начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

"Искът по чл.108"

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

"Искът по чл.108"

Мнениеот ivan2 » 19 Дек 2007, 09:31

Колеги, имаше книга с такова заглавие. Търся я в момента, но просто не си спомням автора, нито изданието и пр. Виждал съм я преди 10г, дебеличка е около 400 стр. Бихте ли ми помогнали с информация дали все още се издава, кой е автора, въобще къде мога да я намеря.
Благодаря предварително.
Бъдете ЗДРАВИ!
ivan2
Потребител

Мнениеот system » 19 Дек 2007, 10:32

книгата е на Методи Марков, изданието не помня. Ново издание няма. Потърсете в някоя по-свястна библиотека. Ако сте от София или от Варна със сигурност ще я намерите в университетските библиотеки
system
Активен потребител

Мнениеот gudio » 19 Дек 2007, 10:50

Тази книжка я имах, но я оставих в старата си адв. кантора - пространно четиво, но, уви, чисто теоретично. Не ми даде никакъв полезен отговор при всичките простотии с които се сблъсках през адв. си практика - там напр. прехвърляне на владението в хода на делото и като резултат - отхвърляне на иска, защото "една от трите предпоставки" за уважаването му не била налице и много други подобни. :cry:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Akademika » 19 Дек 2007, 11:30

Книгата не е нещо особено , но все пак е полезна за четене , особено за по-младите колеги.
Akademika
Потребител

Мнениеот vassilev » 19 Дек 2007, 12:59

"прехвърляне на владението" ?
Според мен, книгата е добре да се прочете. Още повече, че няма да отнеме много време, поради малкия си обем.
Разбира се, необходимо е и внимателна преценка, защото някой от посочените хипотези с Решения на ВС, впоследствие са изоставени...
Тъй, че...
vassilev
Активен потребител

Мнениеот stroitel » 19 Дек 2007, 17:19

system написа:...Ново издание няма. Потърсете в някоя по-свястна библиотека. Ако сте от София или от Варна със сигурност ще я намерите в университетските библиотеки

А може и в интернет-книжарници. Така съм намирал книги,които отдавна липсват по щандовете.
stroitel
Потребител

Мнениеот ivan2 » 20 Дек 2007, 06:03

Благодаря, колеги. Весели празници на всички!
ivan2
Потребител

Назад към Общи дискусии