начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

Съвет относно обучението и подготовката

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съвет относно обучението и подготовката

Мнениеот Гост » 12 Апр 2008, 14:32

Тука навлизам в чужди води,но само искам да ви попитам за вашето мнение относно коментара на ТЗ от Огнян Герджиков и учебника на проф. д-р Емил Златарев, проф. д-р Веселин Христофоров Аз съдебната практика вече я имам,и то в изобилие и скоро ме чака.

И тъй като обичма паричките,сега като се специализирах по Наказателно право-то трети курс ще имам доста свободно време за Търговското право.

:P $ Наказателно право & Търговско право $ :P

Изображение[/b]
Гост

Мнениеот gery » 12 Апр 2008, 14:52

Душица, ще ме извиняваш, но още нищо не си специализирал. Аз която имам 4 години стаж като адвокат и общо 8 години работя по специалността ни, нямам самочувствието, че съм специализирала и съм станала достатъчно добра в областта в която работя (включва и търговско). Смятам, че сме длъжни да се надграждаме постоянно. Такова самочувствие може само да ти навреди. Не ме разбирай погрешно, просто се опитвам да ти кажа, че имаш време да решиш, какво точно искаш да работиш... изхождайки обачесамо от основата меркантилност, няма да постигнеш желаният резултат.
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 12 Апр 2008, 17:45

gery написа:Душица, ще ме извиняваш, но още нищо не си специализирал. Аз която имам 4 години стаж като адвокат и общо 8 години работя по специалността ни, нямам самочувствието, че съм специализирала и съм станала достатъчно добра в областта в която работя (включва и търговско). Смятам, че сме длъжни да се надграждаме постоянно. Такова самочувствие може само да ти навреди. Не ме разбирай погрешно, просто се опитвам да ти кажа, че имаш време да решиш, какво точно искаш да работиш... изхождайки обачесамо от основата меркантилност, няма да постигнеш желаният резултат.

Повярвй ми знам какво искам,а именно Наказателно право и Търговско право.
Не искам да се тълкува,че се правя на някакъв,защото така излиза-все пак в буквите чувства няма.

А относно наказателмото право бих казал,че с теорията съм приключил.Вие да не си мислите,че съм прочел две лекции?? Вкъщи имам литература по Наказателно право за 1500 лв.,която в продължение на 2,5 години чета.Запознат съм много добре особено с "Усложнена престъпна дейност" и "Множество престъпления" и "Форми на вина".Другата година(трети курс) започвам практика(стаж) по наказателни дела инкорпорирано с подготовка по Търговско право.

Много подценявате младите юристи,но повярвайте,че има такива,които са много по-подготвени от действащи магистрати и адвокати.Нашата съдебна система е пълна скръб(нали виждам,ходя на практика).В 30 %‌ от случаите не може да се тълкува законът,което е голям проблем и голям процент.

В съдебната ни система съществуват хора,които въобще не знаят къде са,без никаква подготовка,без финес към професията.

Съжалявам за самочувствието ми,но май си го покривам,защото вижадм как стоят нещата.Може да съм в втори курс,но повярвайте знам какво искам и какво правя.

И един ден ние,младите,ще ви изместим,така както бърз влак подминава малка гара,ако ще да се практикували 100 години,защото ние сме деца на Европейския Съюз,деца на Европейска България,деца,които ще им бъде дадено шанс именно от великия Европески съюз.Така че правете каквото ще правите,защото наближаваме с пълна скорост. :P :P :P
Последна промяна Гост на 12 Апр 2008, 17:51, променена общо 1 път
Гост

Мнениеот kalahan2008 » 12 Апр 2008, 17:47

Николов, днес имаш рожден ден и ти е простено да ръсиш всякакви бисери, но ... ще дойде и утрешният ден... :wink:
п.п. Много готин ден си си избрал да се родиш-на Космонавтиката. Що не се замислиш за тази опция :wink:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост » 12 Апр 2008, 17:54

kalahan2008 написа:Николов, днес имаш рожден ден и ти е простено да ръсиш всякакви бисери, но ... ще дойде и утрешният ден... :wink:
п.п. Много готин ден си си избрал да се родиш-на Космонавтиката. Що не се замислиш за тази опция :wink:

Xаха :D :D :D може един да полетя в космоса,но като милионер-адвокат по Наказателно право и Търговско право.Вземам три пичета и отивам на Луната и ще постава там Българския Наказателен кодекс и Търговски закон :D
Гост

Мнениеот kalahan2008 » 12 Апр 2008, 17:57

advokat_nikolov написа:
kalahan2008 написа:Николов, днес имаш рожден ден и ти е простено да ръсиш всякакви бисери, но ... ще дойде и утрешният ден... :wink:

Xаха :D :D :D може един да полетя в космоса,но като милионер-адвокат по Наказателно право и Търговско право.Вземам три пичета и отивам на Луната и ще постава там Българския Наказателен кодекс и Търговски закон :D

Не става само с ядене... :D :D :D
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост » 12 Апр 2008, 18:00

Естествено-няма нищо лесно.Правото е много трудна специалност,която освен знания трябва и хитрост,акъл,търпение,обич към правото и визия задължително.

Кажете нещо за Герджиков и Златарев,т.е.за питаните от мен книги.
Гост

Мнениеот gery » 12 Апр 2008, 18:06

advokat_nikolov написа:
И един ден ние,младите,ще ви изместим,така както бърз влак подминава малка гара,ако ще да се практикували 100 години,защото ние сме деца на Европейския Съюз,деца на Европейска България,деца,които ще им бъде дадено шанс именно от великия Европески съюз.Така че правете каквото ще правите,защото наближаваме с пълна скорост. :P :P :P

Засегнах се не за друго, ами защото смятам, че все още минавам за доста млада... пък вие "младите", ми прозвуча, като аз пред пенсия... Ужас ;)
Виж сега животът и опитът поставя всекиго на мястото му! Може да си най-големият книжен плъх, но да не ставаш... нищо лично, не е към теб, а принципно...
Понеже пък в България правната литература е на сравнително ниска цена, хич не схващам от къде намери толкова учебници, сборници, практика и т.н. по наказателно право, че чак за 1500 лв. При средна цена 20 лв. трябва да имаш 75 учебника, а по-памет по-старите издания са към 5-10 до 15 лв. :)
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 12 Апр 2008, 18:14

Има 11-томна практика по наказателни дела с твърди корици за по 35 лв. + оше цифра издадена съдебна практика.
Има специализирана литература точно за 500 лв.,а може и повече
Има обща литература-Бол-Стойнов-5 книги,Гиргинов-4 книги,Ненов-5 книги,Долапчиев-3-4 книги,Владимиров-3 книги,да продължавам ли.....Филчев,Пламен Панайотов,Т.Хинова,Бузов,Михайлов,Борис Велчев,mnogo sa o6teeeeee

Има списания бол
Има ценни произведения-Бол,които ги няма по книжарниците.

Да,само на книга не става,но нямам друг избор-още ми е рано за практика!

Едни слушат Азис,а други четат по Наказателно право. :D
Последна промяна Гост на 12 Апр 2008, 18:27, променена общо 2 пъти
Гост

Мнениеот Гост » 12 Апр 2008, 18:19

OK,ПИЧ :wink:
Гост

Мнениеот kalahan2008 » 12 Апр 2008, 18:43

advokat_nikolov написа:Има 11-томна практика по наказателни дела с твърди корици за по 35 лв. + оше цифра издадена съдебна практика.
Има обща литература-Бол-Стойнов-5 книги,Гиргинов-4 книги,Ненов-5 книги,Долапчиев-3-4 книги,Владимиров-3 книги,да продължавам ли.....Филчев,Пламен Панайотов,Т.Хинова,Бузов,Михайлов,Борис Велчев,mnogo sa o6teeeeee

Има списания бол

:shock: :shock: :shock: Малииии, и ти си го изчел ВСИЧКО ТОВА :shock: :shock: :shock: Още в трети курс :shock:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот plamena26 » 12 Апр 2008, 19:25

Адмирации Млади момко :P за този интерес към НП.Но моя скромен съвет е че не може да овладееш тънкостите на търговското и наказателното право.Ако искаш да станеш адвокат,трябва да избереш едно от двете.Материите са прекалено различни,начина на работа е различен-едното предполага съдебни дела и дознания,другото основно писмени защити и бумаги регистрации,промени и т.н.Пък и клиентелата е много различна,типа хора с които трябва да се научиш да контактуваш и убеждаваш.Така че просто няма как.Не съм и виждала наистина топ-наказателен адвокат,който да обслужва и много фирми,да прави и правни анализи,консултант по сливания и т.н.Разбира се вършат много рутинна работа от сферата на ТП,но не и такава,която пък канторите,от рода на.........,айде без да им правя реклама.Не разбрах как накупи за 1 500лв литература само по НП,със зор включвайки наказателния процес,криминология,криминалистики и експертизи обаче може.
Като спомена Гергинов,прочети му и коментарите на НК :wink:
plamena26
Потребител

Мнениеот Гост » 14 Апр 2008, 17:44

kalahan2008 написа:
advokat_nikolov написа:Има 11-томна практика по наказателни дела с твърди корици за по 35 лв. + оше цифра издадена съдебна практика.

Има списания бол

:shock: :shock: :shock: Малииии, и ти си го изчел ВСИЧКО ТОВА :shock: :shock: :shock: Още в трети курс :shock:

Грешка! Във втори курс!

Е,не всички книги са мои.Само половинита.:D Та прочел съм 60 % от посоченото,а с другите правя справки.

Към Пламена от Пламен,но Пламен Николов :D

Може би сте права,но ще пробвам и ако верно е така оставам само в Наказателното право! Но може и да успея,щото имам един жокер-интереса.Дали ще чета по Наказателно или ще пия бяло вино или да съм на Клубче или механа-удоволствието е едно и също!

И тук сте правa-лека-полека се насочвам към Криминалогията,Криминалистиката,Съдебната психиатрия,Съдебна медицина,Юридическа психология/на Е.Маджаров :P/

Имам програма и за стаж:

два месеца-дознание/след втори курс/
три месеца-Прокуратура/след трети курс/
четири месеца-Съд/след четвърти курс/

Е,дано моите хора са все така застопирани на постовете си,че няма иначе стаж. :D
Гост

Мнениеот kalahan2008 » 14 Апр 2008, 21:13

advokat_nikolov написа:Съдебната психиатрия...Юридическа психология[/b]

:cry: :cry: Много ти се моля, Николов, ама недей да се месиш в психиатрията и психологията...плиииийз... :cry: :cry: Само те останаха "неопетнени" от меркантилните ти амбиции :cry:
Е, ако учебникът на Маджаров ти е мерило за това какво било психологията... :D :D
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост » 14 Апр 2008, 21:24

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Спирачки аз нямам с Наказателно право се занимвам.Трябва да бъдем подготвени,и то на макс.Та за какво съм редовно обучение,че защо харча парите на родителите си?Да слушам и гледам Азис? Не,аз един ден искам родителите ми да видят юрист,а не юрист-мишленце-някакво такова неопределено.
Гост

Мнениеот kalahan2008 » 14 Апр 2008, 21:35

Ами дръж си наказателното, дръж си и търговското...но психиатрията и психологията ...е, те са "друга бира" :wink: Остави ги на мира :oops: Нямат нищо общо с правото...вервай ми :wink: (поне не с правото в България :oops: ). Затова си има "зловещи" лица-за да не се налага на съда да се прави на психолог или психиатър...
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост » 14 Апр 2008, 21:48

kalahan2008 написа:Ами дръж си наказателното, дръж си и търговското...но психиатрията и психологията ...е, те са "друга бира" :wink: Остави ги на мира :oops: Нямат нищо общо с правото...вервай ми :wink: (поне не с правото в България :oops: ). Затова си има "зловещи" лица-за да не се налага на съда да се прави на психолог или психиатър...

Не е така.Те ще ми трябват много и не само на мен,а на всеки пеналист.Трябва да можем "въртим" съдиите и свидетелите и да защитаваме клиентите си,които дай Боже да са такива клиенти,извършили или убийства,или крупни кражби,крупни измами.

Така както лекарят лекува всички,така и адвокатът е длъжен да защищава всеки,независимo дали е убиец,или не. :D

Звучи брутално,но това е принцип в Адвокатурата,който трябва да се спазва от всеки-иначе да се отказва от тая професия 8)
Гост

Мнениеот kalahan2008 » 14 Апр 2008, 22:02

advokat_nikolov написа:Трябва да можем "въртим" съдиите и свидетелите и да защитаваме клиентите си,които дай Боже да са такива клиенти,извършили или убийства,или крупни кражби,крупни измами.

И как точно си го представяш, че се осъществява на практика това "въртене" :roll:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост » 14 Апр 2008, 22:09

kalahan2008 написа:
advokat_nikolov написа:Трябва да можем "въртим" съдиите и свидетелите и да защитаваме клиентите си,които дай Боже да са такива клиенти,извършили или убийства,или крупни кражби,крупни измами.

И как точно си го представяш, че се осъществява на практика това "въртене" :roll:

Ами трябва да минем Съдебната психиатрия и мозъка сам ще се научи,няма аз да го уча.И като издем още цифра хляб от правото,то ще въртиш всички! Но когато се занимаваме с право,трябва да знaем,че се занимаваме с мислене-не с учене,не с зубрене,не с наизустяване.

Leka ve4er,4e me zabolqha o4ite!

Mersi za dialoga kalahan!
Гост

Мнениеот kalahan2008 » 14 Апр 2008, 22:18

advokat_nikolov написа:Ами трябва да минем Съдебната психиатрия и мозъка сам ще се научи

:D :D :D ХАХАХАХАХА :D :D :D
kalahan2008
Активен потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии