- Дата и час: 24 Яну 2025, 12:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Целият свят е сцена и всички пушачи са артисти
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
33 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Заклет пушач отива да си купи цигари.Дават му с надпис"Пушенето води до импотентност".Той- "А-а-а,тия ги не ща.Дай от другите с рака!"
- eklekti4kata
- Потребител
И от мен благодарност, колега! Аз самата съм пушач, но избягвам да пуша там, където това не е прието. Създава ми наистина дискомфорт, но е оправдано. Въпросът обаче не е само в цигарите. Мислила съм си в тази връзка защо не вземат да забранят и употребата на алкохол на обществени места ( тези, които са ми връстници и по-големи батковци и каки вероятно си спомнят, че такава имаше в 80-те години за определен период от денонощието - оттогава ми остана навика да пия водка с кола ). Знайно е, че алкохолът нанася значително по-големи поражения както на мозъка, така и на останалите органи, предизвиква поведение, понякога несъвместимо с живота на околните и прочие - всички сме наясно. Но, държавата произвежда цигари и получава акциз, допуска производството и предлагането на алкохол, от който ако прекаляваме, деградираме като личности и със сигурност сме заплаха за ближния. Нещо, което все пак е неприсъщо на цигарите. Не е ли това лицемерие, а особено надписите, така впечатлили колегата?!
- rosi_i
- Потребител
Известно е, че алкохолът вреди пряко само на онзи, който го пие, а пиенето е доброволно. Цигарите принудително вредят и на непушачите. Това ги прави по-голямото зло, всъщност - качествено различното зло.
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
- brymm
- Потребител
brymm написа:Известно е, че алкохолът вреди пряко само на онзи, който го пие, а пиенето е доброволно. Цигарите принудително вредят и на непушачите. Това ги прави по-голямото зло, всъщност - качествено различното зло.
И косвено на близки и роднини ,дето трябва да търпят алкохолните изяви
- donna
- Старши потребител
rosi_i написа:Не е ли това лицемерие, а особено надписите, така впечатлили колегата?!
Разбира се, че е лицемерие, особено в частта за импотентността, където авторите са всъщност страдащи от такъв проблем, но причината за тези им страдания се коренят в англосаксонския пуританизъм, а не в употребата на цигари. Просто търсят оправдание за собствената си сексуална немощ, изисквайки да се пишат глупости по цигарените кутии.
Между впрочем подобна е ситуацията с "децата - цветя", които през 60-те пушеха ганджа в несвяст и се кичеха с лика на оня джелатин Че Гевара, а сега са върли радетели на това да си гасим крушките вечер, за да се предпазим от озоновата дупка и вече в качеството си на политици промиват мозъците на хората с "вредата" от българското кисело мляко и шкембе чорбата.
- mil_g
- Потребител
brymm написа:
Известно е, че алкохолът вреди пряко само на онзи, който го пие, а пиенето е доброволно. Цигарите принудително вредят и на непушачите. Това ги прави по-голямото зло, всъщност - качествено различното зло.
Колега, мой близък неродственик едва не ме погуби, след като започна да употребява в солидни(и не чак толкова) количества напитка, за която твърдите, че вреди само на него. Ама черният гологан не се даде и оцеля след неколкократни атаки - все годни средства по смисъла на НК. Когато сутрин си пушеше цигарата с кафето - нищо, но вечер с ракийката - лелееее! Това ще споделят и други люде, ближни на алкохолно (не)зависими и употребяващи само. За това, че алкохолът по пътищата взема в Б-я много повече жертви отколкото някои държави претърпяха при военните си операции напоследък - не е нужно да привеждам повече факти.
А сега сериозно - лично аз съм пушач, но уважавам мнението на тези, които не желаят да пушат. Както вече споменах, не пуша в помещения, в които не е прието. Не мисля, че ограничения следва да се въвеждат със забрани, по-горе се мотивирах. Редно е в обществените сгради и заведенията да има възможност за разграничение и избор. На мен например ми прилошава до задушаване от миризмата на мастика(анасон) и ми се е случвало да се местя или да си излизам, когато на съседна маса се употребява въпросното питие. Някой пита ли ме?
Колега, мой близък неродственик едва не ме погуби, след като започна да употребява в солидни(и не чак толкова) количества напитка, за която твърдите, че вреди само на него. Ама черният гологан не се даде и оцеля след неколкократни атаки - все годни средства по смисъла на НК. Когато сутрин си пушеше цигарата с кафето - нищо, но вечер с ракийката - лелееее! Това ще споделят и други люде, ближни на алкохолно (не)зависими и употребяващи само. За това, че алкохолът по пътищата взема в Б-я много повече жертви отколкото някои държави претърпяха при военните си операции напоследък - не е нужно да привеждам повече факти.
А сега сериозно - лично аз съм пушач, но уважавам мнението на тези, които не желаят да пушат. Както вече споменах, не пуша в помещения, в които не е прието. Не мисля, че ограничения следва да се въвеждат със забрани, по-горе се мотивирах. Редно е в обществените сгради и заведенията да има възможност за разграничение и избор. На мен например ми прилошава до задушаване от миризмата на мастика(анасон) и ми се е случвало да се местя или да си излизам, когато на съседна маса се употребява въпросното питие. Някой пита ли ме?
- rosi_i
- Потребител
Аз викам да забранят и пържолките, щото повишават холестерола, а това води до инсулт, инфаркт и т.н.
Между другото, при печенето на пържолките, се разнася аромат, който влияе на нервната система на спрелите консумацията им.
Между другото, при печенето на пържолките, се разнася аромат, който влияе на нервната система на спрелите консумацията им.
- prnedev
- Активен потребител
Колега, да не започваме...ами свинските крачета? Майка ми почти при криминални обстоятелства в държава-членка на ЕС се е сдобила с въпросния деликатес и си го консумирала също така тайно - до там ли всички да стигнем? Вярно е, от друга страна - внасят едни такива големи моркови и с правилна форма...
- rosi_i
- Потребител
... аз съм непушач и открито заявявам,че пушачите ми пречат ... и съм "За" идеята да се забрали пушенето в барове, дискотеки и изобщи всякакви обществени сгади - най - малкото,защото един барман непушач не е длъжен да диша по 8 часа в денонощието цигарения дим? Един пушач може да пуши една цигара на час,а бармана вдиша цигарения дим непрекъснато ... та ... който иска да пуши - вкъщи или на улицата ...
- Mushroom
- Младши потребител
- prnedev
- Активен потребител
България е с най-високи показатели по тютюнопушене и по смъртност от тютюнопушене в Европа, но хората сякаш не се стряскат от това. 52.4% от мъжете и 38.1% от жените в страната пушат, сочат резултатите от национално проучване, обявени тези дни.
А другите умират здрави нали?
А другите умират здрави нали?
- pepelanka
- Младши потребител
33 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|