начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Трий с мен (Forum Idol)!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот bebitor » 08 Апр 2008, 16:48

И така да е, Каракочев имаше смелостта да си признае. Поради което поддържам изцяло становището на Революшън за щастливия край :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот gudio » 08 Апр 2008, 17:02

Karakochev написа:Уважаеми Гудю.

Беше изключително просташка и гаднярска изява от твоя страна, заради която напускам форума. С подобни екземпляри не желая да контактувам по никакъв начин .

:lol: Академик Каракочев не може да допусне риска екземпляри като Гудю да знаят малките му тайни. Друго си е да започне начисто. :lol:
:roll: Относително добрата новина е, че всъщност не бил съдия или поне такива ми ги разправят. :roll:
Здраве да е.
Аватар
gudio
Активен потребител

Re: ПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ

Мнениеот gudio » 08 Апр 2008, 21:01

:shock: Толкова дълго и толкова сложно и то от теб, `дето дълго беше обладан от идеята, че не кой да е, а Бай Гъдю те преследва и системно се заяжда точно с твоите "никове". И така, ще вмъщвам отговорите вътре в цитата:
kalahan2008 написа: ..... ми е криво и реших да си го изкарам на наскоросформираното форумно правителство. Принципите на демокрацията включват и контрол над правителството чрез неудобни въпроси, така че-да започвам:
Поводът за парламентарното ми питане е следното мнение:
gudio написа:
Както знаете, новоизлюпените модератори виждат IP адреса... :lol: Не само това, но и в кой портал е този адрес, а също така и кой друг потребител пише от същия адрес :oops: :oops: Бяхме решили (част от новоизлюпените модове) да държим това в тайна, ама... Та имайте едно наум...

Въпросите ми към форумното модераторско правителство в сянка са няколко:
1/ кои са тези "новоизлюпени модове", които са участвали в това решение - Това сме: аз и тези от модераторите, с които се познавам и/или контактувам на лични съобщения (напр. Акад.Каракочев не принадлежи към този кръжец). Тъй като се задава някаква "вендета", няма да кажа кои са, освен ако те не поискат да се оповестят. Имайте предвид, че решението да "ритна кошера" казвайки на публиката, че АйПи-тата се виждат, а за това явно доста участници не се бяха сещали е само МОЕ ;
2/ как е взето това решение - писахме си на ЛС, споделихме кой какво вижда и какви шокиращи разкрития е направил :wink: ;
3/ какви са мотивите за решението - мисля, че са повече от ясни - всички модератори бяха оплюти, започнаха подписки и референдуми за тяхното отстраняване, участници гръмко оповестиха, че са оскърбени от това грубо вмешателство в интимната им АйПи-сфера и заявиха, че напускат форума (отново -нямам предвид оповестеното напускане на Акад.Каракочев, а други участници) ;
4/ защо не трябва плебеите като мен да знаят тези задкулисни тайни? На мен много ми намисрисва на "ялтенско" задкулисно съглашение без знанието на електората :!: От кога започнахте да се вживявате чак дотолкова в ролите си, че и чак някакви тайнии пазите, чак и съглашения сключвате...какво ви става бе, хора! Мисля, че отговорът се съдържа в предходния въпрос. Намразихте модераторите само защото виждат адресите и... :oops: защото го оповестиха. Да бяхме си траяли, по точно - аз :oops:
5/ ако все пак решите да разсекретите форумните досиета (което поради липсата на ефективен механизъм вие не сте задължени да правите), моля да узная кои са алтернативните никове на самите модератори (с изключение на тези, в които фигурират истинските им имена), както и да се разсекрети от кой град все пак пише Лютият, за да стане ясно веднъж завинаги дали е адв. Литман или не (А защо те интересува :?: ). Искам също така да знам дали Изумена има друг ник ( :lol: Няма !) и дали не ставаше дума за някаква лоша шега на някой участник във форума (Не, не става дума). Също така бих се радвал да узная тя банната ли е и някой знае ли причината за нейното отсъствие от форума. Искам и да знам дали наистина е имало изтичане на информация от някой от модераторите към Митко6 ( :x от мен - не ! И нямах никакво намерение да оповестявам кой е Каракочев, но това си е негов проблем) за истинската самоличност на Каракочев и ако подозренията ми са основателни-да знам защо такава информация се подава само на определени лица, и то на час по лъжичка? Какви са тия работи бе, хора :shock: :shock: Играме си на "аз знам нещо, което ти не знаеш, но аз смятам, че не трябва да ти го казвам".
И не забравяйте-авторът на "1984"-романът за "Big Brother", т.е. Джордж Оруел, има и един друг много известен роман-казва се "Фермата".
Надявам се да се намери поне един модератор с достойство и смелост, който да ми отговори на повдигнатите въпроси. Ако не-ще повдигна референдум за отстранаяването ви :!: :twisted:
п.п. само да отбележа, че въпреки наглед безобидното развитие на "шпионския скандал" с IP-тата и никовете, на практика се стигна до скъсване на отношенията ми с една от участничките във форума, която на лични ме нарече "двуличен" и...няма да казвам другото определение. Поводът-че съм имал повече от един ник-искам ясно да бъде потвърдено, че никога не съм писал едновремено от два ника, още по-малко съм си говорил със себе си или съм се защитавал сам себе си, в което ме обвиниха вече двама участнци във форума. "Тайният" ми ник съдържа истинското ми име и него го използвах в периода, когато вече не бях "kalahan", но още и не бях "kalahan2008". Ако си спомняте, сегашният ми ник kalahan2008 го регистрирах по повод на конкретни подозрения от един от сегашните модератори, че имам втори ник (mnogo_prost). Същият модератор спокойно може да ме обвинява в шпиономания, но определено забравя избирателно своите предишни шпиономании...
portokal написа:Опитвам се да покажа на Гъдьо защо поне в обобщенията не е прав. Че той не пада по гръб, вече е ясно. ;-)

gudio написа:8) Че Академик Каракочев няма да напусне форума е ясно - ще се завърне с друг ник, по-предпазливо, вероятно през "прокси". Самото му "покаяние" е хладно пресметната мярка за избягване на зависимост от потенциални "изнудвачи" като Гъдю. Сигурен съм, че не изпитва и грам съжаление за нищо. За мен той си остава срам за съдебната система и показателна индиция за болестното й състояние. :twisted:

а и че никога на никого не прощава, също вече е ясно :wink: Вземи прочети оная тема, където Каракочев се прави на окръжен съдия и тогава ми обяснявай за прощаване

И няма какво да му се подмазвате на Каракочев. "Стокхолмски синдроми" някакви ви гонят. Каракочев не е съдия (и дано да не стане) :evil:
Така удовлетворява ли ви ?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 08 Апр 2008, 21:08

Аз такива индивидуални отчети не давам.Особено под заплахи или ултиматуми. :twisted:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 08 Апр 2008, 21:22

И още нещо - Portokal твърди, че правя прибързани обобщения:
1) Прибързано съм решил, че agents_group не е юрист, а журналист.
2) Прибързано съм решил, че щом няколко ника влизат от един IP адрес, значи става дума за едно и също лице
:roll: :shock: Ами... значи... сигурно в кабинета на онзи съдия... се е промъкнал някакъв журналист и се е логнал :idea: Значи все пак съм бил пр-а-а-а-в !!! О-о-о-охххх. миличките ми, целичките ми два... :wink: :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Clavdivs. » 08 Апр 2008, 21:25

Еееееее ама Вие верно се осрахте.... /Балуев изтрий го това ама това е точната дума/ с тоя Айпигейт.... :evil:

Относно "легендарното" виждане на Айпитата аз да си призная не знаех че е тайна, а си мислех, че е ноторно, че модовете ги виждат. Както и да е... това мисля че дава отговор на въпроси 1-4

Дали имам друг/и/ никове. Нямам. Сиромашинка съм.

Писал съм в повечето раздели нека колегите модове да кажат. Тъй като няма да им повярвате /щото сме едни гадни ялтенци и сме се наговорили/ който иска да ми пише на ЛС ще му пратя принтскрийн на справката за IP от които е писал Clavdivs.

Който иска си се представя - от къде е къв е и т.н. не смятам, че е коректно при положение, че не го е оповестил аз като мод да разпространявам допълнителна информация за него.... Калахене, като бивш ПИ знаеш това-онова за тоз-оня. Дълбоко ме наскърбява, че не ги споделяш тия работи с нас - плебеите.....

Специално за Лютий ще споделя, че ме съмнява, че е адвокат Ком ан Дир ал'Цианкал ибн Атакув, щото е писал и от Айпита в ОАЕ /Обединение арабски емирства/....

Пиша не защото съм "модератор с достойство и смелост" или пък защото съм си глътнал граматиката от "Ако не-ще повдигна референдум за отстранаяването ви" ами защото ми писна от глупендерския скандалец, който тече.... :evil:

Иснпектора предложи една идея, която аз одобрих и ще приложа. Откривам си тема в раздела, който модерирам. Моля ако някой иска нещо да ме пита, оплюе, предложи, проконтролира и т.н. и т.н. да пише там. Колективната модераторска отговорност - не и в наказателния раздел!!!

И между другото... след тежък ден и пр. простотии, пиенето на бира помага повече от писането на постове тип "Аз обвинявам" по форумите....

Наздраве!
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 08 Апр 2008, 21:59

kalahan2008 написа:И нека да не забравяме, че преди време единият от модераторите поиска да се въведе принципът един ник-един участник. Незнайно защо сега изведнъж се крие кой имал повече от един ник...

Моля!!??

"единия от модераторите" не се крие! Казах че смятам, че не редно да разпространявам инфо станало ми известно по повод изпълнението на определена служба/дейност....

Смятам, че е глупаво да се пише с няколко ника. Някой не смята така ОК... аз и за други неща си имам виждане, които не се споделя от други... Но решението си е лично на пищещия, което аз приемам и толкоз. Нямам намерение, а и не считам, че е коректно да "разобличавам" ей тъй за радост на някой и криворазбрана демокрация и равенство....

Писал съм в кои случаи ще се боря с "мултиакаунтърството" и толкоз.
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот gudio » 08 Апр 2008, 22:04

kalahan2008 написа: ...ако знам кой кой е във форума, ще се престане с това да ме пробват доколко съм конфиденциален и т.н.
Ами писна ми от интриги пък.

Кажи си направо, че не искаш Гъдю да е модератор, стига си го усуквал :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 08 Апр 2008, 22:49

Няма значение кой написа: ...а когато започнат лични нападки срещу мен, като същевременно видя, че някой ме пита нещо си под единия ник, за да се добере до информация за трети, с когото са в конфликт посредством един свой друг ник...визирам...

:D :D Лелеее.... Ама ние тука сме си верно едно малко огледално (на реалния свят) общество.

Погледнете само... в унисон със ставащото в реалната реалност, тук във виртуалния свят пак успяхме да си забъркаме някакви "агентурни" скандали с привкус на множествени никове... Нищо не ни липсва значи... като една малка биосфера сме... Невероятно ! :roll:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот gudio » 08 Апр 2008, 23:09

:lol: Акад. Каракоч. замита следите... ама не. Мненията му бяха възпроизведени още навремето
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=268 ... c&start=60
"за да останат в историята" :lol:
Всъщност въпросното му "спамене" в "Общи дискусии" явно е целяло да изкара куп непотребни теми на преден план, за да изчезнат като актуални темите "Да живей Каракочев - remake" и т.н. :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 08 Апр 2008, 23:36

:roll: Сега я видях тази тема...
Просто вижте (а и "напускащата Поли с преброените дни" или кой там друг го каза) - не е все едно дали знаеш пишещият каква длъжност заемал. Ама не е така - не следва да се търпят вулгарни и цинични простотии, независимо кой ги ръси. По някакви си причини (явно и аз имам някакъв принос) сте си помислили, че Акад. Каракочев е :lol: :lol: съдия и то :shock: :lol: от ВКС :lol: :lol: и ха-а-а-айде, почна се "Признат грях - половин грях", "Той... имаше смелостта и дръзновението да си признае..." "Колега, ама дали смея да Ви нарека така, защото социума, ранга... :oops:" Той... дрън-дрън. Прочетете му пак тъпотиите, които е ръсил, ако ще "проф. Петко Венедиков" да се казваше, а не Акад. Каракочев... все тая. Надявам се, че след като толкова време висяха в онази тема за давността, Ми_Лена ще позволи да поостанат още малко и съотв. модератор или Митко6, който ги е възпроизвел "за историята" няма да ги изтрият (веднага). Защото това е желанието на Каракочев, но желания за "замитане на следи" не следва да се изпълняват.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 09 Апр 2008, 00:02

poli_g написа:
Karakochev написа:Аз съм Akademika. Ето дори станахме приятели с някой от вас.

Тогава бях провокиран ......и казах непремерени неща, за което , разбира се, се срамувам. Но понеже между вас има един гад, който ме изнудва по най-просташки начин ....признавам си и СБОГОМ.

Аааа, колега/ ама дали да Ви наричам така щото ранга нещо. социума ала бала/, но стойте си тук. Признат грях- половин такъв. Винаги съм твърдяла, че някъде дълбоко у човека все още има нещо човешко... показахте го частично.

Това имах предвид. Раболепничите пред "Акад. Каракоч. Съдия от ВКС" :lol:
Аз пък не бих го нарекъл никога "колега", ако ще да бяхме в една кантора - ще я напусна. :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 09 Апр 2008, 00:06

Колега gudio , Вие ако се влияете по някакъв начин от рангове , чинове , титли и подобни , трябва да Ви уверя ,че аз по никакъв начин.С Академика съм спорел още когато всички смятаха , че е окръжен съдия(може и още да е такъв , нямам представа).

http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=27010&start=15

Но вярвам в прошката и втория шанс и не разбирам защо трябва сега пак да се възкресяват старите грехове и да се натякват , някаква наслада ли трябва да изпитаме, какво?Аз съм много емоционален човек и съм изпадал в подобна ситуация(макар и не във форума) и много съм съжалявал за думите си.Получих прошка и мога да кажа ,че това ме направи по-отговорен и по-сдържан.Това ми е идеята и за Akademika.Вместо да превръщаме действията му в някакво плашило на това какво може да е съдебната система , да дадем шанс на един човек да се поправи и да спечели отново доверието ни.Ако той не се възползва , е тогава е друга тема!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 09 Апр 2008, 00:09

:lol: Той пък продължава да вършее - в пуснатия от Поли линк има прясна негова намеса - трие свои мнения.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 09 Апр 2008, 08:46

Направо не вярвам на очите си! Хора, не спите ли нощем :lol:
Искам да припомня, че някога IP се виждаха! Абсолютно всички! И не помня това да пречеше на някого.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот gudio » 09 Апр 2008, 08:54

bebitor написа:Направо не вярвам на очите си! Хора, не спите ли нощем :lol:
Искам да припомня, че някога IP се виждаха! Абсолютно всички! И не помня това да пречеше на някого.

Очертават се два кръга недоволни:
1) Poli_g и с-е, според която "виждането на АйПи адреса" е брутално нахлуване в интимния живот на форумците, и със сигурност ще доведе до невероятни злоупотреби от страна на "псевдо-модераторите"
2) Kalahan (засега само той) който не може да се примири, че той не вижда IP адресите, пък някакви си модератори ги виждат... и не искат да му ги казват - напр. не му казват от кой град се включва Лютия и същият Литман ли се казва или не. Таз несправедливост Калхан иска да поправи с премахване на модераторите (програма максимум) и най-вече (програма минимум) с лишаване от права на тукашния "пишман-модератор" Гъдю Балуев, т.е. аз. 8)
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 09 Апр 2008, 09:14

Проблемът с ИП може да бъде лесно решен- да се виждат пак, както преди. Или да не се вижда от никой.
На мене лично ми е все тая.
Аз съм във ВПН и често торент тракерите ми отчитат, че има повече от 30 души с моето ИП. Знам ли, и в лекса може да има. Нито ме интересува дали и кой пише с моето ИП, нито пък кои са другите участници в реалния живот. Който има желание, може сам да се разкрие и то пред когото иска. Недопустимо е обаче навлизането в личната сфера на участник без неговото желание.
В този смисъл и преразказаната клюкарска кореспонденция относно това кой кой е и колко е двуличен... Първо, може да не е вярно. Второ- на кого му пука.
Последна промяна bebitor на 09 Апр 2008, 09:29, променена общо 1 път
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот gudio » 09 Апр 2008, 09:27

bebitor написа:... Аз съм във ВПН и често торент тракерите ми отчитат, че има повече от 30 души с моето ИП. Знам ли, и в лекса може да има. Нито ме интересува дали и кой пише с моето ИП, нито пък кои са другите участници в реалния живот. Който има желание, може сам да се разкрие. Недопустимо е обаче навлизането в личната сфера на участник без неговото желание.
В този смисъл и преразказаната клюкарска кореспонденция относно това кой кой е и колко е двуличен... Първо, може да не е вярно. Второ- на кого му пука.

:roll: Трябваше по-рано да им го кажете това. Те взеха, че тръгнаха да си признават, да се оплакват от изнудване и прочие и прочие. Друго си беше да кажат "Торент-тракера, там 300 души от мойто ай пи... не съм аз, не съм аз !" Жалко. Каква загуба за форума.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 09 Апр 2008, 09:32

Ами че то е очевидно!
Ако ми проверите ИП-то, ще ми видите доставчика. А като отидете на страницата на доставчика, ще прочетете, че се изгражда градска мрежа тип ВПН :lol: Какво има да казвам.
Отделно пък аз съм свързала в мрежа два компютъра.
Затова няма гаранция и то никаква, че два ника са на един и същи човек.
Като се поразрових видях, че още една известна градска мрежа също е с ВПН.
Ако се въведе правилото 1 ник, едно ИП, не знам кой ще пострада :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот donna » 09 Апр 2008, 10:16

mi_lena написа:
gudio написа::roll: Надявам се, че след като толкова време висяха в онази тема за давността, Ми_Лена ще позволи да поостанат още малко и съотв. модератор или Митко6, който ги е възпроизвел "за историята" няма да ги изтрият (веднага). Защото това е желанието на Каракочев, но желания за "замитане на следи" не следва да се изпълняват.

Нямам нищо против да останат вечно :))
Квалификацията ми, като "недоуважена стара мома" и "тъпа патка" ме развеселява искрено. Трябва, обаче, и Донна и Митко6 да кажат, защото и по отношение на тях се съдържат интересни...ммм..прозрения :) :) :)

Колеги, моето виждане е, че влизането с повече от 1 nick не е грях. Всеки си има някакви съображения.
Проблемът е в съдържанието на постингите.
Пример: Изненада ме множеството на никовете на един уважаван от мен участник. Дадох си труда да прочета мненията му с различните никове. Ами... Човекът няма основание да се срамува от нито едно от тях. Не е влизал в дискусия сам със себе си. В една тема е ползвал само един ник. Не е се е опитвал да изтъква длъжността или личността си. Няма и личностни нападки към други участници пр.
Просто настроенията му са били различни (вероятно).
Та на въпроса: Отправих го навремето към Поли, сега отново го поставя Бебитор. Ще отпадне ли проблемът с прокламираното неравенство, ако пак се виждат данните на всички ни, както преди 2-3 години?
Ако всички смятат така - нека собствениците на сайта вземат решение.

:D :D :D Личното ми мненние -да говори който каквото си ще -кучето лае кервана върви .
Не вземам присърце реплики по мой адрес ,на мнение съм ,че това е нет пространство ,а не реален живот. :D В реалността сме различни или бъркам :oops:
donna
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии