начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Резултатите по ОТП в ЮЗУ за първи курс,редовно,са вече факт.

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот chadel » 10 Сеп 2007, 01:11

Ми че малко неща ли са всички тези неща дето ги изброи бе Николооооооов?! Много тесен предмет, а? Изключително тесен! Тесен можеш да кажеш, че е предмета на НАРЕДБА № 13 от 31.03.2003 г. за ветеринарно-санитарните изисквания при търговия и внос на ембриони от говеда и биволи), но не и на конституционното право. А, и в предния си пост не съм давал определение за предмет на КП, но няма значение, простено ти е, ти все още не си бил на лекция по КП, но пък коментираш с хъс и завидни знания на виден конституционалист :wink: и се наемаш като балканче на нагорнище :lol: Няма лошо, но само с желание не става!

"Всички останали псевдоавтори" издават книги, а ти едва едва си закърпил 4-ка по ОТП и като ти прочетох последния пост за юридическите факти, ако ти бях преподавател по ОТП повече от 3 нямаше да ти пиша, ама първо щях да те измъча и с други въпроси :)"Псевдоюриста" виждаме кой е, "адвокате"! :lol:

Един приятелски съвет от мен: преди да четеш практиката, научи си първо теорията!

А и последен въпрос: сериозно ли учите PR и Маркетинг??!! :?:
Последна промяна chadel на 10 Сеп 2007, 15:42, променена общо 2 пъти
chadel
Потребител

Мнениеот Logan » 10 Сеп 2007, 02:29

http://law.swu.bg/index.php?a=163
Номер 17 - Маркетинг
Номер 18 - Мениджмънт и управленски технологии
Предполагам избирателни дисциплини
Logan
Потребител

Мнениеот Penalist » 10 Сеп 2007, 11:53

Като стана дума тука за ОТП, КП, НП, ГП и ме обгърнаха едни спомени, едни чудесии...
ОТП го държах през 1996 г. лятото при проф. Милкова в СУ, асистент ни беше един Георги Денков, дето му викат Жоро Колежката. Та профито ни каза, че на упражненията ще пишем курсови работи, и на изпита единия въпрос ще е от курсовата работа, а другия ще се тегли. Избрах си аз значи въпроса "Публично и частно право" и започнах да пиша. Написах, какво написах, и в "Използвана литература" на първо място сложих като раздел А "Фундаментални" статийките на Милкова и Жоро, а като раздел Б "Помощна литература" Венелин Ганев, Цеко Торбов, Ханс Келзен и други светила... За по голяма сигурност използваната литература сложих най - отпред, веднага след титулната страница, онези видяха и се разтопиха от кеф и даже не теглих втори въпрос... писаха си ми шестицата веднага. Иначе Колежката ни беше казал - който иска да знае много, да чете Венелин Ганев, а който не иска - да прочете Димитър Радев... :D :D :D
А по наказателно не препоръчвам Стойнов, освен ако не сте при него - чиста загуба на време.
Penalist
Младши потребител

Мнениеот Гост » 10 Сеп 2007, 21:09

chadel написа:Ми че малко неща ли са всички тези неща дето ги изброи бе Николооооооов?! Много тесен предмет, а? Изключително тесен! Тесен можеш да кажеш, че е предмета на НАРЕДБА № 13 от 31.03.2003 г. за ветеринарно-санитарните изисквания при търговия и внос на ембриони от говеда и биволи), но не и на конституционното право. А, и в предния си пост не съм давал определение за предмет на КП, но няма значение, простено ти е, ти все още не си бил на лекция по КП, но пък коментираш с хъс и завидни знания на виден конституционалист :wink: и се наемаш като балканче на нагорнище :lol: Няма лошо, но само с желание не става!

"Всички останали псевдоавтори" издават книги, а ти едва едва си закърпил 4-ка по ОТП и като ти прочетох последния пост за юридическите факти, ако ти бях преподавател по ОТП повече от 3 нямаше да ти пиша, ама първо щях да те измъча и с други въпроси :)"Псевдоюриста" виждаме кой е, "адвокате"! :lol:

Един приятелски съвет от мен: преди да четеш практиката, научи си първо теорията!

А и последен въпрос: сериозно ли учите PR и Маркетинг??!! :?:

Пак не си разбрал chadeееееееееееееееl :D

Това по-горе е в целият си му смисъл.И нали,първо,трябва да му дадеш "тясно" определение,което да развиеш и докажеш,за да го превърнеш в "широко".Ама ти четеш ли въобще книги,или май четеш от хвърчащи лекции,които много отдавна съм се обедил,че са безполезни.Ходенето на лекции,за мен,е все едно ходиш театър-слушаш и си правиш изводи,а после четеш от книгата-сравняваш и учиш(разбираш).Много по-лесно,за разлика от това да пишеш като хамал и я после ще си разбереш,я си изпуснал нещо.Аз нямам нерви да пиша,ама никак.

Юрист без книги е ала-бала юрист :D

Прав си,разбира се,че на първо място стои теорията,а после практикта.
И ме разбери правилно-не съм казал,че ей сега хващам съдебната практика по Наказателно затварям се в една стая със свещи и почвам.

Всичко с времето си,аз просто казах,че съм си заплюл да прочета тая 11-томна практика по Наказателно,но ще я прочета преди да започна да изучавам тая дисциплина.Самата практика е много интересна и първият том обхваща от чл.2 до чл.21 и е около 700 стр.
Абе други думи-бързам бавно,щото ми е интересно. :D

Верно учим ПР и Маркетинг и затова сега ще имаме 6-7 изпита за един семестър.Малко гадно,но ще се опраЙм,даге. 8)

Ние,Плевенчаните,сме голяма работа да знаеш.Най-красивите пичета живеят в Плевен,а и най-пробивните пичове с визия 6+,даге :)
Гост

Мнениеот neuverena_20 » 12 Сеп 2007, 21:23

Aбе advokat_nikolov,някой ако те слуша би си помислил,че си вундеркинд.Не че нещо,ама дълбоко се съмнявам,защото щеше да си вече професор,а не студент. :roll: Я се усети,все пак си само във втори курс(който още не си започнал),а се правиш,сякаш си изучил правото до съвършенство.Не ме разсмивай,моля те!Остави хората намира,все пак малко или много знаят нещо,нали са си взели изпитите,а това значи,че знаят нещо...нали и вие се хвалите,че сте си взел изпита по ОТП-някой оспорва ли знанията ви?Учете си там конституционното,наказаталното право и си мълчете...ще се видим във 3 курс и тогава ще си говорим пак!!!!Успех в задълбоченото изучаване на юридическата наука!И не се хвалете чак толкова...не бива да сте постигнал някакви огромни успехи!!! :idea:
neuverena_20
Нов потребител

Мнениеот lilit » 13 Сеп 2007, 14:40

Браво на advokat_nikolov! Човек трябва да прави всичко, дори и невъзможното когато следва мечтата си! Нормално е да не са ти ясни
много неща когато си във втори курс, но е страхотно че си толкова нахъсан и търсещ. Самочувстието ти е голямо, направи го огромно,
защото това ще те кара да искаш все повече и повече, а това е рецептата за успех! Е, понякога може да ти изиграе някоя лоша шегичка /самочувствието, де/, обаче ще се оправиш...
Само като четеш, не забравяй да мислиш... :wink:
lilit
Нов потребител

Мнениеот Schneewittchen » 13 Сеп 2007, 21:23

Hm,4 po OTP!Plamen,predpolagah,4e zelta ti e 6esti4kata. :) Izpitat be6e mnogo lesen,za koito si e nau4il konspekt4eto i razbira se,za koito e 4el ot pravilnoto mqsto i po pravilniq na4in. :!:
Istinata e,4e ne samo Rosen Ta6ev i Zeko Torbov sa ti pomognali da izkara6 4!Se6ta6 li se za o6te nqkogo,blagodarenie na kogoto sa na6ite znaniq{na zeliq kurs-az sam ti kolejka}po OTP.
Moite znaniq na 80 % sa ot asistent doktor Manol Stanin.Imam 6 na izpita bez nikakvi problemi.
I ne sam pisala ne6tata ot na Boi4ev u4ebnizite,koeto za mnozina e stranno!
Ima i o6te ne6to,koeto mi e stranno-zifrata,koqto spomenava6 na uspe6novzelite si izpita!Tq e mnogo po-golqma.Da ne govorim,4e ima pove4e ot 15 6estizi i pone 30 petizi. :roll:
Kak minaha drugite izpiti za teb?
Schneewittchen
Нов потребител

Мнениеот wu_gambino » 15 Сеп 2007, 13:04

А бе Николов,кво си седнал да се дърлиш с колегата за предмета на КП и други подобни въпроси с нулево практическо значение :?: :!: :?:

В тоя форум има цифра казуси,кажи си мнението да те видим к`во си прихванал от 11-те тома практика :lol: Пък и да се посмеят малко хората :idea: Откакто другия корифей от ЮЗУ-то криси мадурата не пише форума е станал доста по-скучен :lol:
wu_gambino
Младши потребител

Мнениеот Гост » 19 Сеп 2007, 22:47

Привет на всички!

Към neuverena_20

Искам да ти кажа,че за разлика от другите ВУЗ-ове,в ЮЗУ-то
изучаваме
Гражданско право и Конституционно право в първи курс,пак ще ти повторя-в първи курс,т.е.не си губим времето.
В това число,поне аз,изоставам по Конституционно,а не избързвам.Така че преди да пишеш,се поинтересувай малко,а не говори пет за четири,т.е.през изуй гащи.
И много правилно Манол Станин казва:
"Колеги,четете за напред,дори и да не разбирате-четете".
И ако не беше Конституционното право,къде по-трудно щях да схвана предмета на Административното и едно голямо БРАВО на ЮЗУ-то,че изучаваме КП много преди АП.Явно има смисъл,защото говорим за осъществяването на две коренно различни власти,т.е.законодателна и изпълнителна,като не можеш да започнеш да изпълняваш(правителство,МС) преди да бъде сътворено(парламент,НС).
Абе с други думи-много сме по-напред от останалите ВУЗ-ове(изключвам съравнованието със СУ и ПУ),защото докато те изучват Всеобща история на не знам какво си,ние решаваме казуси по ГП.
Ами така е,след като деканът ни е проф.д-р Александър Воденичаров
е член на Висшия съдебен съвет.Това е да те ръководи човек с 15-20 години юридически стаж в съдебната власт-е безценно.
Воденичаров е и председател на СНС по правни науки при ВАК-вече втори мандат

Към Schneewittchen
Охххооооо колежке,как сме? 8)

Виж,аз не целя висок успех,т.е.гледам да не падам под 4.50 и да си вземам изпитите от първия път,и го правя
Истинската ми цел са знанията,които ще ми служат,т.е. ще ми трябва за дай Боже адвокатурата,а не тези,които са плод на науката,т.е. за шестица.Трябва да се прави разлика между науката и самия отрасъл.
Науките са за професорите.Това нас не ни интересува.Затова във всеки учебник по право се обяснява хем,например,целта на КП,хем за самата наука КП.Например,че науката КП се основава на принципа на непрекъснатото развитие,да проучва,да анализира и т.н.,а отрасълът е
система от множество правни норми,институти и подинститути,които са взаимосвързани,бля-бля и се прилагат в условията на определена обществена среда.
Е,за мен е по-важен самият отрасъл.Но това,разбира се,не трябва да се абсолютизира,т.е.и науката играе своята важна роля,защото без нея няма кой да сложи отрслите в дом с табелка на вратата с надпис "Тук живее семейство Конституционно право"

Това че не съм начертал кръговете с пергела на изпита по ОТП и,че нямам шест ми е през оная работа.Тук ми трябваше да вникна в съдържанието,т.е.да разбера основните правни понятия,които да ми помогнат за другите отрасли с техните институти и подинститути.

Позрави на колегите от моя курс.Затягайте коланите-тепърва започва интересното.
Гост

Мнениеот rzarecta » 20 Сеп 2007, 18:06

моето момче, ти ако си ми адвокат ще се предам да не се мъча ще си кажа всичко искам отговор да тръгвам ли за килията
rzarecta
Нов потребител

Мнениеот Verjibiju » 20 Сеп 2007, 18:25

Da ima ocenki i mejdu drugoto az imam 6 Ahum!!! I moje bi e za6toto sum si bila na lekcii i sum gi pisala i kakto ot u4ebnicite taka i ot lekciite u4ih,a te bqha mn polezni Davete se v bqlo vino ,za men tova e pese4inka v moreto Az 6te go pravq sled kato vzema pone durjavnite izpiti . :P
Verjibiju
Нов потребител

Мнениеот kris_maturata » 22 Сеп 2007, 01:24

Незнам, ама Бойчев яко го хапят мравките...хич не го слуша главата :) Аз имам опит в ОТП-то там.. цели 8 пъти хахах и само като ме видеше в залата от далече и пред всички студенти : "Ето го бе, вижте го тоя хулиган, дето съди само държавата " и идва при мен и ме лупка с вестника по тиквата и аз пиша ли пиша и накрая 2 хахаха чак в края на 3-ти курс се оттървах от ОТП-то, така че колеги дерзайте има време... Понеже ще се сблъскате с Бойчев на втора степен, а именно проф.Лялев - създателя на факултета. Там търговското право не ви мърда висящо до 5-ти курс :D А след него следва и един друг корифей в правните науки проф.Петко Попов по облигационно... абе има още какво да се види...
Но е прав колегата... който иска да научи ОТП да чете Росен Ташев... слушал съм му лекции в Пловдив и учебника му е перфектен
Кристиан Гьошев (юрист)

Правото не е за спящите, а за бдящите...
kris_maturata
Потребител

Мнениеот Гост » 22 Сеп 2007, 21:37

kris_maturata написа:Незнам, ама Бойчев яко го хапят мравките...хич не го слуша главата :) Аз имам опит в ОТП-то там.. цели 8 пъти хахах и само като ме видеше в залата от далече и пред всички студенти : "Ето го бе, вижте го тоя хулиган, дето съди само държавата " и идва при мен и ме лупка с вестника по тиквата и аз пиша ли пиша и накрая 2 хахаха чак в края на 3-ти курс се оттървах от ОТП-то, така че колеги дерзайте има време... Понеже ще се сблъскате с Бойчев на втора степен, а именно проф.Лялев - създателя на факултета. Там търговското право не ви мърда висящо до 5-ти курс :D А след него следва и един друг корифей в правните науки проф.Петко Попов по облигационно... абе има още какво да се види...
Но е прав колегата... който иска да научи ОТП да чете Росен Ташев... слушал съм му лекции в Пловдив и учебника му е перфектен

Шапка ти свалям.Съди ги до дупка,за каквото се сетиш.
Ние,от ЮЗУ-то,сме голяма работа. :P
А пък другите нека да лаят-то само това и остана на горките-да лаят по нас/ние от ЮЗУ-то/,ама не виждат,че сме най-добрите,т.е.те виждат,ама от злоба кой ще ти признае истината.
Гост

Мнениеот kris_maturata » 22 Сеп 2007, 21:43

ponedelnik - 24.09.07 - 9h v zala Nomer 1 na VAS - deloto za kazusite :) 4akam ta :P
Кристиан Гьошев (юрист)

kris_maturata
Потребител

Мнениеот Гост » 23 Сеп 2007, 22:30

kris_maturata написа:ponedelnik - 24.09.07 - 9h v zala Nomer 1 na VAS - deloto za kazusite :) 4akam ta :P

Каниш ме? :D

Човече,кажи по-рано.

То е утре,а чак сега чета поста...........................
Дано успея,ама едва ли..............
Гост

Мнениеот pokerman » 23 Сеп 2007, 22:41

kris написа : Понеже ще се сблъскате с Бойчев на втора степен, а именно проф.Лялев - създателя на факултета. Там търговското право не ви мърда висящо до 5-ти курс

ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА !!!
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот Гост » 23 Сеп 2007, 23:21

Я кажете,избираемите за втори курс ние ли ще ги избираме,или ще ни ги избират.
Гост

Мнениеот pokerman » 23 Сеп 2007, 23:40

Като влезете при Роснева да се записвате тя ще ви каже че четните номера са по единия предмет , а нечетните по другия. Сега не знам как ще е но аз като бях 2 курс четните бяхме на философия на правото :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pokerman
Потребител

Мнениеот kris_maturata » 24 Сеп 2007, 17:46

pokerman написа:kris написа : Понеже ще се сблъскате с Бойчев на втора степен, а именно проф.Лялев - създателя на факултета. Там търговското право не ви мърда висящо до 5-ти курс

ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА !!!

Az nali sum ti kazal da ne se obajdash kato magazin v nedelq ?
Кристиан Гьошев (юрист)

kris_maturata
Потребител

Мнениеот pokerman » 26 Сеп 2007, 00:22

Моля ?!
За Ваше сведение колега има хора които си взимат изпитите от първия път с 6 !
ЯСНО !
Така че не плашете колегите, който си чете ще изкара, а който се надява на преписване няма да изкара. И друг път Вие не се изказвайте неподготвен.
pokerman
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии