начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Трий с мен (Forum Idol)!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трий с мен (Forum Idol)!

Мнениеот moderator » 06 Мар 2008, 12:46

Желаете да модерирате форума?

Сега имате шанса!

Екипът на LEX.BG Ви предоставя възможност да се включите в интересната, но отговорна работа на модератор. А именно: да следите за злоумишлени действия, за нарушение на Общите условия, Интернет етиката, добрите нрави. Модераторът ще има право да трие отделни думи, мнения или цяла тема.

Кой може да бъде модератор?

С гласуване в тази тема Вие ще изберете по един участник от форума за всяка категория, а защо не и да предложите себе си. Модераторът трябва да има познания и интерес от областта на форума, който иска да модерира.
Правото си на избор можете да упражните до края на март.

Кой ли ще бъде модератор от 1-ви април?
Последна промяна moderator на 06 Мар 2008, 13:18, променена общо 1 път
moderator
Младши потребител

Мнениеот Biby » 06 Мар 2008, 13:14

ykovachev написа:... да споделя нещо за един участник, който смятам за изключително вреден за форума! Това е съществото, подвизаващо се под безумния ник "izymena". Ако проследите мненията на това същество, ще видите, че то ръси неверни съвети на хора, които търсят информация тук - толкова заблуждаващи, че могат да доведат дори до сериозни имуществени (е, или неимуществени вреди) за съответния питащ. Съществото не е юрист, но има доста високо мнение за себе си, надуто е, недоброжелателно е, пише объркани и полуразбираеми постинги. ТОВА НЕ Е РЕДНО!...
Моля да обмислите възможността за банване на безумното същество.

Искам и аз да се присъединя към тази молба! И ако не бан, то поне някакви други мерки да се вземат спрямо този потребител.
Biby
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 06 Мар 2008, 13:22

Радвам се , че тази прекрасна идея срещна разбиране и от lex.Искам да номинирам колегата karanedeff за модератор на секция имотни казуси.Каквото и да кажа в подкрепа на кандидатурата ще е малко , а и ненужно , тъй като съм убеден , че всеки вече си е изградил мнение за него! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот goranka » 06 Мар 2008, 14:17

бих искала и аз да се включа по два въпроса:
1. подкрепям всички колеги относно "съществото" izymena, без да се мотивирам защо-то е ясно!пък и колегата ykovachev достатъчно аргументи е привел
2.относно номинациите за модератор-давам своя глас за kpavlova,но не за Взаимопомощ,а за Наказателно право.
goranka
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 06 Мар 2008, 14:42

Аз гласувам за Систем ,Портокал, Дона и Каранедев.Кой на какво точно ще бъде оставям на самите тях да си изберат /естествено ако имат желание/.
georgi07
Потребител

Мнениеот Trapped » 06 Мар 2008, 14:46

Аз нямам достатъчно обширен поглед над форума и не мога да прецяна за коя категория кой е най-подходящ, но има потребители, от които съм останал с много добри впечатления.

Това са:

kalahan
kpavlova /за наказателно право/
REVOLUTION
Karanedeff
system
Ivailo5rov

Категории не мога да кажа.
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот galin_peev » 06 Мар 2008, 16:18

Предлагам себе си (galin_peev) за категория лекции и материали.
galin_peev
Младши потребител

Мнениеот donna » 06 Мар 2008, 17:28

georgi07 написа:Аз гласувам за Систем ,Портокал, Дона и Каранедев.Кой на какво точно ще бъде оставям на самите тях да си изберат /естествено ако имат желание/.

Аз не желая модераторски права.
donna
Старши потребител

Мнениеот portokal » 06 Мар 2008, 17:33

И аз не искам. :oops: Благодаря за номинациите.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Karakochev » 06 Мар 2008, 18:57

Много ме разсмя това с модераторските права. Като как ще става - някой ще кеси по цял ден в сайта и ще отрязва който не му харесва. Един вид художествена самодейност:))

Лютият на мен не ми пречи. Адвокатите у нас трябва паметник да му направят - толкова много клиенти им изпраща всеки ден:))))))
Karakochev
Потребител

Мнениеот dinev » 06 Мар 2008, 19:17

А предложения за "наказателно право"?
Blessings upon the throne of tyranny
dinev
Потребител

Мнениеот ianeva » 06 Мар 2008, 19:21

dinev написа:А предложения за "наказателно право"?

На страница първа - два броя предложения :)
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 06 Мар 2008, 20:48

Каранедев !!!!!

Що се отнася до моята скромна кандидатура, по стара императорска традиция ще трябва да откажа два-три пъти... :wink: после естествено ще приема само в името на доброто на res publicae и то временно - като се стабилизира форума... ще върна властта на сената :wink:

Мдааааа Ние Тиберий Клавдий..... Ееееххх кога ще дойде 1-ви април...

Докато изкачвам на колене стъплата на форумния храм трябва няколко верни преторианки да ми държат халбите и да ми нашепват в ухото "Помни, че нямаш 1000 мнения.....помни, че нямаш 1000 мнения" :D
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 06 Мар 2008, 22:05

Номинация за модератор на раздел "Наказателно право" - kpavlova.

P.S. Запазвам си мнението, че това с участниците-модератори не е добра идея. :wink:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот kpavlova » 06 Мар 2008, 23:45

Inspector_MBP написа:Номинация за модератор на раздел "Наказателно право" - kpavlova.

P.S. Запазвам си мнението, че това с участниците-модератори не е добра идея. :wink:

Благодаря за номинациите.
:oops: :oops: :oops:
Това е отговорност :D, за която нямам време, както и нагласа.Опитвам се всячески да абдикирам от каквато и да било власт над чуждото мнение :D
Успех на тези, които ще понесат тежката корона :D
И пак благодаря :oops: :D
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот portokal » 06 Мар 2008, 23:58

Поздравявам всички модератори, както и всички немодератори:

* Правила модерирования раздела: 1. Модератор имеет право удалять немедленно:
o 1.1 Провокационные записи
(Например фашистские, белогвардейские, блатные и прочие антисоветские песни явно противоречащие советской идеологии, разжигающие национальную рознь и т. д.)
o 1.2 100%-й оффтопик
(Песни не имеющие ни малейшего отношения к советской музыке или коммунистическому движению)
(Например современная попса)
o 1.3 Записи, уже имеющиеся на сайте (За исключением записей с лучшим качеством звучания)
o 1.4 Песни, ранее уже проходившие в "Самодеятельности" и удаленные за оффтопик/несоответствие формату.
* 2. Модератор имеет право удалять не ранее чем через 7 суток после добавления записи:
o 2.1 Песни, близкие к тематике сайта, но не совсем подходящие под формат
(прежде всего советская лирика)
* 3. Не следует удалять:
o 3.1 Песни подходящие под формат сайта
(За исключением песен, нарушающих другие пункты, например п. 1.1 или 1.3)
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 07 Мар 2008, 09:07

Клавдий и Каранедефф! Другите, които щях да предложа, не искат :cry: :cry: :cry:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Trapped » 07 Мар 2008, 10:15

Това тука ми прилича на "отказ от правосъдие". :shock:
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот DEKAH » 07 Мар 2008, 11:42

Колеги, мисля че не ви е ясно точно за какво става дума. Чета номинациите, нямам нищо против разбира се, но е редно да ви се разясни какво точно прави един модератор.

Модераторът следи за реда в своя форум или подфорум. Не допуска спам (писане на много мнения, с цел бройка или напразно бръщолевене), недопускане на явна реклама, следи за обиди, мести теми от един раздел в друг, затваря теми, които са били вече обсъждани, като дава линк към обсъжданите теми и т.н.

Виждам, че сте номинирали колеги, които се справят добре във определени подфоруми, но замисляте ли се дали тази досадна модераторска работа има нещо общо с това, че колегата има перфектни отговори в самия раздел. За модерирането е нужен човек, който, освен че знае материята, трябва и да разбира поне малко от администриране на форум. И най-важното - да отдели много от личното си време, за да следи форума.

За мен най-важното в този форум е да мога да си комуникирам с колеги. Аз съм един от първите регистрирали се в този форум и го следя редовно. За съжаление в последно време забелязвам, че нещата се израждат и тук започна да прилича на махленска седенка. Надявам се с модераторите всичко да си дойде на мястото.

Пожелавам успех на всички, които ще станат модератори. Надявам се да поемете това бреме и да пооправите форума.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот herostat » 07 Мар 2008, 16:08

Предлагам Люитят! :)
herostat
Потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии