- Дата и час: 03 Фев 2025, 15:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кои правни факултети да бъдат закрити?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Кои правни факултети да бъдат закрити?
Колеги, възмутен съм от някои факултети, които аз наричам "каспичански" и според мен тези факултети трябва да бъдат закрити. Това са факултети на някои свободни университети, които бълват п 10000 юристи на година и произвеждат хора, които дори не правят разлика между Нк и НПК. Моля за мнения!
- zdravkoshopov
- Потребител
пропуснах да кажа, че нямам нищо против хората, които се хвърлят в правото, дават всичко от себе си, дори и да учат в тези звена, но имам против звената като цяло!
- zdravkoshopov
- Потребител
Здавкооооооо, виж тук : http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?p ... ht=#226272
Там двама идиоти вече са се поупражнили по темата .
Там двама идиоти вече са се поупражнили по темата .
- d_d
- Потребител
Темата е обсъждана десетки пъти. На мен лично ми е писнало като срещна някой от друг университет (напр. ЮЗУ или НБУ) и като разбере, че съм от СУ, и да ми каже "Хайде, почна се...", след което аз озадачен задавам въпроса: "...почна се...КАКВО "?, след което получавам отговора: "Почнаха се критиките и оплюването на долнопробните университети като НБУ и ЮЗУ"
Мисля, че тази вражда се насажда изкуствено и е крайно време да й се сложи край. Още когато бях студент Стамболиев идваше на лекции и първата му приказка беше "Вчера бяхме на държавен изпит във ВСУ...Скъсахме 90%...на останалите писахме тройки...но то така или иначе тези оценки никъде няма да им свършат работа..."
Същата вражда се насажда и между студентите-редовно обучение и тези от задочното.
За всички ни е ясно, че нивото на българското образование е ниско, но тези от СУ, които си мислят, че СУ е нещо кой знае какво-ами ЖЕСТОКО СЕ САМОЗАЛЪГВАТ.
п.п. Никога няма да забравя как Мишо Коняка един път изтърси на едно упражнение по МПП, че не бил чел новата конституция, а и не виждал смисъл да я чете...Или когато Радостин Беленски на една лекция по Съдебни експертизи пожела на всички студентки в залата да ги изнасилят, за да разберат какво било...
Мисля, че тази вражда се насажда изкуствено и е крайно време да й се сложи край. Още когато бях студент Стамболиев идваше на лекции и първата му приказка беше "Вчера бяхме на държавен изпит във ВСУ...Скъсахме 90%...на останалите писахме тройки...но то така или иначе тези оценки никъде няма да им свършат работа..."
Същата вражда се насажда и между студентите-редовно обучение и тези от задочното.
За всички ни е ясно, че нивото на българското образование е ниско, но тези от СУ, които си мислят, че СУ е нещо кой знае какво-ами ЖЕСТОКО СЕ САМОЗАЛЪГВАТ.
п.п. Никога няма да забравя как Мишо Коняка един път изтърси на едно упражнение по МПП, че не бил чел новата конституция, а и не виждал смисъл да я чете...Или когато Радостин Беленски на една лекция по Съдебни експертизи пожела на всички студентки в залата да ги изнасилят, за да разберат какво било...
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Аз въобще не знам какъв е смисъла от такива разговори. Българското висше образование специално по специалност "право" е пълна гавра навсякаде. В прехваления СУ дето трябва да е еталон - 3 дена в седмицата лекции, половината даскали ни им влизат, голяма част от упражненията са пълна гавра / ако въобще преподавателя доиде на упражнения /. Пълен самотек. На никого не му пука за студентите.Нали се водят на работа, пък другото... Преди 25-30 години когата СУ е бил единственото място за учене на специалността е било различно. Да, ама вече нещата нямат нищо общо с едно време. Ако си решил да учиш право в България си еднакво прецакан където и да запишеш. Единствено личните амбиции могат да направят от теб професионалист, защото самото ходене до училищната сграда действа демотивиращо или безхаберното отношение на преподавателите. Извинявайте ама господин Тенчо Колев /който си е уж важна клечка, в семестъра има да дойде 12 пъти на лекции, а той идва точно 4 пъти /. И какво сега, какво правим? Аз защо съм редовно обучение? В другите факултети ситуацията е горе-долу същата. Сумати народ записани незнайно как. Със всяка изминала седмица все нови и нови колеги, а истинския брой на студентите се вижда на изпита. В края на годината броя на учещите право вече е двоен. да не говорим пък за чужденците дето учат право/ а това важи навярно и за другите специалности /. Те не могат да си напишат името, а им пишат оценките за да прибират такса.
Аз съм на мнение че трябва да има не повече от 4-5 факултета за цялата страна. СУ,ЮЗУ,ПУ,ВТУ + още един по избор
Ама трябва с годините броя на студентите в курса да намалява, както е в нормалните училища, а не да се утроява. Ама това на дали ще се промени щото университетите са превърнаха от институти за просвета в ООД-та.
Аз съм на мнение че трябва да има не повече от 4-5 факултета за цялата страна. СУ,ЮЗУ,ПУ,ВТУ + още един по избор
Ама трябва с годините броя на студентите в курса да намалява, както е в нормалните училища, а не да се утроява. Ама това на дали ще се промени щото университетите са превърнаха от институти за просвета в ООД-та.
- ragazo
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|