начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

ПОМОГНЕТЕ АКО МОЖЕТЕ-БЛАГОДАРЯ ВИ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОГНЕТЕ АКО МОЖЕТЕ-БЛАГОДАРЯ ВИ

Мнениеот afrodi1975 » 27 Яну 2008, 09:55

Заплетена история.От 2005г. до сега не си получавам издръжката за детето.При решение на СРС и СГС жилището трябва да ползваме аз и детето ми,но бившият ми съпруг пусна касационна жалба и ние пак ЧАКАМЕ.Какво да направя,за да се настаним в жилището, а той да си обжалва ако иска още.ПОМОГНЕТЕ МИ МОЛЯ.До преди няколко месеца имах адвокат,но вече нямам финансова възможност да си позволя такъв.БЛАГОДАРНА САМ НА ВСЕКИ,КОЙТО МЕ УПЪТИ.
afrodi1975
Младши потребител

Мнениеот kalahan » 27 Яну 2008, 11:10

Гражданско-процесуален кодекс:
Чл. 238. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 84 от 2003 г.) Съдът постановява предварително изпълнение на решението, когато присъжда издръжка, възнаграждение и обезщетения за работа.
(2) Съдът може да допусне по искане на ищеца предварително изпълнение на решението и:
а) когато присъжда вземане, основано на официален документ;
б) когато присъжда вземане, което е признато от ответника, и
в) когато от закъснението на изпълнението може да последват значителни и непоправими вреди на ищеца или самото изпълнение би станало невъзможно или би се значително затруднило.
(3) В случаите на предходната алинея съдът може да задължи ищеца да представи предварително надлежно обезпечение.
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот donna » 27 Яну 2008, 12:13

КАСАЦИОННО ОБЖАЛВАНЕ

Чл. 218а. (Изм. - ДВ, бр. 64 от 1999 г., доп., бр. 25 от 2001 г., изм., бр. 105 от 2002 г.) (1) На касационно обжалване пред Върховния касационен съд подлежат:

а) въззивните решения на окръжните съдилища с изключение на решенията по: искове за издръжка, брачни искове, искове за парични вземания по граждански и търговски дела с цена на иска до 5000 лв.; искове по чл. 11, ал. 2 от Закона за собствеността и ползуването на земеделските земи и искове по чл. 13, ал. 2 от Закона за възстановяване на собствеността върху горите и земите от горския фонд ;

ПОДЛЕЖАЩИ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ АКТОВЕ

Чл. 237. Подлежат на принудително изпълнение:

а) (доп. - Изв., бр. 90 от 1961 г., изм., ДВ, бр. 60 от 1988 г., бр. 93 от 1993 г., доп., бр. 64 от 1999 г.) влезлите в сила решения и определения на съдилищата, осъдителните решения на въззивните съдилища, съдебно- спогодителните протоколи и решенията, по които е допуснато предварително изпълнение, а така също и решенията на арбитражните съдилища и сключените пред тях спогодби по арбитражни дела;

Не зная точно какво жали вашият съпруг ,може би родителски права,но нямаше проблем след втора инстанция да се иска издаване на изп. лист и обр. изп. дело. Да разбирам ,че не сте искали издаване на изп. листи и не сте обр. изп. дело така ли ? Ако е така ето ви възможност.

Сега делото е във ВКС ....хм ...напишете една молба до ВКС да го върне в районния съд за издаване на изпълнителен лист. И чакайте .
Другото е да изчакате и решение на ВКС и чак тогава да искате изп. листи.
donna
Старши потребител

Мнениеот afrodi1975 » 28 Яну 2008, 08:38

Много благодаря на хората,които ми отговориха.
afrodi1975
Младши потребител

Назад към Общи дискусии