начало

Осъденият на 20 години затвор Георги Семерджиев вече съжалява и иска от ВКС по-лека присъда Осъденият на 20 години затвор Георги Семерджиев вече съжалява и иска от ВКС по-лека присъда

Ние сме светът, ние сме децата!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подкрепяме ли учителската стачка?

Прави са и ги подкрепям!
39
44%
Да! Но не са само те в тази държава!
13
15%
Прави са, но не е това начинът!
15
17%
Не, не заслужават нищо!
21
24%
Стачката им не ме засяга!
1
1%

Общо гласове : 89

Мнениеот sunrise » 18 Окт 2007, 12:10

[i]Синдикатите: Няма объркване, искаме 790 лв. брутна учителска заплата
17 Октомври 2007
Председателят на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" Крум Крумов обясни пред bTV, че искането им е за 790 лв. брутна заплата за педагогическия персонал и че няма объркване и преизчисляване на желаната сума.

От 1 октомври до 1 юли следващата година средната брутна работна заплата на педагогическия персонал в средното образование да достигне 650 лв., пропорционално да се увеличи и възнаграждението на непедагогическия персонал.

Това беше позицията, по която днес бе постигнато съгласие при разговорите на министър-председателя Сергей Станишев с ръководствата на двата синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" и Националния стачен комитет.

След заседанието на Комисията по образование и наука към парламента, председателят на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" Крум Крумов обясни пред bTV, че синдикатите настояват за 790 лв. брутна заплата за педагогическия персонал и 427 лв. за непедагогическия.

Крумов беше категоричен, че споразумение не е подписвано и че срещата с премиера е имала статут на разговор, а не на преговори.Синдикалният лидер бе категоричен, че учителите няма да отстъпят от исканията си и че

стачката продължава

В четвъртък на столичния пл. "Александър Батенберг" ще се проведе втори национален протестен митинг на работещите в системата на средното образование, което означава, че София отново ще бъде блокирана.

По-рано в изявление пред медиите премиерът каза, че е предвидена и актуализация на стандарта за издръжка на един ученик, което ще позволи да се оптимизира управлението на финансите и да се получават необходимите възнаграждения от учителите.

Аз много добре съм се осведомила, прилагам за да се осведомят и другите/това е от страницата http://btv.bg/news/?magic=bulgaria&story=61240.
И не можете да ми забраните да обяснявам каквото и да е. Обясненията съдържат аргументи. Не мисля ,че някой трябва да наритва някого където и да е било. Но смятам, че човек трябва да е реалист и когато иска нещо да се съобразява с обективните фактори. Ама затова пък все пак е нужно да можеш да смяташ.
sunrise
Активен потребител

Re: много дълго.

Мнениеот iwanow » 18 Окт 2007, 22:44

satir написа:прекалено дълго търпяха, прекалено дълго се мотае правителството, прекалено дълго вярваха на кого ли не..... а ако всички учители сменят попрището сине майчин кой ще учи децата ни????? -овчи кон такъв!!! Искам синът ми да бъде в ръцете на спокоен уравновесен и доволен от работата си учител -много ли е?
СТАЧКА!!! СТАЧКА!!! СТАЧКА!!! СТАЧКА!!! СТАЧКА!!!
п.п. ... държавата в която трябва да се воюва за всяко нещо... !!!

1. Все на някой им е крив на ... даскали (и не само на тях), но естествения подбор ще докаже, че не всички даскали са ..., което е беспорна истина, така че всички учители няма да си сменят попрището и ще останат тези който могат и има на какво да научат децата ни, а онази измет която скандира като ... стачка, стачка и срами името учител на боклука.
2.Ако собственото ти сиво вещество няма на какво да на учи собствните ти деца, то вини себе си. Плати си може и да се получи.
3. Спокоен уравновесен и доволен от работата си учител няма. Ако има то това е плазмоди. Истинския учител се характеризира с буден ум неудовлетворен от достигатите знания желаещ още и още напред към нови върхове.
4. А че трябва да се воюва и отвоюва е азбучна истина. На готово, даром няма.
5. А това да попържаш държавата е характерно за нашего брата. (провери в литературното ни наследство)
iwanow
Потребител

Re: Въпрос към подкрепящите стачката

Мнениеот donna » 18 Окт 2007, 22:59

sunrise написа:Може ли някой от Вас сега да ми каже , след вчерашните консултации от какво пак са недоволни учителите? Не им харасвала средна брутна работна заплата от близо 700 лв., защото тя включвала тази на непедагогическия персонал. Ами като е средна , това означава , че пък на педагогическия персонал и тези особено с по-голям стаж или клас квалификация, брутната работна заплата ще е над тази сума.
Не били го сметнали добре. :shock: Тук хората за тях сълзи леят, а те не можели дори и да смятат! Нямат ли си специалисти с математика или им го смятаха лелките. Извинете за тона, но те наистина прекалиха! Реваха, пяха, дадоха им каквото искат , а сега :"Ама ние не сме го сметнали!" Това е поведение на дете в детската градина.
Не са само те зле в тази държава! Вчера бях например в "Агенцията по вписванията"-Бургас. Винаги съм се удивлявала на стоицизма на служителите там. И знаете ли как се обяснява на неграмотен селскостопански производител , зле говорещ български , как да си попълне формулярите./ Междувпрочем уж ограмотен с кетап от същите тези учители/. И колко мислите ,че получават тези жени? Уверявам Ви , не вземат 600лв.

Мого си права....
donna
Старши потребител

Мнениеот ivankavrakov » 19 Окт 2007, 08:37

iwanow написа: 1. Все на някой им е крив на ... даскали (и не само на тях), но естествения подбор ще докаже, че не всички даскали са ..., което е беспорна истина, така че всички учители няма да си сменят попрището и ще останат тези който могат и има на какво да научат децата ни, а онази ... която скандира като .... стачка, стачка и срами името учител на боклука.
2.Ако собственото ти сиво вещество няма на какво да на учи собствните ти деца, то вини себе си. Плати си може и да се получи.
3. Спокоен уравновесен и доволен от работата си учител няма. Ако има то това е .... Истинския учител се характеризира с буден ум неудовлетворен от достигатите знания желаещ още и още напред към нови върхове.
4. А че трябва да се воюва и отвоюва е азбучна истина. На готово, даром няма.
5. А това да попържаш държавата е характерно за нашего брата. (провери в литературното ни наследство)

Много противоречия в тези четири точки!
Да, естественият подбор ще отсее, качествените от некачествените. Лошо няма. А защо качествените учители да не работят при по-добри условия?!
Да, ако не научиш детето си на ум и разум, никой не може да го направи. Но не мога да заменя учителя по математика, биология, химия, физика, даже и по български език и литература /въпреки сравнително добрите ми познания в тази област/. Да платя - а кой дава гаранция че, продуктът ще бъде качествен и не искат само да ми приберат парите?!
Уравновесеният характер е да реагираш не първосигнално, а спокойно и да отстояваш позициите си с разумни доводи без да се нервиш излишно. И това не пречи да имаш буден ум и да не си удовлетворен от постигнатото.
Именно тези които стачкуват, са добрите учители. Добрите учители не са удовлетворени от постигнатите резулти в работата си, не само заради ниските заплаки, а и заради всики проблеми в образователната ни система, които не се решават вече 17 години. С учителите и учениците се експериментира като с опитни мишки. Всеки екип в Министерството на образованието предлага нова програма. Докато заработи и се въвежда нова. И кой е виновен - учителите, че не могат да вникнат в същността на реформите.
И най-накрая се пристрашиха учителите да протестират и станаха враговете на обществото, паразити на обществената трапеза.
Не е вярно! Не е вярно! Не е вярно!
А дискусията тук се изроди в спора за това кой човеки орган е по-важен - мозъкът, сърцето, стомаха, крайниците или дебелото черво!
ivankavrakov
Потребител

Мнениеот satir » 19 Окт 2007, 09:00

ivankavrakov написа:
iwanow написа: .....

Много противоречия в тези четири точки!....

кавраков..... умен вървиш..... :D
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот rts » 19 Окт 2007, 16:52

Считам, че минималната учителска заплата при пълен норматив трябва да е около средната за страната в бюджетния сектор. Ако сегашните заплати не са такави, то исканията на учителите са справедливи.
НО, от друга страна не подкрепям стачката, защото: 1. Считам, че същата е незаконна (не са проведени необходимите по закона процедури за медиация между страните; нарушават се правата на децата и родителите; не се водят добросъвестни преговори от учителите-същите поставят ултимативни искания, без да се съобразяват, че преговорите изискват сближаване на позициите и то при реални възможности за исканията и т.н.); 2. Считам, че норматива на учителите трябва да бъде вдигнат (подготовка у дома си провеждат не само те, а и лекари, финансисти, юристи, инженери и много други висшисти, но на тях този труд не се отчита като работно време, нито пък им се дават такива отпуски); 3. Когато се съпоставят български заплати със заплати в други страни, нека се съпоставят съпоставими величини: относителния размер на заплатите спрямо средната за страната заплата, а не абсолютни суми, които не означават нищо, защото в различните държави и стандартът е различен.
Да не забравяме, че живеем и работим в България !
Да не забравяме, че едно право е защитено, ако с това не се нарушават права на други лица ! (в случая е ясно кои права на деца и родители вече са нарушени по един безпардонен начин)
И не на последно място: всеки от стачкуващите учители се е подписал на индивидуалния си трудов договор и знае каква сума е записана там. Има подписани и колективни договори. Ако някой смята, че е прекалено ощетен и на друго място ще получава повече - никой не го е вързал, може да си подаде предизвестието или даже да напусне без предизвестие (което смятам, че няма да направят повечето от стачкуващите).
rts
Активен потребител

Мнениеот iwanow » 19 Окт 2007, 22:08

ivankavrakov написа:А защо качествените учители да не работят при по-добри условия?

А нима някой твърди обратното.
Но колко са качествените учители е основния въпрос ? Всички? Тава е невъзможно. Попитаите учениците те ще ви дадът верния отговор- "еденици са", попитаите университетски преподавател кои студенти стават учители -" най слабите". е има и изключения.
А те 100% на всички и то веднага. На къдърни некадърни няма значение, но комунизма си отиде, а те си живеят по старому.
iwanow
Потребител

Мнениеот Star_doznatel » 20 Окт 2007, 08:10

Не съм чел статията, но Кольо Колев е добър социолог и предполагам, че безпогрешно е хванал общественото мнение. Това е ясно и от анкетата тук. Но и той, както и общественото мнение често нe различават каруцата и коня. Да образованието ни е на ниво – плачевно. И кой е виновен – учителите. Ами и правосъдието ни е на ниво – плачевно. И кой е виновен – съдиите. Да ама не. Общественото мнение греши, както и други отбелязаха. Виновни са тези, които пишат правилата за образованието, за правосъдието. Виновни са ЗАКОНОТВОРЦИТЕ. И то не онези 240 ..., а онези 20-30 човека, които са си присвоили правото да пишат тези правила. А в същото време отдавна са загубили всякаква връзка с реалния живот. И именно заради тях учителите загубиха общественото уважение, съдите - също и т. н. чак до - българите загубихме уважението на европейците.
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот mitko6 » 20 Окт 2007, 10:40

Я вижте тук каква дискусия се разгоряла

http://news.ibox.bg/material/id_1439252 ... e_0/#clist
mitko6
Потребител

Edna ot mnogoto ovce

Мнениеот pavlina » 22 Окт 2007, 13:38

Здравейте, аз започнах да се чувствам вече като овца в тази държава. Управниците ни вземат за абсолютни глупаци. Ще се повторя, но очевидно обществото ни е прекалено бедно за да понесе антисоциалната данъчна политика на Правителството, която беше доказана с въвеждането на плоския данък и наличието на горна граница на облагаемия доход и отсъствието на долна такава. Това, че правителството стигна до там, че децата не ходят на училище е повече от провал на държавното ни управление. МОН е длъжно да осигури образование на децата до 16г. доколкото си спомням. Така, че нито синдикатите, нито учителите са виновни за това, че стачка има. Друг е въпроса, че всеки кадърен човек може да си повиши заплатата на пазара на труда, а не да изнудва обществото да му я повиши. Да си продължа мисълта .- освен пренастройването на данъчната ни система адекватно да служи на българското общество може би е добре и да намалим хората, които участват в управлението ни и Народното събрание. Българският "бизнес" многократно показа, че не е в състояние да издържа толкова много чиновници.
Този път ще завърша с:
От една от многото "безмозъчни овце"-като слушам Станишев и Орешарски разбирам, че ни смятат за такива.
pavlina
Младши потребител

Мнениеот Hlebarka_s_boks » 22 Окт 2007, 14:58

Не Каранедев - какво се случва там?
Hlebarka_s_boks
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 22 Окт 2007, 15:00

Да.Свалям шапка на проф.Пантев.Наистина накара цялата зала да притихне и да слуша с внимание!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 22 Окт 2007, 15:45

bobka написа:Абе не знам Кольо Колев, Жельо Желев или Сульо Пулев какво е казал, ама тая Вяра Лазарова, дето се изцепва по всички телевизии с безумните си ултиматуми да съди синдикатите в Страсбург, Хага и къде ли не, вече уби коня с мотиката. Очаквам следващия път да каже, че ще заведе дело и в Конституционния съд срещу учителите на сина си:lol:

Вяра Лазарова, заедно с още три бивши учителки е учредила въпросната фондация. Обучават директори на училища и по програми МО им плаща по около 1 млн евро за проект. Няма да коментирам. Само ще кажа, че и аз съм родител, но никой не ми плаща, за да изявя мнението си.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот iwanow » 23 Окт 2007, 10:27

Подкрепям способните истинските учители които заслужават.

Но какво да правим с некадърните инфантили които сред учителското съсловие не са малко и тях ли да подкрепяме?
Ако директорите, учителите и училищното настоятелство сами почистят училището от некадърните си колеги и осатаналите заработят поне по 40 часа седмично, както останалите трудещи се, заплатите им ще се утроят без допълнителни увеличения.

Просто правило брой ученици ~ брой учители. Излишните на двора да пасът стоката.
iwanow
Потребител

Мнениеот ivankavrakov » 23 Окт 2007, 13:37

iwanow написа:Подкрепям способните истинските учители които заслужават.

Но какво да правим с некадърните инфантили които сред учителското съсловие не са малко и тях ли да подкрепяме?
Ако директорите, учителите и училищното настоятелство сами почистят училището от некадърните си колеги и осатаналите заработят поне по 40 часа седмично, както останалите трудещи се, заплатите им ще се утроят без допълнителни увеличения.

Просто правило брой ученици ~ брой учители. Излишните на двора да пасът стоката.

iwanow, пак се изказвате неподготвен. Относно работното време на учителите що постове се изписаха. Пък има и нормативна база. Прочетете малко преди да устроумничите.
А, че ученикът не е научен да се труди и да учи пак учителя ли е виновен?!

Пенчо бре, чети!
Пенчо не чете.
Пенчо, работи!
Пенчо пак не ще.

Пенча го мързи,
гледа да лежи,
ходи, та се май,
търси да играй.

Време се мина,
Пенчо порасна,
иска да яде,
няма откъде.

Пенчо е ерген,
но не е учен.
Не знай да чете,
никой го не ще
за чиновник млад.
Няма занаят,
стана той пъдар,
после говедар...
Ходи гладен, гол,
тегли като вол,
нищичко не знай,
плаче и се кай,
що така се вел,
що така не чел!
П.Р. Славейков
ivankavrakov
Потребител

Мнениеот iwanow » 23 Окт 2007, 14:36

ivankavrakov написа:Пък има и нормативна база.

Дрън, дрън.
Имам предложение да се промени нормативната база.
3-4 пъти да се намали хорариума на учителите, заплатите да се увеличат 200%, та да имат време за часни уроци, абе пари да падат. М..... му на трудоовия народ, да работи по 12-16 часа, да искара някой 20-тачка за часни уроци, ако иска детето да се изучи.
Последна промяна iwanow на 23 Окт 2007, 14:52, променена общо 1 път
iwanow
Потребител

Мнениеот iwanow » 23 Окт 2007, 14:45

ivankavrakov написа:А, че ученикът не е научен да се труди и да учи пак учителя ли е виновен?!

Ами кой? Данеби попа.
iwanow
Потребител

Мнениеот bobka » 23 Окт 2007, 15:07

iwanow написа:
ivankavrakov написа:Пък има и нормативна база.

Дрън, дрън.
Имам предложение да се промени нормативната база.
3-4 пъти да се намали хорариума на учителите, заплатите да се увеличат 200%, та да имат време за часни уроци, абе пари да падат. М..... му на трудоовия народ, да работи по 12-16 часа, да искара някой 20-тачка за часни уроци, ако иска детето да се изучи.

Иванов, като видя такива неграмотни недоразумения като теб по форумите и започвам да си мисля, че и тези заплати, които учителите искат са им малко. Далеч съм от мисълта, че учителката не ти е обрънала достатъчно внимание в часа по български език, но явно ти не си се постарал особено да си научиш добре уроците. И такива като теб - дал Бог. Ходят, плюят, остроумничат и дори не се срамуват от допуснатите правописни грешки. А писането на ПРАВИЛЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, драги ми Иванов, първо е уважение към самия себе си, после към този, който все пак е благоволил да те чете, и най-сетне към родния ти език! И ако държиш някой да ти уважи мнението, то поне го напиши правилно, пък после говори кой бил кадърен, кой не и как да оптимизираме системата на образованието :!:
bobka
Младши потребител

Мнениеот dozn03 » 23 Окт 2007, 22:54

До сега се въздържах от коментар, защото моето мнение не би допаднало май на повечето, писали в тази тема. Но вече ми писна наистина и ще го споделя накратко. Според мен би трябвало учителите да бъдат лишени от право на стачка, така както повечето държавни служители - полицаи и други. След като получават заплати от бюджета, както полицаите /давам постоянно сравнение с полицаите само защото знам със сигурност, че те нямат право да стачкуват/, защо те ще могат месеци да висят по площадите и същевременно децата ни по улиците, а полицаите не могат дори да си помислят подобно нещо. И на полицаите като не им изнася заплатата - която всъщност е точно около 600-700 лева, за колкото се борят учителите, просто напускат, на тяхно място идват нови и т.н. На учителите като не им изнася - да напускат. Аз съм абсолютно убедена, че много бързо ще се намерят нови - а те по-лоши от старите не могат да бъдат. В момента се сещам поне за 2 познати, които имат педагогическо образование и от години се опитват да си намерят работа като учителки, но не могат, защото директорите на училищата си назначават техни хора. И какво ще стане ако полицията започне да стачкува така месеци наред на площада?! Да не би работата на един полицай с нощни, празнични, съботно-неделни и не знам какви още дежурства и самия й характер да е по-малко натоварена, трудна и достойна ако щете?! И защо ако се уважат исканията на учителите, те ще взимат същата заплата за 4 часа приказване пред деца, която ще взимат и полицаите?
Да, и синът ми има конституционно право на образование, което му е нарушено. Но аз бих съдила синдикатите и конкретните учители на сина ми в частност, ако имаше такава възможност. Знам, че сега ще ме нападнете от сто страни, но застъпвам становището в анкетата - прави са, но не е това начинът.
А по отношение за прослувутият разговор между двамата министри - не, че е най-удачният, но в случая може да се каже - каквото повикало - такова се обадило. Като седите и викате по цял ден по площадите - нормално е да им писне от седянки на хората. И на мен ми писна. Не, че няма кой да ми гледа детето. Писна ми да слушам само за вашите претенции, недоволство и отказ от всякакъв диалог. Преговори се водят, като различните становища се приближават чрез взаимни компромиси едно към друго до съвпадането им. Вие сте се запънали като магаре на мост - едно си баба знае - едно си бае, ами байте си по седенките, ама се чудя как не им писва на тия хора и не докарат две пожарни, пък като отворят крановете на 100 % и да ви измият от площада. Малко съжалявам за крайното мнение, но всичко има някакма граница - вие преминахте всякаква. Да не говорим, че аз лично се чувствам засегната и от това, че заради вашите истории, почти всеки ден се налага да попадам в безумни задръствания заради затворените улици. Кой ще ми плати бензина и загубеното време?!
А и между другото, веднъж ми се наложи да мина и през тълпата - през цялото вереме се чудех вие дали не се бяхте събрали там да се забавлявате? И дали на едни такива духовни водачи на младото поколение, каквито се изкарвате, им отива да са си нарисували лицата като клоуни, да надуват свирки точно като тях в цирка, да носят островърхи шапки, да танцуват на влакче, и т.н. Ако сте имали нужда да се забавлявате - няма лошо, ама не по този начин. Направо се ужасих, че поверявам сина си в ръцете на подобни хора. Добре, че не видях лично някоя от неговите учителки, защото просто не знам как щях да реагирам. Но ако преди съм имала известно уважение, сега със сигурност вече нямам и капчица такова. И от тук нататък ще пиша жалби до инспекторат и където се сетя при най-малкия повод.
Хайде да взема да спра, че така мога да си откарам доста.
dozn03
Потребител

Мнениеот donna » 23 Окт 2007, 23:12

dozn03 написа:До сега се въздържах от коментар, защото моето мнение не би допаднало май на повечето, писали в тази тема. Но вече ми писна наистина и ще го споделя накратко. Според мен би трябвало учителите да бъдат лишени от право на стачка, така както повечето държавни служители - полицаи и други. След като получават заплати от бюджета, както полицаите /давам постоянно сравнение с полицаите само защото знам със сигурност, че те нямат право да стачкуват/, защо те ще могат месеци да висят по площадите и същевременно децата ни по улиците, а полицаите не могат дори да си помислят подобно нещо. И на полицаите като не им изнася заплатата - която всъщност е точно около 600-700 лева, за колкото се борят учителите, просто напускат, на тяхно място идват нови и т.н. На учителите като не им изнася - да напускат. Аз съм абсолютно убедена, че много бързо ще се намерят нови - а те по-лоши от старите не могат да бъдат. В момента се сещам поне за 2 познати, които имат педагогическо образование и от години се опитват да си намерят работа като учителки, но не могат, защото директорите на училищата си назначават техни хора. И какво ще стане ако полицията започне да стачкува така месеци наред на площада?! Да не би работата на един полицай с нощни, празнични, съботно-неделни и не знам какви още дежурства и самия й характер да е по-малко натоварена, трудна и достойна ако щете?! И защо ако се уважат исканията на учителите, те ще взимат същата заплата за 4 часа приказване пред деца, която ще взимат и полицаите?
Да, и синът ми има конституционно право на образование, което му е нарушено. Но аз бих съдила синдикатите и конкретните учители на сина ми в частност, ако имаше такава възможност. Знам, че сега ще ме нападнете от сто страни, но застъпвам становището в анкетата - прави са, но не е това начинът.
А по отношение за прослувутият разговор между двамата министри - не, че е най-удачният, но в случая може да се каже - каквото повикало - такова се обадило. Като седите и викате по цял ден по площадите - нормално е да им писне от седянки на хората. И на мен ми писна. Не, че няма кой да ми гледа детето. Писна ми да слушам само за вашите претенции, недоволство и отказ от всякакъв диалог. Преговори се водят, като различните становища се приближават чрез взаимни компромиси едно към друго до съвпадането им. Вие сте се запънали като магаре на мост - едно си баба знае - едно си бае, ами байте си по седенките, ама се чудя как не им писва на тия хора и не докарат две пожарни, пък като отворят крановете на 100 % и да ви измият от площада. Малко съжалявам за крайното мнение, но всичко има някакма граница - вие преминахте всякаква. Да не говорим, че аз лично се чувствам засегната и от това, че заради вашите истории, почти всеки ден се налага да попадам в безумни задръствания заради затворените улици. Кой ще ми плати бензина и загубеното време?!
А и между другото, веднъж ми се наложи да мина и през тълпата - през цялото вереме се чудех вие дали не се бяхте събрали там да се забавлявате? И дали на едни такива духовни водачи на младото поколение, каквито се изкарвате, им отива да са си нарисували лицата като клоуни, да надуват свирки точно като тях в цирка, да носят островърхи шапки, да танцуват на влакче, и т.н. Ако сте имали нужда да се забавлявате - няма лошо, ама не по този начин. Направо се ужасих, че поверявам сина си в ръцете на подобни хора. Добре, че не видях лично някоя от неговите учителки, защото просто не знам как щях да реагирам. Но ако преди съм имала известно уважение, сега със сигурност вече нямам и капчица такова. И от тук нататък ще пиша жалби до инспекторат и където се сетя при най-малкия повод.
Хайде да взема да спра, че така мога да си откарам доста.

Питай такива като мене ,май ще си сменя професията и ще стана учителка поне на детето си .От сумата ти време е у дома ,учебници ,тетрадки вс. купено и чакам да тръгне на училище.
Да права си ,че е нарушено конституционнто право на образование.
Аз съм била винаги на мнение , като не ти харесва някоя работа напусни я ...и си намери нещо по-добро след като смяташ ,че имаш възможности. Ами това беше в най- учтива форма ,че ако продължа ще загубя добрия тон.
donna
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии