Здравейте , искам да попитам следното :
Ще дам пари на заем на един човек, на когото уж имам доверие. Искам обаче да се застраховам чрез подписване на някакъв документ. Четох из форумите и интернет, че Запис на заповед е документа , който може да ми свърши работа. Четох също че с промяната на ГПК този вид документ ще се прилага много по-малко. Какво налага това ?
Ще ми свърши ли работа Запос на заповед в моя случай ?
Трябва ли да се завери нотариално и колко ще ми струва това ?
Има ли друга по-подходяща форма за моя случай , примерно договор за заем , когато става въпрос за даване на пари на заем между частни лица ?
Благодаря предваритерно
- Дата и час: 24 Яну 2025, 14:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как да се застраховам при даване пари назаем ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Запис на заповед ще ви свърши най-добре работа, тъй като в случай на договор за заем например, за да ползвате същия облекчен ред за издаване на изпълнителен лист, ще трябва да е заверен нотариално, а това си струва пари. При записа единствения проблем е дали ще е изготвен в законоустановената форма- не се доверявайте на първата попаднала ви "бланка".
- blossom
- Потребител
Най-сигурното обезпечение е ипотека (ако заемът е в големи размери). Особеният залог също се води сигурно обезпечение, но при него има практически трудности при реализиране на заложената вещ.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НАЗАЕМ!
Ако той няма нито доходи , нито имущество, какъвто и документ да Ви подпише - ще пиете една студена вода!
Ако той няма нито доходи , нито имущество, какъвто и документ да Ви подпише - ще пиете една студена вода!
- maria01
- Потребител
-
satir - Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|