начало

Сарафов и патриарх Даниил ще задълбочават сътрудничеството между прокуратурата и църквата Сарафов и патриарх Даниил ще задълбочават сътрудничеството между прокуратурата и църквата

клуб на "наплютите" от commander

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

клуб на "наплютите" от commander

Мнениеот kokopati » 06 Май 2008, 14:33

Здравейте,колеги предлагам на всички които са наплюти от Commander пишат в тази тема ,да се преброим колко сме ,може да се обърнем към модераторите на форума да вземат необходимите мерки.
kokopati
Младши потребител

Мнениеот WinterStorm » 06 Май 2008, 15:24

Здравейте!
С удоволствие се присъединявам към клуба. :D
WinterStorm
Нов потребител

Мнениеот WinterStorm » 06 Май 2008, 17:34

commander, не мисля, че трябва да пишете в тема ''клуб на "наплютите" от commander''.
Така наречените "..." се надяват поне тук да ги лишите от височайшата си особа!
WinterStorm
Нов потребител

Мнениеот system » 06 Май 2008, 19:06

Не изпитвам към колегата commander нито симпатии, нито антипатия. Все пак си позволявам да припомня, че ние юристите работим с доказателства. Така че в качеството си на участник във форума и модератор на два от подфорумите, призовавам инициаторите на темата да се обосноват и представят доказателствата си :wink:
system
Активен потребител

Мнениеот ralitsa » 06 Май 2008, 19:39

НЕМа му нищо на момчето, пък и вие, само дето му хлопа дъсчицата, толкова ли е трудно да се сетите... я го оставете на мира я-ма-ха! :D
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

Re: клуб на "наплютите" от commander

Мнениеот Гост » 07 Май 2008, 20:57

kokopati написа:Здравейте,колеги предлагам на всички които са наплюти от Commander пишат в тази тема ,да се преброим колко сме ,може да се обърнем към модераторите на форума да вземат необходимите мерки.

Абе това да не вие съд! Това е форум,вие май много сте се зарибили по интрернет живота и не излизате от него.

Пример:

В чат(в който случайно попаднах) хората толкова бяха въодошевени,че еди кой си "плеснал" виртуален шамар на друг чрез някаква опция.Все едно наистина."Пострадалият" пък не можел да отвърне,щото "деецът" разполагал със "сила"(сигурно някаква интернет сила)

Ами създайте Наказателно-виртуален кодекс и се съдете-като наистина,и си живейте скапания виртуален живот.

Интернет-това е услуга и забавление-нищо повече.
Гост

Мнениеот pepelanka » 11 Май 2008, 14:40

commander написа:
kalahan2008 написа: ...

Ще им се на някои "дрънчащи" , но няма да бъдат ощастливени ... :D :D :D :D
Поне в близките 150 години ... :wink:

защо плюете commander.Той във всички случай е прав, но на вас не ви изнася, че ви го казва в очите.Разбира се , че безплатен обед няма, още повече, че и ние трябва хляб да ядем.
pepelanka
Младши потребител

Мнениеот pepelanka » 11 Май 2008, 17:51

kalahan2008 написа:Доколкото разбирам, искате да кажете, че lex.bg ви взема хляба :shock: :shock: Чак толкова ли сте го закъсали, че обвинявате форума за липсата на клиентела :shock:

ами вие явно сте го закъсали щом все търсите безплатен ЮРИДИЧЕСКИ съвет,като сте толкова богати защо не си плащате за да получите квалифицирана помощ, а чакате на безплатните съвети на "ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ'.Може би така спестявате за почивка или друго удоволствие?
pepelanka
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 11 Май 2008, 22:33

pepelanka написа:
kalahan2008 написа:Доколкото разбирам, искате да кажете, че lex.bg ви взема хляба :shock: :shock: Чак толкова ли сте го закъсали, че обвинявате форума за липсата на клиентела :shock:

ами вие явно сте го закъсали щом все търсите безплатен ЮРИДИЧЕСКИ съвет,като сте толкова богати защо не си плащате за да получите квалифицирана помощ, а чакате на безплатните съвети на "ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ'.Може би така спестявате за почивка или друго удоволствие?

Ще си позволя да се намеся с един пример - вие като си купувате телевизор, нали искате първо да го видите как работи? Бихте ли си купили автомобил, без да направите едно кръгче с него, или апартамент, без да сте го разгледали отвътре?
Естествено, че ако човек има да разрешава конкретен юридически казус, ще се обърне към специалист, на който ще бъде заплатено полагащото му се (по-точно договореното :) ) възнаграждение. Мисля, че никой не иска да му бъде предложена готова пледоария или договор, съставен конкретно за неговия казус.
Както се убедих след разглеждането на форума, повечето "отбиващи се тук" търсят само съвет дали е уместно да се търси юридическа консултация, а не готово решение.
А искането на заплащане за съвет дали да се търси съвет ми прилича на включване на опаковката в цената на продукта на пазара.

А по въпроса за темата - ще си позволя да посъветвам (при това безплатно) commander да си сложи цитата "...поумняването е болезнен процес и насила няма да се случи" в подписа си. Ще има двустранен ефект - хем няма да му се налага да го пише във почти всеки свой пост, хем ще го вижда по-честичко и може да се замисли какво точно означава, и дали не може да се приложи и към него :) :) :) :) :) :) :) (ето, и аз мога да слагам емотикони).....
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот ari » 11 Май 2008, 23:18

Не харесвам начина на отговор на commander.
Аз също мисля , че не може да се отговаря по този груб начин.
Колеги, толкова ли сте закъсали за клиенти , че се страхувате да дадете един безплатен отговор - и то тук отговорите са схематични, без особени подробности, но достатъчни да насочат хората.
Естествено , че никой няма да разчита единствено на този отговор.
Да бъдем добри - за да срещаме добрини!
ari
Младши потребител

Мнениеот gudio » 12 Май 2008, 09:32

Впрочем, доколкото темата е "клуб на наплютите от Командора", мисля, че би било редно да се оставят чувстващите се унизени и оскърбени да споделят своите тъжби без постоянното присъствие и дейното участие на лицето, което ги е предизвикало. Все едно Доган да влезе в някакъв клуб на "Атака" и да тръгне да се кара с публиката там... или Волен да нахлува периодично в централата на ДПС... :roll: Струва ми се неуместно.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 12 Май 2008, 10:52

Оставете го човека да си пише каквото си иска. Ако не нарушава добрия тон няма причина да бъде банван или отстраняван по какъвто и да е начин. Всеки си носи отговорност за действията и постъпките си. И мен ме дразни на моменти, защото пише където свари и се повтаря, ама явно си е такъв. Отдавна съм спрял да чета какво е написал. Ако имам желание - пиша в темата, ако нямам желание - минавам на следващата.
Това е форум, а не място в което може да се разбере кой колко е добър в професията си. Прекалено много задълбавате и се вживявайте.

Пожелавам на всички лека и доходна работна седмица.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот misterj » 12 Май 2008, 12:16

Наплют от commander ?
Не мисля, че е точното заглавие на тази тема, но грубо казано ДА. Но дали е виновен той, въпреки че няколко десетки месеци може да са липсвали от първите години.....

Има няколко неща, когато се създава един сайт, а още повече юридически форум. Там трябва да има правила, но не само когато даден участник иска да се регистрира. Те трябва да са на видно място, а в този форум ги няма. Всеки мислещ може да предположи какво означава това - с две думи - НЯМА ПРАВИЛА.
Според мен е голям пропуск и то точно от юристи, защото :

Иzползван цитат от commander
system написа:
Този форум е за взаимопомощ между юристи и консултациите на хора извън тази професия не се толерират.

Ако е така- забранете регистрацията на останалите и да си бъде "затворен форум" - начини хиляди - всеки що годе програмист ще Ви го направи - АКО СИ ПЛАТИТЕ - ех commander.

Щом няма правила , участници като гореспоменатия, могат да прилагат всички видове нападки, обиди и ... няма смисъл да изброявам, та били те на расова, цинична или каквато и да е основа.
Ако това е формулирано и е на видно място в сайта, то модераторите, администраторите и накрая собствениците на този портал, могат да забранят такива постове, или да има предупреждение.

Към Адвокат Николов
Интернет-това е услуга и забавление-нищо повече.
- Искрено се надявам, че сте много по-добър в професията си, отколкото в мненията Ви - Добре че има стотици и милиони примери , колко сериозен бизнес е Интернет. Не искам да се задълбочавам в тази тема, защото след нея би трябвало да получа докторска титла. За тези които не са разбрали - ТОВА Е ШЕГА - само за титлата все пак.

В един мой пост бях писал, че commander е или прекалено щастлив / има кантора, апартамент, вила, кола... има , има/ , или прекалено нещастен /направете си сами изводи/.

system
МнениеПуснато на: 06 Май 2008 06:06 pm Заглавие:
Не изпитвам към колегата commander нито симпатии, нито антипатия. Все пак си позволявам да припомня, че ние юристите работим с доказателства. Така че в качеството си на участник във форума и модератор на два от подфорумите, призовавам инициаторите на темата да се обосноват и представят доказателствата си

Не искам да вярвам, че желаете да напълним този форум със спам от цитатите му.
misterj
Младши потребител

Мнениеот misterj » 12 Май 2008, 12:48

DEKAH написа:Оставете го човека да си пише каквото си иска. Ако не нарушава добрия тон няма причина да бъде банван или отстраняван по какъвто и да е начин. Всеки си носи отговорност за действията и постъпките си.....
.....Това е форум, а не място в което може да се разбере кой колко е добър в професията си. Прекалено много задълбавате и се вживявайте....

.

Започна изтриването на мнения. Дано не е цензура !
misterj
Младши потребител

Мнениеот misterj » 12 Май 2008, 13:00

Директен въпрос- Вие адвокат ли сте commander?

Защото дори когато исках да Ви платя Вие не пожелахте, но въпреки това навсякъде пишехте за пари, пари и хонорари?

Защото когато Ви платя искам да имам и документ за това !!!! А ? Или Вие не издавате такива?
misterj
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 12 Май 2008, 13:58

На пишещите "Глупости на търкалета" може със културен тон да се отговори "Не, нямате право да продавате нивата. За разяснения се обърнете към адвокат, специализиран в ...." или "Вашият въпрос за договора е необходимо да се прецизира след консултация с адвокат, специалист по ....". "За Вашия въпрос може да се запознаете със закона за ......, и при още въпроси е уместно да се потърси компетентна юридическа помощ". По този начин човека ще бъде насочен, ще остане с чувство на задоволство, че на неговия проблем е обърнато внимание, а Вие (по-точно някой от Вас) пак ще си получи хонорара, когато клиента отиде в някоя кантора. Не мисля, че написването на един такъв съвет отнема повече от 20 секунди.

За опаковката - мен лично ме дразни, когато отида да си купя кило сирене, магазинера да сложи и хартията, в която сиренето се увива, на везната. Съдейки по тона, който държите на абсолютно непознати хора тук във форума, не изключвам Вие да стигате до саморазправа в такива случаи...

И все пак когато отидете да си купите телевизор, ще се почувствате доста изненадан, ако на въпроса към консултанта на щанда "Вие кой модел бихте ми препоръчали?" получите отговор "Тази консултация ще ви струва 10 лева!"....
И ми е много интересно лично Вие как отговаряте на въпроса "Извинете, колко Ви е часа?", или "Бихте ли ми казали как да стигна до улица ........... ?" :)

П.С. Поста на comander, на който се помъчих да напиша отговор, незнайно защо изчезна. Съжалявам, че думите ми ще останат да "висят във въздуха".
Последна промяна TheOldMan на 12 Май 2008, 14:20, променена общо 2 пъти
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот kolman » 12 Май 2008, 14:03

misterj написа:Директен въпрос- Вие адвокат ли сте commander?

Защото дори когато исках да Ви платя Вие не пожелахте, но въпреки това навсякъде пишехте за пари, пари и хонорари?

Защото когато Ви платя искам да имам и документ за това !!!! А ? Или Вие не издавате такива?

А Вие познавате ли лицето което пише с ника commander? В коя колегия е, кантората му къде се намира? Ако не, предложението Ви е просто безмислено. Защо - отговорете си сам.
А с последното изречение показвате много голяма предубеденост и пренебрежение към адвокатите.
kolman
Потребител

Мнениеот misterj » 12 Май 2008, 14:25

kolman написа:
А с последното изречение показвате много голяма предубеденост и пренебрежение към адвокатите.

Много странен извод. Защо се отъждествявате с лицето /адвоката/ commander ? Уважавам всички, не само адвокати, които уважават другите от обществото, без значение на кое стъпало са!
Само за Ваша справка - commander смята, че Вие също живеете в племе.
Няма как да знам в коя кантора е и в коя точно област на правото се занимава.
И не мога да разбера кое точно Ви засегна - желанието ми да му платя за неговото време, отделено тук, или това да ми се издаде документ за извършената услуга след това?

И нека бъдем реалисти - много / И НЕ САМО/ адвокати не издават такива документи. Факт !
misterj
Младши потребител

Мнениеот kolman » 12 Май 2008, 14:33

misterj написа:
kolman написа:

Много странен извод. Защо се отъждествявате с лицето /адвоката/ commander ? Уважавам всички, не само адвокати, които уважават другите от обществото, без значение на кое стъпало са!
Само за Ваша справка - commander смята, че Вие също живеете в племе.
Няма как да знам в коя кантора е и в коя точно област на правото се занимава.
И не мога да разбера кое точно Ви засегна - желанието ми да му платя за неговото време, отделено тук, или това да ми се издаде документ за извършената услуга след това?

И нека бъдем реалисти - много / И НЕ САМО/ адвокати не издават такива документи. Факт !

Цитирам : А ? Или Вие не издавате такива?
След като не го познавате, защо предполагате, че той не издава? Дали пък защото не битува мнението, че ВСИЧКИ адвокати крият доходи? И веднага извод - въпросното лице - като част от адвокатската гилдия, също крие доходи и не плаща данъци. Това е, което ме подразни.
kolman
Потребител

Мнениеот misterj » 12 Май 2008, 14:45

kolman написа: И веднага извод - въпросното лице - като част от адвокатската гилдия, също крие доходи и не плаща данъци. Това е, което ме подразни.

Недейте. Темата е относно отношението на commander с много от посетителите на този форум, а не генерално юристи срещу останалите.Затова не приемайте лично какво е написано тук.
Лично уважавам професията Ви, а поради законодателството едва ли има пълнолетен гражданин, неизползвал такива услуги - от дребно нещо като покупко-продажба на МПС до......

Извинявам се ако съм засегнал регламентирано действащите юристи. Но аз написах в поста
.

А Вашият гореспоменат колега се отнася по този начин, защото всичко е позволено тук.
Не знам само защо започнаха да се изтриват постове....
misterj
Младши потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии