начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

дело В и К

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дело В и К

Мнениеот radost75 » 21 Яну 2008, 15:36

Здравейте днес получих призовка от съдия-изпълнител за неплатени суми към В и К.Сумите са от 01.10.04 до 01.02.06г.И плюс това дължа и сумата от 422 лв такси и разходи по делото. До този момент предупреждение за такова не съм имала.И другото, което е че от 10 месец .05г в жилището не живее никой,а е посочен разход за вода.
Искам да попитам, имат ли право по този начин да ме осъдят да платя без да съм получавала покана за доброволно плащане да дължимото?
radost75
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 21 Яну 2008, 15:55

Призовката , която сте получила от СИ , всъщност е покана за доброволно плащане.Не сте осъдена в съда , а съгласно Закона за водите:” Чл. 203. (Нов - ДВ, бр. 81 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 84 от 2003 г.) Потребителите и водоползвателите на вода и ползващите услугите отвеждане и пречистване на отпадни води и други услуги, предвидени в този закон - неизправни длъжници, носят отговорност за задълженията си, като дължимите суми се събират по реда на чл. 237, буква "к" от Гражданския процесуален кодекс въз основа на извлечение от сметките.” , извлечението от сметките на ВИК дружеството , представлява несъдебно изпълнително основание , въз основа на което ВИК може да си издаде изпълнителен лист и да започне принудително изпълнение срещу вас.Разбира се ако смятате , че не дължите , законът е предвидил средства да се защитите , но за да го сторите максимално ефективно е нужно да си ангажирате адвокат , които да проучи фактическата обстановка подробно и да ви даде становище.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот radost75 » 21 Яну 2008, 16:02

Благодаря за отговора.Дължимата сума и лихвите не ги оспорвам.Те са 1/5 от горепосочената сума / 422 лв/ Мен това ме притеснява.И защо я дължа незнам.
radost75
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 21 Яну 2008, 16:33

С уточнението , че без да съм се запознал с документите ,“стрелям напосоки”, твърде вероятно е ВИК да ползва скъп адвокат , чиито хонорар влиза в разноските , който трябва да платите по изпълнителното дело.В този случай може да се позовете на чл.64(4) ГПК” (Нова - ДВ, бр. 64 от 1999 г.) При прекомерност на заплатеното от страната възнаграждение за адвокат с действителната правна и фактическа сложност на делото съдът може да присъди по-нисък размер на разноските в тази им част, но не по-малко от минимално определения размер, съобразно чл. 36 от Закона за адвокатурата”.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот radost75 » 21 Яну 2008, 17:40

В писмото до мен не е посочено тази сума каква е.Има - главница, лихва и неолихвяема сума/422лв/. Имайки предвид кой е взискател по делото, незнам дали си струва да търся друго решение, и дали е възможно, защото това писмо е по изпълнителен лист издаден по ГД номер...на РС гр...
radost75
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 21 Яну 2008, 17:44

radost75 написа:В писмото до мен не е посочено тази сума каква е.Има - главница, лихва и неолихвяема сума/422лв/. Имайки предвид кой е взискател по делото, незнам дали си струва да търся друго решение, и дали е възможно, защото това писмо е по изпълнителен лист издаден по ГД номер...на РС гр...

:shock: :shock: :shock: В такъв случай сте осъдена!Вие знаете ли за това дело , призовавали са Ви?
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот radost75 » 21 Яну 2008, 17:46

Не, затова съм толкова изумена и притеснена :( Незная какво да правя и откъде да започна.

П.П Това е първото писмо или известие по този повод което получавам.
radost75
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 21 Яну 2008, 17:52

radost75 написа:Не, затова съм толкова изумена и притеснена :( Незная какво да правя и откъде да започна.

П.П Това е първото писмо или известие по този повод което получавам.

Няма какво да се притеснявате. Намерете си адвокат и всичко ще стане ясно.Има смисъл да си търсите правата!
Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот radost75 » 21 Яну 2008, 17:55

Благодаря, че ми отделихте време :) Хубав ден.
radost75
Нов потребител

Назад към Общи дискусии