начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

СТАЖ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СТАЖ

Мнениеот galin_peev » 03 Сеп 2007, 22:58

Какво мислите за работата по време на следването? А по-точно за работата като стажант (технически сътрудник) в адвокатска кантора.
Има ли смисъл от нея? Колегите, които работят ако може да оставят мнения дали са доволни и информация в какво се състои работата им...
Последна промяна galin_peev на 09 Сеп 2007, 19:36, променена общо 1 път
galin_peev
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 04 Сеп 2007, 11:39

Изобщо не се замисляй ако имаш възможност да започнеш работа в адвокатска кантора докато си студент.
Това ще ти даде голямо предимство в следването.
Да не говорим, че ще ти е от полза, тъй като практическата част в нашата професия не се учи за ден или два. Колкото повече опит имаш - толкова по-добре за теб.

Ще започнеш от най-долното ниво. Ще те ползват за куриер. Ще дремеш по опашки, ще плащаш такси, ще пишеш като секретарка и.т.н.

Само можеш да спечелиш.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот tapashoncho » 04 Сеп 2007, 16:41

Аз също съм на мнение, че ще ти бъде от полза работата в адвокатска кантора още докато си студент. В началото ще те използват предимно за куриер, но с течение на времето ще започнат да ти дават и доста по-интересни неща и ще научиш доста повече отколкото в университета (поне при мен беше така).
tapashoncho
Младши потребител

Мнениеот prof_prof » 04 Сеп 2007, 18:21

Напълно споделям мнението на колегите! Работата по време на следването е много полезна, независимо от това, че за отрицателно време ще разберете колко се различава понякога теорията от практиката.
prof_prof
Потребител

Мнениеот jazzi » 05 Сеп 2007, 12:23

Аз и сега съм сътрудник в адвокатска кантора /поне докато не си взема изпита за мл. адв./ и мога да кажа, че освен работата, която представлява формалност, има и такава, която се доближава до творчество и развива умения, които няма къде да придобиеш...Дерзай!
jazzi
Младши потребител

Мнениеот cokomir » 05 Сеп 2007, 12:59

Ами ако ти се занимава с търговско право. Защото повечето канотри в днешно време с това се занимават. Там са париците. И не подценявайте толкова Университета.
cokomir
Младши потребител

Мнениеот nikolay7 » 09 Сеп 2007, 16:50

Няма нищо по-добро от практиката. Дори възнаграждението ти да е ниско, иома много по ценни работи които ще вземеш от там, разбира се ако успееш да си ги откраднеш, защото ако не си поне малко нахален трудно ще ти се даде хляба.
Професията е лесна само ако я работиш с желание и ти е дадена от горе.
nikolay7
Нов потребител

RE

Мнениеот galin_peev » 09 Сеп 2007, 16:55

А някой може ли да посочи за какво работно време става дума - работодателите все пак съобразяват ли се с това, че имат пред себе си студенти? И също така долу-горе какво е заплащането?
galin_peev
Младши потребител

Мнениеот nikolay7 » 09 Сеп 2007, 18:41

Ами заплащането зависи от работата която вършиш в кантората и колко те използват. Средно трябва да ти плащат при пълен работен ден ако си от провинцията поне300 лв. най-малко при положение че не те осигуряват. Защто ти вършиш най черната работа в кантората която на никого не му се върши.
За София преполагам , че поне 450 лв. тррябва да ти плащат най-малко
:roll:
nikolay7
Нов потребител

РЕ

Мнениеот galin_peev » 09 Сеп 2007, 19:33

Аз не съм чувал досега някоя адвокатска кантора в "провинцията" да търси стажанти. Ако някой е срещал нека пише. Говоря за по-големите "провинциални" градове - Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново - там, където има Юридически факултети. За другите няма смисъл да говорим.
galin_peev
Младши потребител

Назад към Общи дискусии