начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

БЪЛГАРСКИ ПОЩИ - писма с обратни разписки - УЖААААС!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

БЪЛГАРСКИ ПОЩИ - писма с обратни разписки - УЖААААС!

Мнениеот elisaveta82 » 14 Фев 2008, 13:39

Уважаеми адвокти,

За пореден път снощи се сблъсках с безумието в Български Пощи ЕАД. Работя в адвокатска кантора и често ми се налага да изпращам препоръчани писма с обратна разписка. Тъй като имахме проблем по едно дело, за наше удобство под името и адреса на получателя дописваме съдържание на плика и номер на дело (напр. Жалба по гр.д. N ..../... г.). Не виждам какъв е проблема писмото да бъде изпратено така, не смятам, че изписването на подобна информация толкова много затруднява пощите, но вчера една пощенска служителка най-грубо обяви "Омръзна ми от тези адвокати....Не виждате ли, че нарушавате закона..." В пощата стана панаир - все едно, че съм най-големия престъпник. Побесняла я помолих да ми покаже разпоредба на пощата, която забранява дописването на подобна информация и ето какво получих като отговор:
http://www.bgpost.bg/Bul/Services/terms.htm
Само дето в тези общи условия освен задължителните изисквания, никъде не немерих забрана да се дописва друго.
Моля ви, ако някой случайно намери нещо подобно - нека информира нас невежите, че вчера в пощата не бях само аз с подобен проблем.
А повярвайте ми - доста пъти съм пускала писма с подобни дописвания и никой нищо не е казвал.
Благодяря предварително.
elisaveta82
Нов потребител

Мнениеот ytrewq » 14 Фев 2008, 17:23

За Ваше съжаление при добър адвокат на ответната страна отново ще имате проблем, дори и да дописвате върху обратните разписки.
Просто по този начин не можете да удостоверите съдържанието на плика. Така че проблема този път не е в пощите :lol:
Нотариалната покана не е измислена случайно.
ytrewq
Потребител

Мнениеот portokal » 14 Фев 2008, 18:25

ytrewq написа:За Ваше съжаление при добър адвокат на ответната страна отново ще имате проблем, дори и да дописвате върху обратните разписки.
Просто по този начин не можете да удостоверите съдържанието на плика.

Това е вярно.
А на пощите им кажи да си гледат работата. Няма забрана. Или поне никога не се е смятало, че е забранено (и аз съм изпращала много пъти).
Проблемът не ти е служителката, проблем може да стане това, което ти е написал ytrewq. Понеже първо се подписва разписката и после се отваря писмото, другата страна винаги може да каже: те нарочно са написали върху разписката нещо различно от реално изпратеното.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот tiarra » 14 Фев 2008, 18:38

ИЗПРАЩАЙТЕ ТЕЛЕГРАМИ
tiarra
Потребител

Мнениеот razli4na » 14 Фев 2008, 20:15

tiarra написа:ИЗПРАЩАЙТЕ ТЕЛЕГРАМИ

Ами то вече няма такава услуга.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот donna » 14 Фев 2008, 20:53

razli4na написа:
tiarra написа:ИЗПРАЩАЙТЕ ТЕЛЕГРАМИ

Ами то вече няма такава услуга.

Има ,но новато и заглавие е телепоща

ТЕЛЕПОЩА

Услугата „Телепоща” представлява приемане и доставяне на съобщения между физически (юридически) лица чрез далекосъобщителни средства - факсимилни апарати и телетипни машини, включени в обществената телефонна и телексна мрежа на БТК АД.
„Телепоща” се предлага само в пощенски станции със специализирани места, включени в мрежата на „Български пощи” ЕАД при използване на съществуващата фиксирана телефонна и телексна мрежа на БТК АД.

Видове „Телепоща”
„Обикновена Телепоща”. Пренасяне на съобщението по далекосъобщителен път и доставка по реда на препоръчаните кореспондентски пратки на адреса на получателя;

„Телепоща до поискване”. Съобщението се пренася по далекосъобщителен път и се доставя в пощенската станция, обслужваща адреса на получателя по реда на препоръчаните кореспондентски (писмовни) пратки.

„Телепоща с Известие за доставяне”. При този вид услуга доставката се извършва на адреса на получателя по реда на препоръчаните писмовни пратки с „Известие за доставяне” по пощата.

„Луксозна Телепоща”. Съобщението при този вид услуга се доставя, на избрана от подателя луксозна бланка, на адреса на получателя, по реда на препоръчаните кореспондентски пратки.

„Луксозна Телепоща с Известие за доставяне”. При този вид услуга съобщението се доставя на избрана от подателя луксозна бланка на адреса на получателя по реда на препоръчаните кореспондентски пратки с „Известие за доставяне” по пощата.

http://www.bgpost.bg/index.php?page=postservs#1

Но, ако кажете на гишето телеграма с известие за получаване ,само по старите служители може да се сетят за какво иде реч.
donna
Старши потребител

Мнениеот tiarra » 14 Фев 2008, 21:03

Текстът на телепощата се пише на ръка и няма проблем да си гонапишете в кантората и да си го копирате преди да го изпратите.
Освен това служителите го изпращат по телекс и запазват саморъчно написаният от нас текст, така че при нужда лесно се доказва точно какъв текст е изпратен.
tiarra
Потребител

Мнениеот elisaveta82 » 16 Фев 2008, 20:28

Явно съм се изразила неправилно, тъй като проблема не е какво има в плика, както и не знам как по телекс, телепоща или каквото и да било може да бъде изпратено да речем копие от някакъв документ с подпис и печат, нито става въпрос за приканване за плащане на сума или изпълняване на някакви задължения и т.н. Проблемът ми е: Имат ли право от пощата да забраняват допусването на нещо различно от изисканото от тях, след като е изписана задълителната от тях информация. На мен ми е ясно, че всеки може да каже - плика беше празен, или имаше друго съдържание - но не ми е ясно какво им пречи на пощите да пускаме пликовете така или да те принуждават ако пращаш колет - посдарък за двама членове от едно семейство - да ти налагат да впишеш само един като получател.
Ако някой може да ми отговори на този въпрос ще съм му много благодарна.
elisaveta82
Нов потребител

Мнениеот donna » 17 Фев 2008, 08:38

На страницата на български пощи ги има правилата . Не е разрешено друго ,само това което е по правилата, работите в адв. кантора що не попитахте . А не е разрешено тъй като пратката се описва и на тръгване и на получаване...........е при 2-3 имена кое да опишат ще стане манджа ,кой ще получи пакета ,ами ако се скарат.
Правите от мухата слон и питате глупости.
donna
Старши потребител

Назад към Общи дискусии