- Дата и час: 24 Яну 2025, 09:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
HILD-България
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
правото е облекло на морала. и са нищожни сделките, които му противоречат/на добрите нрави, при крайна нужда/ кой пенсионер не е?/ или явно неизгодни условия/. при договора за издръжка и гледане ако почине задълженото лице, наследниците му продължават да изпълняват неговите задължения, според съдебната практика - прехвърлителят е сигурен, че ще има издръжка. а при хилд се учредява ипотека, поне според рекламата...вие виждате ли липса на еквивалентност на престациите, или противоречие на добрите нрави, или явно неизгодни условия?
иначе рекламата им е отвратителна и не прави чест на наши знаменити актьори да се продадат за подобна кауза .....
иначе рекламата им е отвратителна и не прави чест на наши знаменити актьори да се продадат за подобна кауза .....
- danyan
- Младши потребител
Колеги, прочетох всичко написано от Вас до тук. Считам, че без да видим конкретен договор между компанията ХИЛД и лице над 65 год., ние нямаме право да коментираме. Към момента всичко коментирано е въз основа на реклами, коментари по медиите и свободни интерпретации на какви ли не хора.
Относно рекламата им, която върви по телевизията, мисля че трябва да бъдат глобени, тъй като тя явно въвежда в заблуждение. Изнесените факти са обяснени едностранчиво, за да бъдат криворазбрани от т.н. "целева група", а именно лицата над 65 год.
Надявам се, че ще успеят да нормират в най-скоро време дейността на компании като Хилд. Личи си, че доста колеги са се потрудили, за да се направи проучване на законодателството засягащо тяхната дейност и по този начин компанията да се вмъкне в незаетата ниша на пазара ни.
Ще почакаме...
Относно рекламата им, която върви по телевизията, мисля че трябва да бъдат глобени, тъй като тя явно въвежда в заблуждение. Изнесените факти са обяснени едностранчиво, за да бъдат криворазбрани от т.н. "целева група", а именно лицата над 65 год.
Надявам се, че ще успеят да нормират в най-скоро време дейността на компании като Хилд. Личи си, че доста колеги са се потрудили, за да се направи проучване на законодателството засягащо тяхната дейност и по този начин компанията да се вмъкне в незаетата ниша на пазара ни.
Ще почакаме...
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Ще замоля finko5 да си спести квалификациите към юристите в този форум, тъй като той очевидно правни материали не е чел дори и във вестник.
Само малоумникХ може да твърди, че по съществото си месечното разплащане от страна на Хилд е пенсия... Не е необходимо дори да си юрист, за да схванеш, че правото на пенсия (като същност и фактически състав) няма нищо общо със сделчиците на Хилд.
Само малоумникХ може да твърди, че по съществото си месечното разплащане от страна на Хилд е пенсия... Не е необходимо дори да си юрист, за да схванеш, че правото на пенсия (като същност и фактически състав) няма нищо общо със сделчиците на Хилд.
- sqnina
- Младши потребител
Някой от нашите бастуни застрахователи с политическо лоби е надушил огромната далавера и сега гледат да вземат хляба от ръцете на Хилд.
Когато фалираха банките през 95г. някой от сегашните управляващи и комунистическата вурхушка мислеше ли за народеца и гладните пенсионери?
Защо вместо да заложат други параметри в бюджета въвеждат облекчения за хазарта?
Да не навлизаме в подробности но вземането на пенсионерите е обезпечено с договорна ипотека учредена върху собственото му жилище.Верно е ,че договорът се разваля само по съдебен ред.
Когато фалираха банките през 95г. някой от сегашните управляващи и комунистическата вурхушка мислеше ли за народеца и гладните пенсионери?
Защо вместо да заложат други параметри в бюджета въвеждат облекчения за хазарта?
Да не навлизаме в подробности но вземането на пенсионерите е обезпечено с договорна ипотека учредена върху собственото му жилище.Верно е ,че договорът се разваля само по съдебен ред.
- The_Night_Rider
- Младши потребител
То да го е срам човек да участва и падне на нивото на форума.
Как да връща Хилд пари ако човекът почине по-рано? Ако човек се пенсионира на 65 и събере до тогава 100 000 в пенсионен фонд и почине на 66, някой да е чул за фонд по света дето да връща пари?
В случая се плаща спрямо статистическата очаквана продължителност на живота за определения тип - примерно мъж, българин - 76, прибавя се разноски, печалби и т.н. То на юристите по целия свят математиката обикновено не е най-силната страна, но бас ловя че в САЩ почти всеки юрист би го разбрал за 5 мин.
Как да връща Хилд пари ако човекът почине по-рано? Ако човек се пенсионира на 65 и събере до тогава 100 000 в пенсионен фонд и почине на 66, някой да е чул за фонд по света дето да връща пари?
В случая се плаща спрямо статистическата очаквана продължителност на живота за определения тип - примерно мъж, българин - 76, прибавя се разноски, печалби и т.н. То на юристите по целия свят математиката обикновено не е най-силната страна, но бас ловя че в САЩ почти всеки юрист би го разбрал за 5 мин.
- finko5
- Нов потребител
finko5 написа:То да го е срам човек да участва и падне на нивото на форума.
Наистина, да го е срам човек да падне на нивото на "хамериканските" юристи!
Малко познания да дадем на "хамериканските" юристи:
КСО
Права на наследниците
Чл. 170. (Изм. - ДВ, бр. 67 от 2003 г.) (1) При смърт на осигуреното лице на наследниците, преживелия съпруг, низходящите или възходящите, се изплащат еднократно или разсрочено натрупаните средства по индивидуалната му партида, като се спазват редът на наследяване и размерът на наследствените дялове, съгласно Закона за наследството.
(2) При смърт на пенсионер на универсален или професионален фонд на наследниците по ал. 1 се изплаща остатъкът от средствата по индивидуалната му партида.
(3) Когато осигуреното лице или пенсионерът няма наследници по ал. 1, натрупаните средства по индивидуалната партида в универсален фонд се прехвърлят в пенсионния резерв, а натрупаните средства по индивидуалната партида в професионален фонд се прехвърлят - в държавния бюджет.
По-добре дайте договора да го видим и тогава можем да говорим "Що е "Стършел" свършил?"
- mitko6
- Потребител
finko5 написа:То да го е срам човек да участва и падне на нивото на форума.
Бреейййй кво направихте вие!ХА-ХА.Умрял човека и хоп набраните пари остават за пенсионното дружество.Това е смешна работа.Че кой ще се осигурява при подобни условия.Осигурителното право ви куца сериозно , но вместо да се изказвате неподготвен , по-добре използвайте това време за четене.Ето как стоят нещата по нашето право , а и в ЕС , тъй като разпоредбите на КСО са синхронизирани с европейското право!
Права на наследниците
Чл. 245. (Нов - ДВ, бр. 67 от 2003 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 56 от 2006 г., в сила от датата на влизане в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз) Лицата, които имат право на наследствена пенсия от фонд за допълнително доброволно пенсионно осигуряване, се определят в правилника на фонда и се посочват в осигурителния договор.
(2) При смърт на осигуреното лице и когато няма лица по ал. 1, натрупаните средства по индивидуалната партида се дължат на наследниците по закон.(3) Когато няма лица по ал. 1 и няма наследници по закон, натрупаните средства по индивидуалната партида остават в резерва за изплащане на пожизнени пенсии.
(4) При смърт на пенсионер и когато няма лица по ал. 1, на неговите наследници по закон се изплаща остатъкът от средствата в индивидуалната му партида.
(5) Когато няма лица по ал. 1 и наследници на починал пенсионер, дължимите средства остават в пенсионния резерв.
- REVOLUTION
- Активен потребител
По - горе позоваващи се на КСО грешат ......ама много.
КСО се прилага за осигуровките които правим от заплатите си всеки месец. Когато човек се пенсионира там се е натрупала голяма сума пари. Ако човек преживее примерно да кажем до 67 год. - това което Вие цитирате се отнася за парите които ще останат по партидата във фонда на името на починалия.
Хилд няма нищо общо с КСО в случая. В Хилд човек само ипотекира нещо което няма да му трябва след края. Не внася нито стотинка , а обратно получава пари срешу ипотека на нещо което / ще се повторя - но няма как някой се правят на ударени с мокър парцал и не виждат очевидното/ не му трябва след края .
В кпай на крайщата нещата се свеждат до това може ли аджеба човек да се разпорежда с нещо което е негова собственост. Които твърди обратното определено не е в час по случая Хилд.
КСО се прилага за осигуровките които правим от заплатите си всеки месец. Когато човек се пенсионира там се е натрупала голяма сума пари. Ако човек преживее примерно да кажем до 67 год. - това което Вие цитирате се отнася за парите които ще останат по партидата във фонда на името на починалия.
Хилд няма нищо общо с КСО в случая. В Хилд човек само ипотекира нещо което няма да му трябва след края. Не внася нито стотинка , а обратно получава пари срешу ипотека на нещо което / ще се повторя - но няма как някой се правят на ударени с мокър парцал и не виждат очевидното/ не му трябва след края .
В кпай на крайщата нещата се свеждат до това може ли аджеба човек да се разпорежда с нещо което е негова собственост. Които твърди обратното определено не е в час по случая Хилд.
- toti99
- Потребител
Най-напред човек, преди да изкаже свое мнение, трябва да чуе чуждото, след това да го осмисли и най-сетне да изкаже своето! Когато се цитират разпоредби от КСО, се има предвид последното "становище" на "хамериканския" юрист!
- mitko6
- Потребител
Без коментар.
Син преби майка си и баща си заради мизерната им пенсия
44-годишният Петър Петров преби жестоко родителите си след скандал за пари. Инцидентът станал в благоевградското село Горно Хърсово около 19 часа завчера. Петров се прибрал в дома си малко преди 19 часа и поискал пенсиите на баща си Симеон и майка си Ружа. На отказа на родителите му Петров реагирал агресивно и започнал да ги рита и бие. На писъците на старите хора се притекъл на помощ съсед, но П. Петров избягал. Побойникът се укрил и от пристигналите на мястото на инцидента полицаи. След побоя бащата Симеон е със счупен зъб, а майката е с комоцио. Срещу сина-изверг е образувано полицейско дознание.
От болничното легло майката Ружа заяви: Не знам защо синът ни се държи така с нас. Заедно сме ги възпитавали с дъщерята Антоанета, но тя успя да се задоми и създаде семейство, а той се пропи. Загуби работата и жилището си в Благоевград, затова дойде да живее при нас в Горно Хърсово. Редовно ни тормози за пари, а ние сме само на една пенсия. Завчера вечерта като се прибра аз му сложих да вечеря, а той се нахвърли върху мен с юмруци. На двора ме настигна с кофата и започна да ме удря по главата. Щеше да ни затрие с мъжа ми, затова извикахме полиция и кмета. СИЯНА АНИНА, ДЕСИ ЙОРДАНОВА
http://www.struma.com/cgi-bin/archive.c ... &article=0
Син преби майка си и баща си заради мизерната им пенсия
44-годишният Петър Петров преби жестоко родителите си след скандал за пари. Инцидентът станал в благоевградското село Горно Хърсово около 19 часа завчера. Петров се прибрал в дома си малко преди 19 часа и поискал пенсиите на баща си Симеон и майка си Ружа. На отказа на родителите му Петров реагирал агресивно и започнал да ги рита и бие. На писъците на старите хора се притекъл на помощ съсед, но П. Петров избягал. Побойникът се укрил и от пристигналите на мястото на инцидента полицаи. След побоя бащата Симеон е със счупен зъб, а майката е с комоцио. Срещу сина-изверг е образувано полицейско дознание.
От болничното легло майката Ружа заяви: Не знам защо синът ни се държи така с нас. Заедно сме ги възпитавали с дъщерята Антоанета, но тя успя да се задоми и създаде семейство, а той се пропи. Загуби работата и жилището си в Благоевград, затова дойде да живее при нас в Горно Хърсово. Редовно ни тормози за пари, а ние сме само на една пенсия. Завчера вечерта като се прибра аз му сложих да вечеря, а той се нахвърли върху мен с юмруци. На двора ме настигна с кофата и започна да ме удря по главата. Щеше да ни затрие с мъжа ми, затова извикахме полиция и кмета. СИЯНА АНИНА, ДЕСИ ЙОРДАНОВА
http://www.struma.com/cgi-bin/archive.c ... &article=0
- toti99
- Потребител
Има , обаче трябва да помислиш малко.
Жокер - взаимоотношенията родители - деца .
Освен разбира ако ти не мислиш , че същите са цветущи и цари мир и разбирателство.
Жокер - взаимоотношенията родители - деца .
Освен разбира ако ти не мислиш , че същите са цветущи и цари мир и разбирателство.
- toti99
- Потребител
Колеги, току-що изчетох цялата дискусия по темата преди всичко искам да отбележа, че прави доста добро впечатление добрия тон, с който се води досега, затова си позволявам да дам и моето мнение. .
По-горе се направи сравнение с т.нар. reverse mortgage. Мисля, че от изключително значение е да направим разликата между това, което се предлага от ХИЛД и този договор. А именно, че чрез него не се прехвърля собствеността на имота предмет на ипотеката, защото той е вид договор за кредит. При него, както се вижда и от наименованието, става дума за обърнат паричен поток. Кредитополучателят получава месечни плащания (обикновено до смъртта си), обезпечени със стойността на имота. След смъртта му обаче, кредиторът за да си получи връщане не платеното, просто продава имота, като остатъчната стойност е за наследниците. Така поскъпването на имота ще ползва както наследниците, така и кредитора.
В нашия случай имаме първоначално прехвърляне на имота, което означава, че поскъпването на имота в бъдеще, ще ползва изцяло ХИЛД. Друг проблем - елемент от нотариалният акт е и стойността на обезпеченото вземане. В случая, обезпеченото вземане има двойнствен характер - твърда първоначална сума и месечни платежи, чиято окончателна стойност не е определена (алеаторен характер). Няма ли да се окаже накрая, че учредената ипотека е нищожна и клиента да остане без никаква гаранция, а ХИЛД да си продаде имота на трето лице с гарантирана огромна печалба?
Дано някой успее да се сдобие с условията на договорите на ХИЛД за да не дискутираме "на сляпо".
По-горе се направи сравнение с т.нар. reverse mortgage. Мисля, че от изключително значение е да направим разликата между това, което се предлага от ХИЛД и този договор. А именно, че чрез него не се прехвърля собствеността на имота предмет на ипотеката, защото той е вид договор за кредит. При него, както се вижда и от наименованието, става дума за обърнат паричен поток. Кредитополучателят получава месечни плащания (обикновено до смъртта си), обезпечени със стойността на имота. След смъртта му обаче, кредиторът за да си получи връщане не платеното, просто продава имота, като остатъчната стойност е за наследниците. Така поскъпването на имота ще ползва както наследниците, така и кредитора.
В нашия случай имаме първоначално прехвърляне на имота, което означава, че поскъпването на имота в бъдеще, ще ползва изцяло ХИЛД. Друг проблем - елемент от нотариалният акт е и стойността на обезпеченото вземане. В случая, обезпеченото вземане има двойнствен характер - твърда първоначална сума и месечни платежи, чиято окончателна стойност не е определена (алеаторен характер). Няма ли да се окаже накрая, че учредената ипотека е нищожна и клиента да остане без никаква гаранция, а ХИЛД да си продаде имота на трето лице с гарантирана огромна печалба?
Дано някой успее да се сдобие с условията на договорите на ХИЛД за да не дискутираме "на сляпо".
- autocrator
- Нов потребител
toti99 - айде да спазваме приличния тон и да не се зъбим на тема мислене - поста ТИ нямаше наистина нищо общо с темата HILD
за останалите участници - не е като общите условия, но това е на техния сайт - http://www.hild.bg/index.php?option=com ... &Itemid=29
за останалите участници - не е като общите условия, но това е на техния сайт - http://www.hild.bg/index.php?option=com ... &Itemid=29
-
hasplu - Потребител
Ей, ако умра на 120, до тогава все ли ще ми плащат? И колко ще остане за наследниците. Искам и аз БГ пенсия.
Аз не съм "хамерикански юрист", но имам "хамериканска пенсия" та за по-ученолюбивите ще пообясна нещата, да не се излагат пред колегите си от САЩ и Европа. Значи КСО добре си е преписано. Сега го прочетете пак, но си мислете че човекът е починал преди да се пенсионира. Има и други варианти. Примерно, да си изтегля пенсията преди пенсиониране (но в белите държави това се наказва с по 30-40% данък от държавата, която е помагала за събирането с данъчни облекчения). Може и в момента на пенсиониране, да си взема 80% и актюерите да ми изчислят пожизнена пенсия с останалите 20%. Може и да взема всичко навденъж или начасти, платя данък и купя апартамент. Но най-нормалното е това за което говорих. Фондът почне ли да изплаща пожизнена пенсия, по сметката ми няма да остане нищо за наследниците. Може да подпиша и схема с вариации, примерно ако почина, да се плаща нещо на децата (или отделно да сключа животозастраховане). Схеми много, но има общи разумни принципи.
Естествено, че Хилд не е пенсия, но прилича по същество 90% на това и примерно 10% на животозастраховане. Ралица Агайн преди да я назначат шеф на финансов надзор, още учейки за български юрист, ако беше написала поне една застраховка, може би нямаше да дрънка пълни глупости. То и само да четеш закона не става - за да го разбираш трябва още нещо. По "хамериканско" такъв случай не може да има. За тези длъжности ситото е голямо.
Хайде, поздрави и чао.
Аз не съм "хамерикански юрист", но имам "хамериканска пенсия" та за по-ученолюбивите ще пообясна нещата, да не се излагат пред колегите си от САЩ и Европа. Значи КСО добре си е преписано. Сега го прочетете пак, но си мислете че човекът е починал преди да се пенсионира. Има и други варианти. Примерно, да си изтегля пенсията преди пенсиониране (но в белите държави това се наказва с по 30-40% данък от държавата, която е помагала за събирането с данъчни облекчения). Може и в момента на пенсиониране, да си взема 80% и актюерите да ми изчислят пожизнена пенсия с останалите 20%. Може и да взема всичко навденъж или начасти, платя данък и купя апартамент. Но най-нормалното е това за което говорих. Фондът почне ли да изплаща пожизнена пенсия, по сметката ми няма да остане нищо за наследниците. Може да подпиша и схема с вариации, примерно ако почина, да се плаща нещо на децата (или отделно да сключа животозастраховане). Схеми много, но има общи разумни принципи.
Естествено, че Хилд не е пенсия, но прилича по същество 90% на това и примерно 10% на животозастраховане. Ралица Агайн преди да я назначат шеф на финансов надзор, още учейки за български юрист, ако беше написала поне една застраховка, може би нямаше да дрънка пълни глупости. То и само да четеш закона не става - за да го разбираш трябва още нещо. По "хамериканско" такъв случай не може да има. За тези длъжности ситото е голямо.
Хайде, поздрави и чао.
- finko5
- Нов потребител
finko5 написа:...за по-ученолюбивите ще пообясна нещата, да не се излагат пред колегите си от САЩ и Европа. Значи КСО добре си е преписано. Сега го прочетете пак, но си мислете че човекът е починал преди да се пенсионира. ... То и само да четеш закона не става - за да го разбираш трябва още нещо. По "хамериканско" такъв случай не може да има.
Да, благодаря, че отново трябва да цитирам правните норми, за да го разберат "хамериканците"
Чл. 170. (Изм. - ДВ, бр. 67 от 2003 г.) (1) При смърт на осигуреното лице на наследниците, преживелия съпруг, низходящите или възходящите, се изплащат еднократно или разсрочено натрупаните средства по индивидуалната му партида, като се спазват редът на наследяване и размерът на наследствените дялове, съгласно Закона за наследството.
(2) При смърт на пенсионер на универсален или професионален фонд на наследниците по ал. 1 се изплаща остатъкът от средствата по индивидуалната му партида.
Първата алинея касае всяко осигурено лице, което не е пенсионирано, а ал. 2 именно лицата, за които е настъпил осигурения социален риск - възраст и старост. И поради тази причина са различни сумите, които ще получат наследниците. При тълкуването на тези правни норми не е необходимо кой знае какво тълкуване, още повече от юристи. Просто трябва да се прочете внимателно, думичка по думичка. Чао и от мен, "хамериканецо"! Ако искаш истинска юридическа дискусия по темата, пейстни договора, може пък да не е нищожен!
- mitko6
- Потребител
А, не зная как е по "хамериканското" право, но тук се прилага все още "булгаристанското", така че него следва да прилагаме!
- mitko6
- Потребител
hild
Защо изобщо е позволено да съществува такава престъпна организация като HILD, като в Италия е забранена още преди 25 години. Там е разрешено банката да плаща издръжка на всеки пенсионер в размера, който той пожелае срещу ипотекиране на жилището и един ден като почине изпраща съобщение на наследниците за това колко дължи на банката, ако те не го изплатят, продава на търг имота и остатъка се разпределя между наследниците. Ако няма наследници, остава в полза на държавата. Ако няма имот, но има наследници, банката прави още приживе запор да не се продава имота на наследниците, като разрешава на пенсионера да получава месечна издръжка в желания размер. След смъртта му наследниците дължат на банката сумите. Ако няма нито имот, нито наследници, декларира това и подлежи на прибиране в старчески домове на издръжката на държавата. Защо сега България се мъчи да открива нови закони, като в Италианското законодателство ги има вече, а сигурно и в законодателството на много други държави.
- teofania
- Нов потребител
Re: hild
teofania написа:Защо изобщо е позволено да съществува такава престъпна организация като HILD, като в Италия е забранена още преди 25 години. Там е разрешено банката да плаща издръжка на всеки пенсионер в размера, който той пожелае срещу ипотекиране на жилището и един ден като почине изпраща съобщение на наследниците за това колко дължи на банката, ако те не го изплатят, продава на търг имота и остатъка се разпределя между наследниците. Ако няма наследници, остава в полза на държавата. Ако няма имот, но има наследници, банката прави още приживе запор да не се продава имота на наследниците, като разрешава на пенсионера да получава месечна издръжка в желания размер. След смъртта му наследниците дължат на банката сумите. Ако няма нито имот, нито наследници, декларира това и подлежи на прибиране в старчески домове на издръжката на държавата. Защо сега България се мъчи да открива нови закони, като в Италианското законодателство ги има вече, а сигурно и в законодателството на много други държави.
това, ако наистина е така в Италия е страхотно като идеа - нашите любими нормотворци могат само да взимат пример
-
hasplu - Потребител
Някаде горе дадох пример за ужасни взаимоотношения между родители и деца . Ето Ви още едно доказателство от днешния брой на в-к "Струма" . Пускам го защото в него става въпрос точно за недвижим имот на родител които има само него и ниска пенсия.
История като сюжет за филм на ужасите разказаха пред съдия Екатерина Николова: Брат и сестра се върнаха от САЩ с промити мозъци и опитаха да отровят баща си, за да му вземат апартамента
Брат и сестра от Благоевград бяха въдворени принудително в психиатричния диспансер след връщането им от щата Индиана, където попаднали под влиянието на секта, разновидност на Ку-клукс клан.
Съдия-докладчикът по делото Екатерина Николова изслуша внимателно разказа на двамата млади хора, чиито имена се пазят в редакцията, и на разстроения им баща, и се съгласи да ги изпрати в диспансера, където специалистите се надяват пълната психиатрично-психологична експертиза да установи какво точно е заболяването им и да определи медикаментозното им лечение. Историята на благоевградчаните звучи като...
История като сюжет за филм на ужасите разказаха пред съдия Екатерина Николова: Брат и сестра се върнаха от САЩ с промити мозъци и опитаха да отровят баща си, за да му вземат апартамента
Брат и сестра от Благоевград бяха въдворени принудително в психиатричния диспансер след връщането им от щата Индиана, където попаднали под влиянието на секта, разновидност на Ку-клукс клан.
Съдия-докладчикът по делото Екатерина Николова изслуша внимателно разказа на двамата млади хора, чиито имена се пазят в редакцията, и на разстроения им баща, и се съгласи да ги изпрати в диспансера, където специалистите се надяват пълната психиатрично-психологична експертиза да установи какво точно е заболяването им и да определи медикаментозното им лечение. Историята на благоевградчаните звучи като...
- toti99
- Потребител
|
|