начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Трий с мен (Forum Idol)!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот gudio » 09 Апр 2008, 08:54

bebitor написа:Направо не вярвам на очите си! Хора, не спите ли нощем :lol:
Искам да припомня, че някога IP се виждаха! Абсолютно всички! И не помня това да пречеше на някого.

Очертават се два кръга недоволни:
1) Poli_g и с-е, според която "виждането на АйПи адреса" е брутално нахлуване в интимния живот на форумците, и със сигурност ще доведе до невероятни злоупотреби от страна на "псевдо-модераторите"
2) Kalahan (засега само той) който не може да се примири, че той не вижда IP адресите, пък някакви си модератори ги виждат... и не искат да му ги казват - напр. не му казват от кой град се включва Лютия и същият Литман ли се казва или не. Таз несправедливост Калхан иска да поправи с премахване на модераторите (програма максимум) и най-вече (програма минимум) с лишаване от права на тукашния "пишман-модератор" Гъдю Балуев, т.е. аз. 8)
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 09 Апр 2008, 09:14

Проблемът с ИП може да бъде лесно решен- да се виждат пак, както преди. Или да не се вижда от никой.
На мене лично ми е все тая.
Аз съм във ВПН и често торент тракерите ми отчитат, че има повече от 30 души с моето ИП. Знам ли, и в лекса може да има. Нито ме интересува дали и кой пише с моето ИП, нито пък кои са другите участници в реалния живот. Който има желание, може сам да се разкрие и то пред когото иска. Недопустимо е обаче навлизането в личната сфера на участник без неговото желание.
В този смисъл и преразказаната клюкарска кореспонденция относно това кой кой е и колко е двуличен... Първо, може да не е вярно. Второ- на кого му пука.
Последна промяна bebitor на 09 Апр 2008, 09:29, променена общо 1 път
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот gudio » 09 Апр 2008, 09:27

bebitor написа:... Аз съм във ВПН и често торент тракерите ми отчитат, че има повече от 30 души с моето ИП. Знам ли, и в лекса може да има. Нито ме интересува дали и кой пише с моето ИП, нито пък кои са другите участници в реалния живот. Който има желание, може сам да се разкрие. Недопустимо е обаче навлизането в личната сфера на участник без неговото желание.
В този смисъл и преразказаната клюкарска кореспонденция относно това кой кой е и колко е двуличен... Първо, може да не е вярно. Второ- на кого му пука.

:roll: Трябваше по-рано да им го кажете това. Те взеха, че тръгнаха да си признават, да се оплакват от изнудване и прочие и прочие. Друго си беше да кажат "Торент-тракера, там 300 души от мойто ай пи... не съм аз, не съм аз !" Жалко. Каква загуба за форума.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 09 Апр 2008, 09:32

Ами че то е очевидно!
Ако ми проверите ИП-то, ще ми видите доставчика. А като отидете на страницата на доставчика, ще прочетете, че се изгражда градска мрежа тип ВПН :lol: Какво има да казвам.
Отделно пък аз съм свързала в мрежа два компютъра.
Затова няма гаранция и то никаква, че два ника са на един и същи човек.
Като се поразрових видях, че още една известна градска мрежа също е с ВПН.
Ако се въведе правилото 1 ник, едно ИП, не знам кой ще пострада :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот donna » 09 Апр 2008, 10:16

mi_lena написа:
gudio написа::roll: Надявам се, че след като толкова време висяха в онази тема за давността, Ми_Лена ще позволи да поостанат още малко и съотв. модератор или Митко6, който ги е възпроизвел "за историята" няма да ги изтрият (веднага). Защото това е желанието на Каракочев, но желания за "замитане на следи" не следва да се изпълняват.

Нямам нищо против да останат вечно :))
Квалификацията ми, като "недоуважена стара мома" и "тъпа патка" ме развеселява искрено. Трябва, обаче, и Донна и Митко6 да кажат, защото и по отношение на тях се съдържат интересни...ммм..прозрения :) :) :)

Колеги, моето виждане е, че влизането с повече от 1 nick не е грях. Всеки си има някакви съображения.
Проблемът е в съдържанието на постингите.
Пример: Изненада ме множеството на никовете на един уважаван от мен участник. Дадох си труда да прочета мненията му с различните никове. Ами... Човекът няма основание да се срамува от нито едно от тях. Не е влизал в дискусия сам със себе си. В една тема е ползвал само един ник. Не е се е опитвал да изтъква длъжността или личността си. Няма и личностни нападки към други участници пр.
Просто настроенията му са били различни (вероятно).
Та на въпроса: Отправих го навремето към Поли, сега отново го поставя Бебитор. Ще отпадне ли проблемът с прокламираното неравенство, ако пак се виждат данните на всички ни, както преди 2-3 години?
Ако всички смятат така - нека собствениците на сайта вземат решение.

:D :D :D Личното ми мненние -да говори който каквото си ще -кучето лае кервана върви .
Не вземам присърце реплики по мой адрес ,на мнение съм ,че това е нет пространство ,а не реален живот. :D В реалността сме различни или бъркам :oops:
donna
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 09 Апр 2008, 10:21

mi_lena написа:Та на въпроса: Отправих го навремето към Поли, сега отново го поставя Бебитор. Ще отпадне ли проблемът с прокламираното неравенство, ако пак се виждат данните на всички ни, както преди 2-3 години?
Ако всички смятат така - нека собствениците на сайта вземат решение.

Писах по-горе, на мене лично ми е все едно. И да се виждат ИП, едва ли ще седна да ги ровя, че да разбера кой от къде е :lol: :lol: :lol: :lol:
Исках само да кажа, че тогава НИКОЙ не се оплакваше от факта, че му се виждало ИП.
Много важно...
Ако някои се чувстват ощетени от факта, че не виждат чуждите ИП за разлика от други, нека те да си кажат мнението.
За многоликите- идентичността им следва да се преценява не само по ИП, ами по начина на изказване, използваните изразни средства, конструкцията на изреченията и дори еднаквите правописните грешки :lol: Всеки си има стил.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот portokal » 09 Апр 2008, 10:52

Още веднъж с по-големи букви:
Едно IP- един ник е също , според мене , абсолютно глупаво, защото някои няма да могат да влизат в никовете вероятно , а за други това ще е добре дошло- много IP -много никове ...
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 09 Апр 2008, 11:19

Не зная дали още има dial-up връзки към интернет, но там със сигурност при всяко влизане ИП е различно.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот portokal » 09 Апр 2008, 16:47

gudio написа: :roll: :shock: Ами... значи... сигурно в кабинета на онзи съдия... се е промъкнал някакъв журналист и се е логнал :idea: Значи все пак съм бил пр-а-а-а-в !!! О-о-о-охххх. миличките ми, целичките ми два... :wink: :wink:

Не в кабинета, бай модераторе, не е необходимо това, а на съседния етаж (и то в сграда, в която работят юристи), в мрежа като тази на bebitor и т.н. Недей да ми манипулираш така думите. :wink:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот gudio » 09 Апр 2008, 17:01

Виж си личните съобщения.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот ocean » 09 Апр 2008, 19:43

Голяма драма с тия IP-та!
Какво от това, че ги виждат модераторите?
Нали точно тези модератори бяха предложени и избрани от точно тези хора, които пишат в този форум? До вчера им имахте доверие, днес вече-не. Какво се промени?

Аз съм модератор в друг форум. Тамошните администратори подчертаха модераторите да не злоупотребяват с информацията за IP адресите и мисля, че никой от нас не го прави. Без информация за IP-тата модераторите не могат да си вършат работата добре. Ако не виждам IP-то, как ще разбера, че някой се "раздвоява" или "разтроява", примерно?
За няколко години се е случвало не повече от 2 или 3 пъти потребители, с които се познавам, да ми зададат въпрос, свързан с нечие ІP. НИКОГА не съм давала подобна информация на никого. В крайна сметка-да бъдеш избран за модератор е въпрос на доверие и то не може да бъде предавано.
Затова попитах по-горе: какво се промени? (Въпросът ми е риторичен, всъщност. :) )
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
Аватар
ocean
Потребител

Мнениеот likes » 09 Апр 2008, 20:52

Охх! Посветих 2 часа да вникна в този латиносериал.
Въпреки краткото ми мнение, ще му направя промяна - според новата мода във форума. :)

Мнениеот gudio » 10 Апр 2008, 00:39

kalahan2008 написа:Пак да попитам: НОСЯТ ЛИ МОДЕРАТОРИТЕ ОТГОВОРНОСТ В СЛУЧАЙ, ЧЕ ИМА "ИЗТИЧАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ" :?:

:evil: А дали носят някои потребители отговорност в случай, че оповестяват в интернет такава информация относно други участници ?! :twisted:
Напр.: "Това ли бил т.нар. Г.Балуев ? Това ли е неговата обява за работа: (хоп - пейстнат линк) ? Я-а-а, колко интересно ! Насам, народе, вижте какво откри-и-и-их !" :?:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 10 Апр 2008, 01:01

kalahan2008 написа: Темата е стара-Гъдьо си въобразява някакви неща, които съществуват само в неговото съзнание. Веднъж Гъдьо не каза кой всъщност намекна за обявата и кой му е казал тази информация. Въобразява си, че аз съм знаел от някой си...КОЕТО НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА!!!

Намекна "Ивайло5Ров", но ти пусна линка, а по-късно в онази тема за конкурса за ДСИ изрично заяви "Намеренията ми да разкрия кой е "Гудю" са напълно сериозни" :evil:
Вижте "тънката червена линия". Явно се намеква, че аз не трябва да съм модератор (даже специална анкета е пусната с тази цел :wink: ), защото... :roll: не знам какво. Но ако аз, като "мръсна гад" :lol: съм бил държал в шах невинния Каракочев, че ще издам, че е "академик", това е мно-о-ого по-различно от твоите закани да оповестиш истинските ми ("паспортни данни") :evil:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот nemesis » 10 Апр 2008, 01:07

Е, Балуев като пуснем по едно proxy и стар исконен акаунт, кой кого разбира. Сега ще се крием още повече. А за паспортните данни, еми юрист си, ако не знаеш какво следва за изнудването на което си бил подложен, бегом в наказателно-правния раздел, да ти разяснят. Може да образуваме и дело по нашия опис, хмммм добра идея. Само подай сигнал в държавното обвинение на форума. Обвинителния акт ще внеса във виртуалното деловодство. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Последна промяна nemesis на 10 Апр 2008, 01:18, променена общо 1 път
nemesis
Младши потребител

Мнениеот gudio » 10 Апр 2008, 01:12

nemesis написа:Е, Балуев като пуснем по едно proxy и стар исконен акаунт, кой кого разбира. Сега ще се крием още повече.

Именно. Затова "Ай Пи" не може да бъде годен "идентификационен признак". Докато Калахан навремето заплаши, че ще ми пусне ЕГН-то, адреса и пр. :twisted:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот nemesis » 10 Апр 2008, 01:25

Обвинителен акт за калахан по чл.143 НК. Моля за повече фактология за подготвяне на първия виртуален обвинителен акт по деловодството на lex.bg. :D :D :D
nemesis
Младши потребител

Мнениеот gudio » 10 Апр 2008, 02:55

kalahan2008 написа:Какво общо пък има Каракочев :shock: :shock:

Общото е, че
kalahan2008 написа: Пак да попитам: НОСЯТ ЛИ МОДЕРАТОРИТЕ ОТГОВОРНОСТ В СЛУЧАЙ, ЧЕ ИМА "ИЗТИЧАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ" :?:

...това е "случай на изтичане на информация" от модератор (аз) към... самия потребител Академик Каракочев, носител на въпросните "никове". Не е изтичала информация към трети лица.
Но-о-о-о, не може така. Трябва да се пусне анкета във "Виртуално деловодство" (толкова ли наивно си мислите, че аз тук ще взема да я трия тази анкета ?), където основното внушение е, че на "някои" модератори трябва, какво беше, да им се отнемат правомощията. Има един-единствен засега глас в този смисъл и... познайте чий е той ?
:lol: :lol: :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 10 Апр 2008, 04:51

:lol: Ето нещо общоизвестно по въпроса, с което поздравявам всички радетели и борци за засекретяване на всякакви лични и приравнени на тях (ай-пи) данни: http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0001201
Аватар
gudio
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии