начало

Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение

Я ги вижте счетитата :Р

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Я ги вижте счетитата :Р

Мнениеот freedom » 28 Мар 2008, 21:25

freedom
Нов потребител

Мнениеот neregistrirana » 28 Мар 2008, 21:34

Нищо особено. Все едно не знаем всички, че регистрации и досега правеше кой ли не, на път и под път. :wink:
neregistrirana
Потребител

Мнениеот prnedev » 28 Мар 2008, 22:25

:cry: ...той проблема не е само до адвокатската гилдия... ............... как да го кажа, като опира до пари... Та има колеги, за които това им е допълнителен доход... а пък за "Андрешковците", дето вика Лютият, им е добре дошло, щото ще спестят...
И най-неприятното е... например тези пререгистрации - "шефовете", като поръчат на счетито на трудов договор да направи тази работа, а последния го прави, щото го е страх да не го изритат от работа...

За останалите... частници като мен... в градове извън София... как да го кажа, без да не е обидно... почти винаги "подходящия подарък" на данъчния инспектор е много по-изгоден от който и да е хонорар на адвокат...

Иначе мнението ми го знаете... не оправдавам колегите, но ги разбирам...
prnedev
Активен потребител

Мнениеот dimist » 28 Мар 2008, 23:13

Колеги , разгледаш им форума, и отново благодарих на бога че съм свободен човек със свободна професия.Как ви звучи повтарящото се "...шефа... шефа...шефа". Отнасям се към всеки клиент с уважението, което очаквам към себе си, но това тяхното сервилнечене към шефа.... Напомнят ми Бареков
Като се замисля, и аз сам си изготвям данъчната декларация.
dimist
Потребител

Мнениеот ohoboho » 28 Мар 2008, 23:50

Ха, лютивко има братовчеди :lol:
ohoboho
Младши потребител

Мнениеот neregistrirana » 29 Мар 2008, 10:35

Тук изобщо не си прав.
Не e от безплатни консултации.
Просто като счетоводител, както и като брокер на недвижими имоти примерно, ти се налага да имаш понятие от право - в университета го учат сравнително засилено, а и правна литература има и за по-напреднали, и за начинаещи, за всякакви. И някои, като понаучат малко повече, си въобразяват, че правото им е до колене и почват да раздават оценки за юристите даже. Изобщо проблемът не е, че някой ходил по адвокати (още по-малко по форуми) и питал.
Колкото до регистрациите, ще признаеш, че точно те не са нещо особено сложно, независимо, че съм съгласна: все е по-добре да ти я направи адвокат, а онова за по-доброто качество в другия форум е смешно. Но като цяло - нищо особено сложно няма в една регистрация.
neregistrirana
Потребител

Мнениеот Karakochev » 29 Мар 2008, 10:57

Че то идеята на реформата на търговския регистър е точно тая - да могат и хора без юридическо образование да правят регистрации.

Който се е мислил за голям юрист по търговско право ,защото е събрал наръч от сламки - дълбоко се е заблуждавал;)).

Вече когато има спорове и разногласия ....то е друго нещо.
Karakochev
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 31 Мар 2008, 08:53

Очевидно Лютият сега ще нападне и odit.info :D Пазете се, счетита!
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот herostat » 31 Мар 2008, 10:17

neregistrirana написа:Тук изобщо не си прав.
Не e от безплатни консултации.
Просто като счетоводител, както и като брокер на недвижими имоти примерно, ти се налага да имаш понятие от право - в университета го учат сравнително засилено, а и правна литература има и за по-напреднали, и за начинаещи, за всякакви. И някои, като понаучат малко повече, си въобразяват, че правото им е до колене и почват да раздават оценки за юристите даже. Изобщо проблемът не е, че някой ходил по адвокати (още по-малко по форуми) и питал.
Колкото до регистрациите, ще признаеш, че точно те не са нещо особено сложно, независимо, че съм съгласна: все е по-добре да ти я направи адвокат, а онова за по-доброто качество в другия форум е смешно. Но като цяло - нищо особено сложно няма в една регистрация.

Да вярно е, че в университета се учи засилено...ама въпроса е в кой...И също е вярно, че има правна литература за всякакви, за наппреднали, за начинаещи....само дето нито е литература,нито е правна...Това да не ви е английски или немски та да има за начинаещи и напреднали...Има само един вид правна литература, която се чете от юристи, но счетитата не вдяват нищо от нея...макар, че по-разбират от нас...

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=38178
herostat
Потребител

Мнениеот inspectora » 31 Мар 2008, 11:28

Имаше една тема ... БРОКЕР или АДВОКАТ :)
Тази ми заприличва на нея ...
Та там бях писал ... сега ще се повторя ...

По-сладко (и по доходоносно) е да им "резнеш главата" като дойдат да им оправяш кашите, които са им надробили "компетентните" ;)
Като дойдат примерно за регистрация и почва един пазарлък ... па ще пообиколят и др. юристи (и неюристи) ... и т.н.
Като дойдат обаче за "операция" и като им се обясни, че ако не се вземат спешни мерки кончината е неизбежна ... изобщо не се пита за цената ;) ... има само "докторе - помагай" и те боготворят "до гроб" :lol:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот herostat » 31 Мар 2008, 11:33

Да това е вярно....аз не им се сърдя, напротив радвам им се, че иначе без хлеяб ще седим...Абе да са живи и здрав многознайковците, че те хвърлят допълнително хляб във фурната

herostat
Потребител

Мнениеот ralitsa » 31 Мар 2008, 14:42

:D :D еееееей, че се изтрепете за тоя хляб, ей!!..... :D :D :D
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

Мнениеот inspectora » 31 Мар 2008, 14:49

ralitsa написа::D :D еееееей, че се изтрепете за тоя хляб, ей!!..... :D :D :D

:) не е въпросът толкова в ляба :)

принципно за това ни е на такова "дередже" държавата - всеки разбира от всичко ;) (за футбола и политиката - хайде как да е :D ама за право, смяна на ел. крушки, изхвърляне на кофата с боклука, смятане на сметката в кафенето, цъкане на лампата и ТВ, поливане на зарзавата, претакане на зелето ... то тва да не е като медицината лесно, че всеки да го знае ) :D
inspectora
Активен потребител

Мнениеот SashkoS » 31 Мар 2008, 22:04

Хе... хе...

Ами той Лютия нападна вече Одит.инфо - в една тема беше прехвърлил с копи и пейст мненията си от този форум...

Иначе сте прави - всяка жаба да си знае гьола. И аз регистрирам и пререгистрирам фирми но... Първо знам какво и докъде мога. Второ работя и с адвокат, защото нещата не винаги са елементарни.

А днес един клиент - англичанин си отиде за да му прави счетоводството... преводача...
Поне да беше адвоката... :)
SashkoS
Потребител

Мнениеот herostat » 02 Апр 2008, 15:22

Сал за единия хлебец...и за едното масло.... :D :D :D

herostat
Потребител

А защо не?

Мнениеот ilkagacheva » 02 Апр 2008, 17:06

Една нормална регистрация на ООД не изисква кой знае какви познания. Не говорим за някакви сложни взаимоотношения, а за стандартно ЕООД, например. Счетоводител съм и съм регистрирала вече поне 5 такива без никакъв проблем. Разбира се, не бих се наела да правя нещо по-сложно от това. И каквото и да си говорим, голяма част от практикуващите в тази област юристи наистина не са много напред в материала. Сигурно има единици, които са в час, но ... Задавала съм тук въпроси по темата за моето собствено дружество (след като го зададох на адвокати, с които работя и те не можаха да ми отговорят) и тук също не получих някакъв особено компетентен отговор, така че... :wink:
А погледнете и от нашата камбанария. Ако знаете колко ви сърбаме попарата като направите някоя сделка абсолютно несъобразена с данъчните закони. Така че сме квит. :P
ilkagacheva
Младши потребител

Мнениеот herostat » 02 Апр 2008, 17:13

Задавала съм тук въпроси по темата за моето собствено дружество (след като го зададох на адвокати, с които работя и те не можаха да ми отговорят) и тук също не получих някакъв особено компетентен отговор, така че... Wink

Пуснете линк към този въпрос

Ако знаете колко ви сърбаме попарата като направите някоя сделка абсолютно несъобразена с данъчните закони

Че вие от де сте сигурна, че това е грешка... :wink:

herostat
Потребител

Ще потърся темата

Мнениеот ilkagacheva » 02 Апр 2008, 17:24

Беше от преди месец-два. А що се отнася до това откъде съм сигурна, ами от решенията на съда впоследствие. :) Както и от консултации с юристите на НАП. Давам ви веднага пример (ако имам неточности в терминологията, моля да ме извините): Прехвърляне на ЕТ по чл.15 от ТЗ. Активи на ЕТ-то 20000 лв., пасиви- 5000 лв., печалба- 15000 лв., предприятието се прехвърля срещу колосалната сума от 500 лв. Вие виждате ли някакъв проблем в това?
ilkagacheva
Младши потребител

Re: А защо не?

Мнениеот inspectora » 02 Апр 2008, 17:26

ilkagacheva написа:Една нормална регистрация на ООД не изисква кой знае какви познания. Не говорим за някакви сложни взаимоотношения, а за стандартно ЕООД, например. Счетоводител съм и съм регистрирала вече поне 5 такива без никакъв проблем. Разбира се, не бих се наела да правя нещо по-сложно от това. И каквото и да си говорим, голяма част от практикуващите в тази област юристи наистина не са много напред в материала. Сигурно има единици, които са в час, но ... Задавала съм тук въпроси по темата за моето собствено дружество (след като го зададох на адвокати, с които работя и те не можаха да ми отговорят) и тук също не получих някакъв особено компетентен отговор, така че... :wink:
А погледнете и от нашата камбанария. Ако знаете колко ви сърбаме попарата като направите някоя сделка абсолютно несъобразена с данъчните закони. Така че сме квит. :P

Едно годишно приключване не изисква кой знае какви счетоводни познания, пък било то и на холднгова структура с годишен оборот 100 милиарда лв ... много е сложно да сметнеш приход - разход = печалба - хаха ... после е още по-сложно да сумата Х (печалбата) да и сметнеш колко са 10% от нея ... малеле ... то ще ми трябва да се допитам до олимпийските ни шампиони по математика ... обаче не знам само как ще успея да преди това да въведа данните от една фактура в счетоводната програма ... те тва ще да ми е мъка ... оти не отбирам от компутри ...

А "попарата" с "абсолютно несъобразената с данъчните закони сделка" сделка изобщо не я разбрах ... такава сделка не съществува! Сделките са си сделки - данъчното облагане е данъчно облагане ... Това, че законодателят е определил режими за санкциониране на отлконения от данъчно облагане е съвсем друг въпрос ...

Шшш... алоу, счетоводителченцето ... Земята вика Луната ... двата щата нещо не можете да ги различавате ... Не са юристите дето стоят в основата на тея "абсолютно несъобразени с данъчните закони сделки", а бизнесмените ... сделките имат правен и икономически ефект ... първият няма ама нищо общо с данъчното Ви облагане (хайде тука малко условно го казвам) ... г-н бизнесмена като поиска "дай да изкарам аз 100 лв печалба, ама да не им плащам данъка" тогава и от луната да му докарам юрист ... няма да може да измисли "абсолютно съобразена с данъчните закони сделка" ... данъчните закони не гледат каква е сделката ... гледат каква е печалбата при нормална сделка, с която се постига тоя ефект ...

Ай... че се ядосах...
inspectora
Активен потребител

Re: Ще потърся темата

Мнениеот inspectora » 02 Апр 2008, 17:30

ilkagacheva написа:Беше от преди месец-два. А що се отнася до това откъде съм сигурна, ами от решенията на съда впоследствие. :) Както и от консултации с юристите на НАП. Давам ви веднага пример (ако имам неточности в терминологията, моля да ме извините): Прехвърляне на ЕТ по чл.15 от ТЗ. Активи на ЕТ-то 20000 лв., пасиви- 5000 лв., печалба- 15000 лв., предприятието се прехвърля срещу колосалната сума от 500 лв. Вие виждате ли някакъв проблем в това?

Никакъв проблем няма в това ако двете страни са се съгласили на такава сделка!

Ама ... за "фиска" на държавата има ... ето това е разликата ... кой "нормален" ще си размени апартамента в центъра на София за един GSM? Очевидно тоя от ЕТ-то си получава "под масата" останалите 14 500 лв. ... на които няма да им плати данъка ... аре сега къв бил проблема ...
inspectora
Активен потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии