начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Процедура по завеждане на дело срещу университет?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Процедура по завеждане на дело срещу университет?

Мнениеот Sogartar » 07 Яну 2008, 16:52

Здравейте,
Аз съм студент в софийския университет. Вече бях прекъснал през 2006/2007 и желаех да продължа прекъсването си. Подадох молба за това, на която ми беше отказано. Основанието беше, че практиката във всички факултети на университета е да не се допуска прекъсване на студент за срок повече от 1 година поради неположен нужен брой изпити от предни курсове. В подадената от мен молба се позовавам на правилника на университета, чл. 165. Където, според мен, е упоменато, че мога да прекъсна за срок до 4 години.
Ето линк към правилника: http://uni-sofia.bg/administration+bg/doc/novPravilnik1.pdf
Решението ми е да заведа дело срещу СУ. Как мога да разбера какъв е срокът за подаване на жалба? Какво дело трябва да заведа, гражданско или административно? Какъв е процесът за завеждане на дело в нужния случай?
Sogartar
Нов потребител

Мнениеот kalahan » 07 Яну 2008, 20:58

Имам един приятел, който замина в 4-ти курс за САЩ, без да си е взел изпитите. Остана там много години нелегално и чак сега успя да си легализира престоя чрез фиктивен брак. Върна се за малко преди месец в България и отиде в СУ да види какво може да направи със следването си. За свое учудване му казаха, че ще му възстановят всички права, записаха го и напролет дори ще може да се явява на изпитите. :roll:
Така че не разбирам защо на Вас Ви правят проблеми :shock:
Е, вярно, че той е студент от времето, когато още имаше разделение м/у "платено обучение" и "държавна поръчка", т.е. ще трябва да плаща по-високата такса, но все пак е странно
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Re: Процедура по завеждане на дело срещу университет?

Мнениеот d_d » 08 Яну 2008, 10:38

Sogartar написа:Здравейте,

Решението ми е да заведа дело срещу СУ. Как мога да разбера какъв е срокът за подаване на жалба? Какво дело трябва да заведа, гражданско или административно? Какъв е процесът за завеждане на дело в нужния случай?

Делото ще е административно. Какъв е процесът ще разберете ако прочетете АПК. Най-добре се обърнете към адвокат, и дотогава не контактувайте с университета, за да не пропуснете срокове за обжалване.
d_d
Потребител

Re: Процедура по завеждане на дело срещу университет?

Мнениеот Sogartar » 08 Яну 2008, 13:10

d_d написа: Най-добре се обърнете към адвокат, и дотогава не контактувайте с университета, за да не пропуснете срокове за обжалване.

Благодаря за отговора.
Какво искате да кажете да не контактувам с университета? Отговор на молбата си вече съм получил, но е минал вече повече от месец. В правилника на университета не е упоменато нищо за срокове за обжалване. Как бих могъл да разбера какъв е срокът?
Sogartar
Нов потребител

Назад към Общи дискусии