начало

Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение

За жените,които не могат да се намерят мъж-тема за размисъл

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

За жените,които не могат да се намерят мъж-тема за размисъл

Мнениеот Hlebarka_s_boks » 30 Ное 2007, 16:29

„В САЩ, особено сред по-заетите професионално хора, обявите за запознанства са много популярни, понеже едно, че американците си имат традиция в срещите с (почти) непознати и второ, че при 16-часов работен ден малко трудно ще намериш време за социални контакти. Та историята твърди, че една 25 годишна девойка пуснала във форума на елитен сайт за запознанства следната питанка:

Къде бъркам?
Уморена съм да се мъча напразно. Аз съм красиво (всъщност изключително красиво) 25 годишно момиче. Интелигентна и изискана. Не съм от Ню Йорк. Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк, така, че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо.
Има ли в този форум мъже, които печелят по 500 хиляди и отгоре? А има ли жени, омъжени за такива мъже? Ще ми дадете ли някакви съвети? Преди ходех с един бизнесмен, който печелеше около 200-250 хиляди на година. Но с него ударих на камък - 250 000 изобщо не стигат за да живея в Central Park West (бел. Longanlon - това е престижен квартал в Ню Йорк). Познавам една жена от групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в Трибека (друг скъп квартал), а тя дори не е толкова хубава, колкото мене, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво?

Ето какво питам по-точно:

- Къде излизат богатите неженени мъже? Барове, ресторанти, спортни салони?

- Какво търсят те в партньорката си? Бъдете честни мъже, няма да ме обидите.

- Има ли някаква възрастова граница, в която да се целя? (на 25 съм).

- Защо някои жени, които живеят разточително в най-богатите квартали са толкова тъпи? Виждала съм истински тъпи, скучни патки, които са женени за невероятно богати мъже. И съм виждала убийствено красиви момичета да седят самотни в барове за запознанства. Защо става така?

- За мъже с какви професии да се оглеждам? Всички знаят за адвокати, банкери, лекари, но колко всъщност получават тия хора? Къде излизат вечер?

- Как решавате дали да се ожените за една жена или просто да я държите като любовница? Защото аз се интересувам САМО ОТ БРАК, не от срещи и гаджета.

Моля, задръжте си обидите - аз честно и почтено питам. Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях - като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.

До тук като че ли нищо стряскащо - поредната тъпа патка, решила, че да притежава ......... е необходимо и достатъчно условие да получи целия лукс на света. Такива си ги имаме много и у нас, макар чак такива обяви да не пишат.

Интересното е отговорът, оставил във форума брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:

Ето тук ти е грешката:

Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии - печеля над 500 хиляди годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка. Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш е проста размяна - ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо - твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми - не. Всъщност, много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш.

Така, че икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само, че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо.

Така, че ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго (което ти всъщност предлагаш), а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното - ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така, че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е - както ти поставяш условията, има смисъл да си ми само любовница, а не и жена.

Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя защо момиче като теб, “интелигентна, стилна и изключително красива”, не е успяла да си намери чичко-паричко до сега. Трудно ми е да повярвам, че ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва.

Надявам се, че съм ти помогнал, а ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг, обади се."
Hlebarka_s_boks
Младши потребител

Мнениеот berbo » 30 Ное 2007, 18:07

Враво. Супер. И с голяма доза истина.
berbo
Младши потребител

Мнениеот stroitel » 30 Ное 2007, 19:48

По мое мнение брака има смисъл само ако всеки спомага на другия да се развива като личност,и сам се развива, и този процес да продължава и се обновява.
А за да тръгне този процес - комуникацията е задължителна, и наличието на различия.
Грубо казано - там където единия е слаб,другия да е силен.И всеки да иска да отстрани слабостите си, и да добие силата на другия.
Така зъбните колела движват машината.
Всъщност - тези интереси удържат връзката в моменти на кризи. Те помагат да устоиш на "мразовитата зима" и да дочакаш ИЗГРЕВА НА СЛЪНЦЕТО. :D
stroitel
Потребител

Мнениеот lazarina_boneva » 30 Ное 2007, 21:12

Якоооо, в офиса си умряхме от смях, особено последното за лизинга...

Какъв ли й предлага, оперативен или финансов :lol:
lazarina_boneva
Младши потребител

Мнениеот portokal » 30 Ное 2007, 21:23

Обаче има още едно съществено нещо - твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми - не.

Е ми значи получава цялата красота веднага, а я изплаща разсрочено. Какво чудно има? :wink:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот adiko » 01 Дек 2007, 13:27

оперативен лизинг. като изтече срока, ще я върне :)
adiko
Потребител

Мнениеот hasplu » 01 Дек 2007, 13:36

[/quote] Е ми значи получава цялата красота веднага, а я изплаща разсрочено. Какво чудно има? :wink:[/quote]

то е като с автомобила - въпросът е кога да го смениш с нов, тоест кога амортизацията е достигнала степен на икономическа неизгодност за поддръжка :lol:
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот vrajelieva » 01 Дек 2007, 23:59

След като е толкова интелигентна,я да вземе да се стегне и сама да си изкара 500 000 на година,че иначе може и стара мома да си остане! :P :P :P :P
vrajelieva
Младши потребител

Мнениеот Logan » 02 Дек 2007, 01:58

Да отиде да пие в бара като другите хубави несполучили мацки.Пък знаеш ли може да си намери някоя обратна която да изкарва по 500 000. Едва ли дребният проблем с пола би я спрял :lol:
Logan
Потребител

interesting topic

Мнениеот JoyBringer » 02 Дек 2007, 10:33

За "Хлебарка.."- твърде глупавото е да мислиш, че мъжете избират жената до тях по красотата и интелекта й. Според мене за сериозна връзка селектират по съвсем други критерии, защото ,както знаем-красотата е до време. От друга страна, прекалено интелигентната и успешна жена им е като трън в очите- мъжът обича да е "отгоре".
Принципно всяка жена, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, търси заможен , стабилен мъж, който да й дава сигурност и когото да уважава.Ако някоя твърди , че за нея материалното положение на мъжа е без значение, тя лъже !
Неуспешен мъж, комплексар, човек, който не може да си позволи поне веднъж седмично красив жест и непрекъснато стиска стотинките - ТОВА Е АНТИСЕКСИ, АНТИ-МЪЖ. Горко на жените, които поради това , че не са намерили нещо по-добро, са с такива мъже, съжалявам ги!
JoyBringer
Потребител

Re: interesting topic

Мнениеот kalahan » 02 Дек 2007, 10:55

JoyBringer написа:За "Хлебарка.."- твърде глупавото е да мислиш, че мъжете избират жената до тях по красотата и интелекта й.

JoyBringer, Hlebarka_s_boks използва цитат! Вярно, че не уточни дали го пусна само за да се посмеем или за да осъди подобен тип жени, но и от предишните й постове съм забелязал, че тя пуска някоя муха и изчезва от хоризонта.
А иначе аз си избирам жените точно по красота и интелект...които обаче са доста субективни понятия :wink:
kalahan
Потребител

Мнениеот zzzzz » 02 Дек 2007, 11:22

Според мен, успешната връзка (брак) не бива да се ичислява по такива критерии. Вярно, че след "амортизационния" период отношенията се превръщат донякъде в сделка, но това се отнася и до красотата и до поарите.Обикновено един богат мъж е и доста по-възрастен от жена си. Няма как на 25 години да си богат със собствен труд и интелект.
Затова на първо място партньорите трябва да са равностойни във всяко отношение- външен вид, интелект, одухотвореност, ценностна система, възгледи за живота, материално положение.
Иначе всичко останало се нарича или щастлива случайност или пазарлък.
zzzzz
Потребител

Мнениеот kalahan » 02 Дек 2007, 11:27

zzzzz написа:Няма как на 25 години да си богат със собствен труд и интелект.

А, де, и що не? Зависи от труда :lol:
kalahan
Потребител

Мнениеот JoyBringer » 02 Дек 2007, 12:36

"иначе аз си избирам жените точно по красота и интелект...които обаче са доста субективни понятия "
Вие по красотата, това е ясно,особено тук, в чалгаджийската държавица:)
А ние по интелекта , добрия нрав и паричките...докато се появи някой с повече парички :)
"I`M A MATERIAL GIRL, CAUSE WE LIVE IN MATERIAL WORLD"
JoyBringer
Потребител

Мнениеот kalahan » 02 Дек 2007, 14:13

И какво общо има чалгата? Просто питам :lol:
kalahan
Потребител

Re: interesting topic

Мнениеот Magnollia » 03 Дек 2007, 10:54

JoyBringer написа:За "Хлебарка.."- твърде глупавото е да мислиш, че мъжете избират жената до тях по красотата и интелекта й. Според мене за сериозна връзка селектират по съвсем други критерии, защото ,както знаем-красотата е до време. От друга страна, прекалено интелигентната и успешна жена им е като трън в очите- мъжът обича да е "отгоре".
Принципно всяка жена, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, търси заможен , стабилен мъж, който да й дава сигурност и когото да уважава.Ако някоя твърди , че за нея материалното положение на мъжа е без значение, тя лъже !
Неуспешен мъж, комплексар, човек, който не може да си позволи поне веднъж седмично красив жест и непрекъснато стиска стотинките - ТОВА Е АНТИСЕКСИ, АНТИ-МЪЖ. Горко на жените, които поради това , че не са намерили нещо по-добро, са с такива мъже, съжалявам ги!

Моите уважения, но брокера поне в едно не е прав. С годините и неговите възможности (като мъж) неизменно ще се влошат, т.е амортизацията е на лице. Докато в съвременното общество медицината и хирургията достотъчно са напреднали за да позволят на една красива жена да запази красотата си доста дълго, то виаграта не е достатъчно добра алтернатива. Освен това жената иска брак, т.е дете/деца, а това е най-голямата възвращаемост, която може да получи брокера за "вложенията" си :D
JoyBringer е прав. В повечето случаи, да не кажа във всички една жена търси стабилност. Парите са стабилност. Парите в съвременното общество са силата на мъжа. Неговата възможност да осигури стабилност и спокойствие. Това е както в природата - женската търси най-силния мъжкар за да създаде силно, оцеляващо поколение, така и в живота - жената търси осигурен маж за да е сигурна, че децата и няма да са лишени. Нещата са прости.
Друг е въпроса, че в нашето общество това не е приложимо. Но умната жената в повечето случаи преценява мъжа по следния начин:
- харесва ли й;
- как изглежда;
- какво работи ;
- умен ли е;
- какви переспективи има;
- възпитание;
- държание в различни обстановки;
и т.н.

Но най-важно ми се струва и най- правилно, мъжът и жената когато се оженят заедно да забоганяват, т.е. семейството да става богато. Защото много често богатия (и не дотам възпитан ) мъж смята, че щом има парите може да си купи освен жената, с която е и някоя друга успоредно :D :D :D

Извинете ме за пространните съчинения, но темата е стара и поражда и е пораждала винаги много диспути.

С пожелание за лек ден
:P :P :P :P :P
Последна промяна Magnollia на 03 Дек 2007, 11:17, променена общо 1 път
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот Hlebarka_s_boks » 03 Дек 2007, 11:07

Написаното от Джой Брингър и Магнолия не ме учудва, но не е ли подобен начин на мислене у жените, една от причините в България прогресивно да нараства броя на неомъжените жени на повече от 30 год /да употребим евфеизъм, вместо понятието "стари моми" :) /.
Всички чакат принца на бял кон и викат "като го видя, ще ми трепне отвътре и ще го позная", времето лети ли, лети и накрая на 35-36 трябва "на пожар" да търсим някой "донор", че поне детенце да си родим :D
Родителите ни на по 24-25 са били женени и вече с по 1-2 деца, а сега на 30 са още като тийнейджъри и гонят само лековати връзки :)
Променили са се отношенията мъж-жена, ама не към по-добро...
Дали не трябва да сменим "чипа", както казваше един форумец тука :))
Hlebarka_s_boks
Младши потребител

Мнениеот kalahan » 03 Дек 2007, 11:11

Hlebarka_s_boks написа:Родителите ни на по 24-25 са били женени и вече с по 1-2 деца,

А бабите и дядовците ни още на 18-19 :lol: Хем акселерация, ала-бала, пък то...
kalahan
Потребител

Мнениеот Magnollia » 03 Дек 2007, 11:38

Hlebarka_s_boks написа:Написаното от Джой Брингър и Магнолия не ме учудва, но не е ли подобен начин на мислене у жените, една от причините в България прогресивно да нараства броя на неомъжените жени на повече от 30 год /да употребим евфеизъм, вместо понятието "стари моми" :) /.
Всички чакат принца на бял кон и викат "като го видя, ще ми трепне отвътре и ще го позная", времето лети ли, лети и накрая на 35-36 трябва "на пожар" да търсим някой "донор", че поне детенце да си родим :D
Родителите ни на по 24-25 са били женени и вече с по 1-2 деца, а сега на 30 са още като тийнейджъри и гонят само лековати връзки :)
Променили са се отношенията мъж-жена, ама не към по-добро...
Дали не трябва да сменим "чипа", както казваше един форумец тука :))

В нещо сте прав, колега, но не във всичко :D :D :D
За съжаление повечето дами, които са около 30 и още не са омъжени са на мнение, че по-добре сам, отколкото с някой......., което е друга спорна тема. Не говоря от собствен опит, защото още не съм стигнала 30г. и съм скоро, скоро омъжена, влюбена и много доволна :P :P :P напук на всички предположения, че нещата след сватбата се "окифкват".
Дано продължава така.
За съжаление си прав за това, че ценностите много са се променили и то не на добро. Но успоредно с неомъжените дами расте броя и на неоженените мъже - логично е. Проблема е,че света много се е променил и ако преди 30 г., когато са се женели родителите ни "развод" е било мръсна дума, сега не е. Тогава несполучливо женените са стояли и са търпяли партньор, който ги прави нещастни, а сега предпочитат да не се омъжват/женят за да не попаднат на такъв партньор. (много по-лесно е когато не си женен да си дигнеш багажа и .... "при мама".)
Но истината е, че ХОРАТА са станали много по-придирчиви (което всъщност не е лошо) и търсят, търсят, а накрая често остават сами...

И един въпрос към вас уважаеми господа :D
Ако имате дъщеря не бихте ли искали да я видите до сериозен човек, който да я обича, да й угажда, да цени мнението й и да я кара да се чувства сигурна, закриляна и глезена. Защото, сигурна съм, ако й се падне някой "хаймана", който я прави нещастна ще сте готови да го изритате един шут по (най-малкото) :twisted:
:twisted:
:twisted: .
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот barri » 03 Дек 2007, 12:15

втората част е още по-добра :)))
barri
Потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии