начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Не плащайте данъци!!!...........какво следва!!!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот toti99 » 20 Яну 2008, 22:26

Хипотетично.............Ипотетично.......................... но няма отговор.

Питането е подлежи ли ИВАНА на наказание за ПРИЗИВА в текста от песента И ...КАРАЙ БЯСНО НА ЧЕРВЕНО. Това си е призив за нарушаване на Закон и то какъв Закон само!!!!!!! . Всяка година от последните няколко загиват над 1000 човека и няколко хиляди осакатени за цял живот!!!

Портокал ако "смееш" отговори Реалистично , не Хипотетично ...... и прочие тинтири минтири!!!!! Знам , че имаш поне мнение , него кажи . Не искам позиция , становище и прочие сериозни отговори.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
toti99
Потребител

Мнениеот toti99 » 20 Яну 2008, 23:16

Ето и нещо съвсем свежичко от Днес.бг по темата тук. Аз разбира се допускам , че човек за да КАРА БЯСНО НА ЧЕРВЕНО няма начин да не е пил .

Взимат книжка и след една бира, но в Унгария
20.01.2008 17:31 3

Взимат книжка и след една бира, но в Унгария
Унгарският парламент прие сериозни мерки срещу пияните шофьори. Снимка: Dnes.bg

Унгарската полиция от днес ще отнема на място и автоматично свидетелството за правоуправление на МПС на лица, които карат след употреба и на най-малкото количество алкохол.

Това предаде АФП, позовавайки се на промяна на закона за движение по пътищата в страната. От няколко дни в цяла Унгария се провежда информационно-разяснителна кампания. Мерките са драконовски – 0,0 промила алкохол в кръвта, когато сядаш зад волана.

Властите се надяват така чувствително да намалеят инцидентите, предизвикани от подпийнали шофьори.

Близо 10% от 21 000 инцидента по пътищата в Унгария през 2006 г. са в резултат на шофиране след употреба на алкохол.

За разлика от Унгария, в България преди време депутатите се опитаха да повишат разрешените промили до 1,5. За щастие не успяха.
toti99
Потребител

Мнениеот toti99 » 21 Яну 2008, 10:29

ПЕСНИТЕ СА "ИЗКУСТВО" . Какви ти тук пет лева , какви ти тук ......тинтири минтири - отсече КАЛАХАН.

Пази ни боже от такива "ИЗКУСТВОВЕДИ" и "ЦЕНИТЕЛИ" които КАРАТ БЯСНО НА ЧЕРВЕНО. Ако ...бичате отскочете до Унгария ..... като се върнете без книжки ще видим как ще я карате.

Калахан м/у впрочем - чалгата песен ли е . Питам защото в твърдението ти има двусмислие. Тук се говори за чалга , а ти изведнъж "песните са изкуство".
toti99
Потребител

Мнениеот Trapped » 21 Яну 2008, 13:06

Според мен:

Би било изключителна глупост да се образува наказателно производство за нещо, за което е ясно, че няма да издържи в никой съд.

Мисля, че прокурорите просто си преценяват с кое да се захванат, с оглед това дали ще бъде обоснован трудът им с резултати.

По принцип:
Чл.207. (1) Досъдебно производство се образува, когато са налице законен повод и достатъчно данни за извършено престъпление.

Чл.208. Законни поводи за започване на разследване са:
1. съобщение до органите на досъдебното производство за извършено престъпление;

Нищо не пречи да отидете в районната прокуратура и да напишете едно съобщение, ей така - да видим какво ще стане. С Вашия подпис отдолу.Те не са задължени да образуват производство, защото може да преценят, че няма достатъчно данни.

Но според мен няма да образуват, защото знаят, че от това ще спечели само някой адвокат, а самите те ще си загубят времето в писане на постановления.

В съда адвокатът ще каже, че Ивана не е виновна и не е имало умисъл, защото текстът е бил писан от Пенка Цонева (поетеса) и Ивана не е знаела какво точно е имала предвид Пенка, а самата Ивана под "пий за мене" е разбирала "кажи ми наздраве и отпий 2 глътки бира", а от друга страна "бясно карай на червено" не е престъпление. Да караш бясно изобщо не е правунарушение, а преминаването на червен светофар е административно нарушение и не попада в обсега на чл. 320, ал. 1. За това нещо се отнемат точки и т.н., но също като неплащането на данъци не е престъпление.

Дори да е имало умисъл, че Ивана призовава хората да се напиват и да карат на червено, защитата ще посочи, че "напиването" е доста относително понятие и айде сега господа прокурори вървете докажете, че Ивана е имала предвид напиване с концентрация на алкохол в кръвта "над 1,2 на хиляда", а не е имала предвид 0.45, което не е престъпление...
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот toti99 » 21 Яну 2008, 22:11

Това което е написал Trapped никак не ми харесва , обаче понеже е добре обосновано няма как да не го приема.

Значи ще продължава войната по пътищата .

Държавата "казва" - ако си пил не карай .... стигни жив . /по памет възпроизведох рефрена на държавата/ .

Ивана от другата страна "казва" - КАРАЙ БЯСНО НА ЧЕРВЕНО .

Пълен абсурд.

Не мога да се съглася с Trapped само по въпроса , че ИВАНА само изпълнява текста от авторката на същия . Тя /ИВАНА/ произнася - КАРАЙ БЯСНО НА ЧЕРВЕНО - НЕ ПОЕТЕСАТА . Такъв написан текст става опасен когато се изпее /в случая/ в публичното пространство . Нека си го изпълнява по чалга клубове , но по БНТ и то в силно гледаемо време не мога да го приема за нормално.
toti99
Потребител

Мнениеот Trapped » 21 Яну 2008, 22:28

toti99 написа:
Не мога да се съглася с Trapped само по въпроса , че ИВАНА само изпълнява текста от авторката на същия . Тя /ИВАНА/ произнася - КАРАЙ БЯСНО НА ЧЕРВЕНО - НЕ ПОЕТЕСАТА . Такъв написан текст става опасен когато се изпее /в случая/ в публичното пространство . Нека си го изпълнява по чалга клубове , но по БНТ и то в силно гледаемо време не мога да го приема за нормално.

Това е така, а и аз не съм твърдял друго. :)
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот zornunddorn » 21 Яну 2008, 23:02

лелеее хора! изумихте ме!!! имаше една певица, която пееше
"ръчна - крачна не признавам,
мачкам- газ и отминавам..."

за опит за убийство ли ще я съдите или пък за хулиганство.. :lol:
zornunddorn
Потребител

Мнениеот Trapped » 22 Яну 2008, 11:42

zornunddorn написа:имаше една певица, която пееше

за опит за убийство ли ще я съдите или пък за хулиганство.. :lol:

то и аз веднъж смачках една гъска. Или май беше патка. Ама няма значение, тя беше с мозък почти колкото на Ивана, защото таман се бяхме разминали и тя реши да се върне обратно, та точно под гумата ми се нанесе. Карах с несъобразена скорост от 10-15 км/ч. по черен път с лек наклон по посока на движението ми.

Ама самопризнанието ми трябва пълно и точно да съответства на останалия натрупан доказателствен мат'риал. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот toti99 » 22 Яну 2008, 21:02

[quote="Trapped"][quote="zornunddorn"]имаше една певица, която пееше

Не е същото. КАРАЙ БЯСНО НА ЧЕРВЕНО е нещо съвършенно различно защото на червен сфетофар трябва да спреш задължително.

В Вашия пост няма директно призоваване на нарушение . При тълкуване с въображение може да се получи нещо но ще бъде въпрос винаги на тълкуване което винаги е субективно.

Така , че не приемам аналогията Ви.
toti99
Потребител

Мнениеот zornunddorn » 24 Яну 2008, 00:07

за Trapped : :) твоето "самопризнание" ми напомни за друг случай - на един шофьор му беше писнало от патките на една баба, което тя пускала всеки ден на улицата в селото, където жиеела. Само дето бабата живеела на най- оживеното място и всички, които минавали с кола покрай нейния дом били нащрек, заради животните и постоянно са "поздравявали" бабата на ум.. на един обаче му писнало. случайно / по см. на чл. 15 от НК/ ударил една от патките. не е било въобще животозастрашаващо за пернатото, но бабката веднага започнала да овиква човека и да споменава родата му. При което той предприел следните маневри - предна -задна- предна - задна и така, докато не поне 7патки не умрели... разказвам това за настроение.

за toti99 - не искам въобще да приемаш каквито и да е било и арументи.. какво да споря с човек, който твърди, че призоваването да "минеш на червено" е нарушение на закона, който трябва да бъде санкционирано най- безмилостно и строго. / не си прокурор, тоти/, а "самопризнанието да "мачкаш " , като използваш "ръчна - крачна" е действие което е обществено допустимо. Аз не приех на сериозно това което писа, тоти, иначе нямаше да цитирам тази песничка на Весела.
zornunddorn
Потребител

Мнениеот ssh80 » 24 Яну 2008, 02:30

Минаването на червено не е престъпление,а административно нарушение!!!А престъпление и административно нарушение са взаимо изключващи се.Така че за административно нарушение не би трябвало да се търси наказателна отговорност!!!
ssh80
Нов потребител

Мнениеот zornunddorn » 24 Яну 2008, 23:43

ако с едно деяние осъществиш едновременно признаците на престъпление и административно нарушение, то санкцията ще бъде наказателно - правна, а не административна. да "минеш на червено"си е административно нарушение.Но ако това е станало, при управлявение на МПС с концентрация на алкохолнад 1,2 промила, ще носиш И наказателна отговорност.
zornunddorn
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии