начало

Осъденият на 20 години затвор Георги Семерджиев вече съжалява и иска от ВКС по-лека присъда Осъденият на 20 години затвор Георги Семерджиев вече съжалява и иска от ВКС по-лека присъда

Как да разпознаваме добрите адвокати?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот adiko » 01 Фев 2008, 16:15

какво имате предвид под егн-то? нали не смятате, че трябва да съм на 50, за да съм добър адвокат!? :lol: нещата никога не са само черни или само бели 8)
adiko
Потребител

Re: Как да разпознаваме добрите адвокати?

Мнениеот izymena » 01 Фев 2008, 16:25

Добрият адвокат е този с повече практика.
Аз например питам в деловодството на нужната инстанция,къде могат да ми препоръчат добър адвокат по въпроса който ме интересува.
Много често обаче са ни опоненти фамилии обвързани в заинтересуваното ни нещо,а от там зависи кой иска да се бави делото,то и без адвокат можеш за всяко нещо да си даваш жалби..
Тъй че не са виновни юристите,че делото се проточва с години и неможе той самия да ти бъде полезен с професионализма си.
izymena
Потребител

Мнениеот genius75 » 07 Фев 2008, 18:29

Добрият адвокат е висок, с красиво чело, орлов поглед и малки стиснати устнички. С костюм. И лъснати обувки.
genius75
Потребител

Мнениеот donna » 07 Фев 2008, 19:37

ykovachev написа:Е това е 8) Аз съм нисък, трътлест, с ниско чело, кривоглед и голяма уста; нося абички и потури, а чепиците ми са винаги мръсни и скъсани :lol: Ерго - съм най-лошият адвокат на света :wink:
Наистина невероятни глупости се изписаха по тая тема :lol:

Ха ха ха

Да продължа темата с продължението за случката с отвода,има развитие.......съда постановява в следващо СЗ да се доведе детето за да каже при кого иска от двамата родители да живее.
Детето е при ответника-БАЩА.Колегата обвинява адвоката на ответника и съдията ,че са се наговорили да разпитват детето. След като му е направена забележка да престане с неоснователните си твърдения ,заявява ,че е най-коректния колега адвокат :lol:

кви обувки ,къв костюм :idea: :D :D :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот orenda » 08 Фев 2008, 01:36

Темата е много интресна и полезна. Всъщност според мен добър адвокат е този, който ще ти свърши работа по най-добрия за теб начин в конкретния казус. От един адвокат имаш нужда ако си сгазил човек и си виновен, от друг тип адвокат имаш нужда ако ще водиш дело срещу комшията, от трети тип, ако искаш да спечелиш обществена поръчка. Много е трудно да се намери общовалидна рецепта. Според мен е почти невъзможно да се ориентираш в обстановката, ако сам не си юрист. Аз завърших право в СУ, но не живея в България. Често ползвам услугите на адвокати и изборът е много-много труден. Едно нещо мога да кажа със сигурност-препоръка от приятел (неюрист) често не е подходящ критерий. Много трудно неюрист може да разпознае добрия юрист. Така стои въпросът и с лекарите. Вторият важен момент при избора е да се открие адвокат, който, освен че е добър юрист, да има време и желание да се занимава с вашия казус. Тук е разковничето. Не мога да се съглася, че добрите адвокати са облечени в скъпи костюми, че те са в "добрите кантори", карат скъпи коли и т.н. Точно обратното. България е, ако използвам метафората на Джани Родари, Страната на лъжците. Всичко е обърнато на опаки, титлите, образът, който медиите създават, външният вид не означават много. Често професор по медицина знае по-малко от медицинска сестра,често съдията е толкова неграмотен, че чак ти се плаче. Често добрият юрист е дегизиран със стари, евтини, но добре поддържани дрехи и се е свил в мрачна канторка, отрупана с книги. Познавам някои от най-успешните адвокати в България. Част от тях са добри лобисти, имат достъп до "банката на услугите", успешно преговарят, но отдавна вече не са добри юристи, част от тях никога не са били.
orenda
Младши потребител

Мнениеот neonato » 08 Фев 2008, 01:54

===
Последна промяна neonato на 01 Юни 2008, 00:07, променена общо 1 път
neonato
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 14 Фев 2008, 01:11

В практиката ки към срещала всякакви адвокати. Нека не звучи обидно, но ги деля за себе си на 3 категории: такива, които уважавам; безлични; смешни.
Но един случай не мога да се сдържа да не споделя: Задържани са две лица за кражба, вещи и т.н., вързано от всякъде. Х е "печен", а Y е новобранец. Х ми дава телефон, да се обадя на адвоката му. Той казва, че ще се яви при гледане на мярката, но такава не се гледа и са освободени. Y дава обяснения, дори и пред съдия., Х изобщо отрича деянието /противоречиви интереси, от където и да го погледнеш/. При предявяване на материалите Х идва сам. Y идва с адвокат. Но на пълномощното пише телефон - същият, на който се обажда Х преди време. После разбрах, че идеята /по-скоро силен натиск/ била Y да поеме цялата вина, защото е с чисто съдебно минало, докато на Х би му се наложило да полежи ефективно доста. Та и това сигурно е добър адвокат - за Х, когото реално защитава. Но дали е добър и за упълномощилия го по документи?
Gabi1
Потребител

Мнениеот genius75 » 14 Фев 2008, 11:45

Ковачев, единствен ти разбра хумора...............
genius75
Потребител

Мнениеот ykovachev » 14 Фев 2008, 13:53

Аааа, и Дона също :wink:
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот Гост » 19 Фев 2008, 17:42

Добрият адвокат е богатият адвокат! Или както се викаше в оная песен:Пачка,Пачка :lol:

Ако видите окъсан адвокат-бягайте далече.

И логиката:

Богат адвокат,респ.печеливш адвокат,щото ако не печели-нема кинти. :)

И обратно......... :cry:
Гост

Мнениеот chadel » 19 Фев 2008, 18:01

Ех Николов, Николов....

Имаше един лаф - "Мълчи умно, да те помислят за глупав", щото само ще си мислят, няма да са сигурни. Докато заприказваш ли, съвсем ще разсееш всякакви съмнения :lol:
chadel
Потребител

Мнениеот senex » 19 Фев 2008, 22:36

Karakochev написа:Чрез пълно и задълбочено проучване.

Субект , който не обмисля казуса и иска веднага 30 лева за някакво безумно писмо очевидно не е най-добрия избор:))
Както и субект, който 1 час говори "празни" приказки, ирелевантни за казуса, за да създава впечатление у клиента, че много разбира от проблематиката, с която се занимава (лошото е, че все още сред голяма част от хората битува разбирането, че добрият адвокат е човек, който просто може да изказва мнение едва ли не по всички житейски проблеми), а същевременно казва за легални понятия, че са "измислица на хора, за да се правят на интересни". :D Случаят е реален. Въпросният субект вероятно не беше отварял през живота си единия от нормативните актове, които му трябваха за решаването на казуса, което е обяснимо донякъде, имайки предвид, че законът не е съществувал и такава дисциплина не се е изучавала, когато е бил студент, но за другия закон случаят бе още по-интересен.
Последна промяна senex на 19 Фев 2008, 23:01, променена общо 4 пъти
senex
Потребител

Мнениеот senex » 19 Фев 2008, 22:45

Sarkis_999 написа:по ЕГН -то ще познаете добрите адвокати ,само че те няма да ви вземат 30 лв
Презумпция е, но оборима относно някои адвокати. Случаят, който описах, касаеше адвокат с по-големи цифрички в началото на ЕГН-то.
senex
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 19 Фев 2008, 23:08

advokat_nikolov написа:Добрият адвокат е богатият адвокат! Или както се викаше в оная песен:Пачка,Пачка :lol:

Ако видите окъсан адвокат-бягайте далече.

И логиката:

Богат адвокат,респ.печеливш адвокат,щото ако не печели-нема кинти. :)

И обратно......... :cry:

Аз съм най-обикновен адвокат от провинцията.Не държа на скъпи облекла.Черната тога ми спести задълженията за скъпи костюми и вратовръзки.
Офисът ми също е скромен и не претендирам за лукс.
Но се радвам,че и на първа,и на втора инстанция вече "Пердаша" т.нар "Добри" адвокати-идващи със скъпи костюми и парадиращи за материално състояние.
Радвам се например,че днес след едно съдебно заседание колегата от Реномирана Адвокатска кантора излезе от залата побеснял и почервенял като рак.Нищо,че е еди кой си,а пък аз не съм точно като него.Нищо,че той е потомствен адвокат,а пък аз - само на година и нещо практика.....
Не знам ти от кои ще си,ако станеш след 10 години адвокат,ама ми се струва,че тогава ще е съвсем дива и безмилостна конкуренцията помежду ни.И май само на костюми и лукс няма да можеш да разчиташ.....
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 20 Фев 2008, 10:17

И аз съм скромен, макар че кантората ми е прилична, колата ми е приемлива и гледам да се обличам спретнато, за да не ме упрекват хората. Но не бих имал нищо против малко "по-добро задоволяване на потребностите" - моите и на семейството ми. На "патриотична основа" вече и агентите не работят. И интересното е, че като постигнеш нещо в това направление, те хвалят повече, отколкото когато натриеш носа на някой прехвален.
Пожелавам на колегата, а и на себе си, да позабогатеем и тогава наистина хората /всички хора/ ще казват за нас, че сме добри адвокати. Засега за мен го казват само клиентите ми, които в повечето случаи са удовлетворени. Щях да забравя - бедни клиенти, бедни адвокати... Пожелавам ви богати клиенти, колеги! Малко, ама богати. Колегата Николов в голяма степен е прав.
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот adiko » 20 Фев 2008, 15:08

прав сте колега за богатите клиенти, само дето те са много капризни... звънят в 22ч., защото им е хрумнало нещо и искат от теб чудеса... обядват с теб и те товарят с всичките си проблеми, включително и в личен план... някои дори понякога възлагат "големия иск" на някой друг, нищо, че ти си ги посъветвал какъв им е полезния ход.
понякога дори ти се нарушава съня, щото поемаш отговорности, а едно магаре, всички знаем го товарят докато поема :?
иначе, всички чакаме да ни ударят големите пачки по главата и да се излежаваме на малдивите :lol:
adiko
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии