начало

Осъденият на 20 години затвор Георги Семерджиев вече съжалява и иска от ВКС по-лека присъда Осъденият на 20 години затвор Георги Семерджиев вече съжалява и иска от ВКС по-лека присъда

Адвокати да не протестират! Защото са виновни!!!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Адвокати да не протестират! Защото са виновни!!!

Мнениеот stroitel » 12 Фев 2008, 21:09

В днешния брой на в.Дневник Розалина Градинарова,представена като управляващ съдружник в адвокатско дружество “А.Димоларова,Р.Градинарова &” твърди:

…..
Въвеждането на т.нар.електронен търговски регистър създаде и друг огромен проблем пред действащите адвокати,а именно невъзможността да представляват клиента пред Агенцията по вписванията.

Трябва да признаем,че по-голямо доверие бе гласувано на нотариусите и хората са принудени да правят нотариални заверки на подписите си /не на съдържанието на документа, както се тълкува от някои нотариуси,за да им бъде платена такса в процент от капитала!/.

Но за това вината си е на адвокатите.Широко отворените врати на адвокатурата позволиха при нас да влязат хора със съмнителен морал, учили-недоучили,със смущаващи биографии,някои от тях много далеч от етичните норми и професионални критерии за упражняване на професията.За сметка на това ДДС и фактура станаха мръсни думи и всички реакции в тази насока показаха не само незнание,но и нежелание да се погледне реалността в очите.

Вярно - всяко стадо има черни овци.

Но да правиш в този момент такова некоректно разграничение между нотариуси, адвокати и да оправдаваш на практика тази нескопосана процедура по регистрация , и то при положение,че всеки ден точно ние-адвокатите се редим на безумните опашки – това си е просто необяснимо.

А и излиза,че откакто “вратите се отворили” ДДС и фактура станали мръсна дума. Оттогава.
И,че има адвокати "със съмнителен морал,учили-неодучили" , но няма такива нотариуси – независимо от примера, който самата тя дава в предишното си изречение.

Лично за мен –тази статия ми прозвуча като нож в гърба.
stroitel
Потребител

Re: Адвокати да не протестират! Защото са виновни!!!

Мнениеот sarbijanac » 12 Фев 2008, 21:26

stroitel написа:В днешния брой на в.Дневник Розалина Градинарова,представена като управляващ съдружник в адвокатско дружество “А.Димоларова,Р.Градинарова &” твърди:

…..
Въвеждането на т.нар.електронен търговски регистър създаде и друг огромен проблем пред действащите адвокати,а именно невъзможността да представляват клиента пред Агенцията по вписванията.

Трябва да признаем,че по-голямо доверие бе гласувано на нотариусите и хората са принудени да правят нотариални заверки на подписите си /не на съдържанието на документа, както се тълкува от някои нотариуси,за да им бъде платена такса в процент от капитала!/.

Но за това вината си е на адвокатите.Широко отворените врати на адвокатурата позволиха при нас да влязат хора със съмнителен морал, учили-недоучили,със смущаващи биографии,някои от тях много далеч от етичните норми и професионални критерии за упражняване на професията.За сметка на това ДДС и фактура станаха мръсни думи и всички реакции в тази насока показаха не само незнание,но и нежелание да се погледне реалността в очите.

Да-права е колежката.От нейна гледна точка.
Наистина пред службата за регистрация адвокатското пълномощно не означава нищо.Но по важното е да се свърши на клиента качествена услуга и той съответно да си я заплати.
И за адвокатурата е права.Излишно е да коментираме,че между адвокатите има скрита завист,омраза и т.н...Пък в някои случаи това може да излезе и наяве.А и не виждам при такава голяма конкуренция как не би могло да е по-различно....
Нека да е достъпна адвокатурата.Ако си издържал формалния изпит и заплатил встъпителната такса -ще влезеш,пък после си зависи всичко от теб самия.Независимо с какъв морал и етика си.Всичко зависи от работата ти с клиентите,съда и прокуратурата.За един адвокат по важното е реализирания приход,а останалото са т.нар "ирелевантни факти".
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот stroitel » 12 Фев 2008, 21:34

Статията е на стр.13,заглавие "Публичен е регистърът,но не и фирмените дела".
Линк не мога да дам,чета я от вестника.
stroitel
Потребител

Мнениеот tiarra » 12 Фев 2008, 21:45

tiarra
Потребител

Мнениеот portokal » 12 Фев 2008, 22:08

Нещо не разбрах. Може в мен да е грешката.

Законът изисква в регистъра да бъде вписано името ми като съдружник, но не и да се оповестява за колко лева съм си купил дяловете; името на управителя, респективно на членовете на съвета на директорите, управителния и надзорния съвет, но не и ЕГН, лични карти, постоянни адреси и т.н.

Ако не са обявени ЕГН-тата или поне други идентифициращи данни, как ще разбера кой от няколко души с еднакви три имена е съдружник в дадено дружество? :oops:
Изобщо тва с тайното ЕГН никога не съм можела да го разбера. Ако този номер служи за идентификация в обществото (а не в тайните и недостъпни масиви, съдържащи лични данни, или каквото е там :lol: ), той като всеки идентификационен белег (име и т.н.) би трябвало да е публичен, иначе не може да си изпълни функцията. А ако не служи за идентификация, тогава за какво служи? Ма не ми обяснявайте, обяснявали са ми вече що трябвало да е тайна ЕГН-то, и пак не го разбирам. :lol: Трябва да има нещо, което да идентифицира едно лице еднозначно, за да не бъркам президента Петър Стоянов със съседа Петър Стоянов. Мислех, че за това са измислили ЕГН-то навремето. Пък може и да греша.

...явно неразбиране на понятието публичен регистър, който представлява екстракт от данни, вписани въз основа на документи по преценка на компетентен орган съобразно предписанията на закона. Противното би означавало и в имотния регистър например свободно да четем нотариалните актове, съпътстващите декларации, данъчните оценки.

Не е ли тва идеята на имотния регистър - именно да мога да чета нотариалните актове (а не само да знам, че ги имало), щото все пак и съдържанието им е важно? :roll: Подобно донякъде и за търговския.

...хората са принудени да правят нотариални заверки на подписите си (не на съдържанието на документа, както се тълкува от някои нотариуси, за да им бъде платена такса в процент от капитала!)

Тук вече само си питам, защото нямам в момента къде да погледна - таксата за заверка на подпис и на съдържание не е ли все процент върху един и същ материален интерес?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот tiarra » 13 Фев 2008, 00:13

50% от таксата по т. 8 от тарифата на нотариусите-за заверка на съдържание,

30% от таксата по по т. 8 от тарифата-за заверка на подписи,

а за заверка на едностранно изявление с материален интерес 15% от таксата по т.8 от тарифата.
tiarra
Потребител

Мнениеот donna » 13 Фев 2008, 00:39

На мнение съм ,че нещата следва да се променят и от някъде може би следва да се започне . Но не ние приемаме законите нали така.
Въпроса ми е от къде ?
donna
Старши потребител

Мнениеот stroitel » 20 Фев 2008, 21:42

donna написа:...Но не ние приемаме законите нали така.
Въпроса ми е от къде ?

От нас,защото ние създаваме законите, по поръчка на някой, и парламента ги приема.
Правната комисия проверява дали поръчката е изпълнена, и като сложи резолюция ДА - всичко минава.

Всъщност - прикрепяме се към някакъв локомотив - Жорж Ганчев, Царя, Б.Борисов и т.н...изпълняваме поръчките му и получаваме ПОСТ, кола ,титла.
Никога досега юристи не са били ВОДАЧ.
От тук трябва да се започне.

Portokal,напълно съм съгласен с теб.ЕГН-тата трябва да останат.
stroitel
Потребител

Назад към Общи дискусии