начало

Сарафов и патриарх Даниил ще задълбочават сътрудничеството между прокуратурата и църквата Сарафов и патриарх Даниил ще задълбочават сътрудничеството между прокуратурата и църквата

Кандидат-студент

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот inspectora » 09 Май 2008, 11:16

magiosnik написа:
inspectora написа:Според вас е така ...
Ако на мен ми се наложи един ден да търся кадри с юридическо образование, които да работят за мен ... на някой завършил университет различен от СУ изобщо няма да му гледам SV-то ... ясно е защо ... а вие колкото си искате си разправяйте, че нямало значение ;)
...

Пише се CV !!!... лека неточност, но знакова.... надали ще ви се случи да наемете човек с юридесчко образование :wink:

:) Знам как се пише ... но щом се хващате за технически грешки ...
А дали ще се случи да наемам хора с юридическо образование ... само времето ще покаже ;) Вие случайно да не сте нещо ясновидец/гадател и сега да искате да Ви заплащам за предсказанието :) ... или пък нещо магии да ми правите сега да ме уручасвате :D
inspectora
Активен потребител

Мнениеот magiosnik » 09 Май 2008, 12:44

Хехе Не.. не правя магии, най малко не урочасвам... ( но едни сини мъниста не биха били излишни ) :wink: Идеята ми беше, че прекалено много се превъзнася СУ, просто може да се провери в монета какъв е приема... с какви оценки се влиза там и колко хора влизат там годишно.. както и от колко студента се състои една група за упражнения ( около 40 ) и по този начин упражненяита се превъщат в преразказ на лекцията... така че общо взето май славата лежи на стари ларви за СУ! :wink:
magiosnik
Младши потребител

Мнениеот Гост » 09 Май 2008, 13:23

inspectora написа:
magiosnik написа:
Ако на мен ми се наложи един ден да търся кадри с юридическо образование, които да работят за мен ... на някой завършил университет различен от СУ изобщо няма да му гледам SV-то ... ясно е защо ... а вие колкото си искате си разправяйте, че нямало значение ;)
...

Пише се CV !!!... лека неточност, но знакова.... надали ще ви се случи да наемете човек с юридесчко образование :wink:

А дали ще се случи да наемам хора с юридическо образование ... само времето ще покаже ;) Вие случайно да не сте нещо ясновидец/гадател и сега да искате да Ви заплащам за предсказанието :) ... или пък нещо магии да ми правите сега да ме уручасвате :D

Имспекторе,въобще сте в грешка изцяло.Съвети,от такива като Вас,дето въобще не са наясно с това "що е право",нещем.Ходете зарибявайте децата в училище!
Гост

Мнениеот inspectora » 09 Май 2008, 14:51

advokat_nikolov написа:
inspectora написа:
magiosnik написа:
...

Имспекторе,въобще сте в грешка изцяло.Съвети,от такива като Вас,дето въобще не са наясно с това "що е право",нещем.Ходете зарибявайте децата в училище!

О, Великий "адвокат" Николов! О, наш "правен" гуру! Приемете дълбок полкон от мен - непросветения, смирен мирянин!
Не ще споря аз с такава божествена правна мисъл, като Вашата ... Въздайте и на нас простите хорица малко просвещение "що е право", за да не сме толкова незрящи, за да прозрем и пътя, и истината и живота!

Не помня някъде, някога да съм Ви давал съвети за каквото и да било (може би съм подозирал, че "нещете" съвети от хора, които са "въобще в грешка изцяло").

Сега ще си позволя да Ви дам един съвет - не ме "подбуждайте" към "зарибяване на децата в училище", защото ако случайно реша да се вслушам в думите Ви и двамата ще отидем на почивка за няколко години в едни заведения за изтърпяване на наказания ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 09 Май 2008, 20:12

magiosnik написа:За съжаление сте прав.. по-голяма част от българските работодатели се вличаят от тода дали си от СУ или не.

Хайде стига глупости, аз съм завършил СУ и това никога не ми е давало предимство пред другите при кандидатстване за работа. Напротив, заради по-слабия си успех от следването (който щеше да е доста по-висок, ако бях завършил другаде :wink: ) сега нямам никакъв шанс за магистрат. Престанете да плюете завършилите СУ-едно време беше престижно да те приемат в единствения български университет, на който му признаваха дипломите на Запад, но едно време и рокът беше на мода, а сега...само чалга... :roll:
magiosnik написа: от колко студента се състои една група за упражнения ( около 40 :shock: ) и по този начин упражненяита се превъщат в преразказ на лекцията... така че общо взето май славата лежи на стари ларви за СУ! :wink:

Това също са глупости. Когато аз бях студент, групите бяха 16 държавна поръчка и 6 платено, всяка по около 10-15 човека (моята група беше средно около 13 човека).
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот SpionKop » 11 Май 2008, 11:45

Logan написа:В ПУ могат да се взимат важни изпити с колоквиуми и оценяването е на моменти неадекватно.От общоприетото правило - при 2 въпроса на изпити ако имаш 1 на който не си писал нищо или както се казва е за 2 то на цялата работа получаваш 2.Е ,нъцки , "мой" човек на единия въпрос за 6 , на другия за 2 и крайна оценка - 6 .Това по Административно право мисля че беше.По Гражданско право същия човек 4 на единия въпрос и 6 на другия - обща оценка 6 .Извинявайте ,но какъвто и да е ЮЗУ оценките са по-адекватни дори и на моменти занижени.

Това изказване е абсолютен признак за пристрастност и по никакъв начин не се доближава до реалността.
В ПУ изпитът по Административно право минава сравнително лесно, като не мога да разбера как говорим за "цяла работа", като изпитът е устен. Нищо странно не виждам по усмотрение на преподавателя да се зададат допълнителни въпроси. Това го решава единствено и само изпитващият.
Относно гражданското право се изказвате изключително неподготвен. Първо никой не определя оценка на първи въпрос и оценка на втори въпрос, ако единият липсва, никой не те слуша да му разказваш само един. Второ изпитът протича в продължение на 40-60 минути, мисля че добре разбирате, че два въпроса се казват за околко 10. В останлите 30-50 какво мислите се случва? Да, точно така, въпроси. Тогава какъв в проблемът да ти пишат 6, след като са те разходили на 1/2 учебник, а преди това не си се сетил нещо незначително, като да речем "Колега, на последната точка от въпроса за АГС, на последните три реда пише нещо много важно, какво е?". Трето, устните изпити винаги са субективни, на тях от решаващо значение е на колко упражнения си ходил, на лекции, сипмпатичен ли си на преподавателя, с каква прическа си, с какво си облечен и още куп глупости. Да не говорим, че когато те изпитват към 16:00h, а изпитът е почнал в 8:00h, просто няма как да очакваш адекватна преценка от преподавателите, в тези случаи те са по-склонни да се изнервят бързо и да занижават оценките, от колкото да ги надуват.
Освобождаване с колоквиуми? Е как за четири години не съм го разбрал още. Това са пълни глупости.
В заключение искам да кажа, че няма никакво значение в кой от юридическите факултети, повтарям факултети ще се учи. Положението е едно и също навсякъде. Никой не може да ме убеди, че с един месец сериозно учене по даден предмет и успешно минаване на изпит знаеш нещо. Точно два-три месец след това остават само някои общи понятия. Успех на КСК-то и учете!!!
SpionKop
Нов потребител

Мнениеот senex » 13 Май 2008, 20:18

ekzorsist написа:
senex написа:
ekzorsist написа:
senex написа:
ekzorsist написа:Николов, ЮЗУ е бивш ПУЦ/надявам се знаеш кво значи :lol: /.
ЮЗУ, преди да стане самостоятелно висше училище, е бил филиал на СУ - до 1983 г. Ще Ви разочаровам, че никога не е бил ПУЦ.

говоря за преди 75 -та, а относно филиалите - или добро, или нищо... :)
Тогава излиза, че ПУЦ-ът е станал част от СУ :wink: . Как, докато е бил част от СУ, е бил много добър, а след това, като се е отделил, е станал некачествен? :wink:

Вадите от контекста вам угодни умозаключения, аз не искам да споря или пък да обиждам някой, просто ме досмеша когато колегата Николов подхвърли, че студенти от ЮЗУ шели да "смачкат" такива от СУ. Относно последното - когато и където каже. :lol:

Чакайте малко, не обвързвайте моето мнение с мнението на друг, просто проследих историческото развитие до даден период. Между факт и извод от него има разлика. :D
Преди дни гледах предаване по сателитния български телевизионен канал за основаването на въпросния университет (първоначално като първия педагогически факултет в страната) и никъде не се споменава за нещо като учебни центрове, а за част от СУ и за това, че всичките преподаватели са били от последния университет.
Последна промяна senex на 13 Май 2008, 21:37, променена общо 3 пъти
senex
Потребител

Мнениеот senex » 13 Май 2008, 20:33

magiosnik написа:
Юрисконсулт в чужда компания, където хората са значително по-обективни и не ги е еня от кой факултет си, а каква работа им вършиш ( да не споменавам и разликата в заплащането) или другия вариант - собствена кантора, където надали клиента като дойде ще се вълнува от кой факултет си завършил. Това е то мен!;)

Наистина сте прав.
Последна промяна senex на 13 Май 2008, 20:49, променена общо 3 пъти
senex
Потребител

Мнениеот senex » 13 Май 2008, 20:47

kalahan2008 написа: признаваха дипломите на Запад
Признавали са дипломите и на други висши училища, защото критерият е бил специалността, а не образователната институцията. В това съм абсолютно сигурен.
magiosnik написа: от колко студента се състои една група за упражнения ( около 40 :shock: ) и по този начин упражненяита се превъщат в преразказ на лекцията... така че общо взето май славата лежи на стари ларви за СУ! :wink:

kalahan2008 написа: Когато аз бях студент, групите бяха 16 държавна поръчка и 6 платено, всяка по около 10-15 човека (моята група беше средно около 13 човека).

Между когато и сега има разлика.
От доста години приемът е 300 души. Средно на випуск в момента има около 450-500 души. В сайта на МОН има информация за броя. Това го казват и самите студенти.
senex
Потребител

Мнениеот Гост » 15 Май 2008, 19:14

SpionKop написа:
Logan написа:В ПУ могат да се взимат важни изпити с колоквиуми и оценяването е на моменти неадекватно.От общоприетото правило - при 2 въпроса на изпити ако имаш 1 на който не си писал нищо или както се казва е за 2 то на цялата работа получаваш 2.Е ,нъцки , "мой" човек на единия въпрос за 6 , на другия за 2 и крайна оценка - 6 .Това по Административно право мисля че беше.По Гражданско право същия човек 4 на единия въпрос и 6 на другия - обща оценка 6 .Извинявайте ,но какъвто и да е ЮЗУ оценките са по-адекватни дори и на моменти занижени.

Това изказване е абсолютен признак за пристрастност и по никакъв начин не се доближава до реалността.
В ПУ изпитът по Административно право минава сравнително лесно, като не мога да разбера как говорим за "цяла работа", като изпитът е устен. Нищо странно не виждам по усмотрение на преподавателя да се зададат допълнителни въпроси. Това го решава единствено и само изпитващият.
Относно гражданското право се изказвате изключително неподготвен. Първо никой не определя оценка на първи въпрос и оценка на втори въпрос, ако единият липсва, никой не те слуша да му разказваш само един. Второ изпитът протича в продължение на 40-60 минути, мисля че добре разбирате, че два въпроса се казват за околко 10. В останлите 30-50 какво мислите се случва? Да, точно така, въпроси. Тогава какъв в проблемът да ти пишат 6, след като са те разходили на 1/2 учебник, а преди това не си се сетил нещо незначително, като да речем "Колега, на последната точка от въпроса за АГС, на последните три реда пише нещо много важно, какво е?". Трето, устните изпити винаги са субективни, на тях от решаващо значение е на колко упражнения си ходил, на лекции, сипмпатичен ли си на преподавателя, с каква прическа си, с какво си облечен и още куп глупости. Да не говорим, че когато те изпитват към 16:00h, а изпитът е почнал в 8:00h, просто няма как да очакваш адекватна преценка от преподавателите, в тези случаи те са по-склонни да се изнервят бързо и да занижават оценките, от колкото да ги надуват.
Освобождаване с колоквиуми? Е как за четири години не съм го разбрал още. Това са пълни глупости.
В заключение искам да кажа, че няма никакво значение в кой от юридическите факултети, повтарям факултети ще се учи. Положението е едно и също навсякъде. Никой не може да ме убеди, че с един месец сериозно учене по даден предмет и успешно минаване на изпит знаеш нещо. Точно два-три месец след това остават само някои общи понятия. Успех на КСК-то и учете!!!

Една молба:

Предайте,ако имате възможност,на проф.д-р Кино Лазаров специални поздрави от една малка групичка от специалност Право в Правно-историческия факултет!

Благодаря!
Гост

Мнениеот gudio » 15 Май 2008, 19:31

senex написа:
magiosnik написа:
Юрисконсулт в чужда компания, където хората са значително по-обективни и не ги е еня от кой факултет си, а каква работа им вършиш ( да не споменавам и разликата в заплащането) или другия вариант - собствена кантора, където надали клиента като дойде ще се вълнува от кой факултет си завършил. Това е то мен!;)

Наистина сте прав.

:roll: Да, бе, и аз чух, че се избивали чуждите компании да назначават за по 1000 евро / час славни възпитаници на разни :roll: ... там ... ВУЗ-ове, като само за такива от СУ не искат и да чуят :wink:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот senex » 15 Май 2008, 19:47

gudio написа:
senex написа:
magiosnik написа:

Наистина сте прав.

:roll: Да, бе, и аз чух, че се избивали чуждите компании да назначават за по 1000 евро / час славни възпитаници на разни :roll: ... там ... ВУЗ-ове, като само за такива от СУ не искат и да чуят :wink:

magiosnik написа:
Юрисконсулт в чужда компания, където хората са значително по-обективни и не ги е еня от кой факултет си

Прекрасно знаете какво имаше в предвид magiosnik. :wink:
Добре, че хората не назначават по субективни критерии. :wink:
senex
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 15 Май 2008, 20:14

senex написа:Между когато и сега има разлика.
От доста години приемът е 300 души. Средно на випуск в момента има около 450-500 души. В сайта на МОН има информация за броя. Това го казват и самите студенти.

:D :D Сигурно включвате в бройката и задочниците...но сигурно сам знате прекрасно, че задочниците нямат упражнения и не са в "общия кюп" :wink:
п.п. Моят курс имаше прием 200 човека държавна поръчка (по 100 мъже и 100 жени) и още 100 платено обучение...т.е. точно 300 човека :D Задочниците не съм сигурен дали бяха 50 или 100. Отделно след І курс имаше един куп придошли от ВТУ, прехвърлени от други специалности с отличен успех...и въпреки това групите рядко надвишваваха 15 души. Така че информацията Ви е недостоверна-нали и асистентите трябва хляб да ядат :D
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот senex » 15 Май 2008, 20:19

kalahan2008 написа:
senex написа:Между когато и сега има разлика.

:D :D Сигурно включвате в бройката и задочниците...но сигурно сам знате прекрасно, че задочниците нямат упражнения и не са в "общия кюп" :wink:
п.п. Моят курс имаше прием 200 човека държавна поръчка (по 100 мъже и 100 жени) и още 100 платено обучение...т.е. точно 300 човека :D Задочниците не съм сигурен дали бяха 50 или 100. Отделно след І курс имаше един куп придошли от ВТУ, прехвърлени от други специалности с отличен успех...и въпреки това групите рядко надвишваваха 15 души. Така че информацията Ви е недостоверна-нали и асистентите трябва хляб да ядат :D
Задочниците имат упражнения по всички дисциплини, по които имат и редовното. Сам казвате, че имало общо 300 души приети и един куп прехвърлени, а след това говорите, че информацията ми била недостоверна. :shock: МОН няма да изнася грешна информация на сайта си. :wink:
Последна промяна senex на 15 Май 2008, 22:11, променена общо 1 път
senex
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 15 Май 2008, 20:38

Недостоверно е да твърДите, че имало по 40 души в една група, а не че са 300 човека.
А за упражнения на задочниците наистина за пръв път чувам в живота си :shock: :shock: Те нямат ли само очни занятия?
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот senex » 15 Май 2008, 20:41

kalahan2008 написа:Недостоверно е да твърДите, че имало по 40 души в една група, а не че са 300 човека.
А за упражнения на задочниците наистина за пръв път чувам в живота си :shock: :shock: Те нямат ли само очни занятия?
Никъде не съм казвал по колко души е една група. Казах колко студенти има средно, подчертавам, средно в курс, което всеки може да пресметне, като раздели общия брой студенти на броя курсове.
Трябва да си проверите информацията относно задочниците. Т.нар. "очни занятия" включват не само лекции. :wink:
senex
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 15 Май 2008, 21:28

senex написа:

kalahan2008 написа: Когато аз бях студент, групите бяха 16 държавна поръчка и 6 платено, всяка по около 10-15 човека (моята група беше средно около 13 човека).

Между когато и сега има разлика.

Изглежда аз не съм Ви разбрал правилно.
А за това, че задочниците имали упражнения :shock: - в СУ няма такова нещо :wink:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот senex » 15 Май 2008, 22:03

Пак Ви казвам да си проверите информацията, защото задочниците също имат упражнения по всички дисциплини, по които имат и редовното, но с намален наполовина хорариум. Занятията им включват лекции и упражнения.
Ще Ви помоля повече да не спорим за неща, в които съм убеден.
senex
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии