начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

ПУ,ВТУ или ЮЗУ ?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот atanaspetrovmeister » 04 Окт 2007, 08:43

Clavdivs. написа:Така....

Чакаме сега Николов и Наско да понапишат нещо за другите два споменати Университета.

:wink:

:lol: Clavdivs., добре дошъл, как прекара почивката? :D
Приятно съм изненадан, че се сещаш и за нас с Пацо! Благодаря!
Надявям се не с лош умисъл?!
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Мнениеот m.galizova » 04 Окт 2007, 09:31

edelvais написа:Тази година историко-юридическият факултет на ВТУ е с акредитация много добър до 2012 година, ако не се лъжа. Предстои отделяне на юридическият като самостоятелен факултет.

Съвсем точна информация! Със сигурност в Народното събрание ще се обсъжда въпроса за обособяването на самостоятелен Юридически факултет във ВТУ. Университетът разполага с необходимия капацитет - има 3 катедри на спец. Право и самостоятелен декан. Така че е въпрос на време за самостоятелен факултет. И едно допълнение - само спец. "Право" е акредитирана с оценка много добър.
m.galizova
Нов потребител

Мнениеот m.galizova » 04 Окт 2007, 09:35

Колебанията между различните ВУЗ-ове е всяка година и постоянна тема във форума, но в крайна сметка нали знаете, че преподавателите са едни и същи, а е важна и атмосферата на обучение. Търново съчетава историческо минало и съвремие - така че може да съчетаете приятно и полезно :wink:
m.galizova
Нов потребител

Мнениеот d_d2k » 04 Окт 2007, 10:30

m.galizova написа:
edelvais написа:Тази година историко-юридическият факултет на ВТУ е с акредитация много добър до 2012 година, ако не се лъжа. Предстои отделяне на юридическият като самостоятелен факултет.

Съвсем точна информация! Със сигурност в Народното събрание ще се обсъжда въпроса за обособяването на самостоятелен Юридически факултет във ВТУ. Университетът разполага с необходимия капацитет - има 3 катедри на спец. Право и самостоятелен декан. Така че е въпрос на време за самостоятелен факултет. И едно допълнение - само спец. "Право" е акредитирана с оценка много добър.

Я виж ти каква изненада :shock: само аз ли не виждам акредитирана специалност право.... :arrow: http://www.neaa.government.bg/index.php ... view&id=34
d_d2k
Младши потребител

Мнениеот m.galizova » 04 Окт 2007, 10:45

погледнете по-внимателно докога са акредитирани посочените специалности...може би ще си направите извод за актуалността на информацията :roll:
m.galizova
Нов потребител

Мнениеот lanna » 04 Окт 2007, 10:58

Моят съвет е въобще да не записваш специалност "Право". Не можеш да си представиш какъв ад ти предстои след 5 години учетене. Конкуренцията е смазваща и на всякъде трябват връзки. "Скъсах се" от четене, изкарах 6 на трите държавни изпита, решавам казусите на конкурстите отлично, но на устните навсякъде ме порязват. Работя за 250 лева, защото без връзки си за никъде. Е ако татко ти или пък мама са с железни връзки и дълбок джоб, запиши в СУ или във ВТУ! Всичко най-добро и успех!
lanna
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 04 Окт 2007, 13:16

d_d2k написа:
Я виж ти каква изненада :shock: само аз ли не виждам акредитирана специалност право.... :arrow: http://www.neaa.government.bg/index.php ... view&id=34

ами не гледате добре :-)

http://www.neaa.government.bg/index.php?option=content&task=view&id=186
prnedev
Активен потребител

Мнениеот ivankavrakov » 04 Окт 2007, 13:49

Драга lanna, да не си си скъсвала, какво беше там, от учене и четене!
Всяко начало е трудно! Който чака след дипломиране мама и тате да го уреждат, далеч няма да cтигне!
Работата се върше со пари и най-паче со дупе!
Ако немаш дупе, дека си тръгнал?!
ivankavrakov
Потребител

Мнениеот lanna » 05 Окт 2007, 11:03

ivankavrakov написа:Драга lanna, да не си си скъсвала, какво беше там, от учене и четене!
Всяко начало е трудно! Който чака след дипломиране мама и тате да го уреждат, далеч няма да cтигне!

Ти май от Марс си паднал. Този извод го достигнах след дълго ходене по мъките от конкурсче на конкурсче, а между временно мои колеги се уредиха по втория начин, дори ми го признаха. Моя близка приятелка и колежка сподели кой и е помогнал и колко е бутнала пред министерството на правосъдието, за да стане съдия по вписванията. За тези пред ВСС нямам достоверна информация. Не съм се отказали и там ще пробвам до последно. А ти не заблуждавай бъдещия колега/а надявам се да поумнее и да не се набута в тази специалност/. Факт е че при нас се успява повече с връзки, дори и адвокат да си пак трябва да познаваш точните хора, за да ти вървят нещата, тоест да ти регистрират фирмите бързо, да си печелиш делата.
Vrana12345Р, вземи запиши някоя техническа специалност, нея можеш да я работиш и в България и в чужбина. Там който може печели страшно много, особено компютърните специалисти. Послушай ме няма да сбъркаш, съпругът ми се занимава с това. Изкарва пет пъти повече от мен, а моята заплата стига само за храна на кучето.
lanna
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 05 Окт 2007, 11:20

lanna написа: вземи запиши някоя техническа специалност, нея можеш да я работиш и в България и в чужбина. Там който може печели страшно много, особено компютърните специалисти.

A !!! Аз от кога го разправям това във форума!

В бъдеще ще има сериозен глад за енергия, храна и материали, ще има промени в климата - ето Ви на - физика, химия, биотехнологии, геологии..... земеделие ..... Дерзайте!!!

И има една специалност, която никога няма да умре - "технология на пивото"!!!

Наздраве!
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот lanna » 05 Окт 2007, 11:28

Clavdivs. написа:
lanna написа: вземи запиши някоя техническа специалност, нея можеш да я работиш и в България и в чужбина. Там който може печели страшно много, особено компютърните специалисти.

A !!! Аз от кога го разправям това във форума!

В бъдеще ще има сериозен глад за енергия, храна и материали, ще има промени в климата - ето Ви на - физика, химия, биотехнологии, геологии..... земеделие ..... Дерзайте!!!

И има една специалност, която никога няма да умре - "технология на пивото"!!!

Наздраве!

Страхотно чувство за хумор! Браво! Но признай че в България става малко пренаселеничко с юристи, че и всяка година ВУЗ-овете бълват все повече и повече. Много юристи, много конкуренция, малко печалба . Формулата е съвсем ясна.
lanna
Младши потребител

Мнениеот senex » 05 Окт 2007, 11:29

Clavdivs. написа:

физика, химия, биотехнологии, геологии..... земеделие .....

Екология.
Последна промяна senex на 05 Окт 2007, 14:44, променена общо 1 път
senex
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 05 Окт 2007, 11:57

:lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот ivankavrakov » 05 Окт 2007, 13:29

lanna написа:
ivankavrakov написа:Драга lanna, да не си си скъсвала, какво беше там, от учене и четене!

Ти май от Марс си паднал. Този извод го достигнах след дълго ходене по мъките от конкурсче на конкурсче, а между временно мои колеги се уредиха по втория начин, дори ми го признаха. Моя близка приятелка и колежка сподели кой и е помогнал и колко е бутнала пред министерството на правосъдието, за да стане съдия по вписванията. За тези пред ВСС нямам достоверна информация. Не съм се отказали и там ще пробвам до последно. А ти не заблуждавай бъдещия колега/а надявам се да поумнее и да не се набута в тази специалност/. Факт е че при нас се успява повече с връзки, дори и адвокат да си пак трябва да познаваш точните хора, за да ти вървят нещата, тоест да ти регистрират фирмите бързо, да си печелиш делата.
Vrana12345Р, вземи запиши някоя техническа специалност, нея можеш да я работиш и в България и в чужбина. Там който може печели страшно много, особено компютърните специалисти. Послушай ме няма да сбъркаш, съпругът ми се занимава с това. Изкарва пет пъти повече от мен, а моята заплата стига само за храна на кучето.

Тогава изяш кучето!!!
Сигурно има и такива случаи, но не са доказани!
Аз, лично се явих на конкурс и бях класиан на второ място. Харасаха ме и ми предложиха работата, на която съм в момента. И не ми е помагал никой, нямам вуйчо-владика. Доволен съм, че започвам някъде, където мога да трупам опит.
Трябва да има хора за свичко - едни, като нас, да работят с главите си, други - с ръцете!
ivankavrakov
Потребител

Мнениеот lanna » 05 Окт 2007, 15:08

ivankavrakov написа:
lanna написа:
ivankavrakov написа:Тогава изяш кучето!!!

Това ми хареса много! :P Остроумен си. Грешно си ме разбрал, не искам мама и тате да ме набутват някъде, искам просто да няма такава връзкарщина. Затова ще се явявам на конкурсите пред ВСС, там ми се струва че трудно ще се набутват богоизбраните. Искам равни възможности за всички. Просто констатирах че в момента в България ситуацията е различна. Надявам се че в бъдеще нещата ще се променят. За да разбереш колко съм разочарована от системата ще ти цитирам думите на един бивш вече/за щастие/ председател на окръжен съд, казани в не толкова далечното минало на сестра ми, която работеше две години като младши съдия:"Момиче така съдия не се става. Или пари даваш, или крака дигаш." Всичко най-добро и много успехи!
lanna
Младши потребител

Мнениеот ivankavrakov » 05 Окт 2007, 16:30

Това за краката го казват за какви ли не професии. Живея с ЖЕНА, която ги вдига единствено и само за мен. Но това й коства много нерви и неприятности и въпреки това не се предава. Иначе бих я натирил.
Пък вземете се в ръце и се преборете с предразсъдъка, че жената е само за ...
То и проф. Токушев казваше, че от жена и задочник юрист не става. Е аз завърших задочно...
И все пак не обезкуражавай кандидат студета. Бъдещето нека да е розово за него.
Дерзай, приятелю Vrana12345Р! Не е важно къде ще учиш, важно е как ще учиш!
ivankavrakov
Потребител

Мнениеот senex » 05 Окт 2007, 17:47

ivankavrakov написа: Не е важно къде ще учиш, важно е как ще учиш!
С това определено бих се съгласил.
senex
Потребител

Мнениеот ivankavrakov » 08 Окт 2007, 08:04

Много взехме да филосостваме. Сменете темата.
ivankavrakov
Потребител

Мнениеот defy » 08 Окт 2007, 13:49

prnedev написа:
d_d2k написа:

ами не гледате добре :-)

http://www.neaa.government.bg/index.php?option=content&task=view&id=186

Олеле мале. Я се загледайте в левия панел на страницата на НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ И АКРЕДИТАЦИЯ. Милите написали "НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ", а не НОРМАТИВНИ АКТОВЕ. Имаше преподаватели, които за израза "нормативен документ" ти пишеха слаб, независимо какво си показал на изпита.
defy
Младши потребител

Мнениеот kavage » 06 Ное 2007, 18:21

погледни в обявите за работа, в някой от тях се предпочитат завършили СУ
но да знаеш, че и от СУ има завършили "Право", които сериозно трябва да си доучват, за да могат да се нарекат юристи
kavage
Младши потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии