начало

Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение

Как да се защитим от бездомните кучета

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот togeor » 23 Фев 2008, 23:47

7777777 написа:Извън темата - към togeor:
Интересно ми е в кой юридически факултет са Ви приели с Вашия правопис...

Там където са най големите некадърници - В. Търново
togeor
Младши потребител

Мнениеот 7777777 » 24 Фев 2008, 00:04

togeor написа:

Благодаря за отговора. Очевидно в ЮФ на СУ не споделят това мнение, след като допускат преместване в специалност "Право" единствено и само на студенти от СУ и ВТУ. Хвала!!!
7777777
Младши потребител

Мнениеот togeor » 24 Фев 2008, 00:29

7777777 написа:
togeor написа:

Благодаря за отговора. Очевидно в ЮФ на СУ не споделят това мнение, след като допускат преместване в специалност "Право" единствено и само на студенти от СУ и ВТУ. Хвала!!!

Е СУ е светилото на правната наука в България, така че явно вината за неграмотността ми ще е САМО в мен!
Неправилно обидих всички колеги от ВТУ - моля да приемат извиненията ми!
togeor
Младши потребител

Мнениеот togeor » 24 Фев 2008, 00:34

Абе изобщо ..., както се казва - Седя и си мисля, седя и си мисля.... По едно време усещам, че само си седя...
togeor
Младши потребител

Мнениеот 7777777 » 24 Фев 2008, 02:54

togeor:
Е СУ е светилото на правната наука в България, така че явно вината за неграмотността ми ще е САМО в мен!

Все пак сте симпатяга. Признат грях - половин грях. Успех!
7777777
Младши потребител

Мнениеот vili_spasova » 24 Фев 2008, 09:23

Мен ме ухапа куче преди 5-6 месеца - в София една сутрин, когато отивах на работа.
Нали питате как да се защитим от БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА?
Какво направих аз -
1. Тъй като "поражетието" не беше много голямо си отидох до работата.
2. Направих списък на хората които да ухапя, в случай че кучето е било бясно.
3. Като дойде шефа му казах че искам да отида да си направя ваксина и тетенус.
4. Отидох до джи-пи -то, направиха каквото трабва./набодоха ме където трябва/
5. На следващата сутрин си напълних джобовете с камъни и се подготвих за "среща " с кучето, но то не дойде....
Това е - с камъни и всеки индивидулано и без свидетели:)
ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА.... :)
- борба между два биологични вида, който надделее -
Сега се сещам и за ВИЕТНАМЦИТЕ - тези мили и услужливи "другари" ... да си внесем малко от тях и проблема се рашава от самосебе си ...
vili_spasova
Потребител

Мнениеот Karakochev » 24 Фев 2008, 13:43

А между другото хайките на ловните дружинки даваха добри резултати.
Karakochev
Потребител

Мнениеот izymena » 24 Фев 2008, 15:14

d_d написа:

Лично аз помня когато преди 1989 бяха започнали да избиват кучетата - ловните дружинки стреляха из селата, а покрай пътищата съм виждал камари от трупове - доказателство, че само Космоса и човешката простотия са безгранични. Както виждаш избиването не е помогнало.

И на мен са ми разказвали как след 50 година са избивали по същите начини...ама и добричките кученца от махалата,което пък е травма и човек от там нататък става жалостив и храни пумиярите из блока :shock:
Значи избивали са ги,после домашните са ги изпускали и мелезите на улицата,ето дори и да се изтребят ,за всяко бременно куче закони и глоби на стопанина..Всичко да отива в общината и при кмета,за да прави още по-хубави градинки и пътища :)
Отвратително замърсяват и уличните и домашните песове,котките поне си зариват и хващат плъхове,за кастрация и защита на добрите кученца..Злите -куршум да ги лови,ако не примка,а такъв където ги защитава при това че е видял и нападение и ухапване,дайте го на мен..И на улицата ще го заведа и пред общината където стоят бездомните пумита и нека го наръфат,като не го познават,та и общинарите да не им пука даже,та той да измисли закона за защита на хората от зверове :!:
Иначе са ми казали как мога да изкормя куче,стискам си в юмрук ръката и като тръгне да ме хапе я натиквам до гръкляна,а то неможе да затвори челюстта,и поря с най-големия ключ,отдолу нагоре,червата за назидание,после една свещица да намери покой беса му.
Ми то това по улиците са пуснали бесовиците нас да уморят ама по-бързо..,след като не се вземат мерки :shock:
Отвратителна тема,имам у дома двама нахапани и една безстрашна,аз съм неутралитет и ходя с кокалче в единия джоб,в другия бисквитка,колкото и неморално да звучи като ме нападнат,пускам безстрашната пред мен,направо ме е срам,но страха ми не е за говорене,камо ли за гледане.. :oops: :)
izymena
Потребител

Мнениеот d_d » 24 Фев 2008, 18:13

izymena написа:Иначе са ми казали как мога да изкормя куче,стискам си в юмрук ръката и като тръгне да ме хапе я натиквам до гръкляна,а то неможе да затвори челюстта,и поря с най-големия ключ,отдолу нагоре,червата за назидание,после една свещица да намери покой беса му.

Изуменият съм аз.
Значи бъркаш до гръкляна и пориш червата ??? Да, ама те са след хранопровода ! Виждам че имате интереси в бъркането по дупките, но колкото и да се занимавате с ФИСТИНГ няма да стане тая дето ни я обяснявате с кучето. Който Ви го е разказал, просто се е подиграл с наивността Ви.
d_d
Потребител

Мнениеот togeor » 26 Фев 2008, 00:40

Малко офф-топик
Днес един от " най - добрите приятели " на човека е ухапал едно дете и баща му го е убил, майче с някакво малокалибрено оръжие, след лют скандал с патката която ги храни. Да живее правото и законите,................ ама друг път ..........
И хем човека живее на квартира в блока ни!!!, Няма нужда от приказки, а от действие!!
И най - хубавото, както няма база, по която да се подведе под отговорност жената, хранеща миловидните зверчета, ТАКА все още няма инситуция /отдел, инспекторат или друг орган/, който да подведе под адм. отговорност този "ЛОШ" гражданин/по смисъла на ЗЗЖ/.
Разбрах едно, може и да са ги избили, но участниците в априлското въстание не са били най-УМНИТЕ глави, но са били РЕШИТЕЛНИ.
Дерзайте хора и възпитавайте децата си както си знаете.
togeor
Младши потребител

Мнениеот ensso » 26 Фев 2008, 12:37

Бездомните кучета трябва да бъдат унищтожени! Дивата природа се прочиства, за целта има хищици, градовете нямат хищници, следователно хората сами трябва да се погрижат за прочистването. Мисля, че всеки ухапан или пострадал от бездомните кучета трябва да съди съответната община.... обаче не съм сигурна за резултата от разхождането по съдилища, но това е вече глобалния проблем с българсконо правосъдие или по-точно "кривосъдие" :?
ensso
Потребител

Мнениеот hasplu » 26 Фев 2008, 13:04

togeor написа: баща му го е убил, майче с някакво малокалибрено оръжие

е те така трябва да се прави

Изображение

и поздрав на ловната дружинка с туй парче :D :D :D :D

http://www.vbox7.com/play:5fc183ca
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот ivankavrakov » 26 Фев 2008, 14:15

vili_spasova написа:Сега се сещам и за ВИЕТНАМЦИТЕ - тези мили и услужливи "другари" ... да си внесем малко от тях и проблема се рашава от самосебе си ...

До колкото си спомням, преди седмица или две се подписа някаква спогодба с братски Китай за внос на работна ръка. Тя ще реши не само проблемите с намаленото работоспособно население у нас, но и с бездомните кучета.
Евала на МС - един куршум, две кучета! :lol:
И сега сериозно.
Не понасям псевдоприродозащитници. Но за жалост няма как поне за сега да се отървем от тях.
ivankavrakov
Потребител

Мнениеот izymena » 26 Фев 2008, 14:22

ivankavrakov написа:
vili_spasova написа:Сега се сещам и за ВИЕТНАМЦИТЕ - тези мили и услужливи "другари" ... да си внесем малко от тях и проблема се рашава от самосебе си ...

До колкото си спомням, преди седмица или две се подписа някаква спогодба с братски Китай за внос на работна ръка. Тя ще реши не само проблемите с намаленото работоспособно население у нас, но и с бездомните кучета.
Евала на МС - един куршум, две кучета! :lol:
И сега сериозно.
Не понасям псевдоприродозащитници. Но за жалост няма как поне за сега да се отървем от тях.

Ахаха,само виетнамците и монголците хапват кучешка кайма..На нас българите може само да си помечтаем по Гергьовден,агнешко без да му видиш зъбките...То толкова му е цената на кучето..100 лева за месо с ребра и бутчета :lol: :lol: :lol: :lol:
izymena
Потребител

Мнениеот SteelDragon » 28 Фев 2008, 11:59

Много ми е интересно кой може да те спре, ако решиш да ги отстреляш. Или вечер си ги прибира у тях тия кучета! Минаваш в 3 часа, теглиш им по един куршум и се прибираш. Няма да има кой да те напсува.
SteelDragon
Младши потребител

Мнениеот hasplu » 28 Фев 2008, 12:09

SteelDragon написа: Няма да има кой да те напсува.

но със сигурност ще има кой да те налае :D
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот stroitel » 29 Фев 2008, 12:25

d_d написа:Определено Вашето психическо здраве трябва да стане приоритет на съответните специалисти. Отнася се и за останалите Ви съмишленици.

Що за изрод трябва да бъдеш, че да разпръснеш отрова из квартала ?!? Ами ако случайно някое дете попадне на нея преди кучетата?!?
Или ще вземеш да стреляш по тях ? Скоро имаше случай, където един такъв идиот простреля племенника си вместо кучето.

Може би трябва и Вие да я свършите така ?

Няма да е лошо колега - ако ми осигурите на постоянно разположение не само психиатри и психолози,ами и цяла болница, и линейка, и хеликоптер, и отбор охранители.Защото бъдещето наистина е неизвестно.:twisted:
Ако искаш - погрижи се за моето свършване - и за това нямам против. :D

Ако мотива ти за това толкова енергично становище е бил - да не се разпространява насилие по улиците - съгласен съм. Поста ми в този смисъм бе неправилен.
Напълно недопустимо е - стрелба,отрова по улиците. Пред очите на децата.
Обаче бездомните кучетата трябва наистина да се унищожават. Категорично.
А над домашните -строг контрол. Ако днес се разходите по Витошка / може би "най-централната" улица б България/ на разтояние от стотина метра ще се натъкнете на няколко пъти на кучешки "произведения".
Това за мен е обсолютно недопустимо - куче да се облекчава на улица.
Зарази,воня.
Обичам кучетата,имал съм, и за мен най-нехуманното отношение - е да държиш голямо животно в апартамент. Това са силни натури, обичат движение,бягане,комуникация с други .Някои изискват и по 20-30км тичане на ден.А не по 20-тина минути бавен ход на повод.
Затова и имам котка - за двустаен е подходяща. :)
stroitel
Потребител

Мнениеот utinonabuti » 29 Фев 2008, 12:51

Колко много писане за нищо ! Чудя се как уж грамотни хора не са разбрали това,което и децата разбраха: законодателството е в РБ понастоящем е ориентирано по-благосклонно към животните отколкото към хората. И изобщо ако търсите правото си по законов ред, подгответе се да похарчите много нерви, време и пари. Общоизвестен факт, който не се нуждае от доказване е,че съдебната система в момента работи колкото да не е без хич. Мога да го кажа, защото имам и впечатление от 20г. си стаж като адвокат. Затова не бързам да заклеймявам съветите за самоуправство. Животните не са виновни, но и библейската истина, че децата страдат заради родителите си е точна, ако я перефразираме и отнесем към пишман гледачите.
utinonabuti
Младши потребител

Мнениеот diaida » 29 Фев 2008, 13:20

Интересно би било, ако кучетата и др. животни можеха да говорят и да си наемат адвокат какво би станало, колко от правата им на живи същества ще се окажат нарушени. Проблемът не е, че животното хапе и лае - има хора, които правят същите неща и то разумно, с цел, дори подмолно и по много по-жесток начин. Проблемът е, че няма създадена система, за да се избегнат подобни инциденти, наливат се огромни средства, които потъват в нечии джобове и сметки ... и това е публична тайна.
Нали не очакваме кучетата да си регистрират собствени фондации и сдружения и да си оправят проблемите сами?
Едно е сигурно, че "за всички има място под слънцето" и всяка жива душа трябва да има права под това слънце. Висши и низши същества няма - има низши и висши нрави.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 29 Фев 2008, 13:23

SteelDragon написа:Много ми е интересно кой може да те спре, ако решиш да ги отстреляш. Или вечер си ги прибира у тях тия кучета! Минаваш в 3 часа, теглиш им по един куршум и се прибираш. Няма да има кой да те напсува.

И вас да ви отгърмят със сигурност последствията за извършителя няма да бъдат с летален завършек, като вашия ... след максимум 10-тина години отгърмелия ви ще си пие бирата някъде, а вие ще си хортувате я с червеите, я с ангелите, я кой знае с кой ... (пази Боже!)

Никой няма право да се гаври със живи същества, а още по лошо да призовава към това други съучастници !
Последна промяна diaida на 29 Фев 2008, 13:27, променена общо 1 път
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии