начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

семинари по новият ГПК

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот enigma » 10 Дек 2007, 12:47

Сега е редно и да разкажеш, какво е нескопосаното на част 7, ГПК 2007 - наистина ме заинтересува!?

И на сайта си пише, че преводите са временна и неокончателна версия!!! Те още им текат конкурсите за юристи лингвисти.

ГПК-КМПЧ - темата дали материята е част от част от МЧП, или от гражданското съдопроизводство по дела с международен елемент е стара, колкото е старо МЧП-то. И намира различни законодателни разрешения.

В случая обаче Брюкселския регламент изрично посочва в преамбюла си, че става въпрос именно за гражданското съдопроизводство по дела с международен елемент, а не за МЧП-материя - тоест няма пречка уредбата да е в ГПК.

След като разбираш немски - вж. и ZPO.
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот fenix_f » 10 Дек 2007, 14:24

enigma написа:Сега е редно и да разкажеш, какво е нескопосаното на част 7, ГПК 2007 - наистина ме заинтересува!?

Еnigma, не зная дали имахте предвид моя пост, но аз не съм коментирала изобщо текста на новия ГПК и регламентите, а начина, по който беше организиран семинара на 7, 8 и 9 декември.
И убиеца се мисли за прав.
fenix_f
Потребител

Мнениеот enigma » 10 Дек 2007, 14:25

Не :D

Пишем си с Митко6!
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот fenix_f » 10 Дек 2007, 14:27

enigma написа:Не :D

Пишем си с Митко6!

Явно и двамата с Вас обичаме думата "нескопосано" :wink: :)
fenix_f
Потребител

Мнениеот enigma » 10 Дек 2007, 16:35

:D
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот ykovachev » 11 Дек 2007, 07:54

adiko написа:тговарям на mery.vnl, тъй като обещах: семианара беше много добър. естествено Белазелков ме очарова най-много, както винаги. Хитров също много добре обясняваше нещата. всички правеха сравнителен анализ със сегашния гпк, което е доста полезно. Ружа Иванова е много добър лектор, държа да подчертая, но както jojobba споменава, тя предимно критикуваше текстовете и не се задълбочи в самата процедура (тя водеше производството пред първата инстанция), поради което после възникваха неуместни въпроси пред другите лектори и губехме време, за да ни обясняват някои неща отново...
но като цяло семинара е много добър :)

Брей! Не мога да се изразя по-деликатно, та просто потвърждавам написаното. От обявените предварително 6 лектора 5 взеха участие, тъй че имаше разнообразие. Обаче Хитров просто ме изкефи с обобщението на въпрос: "Ама, защо е толкова кофти тази (еди-каква си) практика на ВКС?" - отговор (с вдигнати ръце): "Ами колеги, това е практиката на съда" :lol: нещо като "Абе, оправяйте се, макар и да ви съчувствам" :wink:
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот adiko » 11 Дек 2007, 17:56

колега ykovachev, някаква ирония ли долавям в коментара ви по отношение на моя пост? :)
имаше разнообразие, така е. и за да не звуча толкова деликатно, ще кажа, че съдия Цачева ме отегчи. дали защото бяхме изморени вече или защото четеше направо от закона, но накрая исках вече да приключва, дори си мислех, че ако някой иска да задава въпроси ще го удуша.
а Хитров беше много ведър, наистина. и мен ме изкефи :) все пак той не може да отговаря за действията на колегите си, така че какво му остава освен да ни съчувства :)
adiko
Потребител

Мнениеот ykovachev » 11 Дек 2007, 18:37

adiko написа:колега ykovachev, някаква ирония ли долавям в коментара ви по отношение на моя пост? :)
имаше разнообразие, така е. и за да не звуча толкова деликатно, ще кажа, че съдия Цачева ме отегчи. дали защото бяхме изморени вече или защото четеше направо от закона, но накрая исках вече да приключва, дори си мислех, че ако някой иска да задава въпроси ще го удуша.
а Хитров беше много ведър, наистина. и мен ме изкефи :) все пак той не може да отговаря за действията на колегите си, така че какво му остава освен да ни съчувства :)

Колега, никаква ирония няма по отношение на Вашия пост. Аз съм си по-директен, когато се налага, а към Вас защо да го правя? Ама и Вие за всеки казвате по добра дума, пък аз ако заема на Ружа Иванова позицията, за всеки от лекторите трябва да река и по нещо лошо, нали :wink:
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот adiko » 11 Дек 2007, 18:51

така и не се запознахме на семинара, както gery предложи. аз си пуснах и описание, ама никой не ми се обади :D не знам това комично ли е или трагично :D надявам се всички разбират кога се шегувам, че моя хумор е малко китайски :D
adiko
Потребител

Мнениеот fenix_f » 12 Дек 2007, 10:34

adiko написа:така и не се запознахме на семинара, както gery предложи. аз си пуснах и описание, ама никой не ми се обади :D не знам това комично ли е или трагично :D надявам се всички разбират кога се шегувам, че моя хумор е малко китайски :D

Те и организаторите бяха загрижени за сближаването ни. :wink: С всеки ден местата за хапване и пийване ставаха все по-малко и накрая трябваше да избираме между това да седнем в някой колега или да стоим прави "на главата му". :wink: :D
fenix_f
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии