начало

Сарафов и патриарх Даниил ще задълбочават сътрудничеството между прокуратурата и църквата Сарафов и патриарх Даниил ще задълбочават сътрудничеството между прокуратурата и църквата

Кандидат-студент

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кандидат-студент

Мнениеот Velbujd » 09 Апр 2008, 16:11

Здравейте,тази година ще кандидатствам право.Проверих в сайта на агенцията за оценяване и акредитация,но явно там информацията е непълна.Въпреки това,класацията ми е:
1.СУ
2.ВТУ
3.УНСС
4........

Бихте ли се съгласили с мен?
Velbujd
Нов потребител

Мнениеот eklekti4kata » 09 Апр 2008, 16:18

Аз бих сложила ПУ преди УНСС, но съм субективна, разбира се. Чети и Успех на изпитите!!! :D И ползвай всички възможности с предварителните изпити.Синът ми беше зле на едната дата и добре, че се беше явявал на предварителен..., че му се запази оценката от него.
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот vkirilova » 09 Апр 2008, 17:10

Хубаво е да кандидатстваш и в трите университета, за да имаш по-голям шанс! За себе си трябва да решиш къде би предпочел да учиш, ако стигне до етап на избор. Аз лично уча в УНСС и съм доволна, въпреки че СУ беше естествено първото ми желание. Честно казано сега имам възможност да се прехвърля в СУ, но определено не искам! Така че дерзай и не изпускай възможностите си!
vkirilova
Младши потребител

Мнениеот Velbujd » 09 Апр 2008, 18:21

Наистина ли е възможно да се прехвърлиш от УНСС в СУ?В сайта на СУ четох,че прехвърляне може да стане след първи или втори курс само от ЮФ на ВТУ?
Velbujd
Нов потребител

Мнениеот Hristov838 » 09 Апр 2008, 19:18

Ето и моята класация: 1.СУ
2.ВТУ
3.Пловдив
4.УНСС
Hristov838
Младши потребител

Мнениеот Mushroom » 09 Апр 2008, 22:35

спец.право в НБУ също е акредитирана, аз уча там и съм доволен от качеството на преподаване ... Малко таксите са по - солидни, но пък за сметка на това получаваш нормално отношение от страна на администрацията и материалната база е както трябва ... :)
Mushroom
Младши потребител

Мнениеот senex » 14 Апр 2008, 11:01

По отношение на класации и тем подобни глупости, смисъл от тях няма, защото всеки ще сложи собствения си университет по-напред по разбираеми причини. И класацията става доста необективна. А и никой не може да каже какво е обучението на другите места, тъй като не е учил в тях, за да ги поставя в обща класация. И най-важното - като тръгнете да работите, никой няма да се интересува другите от потока Ви колко знаят, всеки си прави извод по това, което показвате като знания и професионални качества. Затова такива обобщени изводи са, първо, неверни (субективни) и, второ, безсмислени, те не определят кой какъв юрист е. Можете да станете добри юристи или такива с посредствена подготовка, където и да сте завършили. Вие сами определяте какви да бъдете, всичко зависи от Вас, образование насила никъде не се дава.
Последна промяна senex на 23 Апр 2008, 12:20, променена общо 1 път
senex
Потребител

Re: Кандидат-студент

Мнениеот Гост » 14 Апр 2008, 18:07

Velbujd написа:Здравейте,тази година ще кандидатствам право.Проверих в сайта на агенцията за оценяване и акредитация,но явно там информацията е непълна.Въпреки това,класацията ми е:
1.СУ
2.ВТУ
3.УНСС
4........

Неее!

1.СУ "Св.Климент Охридски"
2.ЮЗУ "Неофит Рилски"
3.ПУ "Св.Паисий Хилендарски"
4.ВТУ "Св.св.Кирил и Методий"

Всичко друго е ала-бала,загуба на пари и време,според мен!

БСУ,ВСУ,ГСУ,ДСУ............

Ако дойдеш в ЮЗУ ще имаш упражнения в Съда,а не в стаята! :P
Гост

Мнениеот Velbujd » 14 Апр 2008, 20:21

ЮЗУ???? :lol: :lol: :lol:
Velbujd
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 14 Апр 2008, 20:55

advokat_nikolov написа:Всичко друго е ала-бала,загуба на пари и време,според мен!

Приятелче.не го слушай "колегата - Адв.Николов".Няма никакво значение от кой институт си.така или иначе 5 /за задочниците 5,5 години/ трябва да ги заровиш в някой университет.

А ПОСЛЕ СИ ЗАВИСИ ВСИЧКО И ЕДИНСТВЕНО САМО ОТ ТЕБ !!!

Повярвай ми ,казвам ти го от личен опит.
------------------------------
Възпитаник на ВСУ "Черноризец Храбър",сега Адвокат на свободна практика.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот zdravkoshopov » 14 Апр 2008, 21:27

Затова ли всички ченгета, даскали, и не знам си кви други, велзаха да учат "магистратура" по право в "Югозападния" и излезнаха от там без да правят разлика между НК и НПК?
zdravkoshopov
Потребител

Мнениеот zdravkoshopov » 14 Апр 2008, 21:30

Същото се отнася и за Варненски свободен Бургаски свободен, Уличен свободен, Селски свободен и всичко свободно, дето си взимат оценки срещу реферати. Поне това са ми го казвали "колеги", които учат там право.
zdravkoshopov
Потребител

Мнениеот zdravkoshopov » 14 Апр 2008, 21:33

Пропуснах да добавя и Каспичанския юридически факултет.
zdravkoshopov
Потребител

Мнениеот Гост » 18 Апр 2008, 13:05

sarbijanac написа:
advokat_nikolov написа:Всичко друго е ала-бала,загуба на пари и време,според мен!

Приятелче.не го слушай "колегата - Адв.Николов".Няма никакво значение от кой институт си.така или иначе 5 /за задочниците 5,5 години/ трябва да ги заровиш в някой университет.

А ПОСЛЕ СИ ЗАВИСИ ВСИЧКО И ЕДИНСТВЕНО САМО ОТ ТЕБ !!!

Повярвай ми ,казвам ти го от личен опит.
------------------------------
Възпитаник на ВСУ "Черноризец Храбър",сега Адвокат на свободна практика.

Ако си гледал днес парламентарен контрол,трябва да си чул какви неща стават в тоя свободен(free) университет.

А Даниел Вълчев започва да взема мерки! Май е прав Христо Попов,че тоя ВУЗ трябва да го закрият.

Та там са приети с 2000 студенти повече за последната академична година,та заотова са спрели приема по 9 специалности,та да покрият,и то след намесата на Образователното министерство.

В тоя ВУЗ,освен друго,няма и хабилитирани преподаватели,според доклада
:P

Да на свободните университети.Те са най-добрите! :P
Гост

Мнениеот satir » 21 Апр 2008, 16:17

advokat_nikolov написа:
Velbujd написа:Здравейте,тази година ще кандидатствам право.Проверих в сайта на агенцията за оценяване и акредитация,но явно там информацията е непълна.Въпреки това,класацията ми е:
1.СУ
2.ВТУ
3.УНСС
4........

Неее!

1.СУ "Св.Климент Охридски"
2.ЮЗУ "Неофит Рилски"
3.ПУ "Св.Паисий Хилендарски"
4.ВТУ "Св.св.Кирил и Методий"

Всичко друго е ала-бала,загуба на пари и време,според мен!

Ако дойдеш в ЮЗУ ще имаш упражнения в Съда,а не в стаята! :P
зависи... ако искаш да научиш нещо в никакъв случай не припарвай до ЮЗУ... там и престоя на влака не е 5 минути дан се дипломира некой пътник..... СУ Е КЛАСА, всичко останало е "мижи да те лажем".
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот Logan » 22 Апр 2008, 01:25

Уфф пак отворихте старите рани :roll:
Ако ще учиш право в България не записвай с големи очаквания където и да е.Може и да има истина в твърдението "За право има само СУ и останалите" ,но между останалите нещата стоят по особен начин и именно тези дразги или флуудения на темата се случват.И както има подобни разпространени информации за ЮЗУ така и има и за ПУ и УНСС.В ПУ могат да се взимат важни изпити с колоквиуми и оценяването е на моменти неадекватно.От общоприетото правило - при 2 въпроса на изпити ако имаш 1 на който не си писал нищо или както се казва е за 2 то на цялата работа получаваш 2.Е ,нъцки , "мой" човек на единия въпрос за 6 , на другия за 2 и крайна оценка - 6 .Това по Административно право мисля че беше.По Гражданско право същия човек 4 на единия въпрос и 6 на другия - обща оценка 6 .Извинявайте ,но какъвто и да е ЮЗУ оценките са по-адекватни дори и на моменти занижени.В УНСС ми споделиха ,че някои изпити били тестови , с А , Б , В .Скъсаните се явявали на поправки където въпросите били почти идентични с тези от редовния изпит.Не знам на колко % е вярно това за УНСС ,но и нямам намерение да проверявам.
Вярно е ,че СУ е с най-големите имена , най-строга дисциплина и прочее ,но и там си имат проблеми.
Идеята ми е ,че ако търсите махна на всичко , то ще намерите .Не бъдете агресивни в това отношение , все пак не правите ПР на университетите си нали ?Дръжте се като зрели адекватни юристи или бъдещи такива.
Ако ще помагате на момчето давайте директно : СУ - предимства , недостатъци , УНСС - предимства , недостатъци , ВТУ - предимства , недостатъци и т.н.
Logan
Потребител

Мнениеот deian_iotov » 22 Апр 2008, 15:32

Вижте какво крайно време е възпитаниците на СУ и други нафукани подобни лежащи на стари ларви и с велики претенции (без никакво покритие до голяма степен) университети да приемете че не сте всичко на този свят! Практиката вече многократно доказа кой какъв е и за какво го бива!
Абсолютно никакво значение няма къде си завършил а как ще се реализираш след това!!!!
А по въпроса каде какво образование дават......... ами то си е до човек ако той иска научава ако ли не ... не е "фуния" и не могат да му го "налеят"!!!
Така че стига с тия комплексарски истории, колеги!
deian_iotov
Младши потребител

Мнениеот senex » 23 Апр 2008, 12:18

Logan написа:В УНСС ми споделиха ,че някои изпити били тестови , с А , Б , В .Скъсаните се явявали на поправки където въпросите били почти идентични с тези от редовния изпит.Не знам на колко % е вярно това за УНСС ,но и нямам намерение да проверявам.
Понеже имам съсед, който беше студент, когато бях и аз, сравнявахме обучението, което сравнение, след като завършихме, се оказа, че е безсмислено. Както и да е, имам наблюдения, затова ще кажа, че тестове им се дават само на 2 изпита, но после има и устно препитване на други неща. Всички важни дисциплини завършват с устен изпит, а последната година абсолютно всичките им изпити протичат по този начин. Поне с такива наблюдения съм останал, а познавам съседа от дете, не е човек, който ще седне да ме лъже.
Последна промяна senex на 23 Апр 2008, 12:36, променена общо 1 път
senex
Потребител

Мнениеот portokal » 23 Апр 2008, 12:27

Логан, откъде ти е информацията за ПУ?
Аз съм учила там през ХХ век 8) и със сигурност нямаше колоквиуми за освобождаване от важни изпити, да не говорим за шестици на хора, които по единия въпрос не са казали (или писали) нищо.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот senex » 23 Апр 2008, 12:35

Аз затова казах вече, че субективните класации не определят кой какъв юрист е станал и са само за хвалби, които показват предимно негативни, а не положителни качества. Още повече, че виждам коментари, наситени само със субективни оценки, несъдържащи никакви факти, които ги доказват. Пък и гледам, че повечето хора съдят по един човек, който може просто да се е ядосал на даскала и затова да говори така, има хора, които умишлено си приказват празни приказки, защото са ги накарали да учат, а ги мързи, има и такива, които поради негативна емоционална обремененост използват неверни квалификации. Какви ли не неща се чуват, голяма част от които нямат връзка с реалната действителност, защото повечето пишещи винаги ще кажат по някой недостатък на други университет, но задължително ще пропуснат всичко положително (нещо, което забелязвам в доста подобни дискусии). Точно обратното ще постъпят, когато става въпрос за висшето училище, в което са се обучавали. Ето това се получава от такива теми, досега поне 15 подобни е имало във форума, някои хора не се убедиха, че резултатът от всички тях е един и същ - безполезен.
senex
Потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии