начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Петиция Да се въведе ли правило - 1 IP - 1 ник

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Да се въведе ли правило - 1 IP - 1 ник

Да.
16
57%
Не.
12
43%

Общо гласове : 28

Петиция Да се въведе ли правило - 1 IP - 1 ник

Мнениеот Clavdivs. » 15 Дек 2007, 17:14

Навремето имаше предаване на Симеон Идакиев.... един мъж -една камера и т.н.

Перефразирайки отправям петиция към модератора:

Моля във форума да се въведе правилото ЕДНО IP - ЕДИН НИК!!!!

Моля това да се отбележи, че това не е вследствие на "опуританяването" на Clavdivs. !
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот uvella » 08 Яну 2008, 10:42

Ника си възприемам като подпис, удостоверение за идентичност, че написаното над /под него е мое. И нося отговорност за написаното.
Защо да ми трябват 2-3...5-10 ника за един сайт? .... Отговора е ясен...
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Мнениеот adiko » 08 Яну 2008, 11:28

аз също стоя зад думите си и ако мога да влизам от вкъщи и от офиса със същия ник съм за!
adiko
Потребител

Мнениеот fenix_f » 08 Яну 2008, 11:56

Гласувах с НЕ, защото влизам в сайта от служебния и от домашния си комп. Разбира се IP адресите ми на двете места са различни. Мисля, че голяма част от колегите също влизат в сайта от канторите или кабинетите си и от къщи и това ще блокира достъпа им на двете места. Затова може би ако толкова настоявате да се въведе ограничение, нека бъде - за повече от два IP адреса.

Като цяло считам, че ако се приеме ограничението , дори и за повече от два IP адреса, то няма да спре някои хора да си регистрират по колкото ника си искат, стига да са си го поставили за цел. Но със сигурност ще затрудни достъпа на част от хората, ползващи сайта.

Ако се приеме забраната, ще се наложи да си регистрирам втори ник и да влизам с единия ник докато съм на работа, а с другия докато съм в къщи. Моля ви не ме карайте да се занимавам с подобни .......... Един ник ми е напълно достатъчен.
:roll:
И убиеца се мисли за прав.
fenix_f
Потребител

Re: Петиция

Мнениеот fenix_f » 08 Яну 2008, 12:09

Clavdivs. написа:Навремето имаше предаване на Симеон Идакиев.... един мъж -една камера и т.н.

Перефразирайки отправям петиция към модератора:

Моля във форума да се въведе правилото ЕДНО IP - ЕДИН НИК!!!!

Моля това да се отбележи, че това не е вследствие на "опуританяването" на Clavdivs. !

Clavdivs, внимавай с това "опуританяване". :D
Я какъв хубавич си беше. :wink:
А за принципа....
Дали да не го приложим и в други области - един мъж - една жена или един мъж - една кола. :D :wink:
И убиеца се мисли за прав.
fenix_f
Потребител

Мнениеот bebitor » 08 Яну 2008, 12:33

Гласувам с НЕ, защото и аз понякога пиша от две места, но пък нямам нищо против IP да се виждат, както беше преди много време.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Clavdivs. » 08 Яну 2008, 12:43

Ама Бебитор принципа, който предлагам е не един ник-едно IP а обратно.

Като пишете от две различни места /два различни адреса/ няма проблем. Просто от тези две места /адреса/ ще може да пишете само вие. Слабата страна на предложеното от мен е друга - че ако има два добросъвестни потребителя те няма да могат да пишат от едно и също място.

За виждането на IP - по-скоро да има само индикация, че съвпада с това на еди-кой си потребител, а не да се вижда реалния.... че кой знае кви маняци има из форумите :wink:
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот galin_peev » 08 Яну 2008, 13:25

Гласувах с не, но според мен също трябва да се намери начин да се ограничи регистрирането на няколко ника от един потребител, без това да създава неудобство за останалите, което според моето скромно мнение е доста трудно.

П.С. На един и същи компютър (преносим) ползвам три различни интернет връзки...а в лекс влизам през всяка от тях...
galin_peev
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 08 Яну 2008, 17:32

Clavdivs. написа:Ама Бебитор принципа, който предлагам е не един ник-едно IP а обратно.

Като пишете от две различни места /два различни адреса/ няма проблем. Просто от тези две места /адреса/ ще може да пишете само вие. Слабата страна на предложеното от мен е друга - че ако има два добросъвестни потребителя те няма да могат да пишат от едно и също място.

За виждането на IP - по-скоро да има само индикация, че съвпада с това на еди-кой си потребител, а не да се вижда реалния.... че кой знае кви маняци има из форумите :wink:

Допълвам- от втория компютър не влизам само аз в лекса :!:
Пък и с никовете...Преди време имах регистрация, не влизах повече от 120 дни и се оказа, че системата не ме допуска :evil:
Така че, регистрирането на 2-ри ник понякога е наложително.
И за капак, не зная какво ми е IP, обаче ми се е случвало някой сайт да ме уведоми, че не ме допуска, защото имало повече от 5 потребители със същото IP.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Re: Петиция

Мнениеот Clavdivs. » 09 Яну 2008, 11:42

Don_Kichot написа:ВЪПРОСИ на лаик :

Ако влизаш от 5 компютъра , респективно с 5 IP , пет ника ли трябва да имаш? Очевидно не. Но няма да можеш да влизаш от едно IP с пет ника

По пътя на елементарната логика така излиза, защото призива е "... ЕДНО IP - ЕДИН НИК!!!!..."... Ами явно имаме различни "логики" или пък моята не е толкова елементарна .... като споменахте за "логика" - гледате ли рибки?

А и тези с динамичното IP , при смяната му , всеки път ли трябва да се регистрират ?!.... Не

Ами , ако "скриеш " IP или влизаш през прокси - к"во става , а ?
Тия "скриваници", "проксита"и ала-бала дивотии за "анонимността" в нета ги забравете....

Това само по техническата част...

Иначе "скритата идея " на цялата тема ми е много смешна !... Супер! Много обичам да общувам с екстрасенси, шамани и пр. които влизат в кратуната ми и всред вълничките бира намират скритите ми идеи.... че аз често не си ги намирам.... Специално за тази обаче помня, че отправих призива, защото ми писна всякакви сволочи да си регистрират никчета ad hoc само за да се заяждат с Лютий или да плюят форума и /или/ юристите като цяло... Нейсе... Запуши я....
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот portokal » 09 Яну 2008, 13:08

Аз съм от лошите, които имат повече от един ник (използвам основно този - да не се припознаете в някой друг редовен участник! няма да съм аз).
Но освен това домашният ми компютър се ползва и от приятеля ми, който също пише понякога тук.
А ако искам да си поканя някой колега/колежка на гости и той/тя седне на компютъра ми да пише? А ако различни компютри в мрежа имат едно и също IP (не съм запозната с технически подробности, но на старата ми работа беше така)?
Не е добра идеята според мен. Гласувах "не" (само с този си ник :Р). Който пише глупости, нека го трият. Маниаци, на които не може да им се насмогне с триенето, като че ли не е имало. Само ще се създават проблеми на хората, които ползват едно и също IP.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот kalahan » 09 Яну 2008, 20:14

Подкрепям идеята на Clavdivs, но се съмнявам, че е приложима на практика.
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Назад към Общи дискусии