начало

Сарафов и патриарх Даниил ще задълбочават сътрудничеството между прокуратурата и църквата Сарафов и патриарх Даниил ще задълбочават сътрудничеството между прокуратурата и църквата

Целият свят е сцена и всички пушачи са артисти

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот eklekti4kata » 09 Апр 2008, 16:26

Заклет пушач отива да си купи цигари.Дават му с надпис"Пушенето води до импотентност".Той- "А-а-а,тия ги не ща.Дай от другите с рака!" :lol:
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот rosi_i » 09 Апр 2008, 16:34

И от мен благодарност, колега! :) Аз самата съм пушач, но избягвам да пуша там, където това не е прието. Създава ми наистина дискомфорт, но е оправдано. Въпросът обаче не е само в цигарите. Мислила съм си в тази връзка защо не вземат да забранят и употребата на алкохол на обществени места ( тези, които са ми връстници и по-големи батковци и каки вероятно си спомнят, че такава имаше в 80-те години за определен период от денонощието - оттогава ми остана навика да пия водка с кола :) ). Знайно е, че алкохолът нанася значително по-големи поражения както на мозъка, така и на останалите органи, предизвиква поведение, понякога несъвместимо с живота на околните и прочие - всички сме наясно. Но, държавата произвежда цигари и получава акциз, допуска производството и предлагането на алкохол, от който ако прекаляваме, деградираме като личности и със сигурност сме заплаха за ближния. Нещо, което все пак е неприсъщо на цигарите. Не е ли това лицемерие, а особено надписите, така впечатлили колегата?!
rosi_i
Потребител

Мнениеот brymm » 09 Апр 2008, 16:41

Известно е, че алкохолът вреди пряко само на онзи, който го пие, а пиенето е доброволно. Цигарите принудително вредят и на непушачите. Това ги прави по-голямото зло, всъщност - качествено различното зло.
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Мнениеот donna » 09 Апр 2008, 16:43

brymm написа:Известно е, че алкохолът вреди пряко само на онзи, който го пие, а пиенето е доброволно. Цигарите принудително вредят и на непушачите. Това ги прави по-голямото зло, всъщност - качествено различното зло.

И косвено на близки и роднини ,дето трябва да търпят алкохолните изяви :evil:
donna
Старши потребител

Мнениеот mil_g » 09 Апр 2008, 16:49

rosi_i написа:Не е ли това лицемерие, а особено надписите, така впечатлили колегата?!

Разбира се, че е лицемерие, особено в частта за импотентността, където авторите са всъщност страдащи от такъв проблем, но причината за тези им страдания се коренят в англосаксонския пуританизъм, а не в употребата на цигари. Просто търсят оправдание за собствената си сексуална немощ, изисквайки да се пишат глупости по цигарените кутии. :D
Между впрочем подобна е ситуацията с "децата - цветя", които през 60-те пушеха ганджа в несвяст и се кичеха с лика на оня джелатин Че Гевара, а сега са върли радетели на това да си гасим крушките вечер, за да се предпазим от озоновата дупка и вече в качеството си на политици промиват мозъците на хората с "вредата" от българското кисело мляко и шкембе чорбата. :D
mil_g
Потребител

Мнениеот rosi_i » 09 Апр 2008, 17:58

brymm написа:
Известно е, че алкохолът вреди пряко само на онзи, който го пие, а пиенето е доброволно. Цигарите принудително вредят и на непушачите. Това ги прави по-голямото зло, всъщност - качествено различното зло.

Колега, мой близък неродственик едва не ме погуби, след като започна да употребява в солидни(и не чак толкова) количества напитка, за която твърдите, че вреди само на него. Ама черният гологан не се даде и оцеля след неколкократни атаки - все годни средства по смисъла на НК. :) Когато сутрин си пушеше цигарата с кафето - нищо, но вечер с ракийката - лелееее! Това ще споделят и други люде, ближни на алкохолно (не)зависими и употребяващи само. За това, че алкохолът по пътищата взема в Б-я много повече жертви отколкото някои държави претърпяха при военните си операции напоследък - не е нужно да привеждам повече факти.
А сега сериозно - лично аз съм пушач, но уважавам мнението на тези, които не желаят да пушат. Както вече споменах, не пуша в помещения, в които не е прието. Не мисля, че ограничения следва да се въвеждат със забрани, по-горе се мотивирах. Редно е в обществените сгради и заведенията да има възможност за разграничение и избор. На мен например ми прилошава до задушаване от миризмата на мастика(анасон) и ми се е случвало да се местя или да си излизам, когато на съседна маса се употребява въпросното питие. Някой пита ли ме?
rosi_i
Потребител

Мнениеот prnedev » 09 Апр 2008, 19:32

Аз викам да забранят и пържолките, щото повишават холестерола, а това води до инсулт, инфаркт и т.н. :P
Между другото, при печенето на пържолките, се разнася аромат, който влияе на нервната система на спрелите консумацията им.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот rosi_i » 09 Апр 2008, 20:52

Колега, да не започваме...ами свинските крачета? Майка ми почти при криминални обстоятелства в държава-членка на ЕС се е сдобила с въпросния деликатес и си го консумирала също така тайно - до там ли всички да стигнем? Вярно е, от друга страна - внасят едни такива големи моркови и с правилна форма...
rosi_i
Потребител

Мнениеот Mushroom » 09 Апр 2008, 22:25

... аз съм непушач и открито заявявам,че пушачите ми пречат ... и съм "За" идеята да се забрали пушенето в барове, дискотеки и изобщи всякакви обществени сгади - най - малкото,защото един барман непушач не е длъжен да диша по 8 часа в денонощието цигарения дим? Един пушач може да пуши една цигара на час,а бармана вдиша цигарения дим непрекъснато ... та ... който иска да пуши - вкъщи или на улицата ... :)
Mushroom
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 09 Апр 2008, 22:57

.......
Последна промяна kalahan2008 на 10 Юни 2008, 20:05, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 10 Апр 2008, 07:57

А в Русия, Китай (Хонк Конг) или Япония как е? Извинявам се за неинформираността ми :wink:
prnedev
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 31 Май 2008, 17:42

...........
Последна промяна kalahan2008 на 10 Юни 2008, 20:06, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот pepelanka » 31 Май 2008, 19:34

България е с най-високи показатели по тютюнопушене и по смъртност от тютюнопушене в Европа, но хората сякаш не се стряскат от това. 52.4% от мъжете и 38.1% от жените в страната пушат, сочат резултатите от национално проучване, обявени тези дни.
А другите умират здрави нали? :roll: :lol:
Изображение
pepelanka
Младши потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии