- Дата и час: 24 Яну 2025, 06:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПУ,ВТУ или ЮЗУ ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
40 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ПУ,ВТУ или ЮЗУ ?
Добър ден!
Тази година ми предстоят Кандидат-студентски изпити.Насочил съм се към Правото като специалност,но не съм сигурен кой Юридически Факултет е по-добър.Въпросът ми е към хората,завършили право във ВТУ,ПУ или ЮЗУ.Според вас в кой ВУЗ преподаването е на по-високо ниво ? Наистина ли работодателите имат предразсъдъци към хората завършили тази специалност в провинциалните университети ? Благодаря Ви предварително!
Тази година ми предстоят Кандидат-студентски изпити.Насочил съм се към Правото като специалност,но не съм сигурен кой Юридически Факултет е по-добър.Въпросът ми е към хората,завършили право във ВТУ,ПУ или ЮЗУ.Според вас в кой ВУЗ преподаването е на по-високо ниво ? Наистина ли работодателите имат предразсъдъци към хората завършили тази специалност в провинциалните университети ? Благодаря Ви предварително!
- vrana12345
- Нов потребител
Re: ПУ,ВТУ или ЮЗУ ?
Естествено, че Великотърновския Униерситет!!!
Все пак там преподава Главния Прокурор на Рупубликата и една дузина президентски съветници. Възраста на преподавателите е между 40 и 50 години. Много е важно да са в разцвета на силите си!
А и градът си има своео очарование.
Все пак там преподава Главния Прокурор на Рупубликата и една дузина президентски съветници. Възраста на преподавателите е между 40 и 50 години. Много е важно да са в разцвета на силите си!
А и градът си има своео очарование.
- ivankavrakov
- Потребител
А защо пък не НБУ? Според мен това е много добър университет. И там също преподавателите са много добри.
- mladjurist
- Младши потребител
Аз съм завършила юридическия факултет в ПУ, защото родителите ми нямаха финансова възможност да обезпечат следването ми в София (бях приета платено обучение в СУ).
По мои наблюдения наистина работодателите предпочитат кандидати, завършили СУ и гледат с недоверие на завършилите юридически факултети в други университети. За мое щастие до сега не съм имала проблеми при наемането на работа. Сменила съм две работи досега и ми предстои да започна трета, но и на двете ми предходни работи нецеленасочено съм успявала да "преобърна" мнението на колегите ми (юристи и неюристи), че не университетът ражда добрия специалист и кооперативния колега.
Така че, ако си решил да учиш сериозно моят съвет е да избереш измежду посочените университети този, който най-много ти харесва, а и този, който от финасова страна би бил най-подходящ за теб и твоите родители.
единствено поради обстоятелството кой унивединеств
Доволна съм от
По мои наблюдения наистина работодателите предпочитат кандидати, завършили СУ и гледат с недоверие на завършилите юридически факултети в други университети. За мое щастие до сега не съм имала проблеми при наемането на работа. Сменила съм две работи досега и ми предстои да започна трета, но и на двете ми предходни работи нецеленасочено съм успявала да "преобърна" мнението на колегите ми (юристи и неюристи), че не университетът ражда добрия специалист и кооперативния колега.
Така че, ако си решил да учиш сериозно моят съвет е да избереш измежду посочените университети този, който най-много ти харесва, а и този, който от финасова страна би бил най-подходящ за теб и твоите родители.
единствено поради обстоятелството кой унивединеств
Доволна съм от
- kalendar
- Младши потребител
Re: :)
Това изобщо не е вярно. Дори във форума отвреме - навреме се подвизава колега, който се е прехвърлил от ЮЗУ. Има и от други университети.felix написа:Значи, докато аз следвах /което не беше чак толкова отдавна/, СУ "Св. Климент Охридски" допускаше прехвърляне студенти от специалност Право САМО от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" след първи и втори курс. Какво да ти кажа...
Последна промяна senex на 02 Окт 2007, 22:14, променена общо 2 пъти
- senex
- Потребител
felix написа:Значи, докато аз следвах /което не беше чак толкова отдавна/, СУ "Св. Климент Охридски" допускаше прехвърляне студенти от специалност Право САМО от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" след първи и втори курс. Какво да ти кажа...
на ВТУ му отнеха акредитацията за около година. ....
недей да записваш там . . . .. незнам сега какво е положението, но все пак трябва да се има в предвид
- gele_r
- Младши потребител
vrana12345 написа:Добър ден!
Кандидатствувай и на трите места.В замисимост от класиранията и твоите лични възможности в последствие ще прецениш къде да се запишеш.
А досежно ВУЗ-а ,на този етап няма АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ВЕЧЕ !
Така или иначе за адвокатурата после няма пречки да встъпиш,независимо от ВУЗ-а.
А за магистратските конкурси там пък ВУЗ-а въобще не рашава.Други фактори са решаващи !!!!
- sarbijanac
- Активен потребител
gele_r написа:felix написа:Значи, докато аз следвах /което не беше чак толкова отдавна/, СУ "Св. Климент Охридски" допускаше прехвърляне студенти от специалност Право САМО от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" след първи и втори курс. Какво да ти кажа...
на ВТУ му отнеха акредитацията за около година. ....
недей да записваш там . . . .. незнам сега какво е положението, но все пак трябва да се има в предвид
Наистина ли? Изтървал съм го този момент!
- prnedev
- Активен потребител
- ivankavrakov
- Потребител
Вярно е, че е по-добре да опиташ на колкото се може повече места да кндидатстваш, ако ти е възможно финансово, разбира се. Но Търново си е Търново. Два пъти съм завършвал в този университет и не съжалявам.
- ivankavrakov
- Потребител
Благодаря Ви за съветите .ще ги имам предвид ! И аз съм на мнение,че не ВУЗ-а ,а качествата придобити по време на учебния процес са най-важни !!!
- vrana12345
- Нов потребител
Оооо, да - особено пък ти си "докоснат" отвсякъде
В Карлуково още не могат да се справят със заболяването ти
В Карлуково още не могат да се справят със заболяването ти
- fixxxer
- Потребител
Тази година историко-юридическият факултет на ВТУ е с акредитация много добър до 2012 година, ако не се лъжа. Предстои отделяне на юридическият като самостоятелен факултет.
- edelvais
- Младши потребител
40 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|