- Дата и час: 24 Яну 2025, 11:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да разпознаваме добрите адвокати?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
56 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Как да разпознаваме добрите адвокати?
Здравейте всички адвокати! Как да разпознаем добрия от лошия адвокат? Мнението ви ще е полезно за всички нас, които не сме юристи. Преди доста време мои познати ми дължаха известна сума и потърсих помощ от ваша колежка. Срещу 30 лева тя ми написа Искане до ОББ да ми даде номера на банковата сметка на длъжника ми. Сами разбирате реакцията на служителите и неудобството ми пред тях, т.к. като искаща беше написала моето име. Друга ваша колежка срещу 50 лева ми написа Нотариална покана до ползвателката на жилището (дарено ми е безвъзмездно с право на ползване, но не аз, а тя живее в него и искаше от мен да плащам сметките й за ток и вода) да ми плаща наем по 150 лева месечно, считано от... (?!) Въпросните глупости не съм ги писала аз, а адвокати! Извинете ме, но моите описани два случая са си чисто печалбарство. А мога и още да опиша, но мисля, че това е достатъчно. Отивам при адвокат за помощ, а той не само, че не ми помага, но ми взима парите и на всичкото отгоре като е написал моето име, ме излага.
- MariLena
- Нов потребител
Чрез пълно и задълбочено проучване.
Субект , който не обмисля казуса и иска веднага 30 лева за някакво безумно писмо очевидно не е най-добрия избор:))
Субект , който не обмисля казуса и иска веднага 30 лева за някакво безумно писмо очевидно не е най-добрия избор:))
- Karakochev
- Потребител
Re: Как да разпознаваме добрите адвокати?
MariLena написа:Здравейте всички адвокати! Как да разпознаем добрия от лошия адвокат? Мнението ви ще е полезно за всички нас, които не сме юристи. Преди доста време мои познати ми дължаха известна сума и потърсих помощ от ваша колежка. Срещу 30 лева тя ми написа Искане до ОББ да ми даде номера на банковата сметка на длъжника ми. Сами разбирате реакцията на служителите и неудобството ми пред тях, т.к. като искаща беше написала моето име. Друга ваша колежка срещу 50 лева ми написа Нотариална покана до ползвателката на жилището (дарено ми е безвъзмездно с право на ползване, но не аз, а тя живее в него и искаше от мен да плащам сметките й за ток и вода) да ми плаща наем по 150 лева месечно, считано от... (?!) Въпросните глупости не съм ги писала аз, а адвокати! Извинете ме, но моите описани два случая са си чисто печалбарство. А мога и още да опиша, но мисля, че това е достатъчно. Отивам при адвокат за помощ, а той не само, че не ми помага, но ми взима парите и на всичкото отгоре като е написал моето име, ме излага.
Прав е Каракочев ,но за платените от теб пари би следвало да ти дадат сметка от кочана.....,така поне щеше да имаш доказателство.
Съжелявам ,че си попаднала на такива колеги , за жалост във всяка професия има и добри и лоши ...
Има и една друга категория да не попадате и на тях дето от вс. разбират ....два пъти върна съда иск на колега да си отстрани нередовностите по една глупава искова молба за развод...и накрая тоя образ поиска отвод на съда с мотива ,че му връщал два пъти иска/това се случи по дело на колежка ,като го разкажваше жената каза жалко за професията изроди се ,бива ли колегата да не знае елементарни неща /.
Винаги съм била на мнение ,че правото не е за всеки.
- donna
- Старши потребител
Вече е време да има осъдени адвокати за издънени дела.
Елементарен пример - адвокат в ДВА поредни съдебни процеса не може да се ориентира на какво основание да иска обезщетение.
Искът е погасен по давност за ТРЕТИЯ процес. Пълно малоумие !
Елементарен пример - адвокат в ДВА поредни съдебни процеса не може да се ориентира на какво основание да иска обезщетение.
Искът е погасен по давност за ТРЕТИЯ процес. Пълно малоумие !
- Karakochev
- Потребител
добри адвокати
Добри адвокати са..адвокатите с връзки .А това,че някой адвокати се дънят е нормално,както има такива икономисти,учители,депутати и прочие.Самата статистика показва,че има 3 пъти повече студенти по право,отколкото действащи юристи,не може всички да са добри.Аз ако ползвам услуги на юрист,ще търся такъв, който ми е познат.
- REPLAY
- Младши потребител
За съжаление все по-често се срещат и такива адвокати-некомпетентни,но самонадеяни на всичкото отгоре!Едно добро решение е по-прецизно да си избирате адвокат ,а малко по-кардинално да се оплачете в адвокатският съвет към съответната адвокатска колегия
- kaleva
- Нов потребител
Похвално е , че поставяте тази тема и още по -похвално е , че хора от бранша вземат отношение без да се опитват да прекриват мършата в стадото. Такава впрочем има във всяко стадо.А тя руши доверието в тези , които със сърце и душа работят за хората, защото има и такива.
Аз съм най-малко човека, който може да даде съвет в тази посока , защото съм от тези, които най-много са страдали от неправилен избор.Има една категория , която считам за най опасна-тази ,която още в началото продава правата на клиента.Особенно в дела срещу Общини- най корумпираното гнездо.
На адв. Николов ще кажа това , което и народът е казал: По дрехите посрещат , а по ума изпращат. Нагледали сме се вече на добре облечени мутри ,глупаци и какви ли не простаци.
Аз съм най-малко човека, който може да даде съвет в тази посока , защото съм от тези, които най-много са страдали от неправилен избор.Има една категория , която считам за най опасна-тази ,която още в началото продава правата на клиента.Особенно в дела срещу Общини- най корумпираното гнездо.
На адв. Николов ще кажа това , което и народът е казал: По дрехите посрещат , а по ума изпращат. Нагледали сме се вече на добре облечени мутри ,глупаци и какви ли не простаци.
- julia
- Потребител
advokat_nikolov написа:По костюма.Ако е над 1000 лв./без обувките/ е много добър адвокат.
Гледайте и часовника,очилата и т.н.
С две думи-външния вид.
хе-хе! Абе аз се сещам за някоя и друга стара "кримка" адвокат от моя "вилает", истински специалисти в областта си, със стари но запазени костюмчета..... а има и едни модерни и "излъскани", ама точно като тези дето ги описваш.... един не можа три месеца да "свали" обезпечителен запор от банковите сметки на довереника си - бъркаше основанието...
По делата ще ги познаете
- green
- Потребител
Добрият адвокат - е побеждаващия адвокат.
С комуникация с клиента, добра визия,безотказност....
Но побеждаващия дух - е задължителен!
- stroitel
- Потребител
milanovivan написа:някои ги определят по университета
Това(предполагам) са юристи(определящите)?...
stroitel написа:Добрият адвокат - е побеждаващия адвокат.
Така е, защото другото няма значение!
Memento mori
- nikolai.pachevski
- Потребител
Често ми се налага да се сблъсквам със съдебната система. Ползвам услугите на мой познат юрист. Смятам, че е много добър, защото още като се зпознае с казуса ми казва какви са шансовете ми да спечеля или загубя дадено дело. От около 10 - 12 години, всичко е станало така както ми е казал, а някои от делата продължават с години.
Смятам, че когато се избира адвокат, трябва да се консултирате с познати, колеги, приятели, които вече са ползвали услугите на такъв.
По-рано адвокатите бяха силно профилирани. Сега ползват компютри, т.е. имат бърз достъп до цялата информационна база, но профилирането все пак е налице.
Мисля, че много важно е, след като се запознае напълно с проблема, адвокатът да запознае Вас с перспективите за развитие на делото и Вие да прецените шансовете си.
Смятам, че когато се избира адвокат, трябва да се консултирате с познати, колеги, приятели, които вече са ползвали услугите на такъв.
По-рано адвокатите бяха силно профилирани. Сега ползват компютри, т.е. имат бърз достъп до цялата информационна база, но профилирането все пак е налице.
Мисля, че много важно е, след като се запознае напълно с проблема, адвокатът да запознае Вас с перспективите за развитие на делото и Вие да прецените шансовете си.
-
tati_go - Потребител
Аз също имах трудности докато избера адвокат на когото да се доверя. Повече от 2 години ми стуваше търсенето. Търсих и чрез познати и наслука. Повечето още от вратата само след две думи "им ставаше ясно" какъв е случая и как трябва да се реши. Някои ми казваха "ОК сключваме договор и можете да не идвате на заседанията. Аз ще имам грижата за всичко". Аз обаче не вярвам на хора, които имат готови отговори за всичко, нито на такива които се правят на по-обидени и засегнати от мене. От един адвокат очаквам не емоции, а хладен ум и рационално мислене. Емоциите са за мене и моите близки. Нали не бихте искали да ви оперира хирург, който пищи от болка заедно с вас!?
В края на краищата попаднах на адвокатка, която не мислеше че знае всичко, а каза "Ще проуча въпроса" И го направи! Не е с впечатляваща външност (всъщност е доста разсеяна) но е с впечатляваща интелигентност. Не ми обещаваше "Делото ни е в кърпа вързано" (по скоро даваше песимистични прогнози) или най-честото "Ще им разкажеме на тези играта! Абе как може така! Ще видят те аз как ще ги завра в миша дупка".
Е БЛАГОДАРЯ й за всичко, което направи. Парите за нейния хонорар (не много) са най-добре похарчените.
В края на краищата попаднах на адвокатка, която не мислеше че знае всичко, а каза "Ще проуча въпроса" И го направи! Не е с впечатляваща външност (всъщност е доста разсеяна) но е с впечатляваща интелигентност. Не ми обещаваше "Делото ни е в кърпа вързано" (по скоро даваше песимистични прогнози) или най-честото "Ще им разкажеме на тези играта! Абе как може така! Ще видят те аз как ще ги завра в миша дупка".
Е БЛАГОДАРЯ й за всичко, което направи. Парите за нейния хонорар (не много) са най-добре похарчените.
- metachrom
- Младши потребител
advokat_nikolov написа:По костюма.Ако е над 1000 лв./без обувките/ е много добър адвокат.
С две думи-външния вид.
Сигурно между 700 и 1000 лева е горе-долу добър, а между 400 и 700 - задоволителен?
Николов, все по-често почвам да си мисля, че това сигурно ти е регистрацията за майтапи. Иначе казано - че не е възможно да ги пишеш сериозно тия неща.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
MariLena написа:Здравейте всички адвокати! Как да разпознаем добрия от лошия адвокат? Мнението ви ще е полезно за всички нас, които не сме юристи. Преди доста време мои познати ми дължаха известна сума и потърсих помощ от ваша колежка. Срещу 30 лева тя ми написа Искане до ОББ да ми даде номера на банковата сметка на длъжника ми. Сами разбирате реакцията на служителите и неудобството ми пред тях, т.к. като искаща беше написала моето име. Друга ваша колежка срещу 50 лева ми написа Нотариална покана до ползвателката на жилището (дарено ми е безвъзмездно с право на ползване, но не аз, а тя живее в него и искаше от мен да плащам сметките й за ток и вода) да ми плаща наем по 150 лева месечно, считано от... (?!) Въпросните глупости не съм ги писала аз, а адвокати! Извинете ме, но моите описани два случая са си чисто печалбарство. А мога и още да опиша, но мисля, че това е достатъчно. Отивам при адвокат за помощ, а той не само, че не ми помага, но ми взима парите и на всичкото отгоре като е написал моето име, ме излага.
Добрите адвокати се познават по следното:
1. Не са вещи/компетентни/ по всички правни проблеми. Когато не е в състояние да се справи с Вашия случай, Ви насочва към свой колега или Ви отказва помоща си.
2. Проучават Вашият казуз задълбочено и едва тогава Ви предлага конкретно решение или решения. При необходимост обсъжда с клиента си определени въпроси. Задължително Ви информира за определени рискове.
3. При правна невъзможност да се реши благоприятно Вашият случай Ви казват цялата истина, без да Ви подвежда. Отказва да се занимава повече с Вашия казус.
4. Предварително Ви информира за сроковете, в които може да се реши Вашия въпрос и размера на хонорара си.
5. При заплащане на хонорара Ви издава незабавно оригинала
/първият екземпляр/ от надлежно попълнен и подписан договор за правна помощ и съдействие.
- etsotov
- Младши потребител
Проблемът при избора на добър адвокат е напълно идентичен с избора на кадърен лекар. Разликата е само в това, че некадърният лекарят не Ви кара да пишете глупости, а просто Ви кара да вършите такива с "лечебна" цел.
- etsotov
- Младши потребител
С две думи-външния вид.
Пълно невежество и некомпетентност.Друго не бих могъл да кажа.
- sarbijanac
- Активен потребител
1.Мисля,че трябва задължително да носи очила.Това говори,че е чел доста.
2.Ризата задължително трябва да е измачката.Това сочи,че е чел цяла нощ.
3.Мъничко прясно-леке от хамбургер,което говори,че се е запознавал с проблема Ви,докато се е хранил.
4.Задължително разсеян.Това говори,че има стотици дела и клиенти.
5.Мъжете са за предпочитане,защото жените 5-дни в месеца са кисели и опасни...
6.Кантората,трябва да е разхвърляна и телефона да се намира под сутришния вестник.
7.Ченгетата го гледат накриво,а съдийките му се подсмихват...
П.П.
Точка пет(5) се заличава поради... семеен спор.
Зад кадър:
-Миличко моля ти се...това бе ваза от династията Мууун
2.Ризата задължително трябва да е измачката.Това сочи,че е чел цяла нощ.
3.Мъничко прясно-леке от хамбургер,което говори,че се е запознавал с проблема Ви,докато се е хранил.
4.Задължително разсеян.Това говори,че има стотици дела и клиенти.
5.Мъжете са за предпочитане,защото жените 5-дни в месеца са кисели и опасни...
6.Кантората,трябва да е разхвърляна и телефона да се намира под сутришния вестник.
7.Ченгетата го гледат накриво,а съдийките му се подсмихват...
П.П.
Точка пет(5) се заличава поради... семеен спор.
Зад кадър:
-Миличко моля ти се...това бе ваза от династията Мууун
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
56 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|