начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

заплата на сътрудници!!!!!!!!!!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заплата на сътрудници!!!!!!!!!!

Мнениеот ivalina » 15 Фев 2008, 22:16

Здравейте, колеги
Според вас колко е и колко трябва да бъде възнаграждението на един сътрудник в адвокатска кантора??????
ivalina
Младши потребител

Re: заплата на сътрудници!!!!!!!!!!

Мнениеот sarbijanac » 16 Фев 2008, 00:58

ivalina написа:Здравейте, колеги
Според вас колко е и колко трябва да бъде възнаграждението на един сътрудник в адвокатска кантора??????

Според зависи от извършваната работа и от дейността и приходите на адвоката.
Лично аз предпочитам да се спасявам сам и се опитвам да минавам без секретарка.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот pdimitrow » 16 Фев 2008, 09:38

Само да вметна, че аз като бях сътрудник не, че не ми плащаха ами на моменти е трябвало и сам да си плащам за да сътруднича на адвоката. Това адвокатстването си е занаят и ако сътрудника иска да научи нещо трябва да си открадне занаята, а не да чака на готово да си му дойдат паричките. Това е мойто мнение, а и сред средите в които се движа не съм чувал сътрудник с юридическо образование да иска пари за сътрудничеството си.
pdimitrow
Потребител

Мнениеот punisher » 16 Фев 2008, 09:53

Едно е колко трябва да бъде,друго е че на практика се плаща от сътрудника,за да "бачка"-осигуровки ит.н.Нали се взема занаята според старите.... :lol:
punisher
Потребител

Мнениеот Karakochev » 16 Фев 2008, 11:15

pdimitrow написа:Само да вметна, че аз като бях сътрудник не, че не ми плащаха ами на моменти е трябвало и сам да си плащам за да сътруднича на адвоката. Това адвокатстването си е занаят и ако сътрудника иска да научи нещо трябва да си открадне занаята, а не да чака на готово да си му дойдат паричките. Това е мойто мнение, а и сред средите в които се движа не съм чувал сътрудник с юридическо образование да иска пари за сътрудничеството си.

:))) Всеки труд трябва да се заплаща !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Учене на занаят ? Не , откровена експлоатация.
Karakochev
Потребител

Мнениеот octavia » 16 Фев 2008, 11:40

Разбира се, че трябва да се заплаща, дори в началото да е символично. И то не заради "издържането", а заради мотивацията - дори при най-добро желание да учиш занаята, истинската отговорност към работата се проявява, когато за тази работа ти се плаща.
Аз започнах да работя (стажувам) в кантора в 1 курс, срещу 100 лв. на месец. То разходите ми за това, че работя (транспорт, храна, прилични дрехи - не може в кантората да висиш по дънки) бяха много повече от 100 лева. Но работех много и се учех. По-доброто заплащане идва с времето.
Dip trip, flip fantasia
octavia
Младши потребител

Мнениеот Karakochev » 16 Фев 2008, 13:15

По-доброто заплащане идва....или не идва с времето в българските адвокатски и нотариални кантори:)).

Не знам откъде битува това схващане , че на сътрудниците не трябва да се заплаща или трябва да им се плаща максимум 100 лева. При все че от доста адвокати няма и какво да се научи , не че нещо;))

За мен е безсмислено да се "стажува" още от 1-ви курс, ако целта не е да се изкара някой лев. Мускули от ходене по справки и висене по опашки могат да се направят и във фитнеса или пък на стадиона:))
Karakochev
Потребител

Мнениеот galin_peev » 16 Фев 2008, 15:24

Всяка работа трябва да има съответното заплащане, взависимост от продължителността на работното време и от вида на осъществявания труд. Също и тази на адвокатските сътрудници.
galin_peev
Младши потребител

Мнениеот pdimitrow » 16 Фев 2008, 17:35

Вие сте били големи късметлии, че са Ви заплащали труа. Може би това са единични случаи, но в масовата практика не е така. Поне във Варна не искам да казвам за други градове, защото не знам. Иначе съм абсолютно съгласен с констатциите Ви, че всеки труд трябва да се заплаща, но по Конституция РБ е правова държава само дето някои хора май са по - равни от другите. Визирам и последните корупционни скандали и др. да не се впускам в подробности всички знаят за какво говоря. Иначе браво колеги, че сте успели да си изкарате някой лев и преди да си вземете хляба в ръцете аз не можах да го направя като Вас. Това ме зареди с невероятен хъс да стана по - добър от тези на които съм вършил черната работа.
pdimitrow
Потребител

Za truda na sutrudnizite

Мнениеот milisto.jur » 16 Фев 2008, 18:35

Vseki trud triabva da se zaplasta i ne sa priemlivi argumenti za "uchene na zanaiat" i drugi podobni gluposti. Te umeniata se dobivat s mislene i s chetene, a ne s bezplatno raznasiane na papki. Da ne govorim, che goliama chast ot "znaestite zanaiata" sa si ostanali na nivo diplomirane i daje ne podozirat za preosmislianeto i dorazvivaneto na pravni instituti ot teoriata i praktikata. Ta ot takiva njama i kakvo da se nauchi....
milisto.jur
Младши потребител

Re: заплата на сътрудници!!!!!!!!!!

Мнениеот m_jivkova » 17 Фев 2008, 02:28

ivalina написа:Здравейте, колеги

Според мен трябва да бъде много висока. Може би материален интерес от приходите на адвоката. А може и самият адвокат да получава материален интерес от приходите, а остатъка да плаща на сътрудника, защото той е свършил по-голямата работа, тичането и висенето по опашки. Само че и аз като си позволя да си наема сътрудник ще му плащам минимално, защото съм меркантилен адвокат :twisted:

Шегата настрана - възнаграждението е колкото си договорите. Чувала съм някои сътрудници да казват, че получават 300 лв, други - 1000. Зависи от кантората и обема на работа явно.
m_jivkova
Младши потребител

Re: Za truda na sutrudnizite

Мнениеот m_jivkova » 17 Фев 2008, 02:35

milisto.jur написа:Vseki trud triabva da se zaplasta i ne sa priemlivi argumenti za "uchene na zanaiat" i drugi podobni gluposti. Te umeniata se dobivat s mislene i s chetene, a ne s bezplatno raznasiane na papki. Da ne govorim, che goliama chast ot "znaestite zanaiata" sa si ostanali na nivo diplomirane i daje ne podozirat za preosmislianeto i dorazvivaneto na pravni instituti ot teoriata i praktikata. Ta ot takiva njama i kakvo da se nauchi....

Абсолютно съм съгласна с Вас, като студентка и аз чиракувах в кантора за малко пари. Като се сблъсках със собствената си практика научих много повече, отколкото докато тичах от градския до районния съд пеша поради невъзможност за паркиране. От друга страна сега ситуацията е доста променена от онова време - има доста големи кантори, за които подучувам, че плащат добре на стажантите си.
m_jivkova
Младши потребител

Назад към Общи дискусии