- Дата и час: 24 Яну 2025, 12:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ
ЗДРАВЕЙТЕ, КОЛЕГИ ИСКАМ ДА СЕ КОНСУЛТИРАМ С ВАС, ПРЕДИ МЕСЕЦ ЗАВЪРШИХ ПРАВО В БСУ, НО УСПЕХЪТ МИ Е ОКОЛО 4.50 И МНОГО ДОБРЕ ЗНАМ ЧЕ ПРИ КОНКУРС ЗА РАБОТА, АКО ДРУГИТЕ КАНДИДАТИ СА С ПО-ВИСОК УСПЕХ, А ДАЛИ ГО ГЛЕДАТ НЕЗНАМ, НЯМА ДА МЕ ИЗБЕРАТ. ЗАТОВА РЕШИХ ДА СПЕЦИАЛИЗИРАМ В СУ ТЪРГОВСКО ПРАВО. С ТОВА СМЯТАМ ДА СЕ ЗАНИМАВАМ.ДАЛИ ЕДИН ЮРИСТ СЪС СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ ЩЕ СЕ ПОЛЗВА С ПРЕДИМСТВО ПРЕД ТАКИВА БЕЗ?
- anastasova
- Нов потребител
Какво значи да специализирате в СУ , не мога да разбера.Някаква програма ли има?По принцип ако съществува такова нещо ще е 100 % в плюс , ако го завършите.
- REVOLUTION
- Активен потребител
води се следдипломна квалификация, трябва да си завършил и се записваш с дипломата, избираш определен отрасъл, в който искаш да се доразвиеш- само това знам. Следващата степен е доктор.
- anastasova
- Нов потребител
Аз никъде на страницата на СУ не видях какви са специализациите и условията, при които може да се кандидатсва за такава.
- zzzzz
- Потребител
Глупости. Не си губете повече времето с учене, а започвайте тъпо и упорито да си търсите работа. Аз съм от Софийския, но не мисля, че това е било водещото при реализацията ми
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
- ralitsa
- Потребител
прави сте на страницата на СУ много трудно намерих информация за специализацията, наложи ми се да звъня там и ме свързаха с отдела откъдето ми дадоха информация, обучението е 18 месеца, индивидуално,1800 лв.
- anastasova
- Нов потребител
Чудно, какво ли включва индивидуалното обучение. Все пак 18 месеца не са малък период, но най-ползотворно би било да има практчиеска част в специализацията.
- zzzzz
- Потребител
за документа не съм питала, това което разбрах от жената в отдела следдипломна квалификация, че е ноебходимо да отида с дипломата, за да се запиша, изисква се успех само за административноправните науки, а за другите не, и ще се ходи явно само на изпити
- anastasova
- Нов потребител
Колега, щом вече сте преминали през държавните изпите отивайте да карате стажа за придобиване на юридическа правоспособност, защото без нея наистина няма да можете да започнете работа като юрист, а оценките от дипломата са последното нещо, което се гледа.
И прочетете внимателно Закона за научните степени и научните звания, за да придобиете представа как се става доктор. Тази научна степен няма нищо общо със следдипломната квалификация.
И прочетете внимателно Закона за научните степени и научните звания, за да придобиете представа как се става доктор. Тази научна степен няма нищо общо със следдипломната квалификация.
- ivankavrakov
- Потребител
Re: СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ
anastasova написа:...НО УСПЕХЪТ МИ Е ОКОЛО 4.50 И МНОГО ДОБРЕ ЗНАМ ЧЕ ПРИ КОНКУРС ЗА РАБОТА, АКО ДРУГИТЕ КАНДИДАТИ СА С ПО-ВИСОК УСПЕХ, А ДАЛИ ГО ГЛЕДАТ НЕЗНАМ, НЯМА ДА МЕ ИЗБЕРАТ.
Не го гледат, гледат Ви Вас. Нали за това са интервютата? Иначе щеше да е само Си Ви и диплома в пдф формат по нета. Диплома и успех не знам къде искат, но ако има такива места - то там не е добре за работа. За такива работодатели аз си вадя заключение, че са коне с капаци. И най-недоизкласилия студент от СУ знае, че примерно "Среден" при Средкова на държавен е повече от "Мн. добър" при Бойлера.
Успехът е нещо доста относително, съветът ми е да не си губите времето с разни семинарчета, дето са за отбиване на номера.
-
Trapped - Потребител
Имам колега, който специализираше наказателно право. Заплаща се. Мисля обаче, че има изисквания за успех по съответните предмети ( във вашия случай по търговско право), има със сигурност определени критерии, според които се подбират специализантите, все пак иначе всеки трети ще се юрне да специализира. Иначе знам, че той ходеше на лекции и имаше един преподавател, който е нещо като консултант.
- mimi_sharkova
- Потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|