начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Състав на престъпление

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Състав на престъпление

Мнениеот Astronomer » 17 Яну 2008, 08:52

Извинете, но какво ще рече че определено лице се съди по чл. 118 вр. с чл. 116, ал 1, т.4, пр.3 и т.6, пр. 1 вр. с чл 115 с чл. 18. Какво ще рече вр.?, пр.? Ако някой ми каже накратко какво значи ще му бъда много благодарен.
Astronomer
Младши потребител

Мнениеот system » 17 Яну 2008, 09:48

Опит за убийство на повече от едно лица и с начин или средства, опасни за живота на мнозина, което е извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия (пострадалите) с насилие, тежка обида или клевета или друго противозаконно действие, от които са настъпили или могат да настъпят тежки последици за виновния или негови ближни.
Престъпление по член 118 във връзка с член 116 алинея 1 точка 4 предложение 3 и точка 6 предложение 1 във връзка с член 115 във връзка с член 18 от НК. Отворете Наказателния кодекс на тези текстове, ще Ви бъде по-лесно.
system
Активен потребител

...

Мнениеот Astronomer » 17 Яну 2008, 12:19

system написа:Опит за убийство на повече от едно лица и с начин или средства, опасни за живота на мнозина, което е извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия (пострадалите) с насилие, тежка обида или клевета или друго противозаконно действие, от които са настъпили или могат да настъпят тежки последици за виновния или негови ближни.
Престъпление по член 118 във връзка с член 116 алинея 1 точка 4 предложение 3 и точка 6 предложение 1 във връзка с член 115 във връзка с член 18 от НК. Отворете Наказателния кодекс на тези текстове, ще Ви бъде по-лесно.

Да нясно съм, че трябва да видя състава в НК, но мисълта ми беше за самите съкращения вр. и пр. какво означават. Благодаря за отговора.
Astronomer
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 17 Яну 2008, 18:30

връзка
предложение
Gabi1
Потребител

Мнениеот policai » 17 Яну 2008, 20:11

ВР. = врътка
ПР. = прекарване

:D майтап, бе, Gabi 1 ти отговори, но Don_Kichot беше по - коректен в отговора :wink:
policai
Потребител

Мнениеот zidaromazach » 17 Яну 2008, 21:35

Нищо не обяснявате на човека, скръндзи :D - айде аз лека- полека...

Накрая има чл.18- т`ва значи че не ги е утрепал обвиняемия, опит само...
Айде стига за днес.
zidaromazach
Потребител

Мнениеот system » 17 Яну 2008, 23:06

zidaromazach написа:Нищо не обяснявате на човека, скръндзи :D - айде аз лека- полека...

Накрая има чл.18- т`ва значи че не ги е утрепал обвиняемия, опит само...
Айде стига за днес.

ЧОВЕКЪТ ДА НЕ СЕ ОСЛУШВА, А ДА ХОДИ НА ЛЕКЦИИ :evil: ТОВА Е ПЕТИЯТ ИЛИ ШЕСТИЯТ МУ ВЪПРОС НА ПОДОБНИ ТЕМИ. ПУСТО ДЪРВО НЕОКАСТРЕНО :!: :!: :!:
system
Активен потребител

Назад към Общи дискусии