадат към предмета на КП.

И вече пето

а)Изпълнителна власт(Министерски съвет).Тук говорим само за неговата организация и неговото формиране,както и за определяне на правомощията,НО НЕ И ТЯХНОТО РЕАЛИЗИРАНЕ.

б)Към тази група спадат и отношенията,които възникват при формирането и организацията на местните органи на изпълнителната власт-областни управители,общини и т.н.,а техните правомощия,както при МС-административното право.

Шесто,

За реализиране на правомощия,които спадат към предмта на КП,се отнасят и до президента и вицепрезидента.

Седмо,

както и всичко свързано с Ксъд

Осмо,

Съдебната система.КП се занимава само със структурата и организацията на съдебната власт,а осъществяване на правомощията им-НАКАЗАТЕЛНО И ГРАЖДАНСКО ПРОЦЕСУАЛНО ПРАВО.

Девето,

Местно самоуправление-това са отношенията,които възникват при формирането,организацията и осъществяване на правомощията на общинските съвети,като органи на самоуправление на населението.

Прави разлика между 9-то и пето б)

Десето,

актовете за изменение и допълнение на Конституцията.

Я ми отговори на едно въпросче.

Кой е критерият за определяне на юридическата сила на различните нормативни актове? Внимавай,обаче,какво ще ми отговориш :P
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии