начало

Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение

Когато не си доволен от адвоката си.....

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Когато не си доволен от адвоката си.....

Мнениеот neznamve4e » 10 Апр 2008, 13:23

Имам следния случаи, като ще се радвам някой да вземе отношение по темата:

Свързах се с адвокат преди ок. 2 месеца, обясних му какъв е казуса ми (няма смисъл да се впускам в него и тук), той поиска да му платя предварително, както и направих и се уговорихме да му звънна след 3 седмици, за да ме осведоми, какво е развитието по моя случаи.
Обадих се, той ми каза, че е много зает и още не се е заел, но да му се обадя следващата седмица, съответно следващата седмица също изникна нещо, после се разболя. Днес отново му се обадих, отговори, че бил извън града, да му звънна към понеделник.

Разбира се, не мисля, че ще ме излъже, но явно има доста по-важни дела. Въпросът ми е, имам ли право, в понеделник, когато се чуем и все още нищо не е направено по моя случаи, да поискам да ми се върнат парите, за да мога да се обърна към друг адвокат?
neznamve4e
Нов потребител

Мнениеот neznamve4e » 11 Апр 2008, 00:23

Не, нищо не съм подписвал. Адвокатът каза, че другия път, когато се видим ще оправим нужната документация и ще ми даде документ за платената сума.

Предполагам въпросът Ви е по-скоро реторичен и вече сам мога да си извадя извода-ще чакам и ще препирам повече.

Мерси за отговора!
neznamve4e
Нов потребител

Мнениеот ivanovna » 11 Апр 2008, 11:55

Според Наредба №1/1999г. за размера на адвокатските възнаграждения, която не е променяна, в "Общи разпоредби" - чл.3 Когато се постигне доброволно уреждане на спора....внесеното възнаграждение не се връща.
Според чл.4 от Наредбата - Когато клиентът се откаже без основателна причина от сключения договор, внесеното възнаграждение не се връща.
Изобщо не става ясно за каква работа са дадени парите, доколко са дадени и изобщо какви точно са отношенията между питащия и адвоката му.
ivanovna
Младши потребител

Мнениеот neznamve4e » 11 Апр 2008, 14:47

Да, така е- Ende gut-alles gut. :lol:
Пък и хубавите неща ствали бавно :wink: .

Ивановна, вярно е, че не ства ясно, но просто не ми се впускаше в обяснения и описания на възложения на адвоката казус.
Благодаря Ви, за цитираните чл. от Наредбата. Това дава отговор на въпроса ми.
neznamve4e
Нов потребител

Мнениеот ivo_todorov » 12 Апр 2008, 16:46

Едва ли може да има еднозначен отговор.
ivo_todorov
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 13 Апр 2008, 01:43

Малко, професионално изкривяване... ама вие наистина ли сте платили? :oops:

Чем больше бумаги, тем чище задница
prnedev
Активен потребител

Назад към Общи дискусии