начало

ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото

Лицензиране на туроператор

Лицензиране на туроператор

Мнениеот В.Бърдарова » 08 Фев 2005, 09:20

Уважаеми дами и господа,
Едноличен търговец извършва туроператорска дейност и е лицензиран според Закона за туризма. Въпросът ми е следния:Ако предприятието му бъде прехвърлено чрез продажба по чл.15 от Търговския закон на ЕООД,то необходимо ли е ново лицензиране на ЕООД-то или може лицензът на ЕТ като част от активите му,които се прехвърлят, да премине в собственост на ЕООД-то? Благодаря.
В.Бърдарова

Re: Лицензиране на туроператор

Мнениеот dessy71 » 08 Фев 2005, 12:16

Мисля, че няма пречка за това. Поне на прима виста, защото лицензът е част от предприятието. При всички положения, обаче, ще е необходимо да бъде уведомен органът, издал лицензът и от там ще разберете какво следва.
dessy71
Младши потребител

Re: Лицензиране на туроператор

Мнениеот В.Бърдарова » 09 Фев 2005, 09:39

Единствената ми пречка е чл.18 ал.8 /ако не ме лъже паметта/ от Закона за туризма, където се казва,че "правата по лиценза не могат да се прехвърлят или преотстъпват" .И въпросът остава дали продажбата на цялото предприятие е различно от прехвърляне на лиценза?
В.Бърдарова

Назад към Изпълнително и обезпечително производство