И моля не си правете труда да питате, а ние да отговаряме как става това нито он-лайн, нито офлайн.
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
|
|
Legion написа:НЯМА, но сред хората се разпространява от години едно странно становище - 5 години/защо ли пък точно толкова, може пък да е давностен срок/ като не живеят съвместно със съпруга/та, съда ги развеждал служебно.
ако това се счита предложение de lege ferenda, сега му е времето за такива!Нали очакваме нов СК
Legion написа:НЯМА, но сред хората се разпространява от години едно странно становище - 5 години/защо ли пък точно толкова, може пък да е давностен срок/ като не живеят съвместно със съпруга/та, съда ги развеждал служебно.
ако това се счита предложение de lege ferenda, сега му е времето за такива!Нали очакваме нов СК
portokal написа:Legion написа:НЯМА, но сред хората се разпространява от години едно странно становище - 5 години/защо ли пък точно толкова, може пък да е давностен срок/ като не живеят съвместно със съпруга/та, съда ги развеждал служебно.
Ами погасителна давност.А като живеят 10 години на съпружески начала, трябва да се смятат за съпрузи, защото изтича придобивна давност.
portokal написа:Думата не е "щожен" а "нещожен", струва ми се. Идва от "нещо" <=> "нищо".
jegosan написа:това дали съда ще ги жени или ще се вади констативка не е от значение, въпроса е кой ще плаща масрафа и къде ще купона.
И да се разберем пешкир не ща като дар.....
кум не ставам ...... .вече....
ама за купона съм жив отвсякъде, пия и ям на корем, за чужда сметка, умея да играя народни танци от почти всички фолклорни области без шопско, но най-хубаво стоя зад пълна маса и ям и пия.
Ай наздраве! и ИХУУУ
donna написа:portokal написа:Думата не е "щожен" а "нещожен", струва ми се. Идва от "нещо" <=> "нищо".
Отивам да пускам искове на разни разбунтували се съжители , след като половинката не иска да скл. брак ,ясно ще доказваме придобивна давност и съда ще ги ОЖЕНИ!!!!
Magnolia написа:donna написа:portokal написа:Думата не е "щожен" а "нещожен", струва ми се. Идва от "нещо" <=> "нищо".
Отивам да пускам искове на разни разбунтували се съжители , след като половинката не иска да скл. брак ,ясно ще доказваме придобивна давност и съда ще ги ОЖЕНИ!!!!
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 40 госта