начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

клуб на "наплютите" от commander

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот balders » 13 Май 2008, 22:50

Ехеееееееееееее, :shock: ама че той този нашия приятел си имал фен клуб бе? Брао бе командер. Що не се похвали по-рано. Пък аз се опитвам да говоря с теб на Вие. Хаха :lol:
Много зле.
И още нещо, командер. Има един случай във Опел форума. ето и линк: http://www.opelclub-bg.com/forum/index.php?showtopic=37765
Съжелявам, че има нужда от регистрация но си е смях.
Но с пет приказки да ви кажа: Един, се прави голяма клечка, коли, внос БМВ-та, Мерцедеси и т.н. После изведнъж го хващат, че уж внесъл кола, която всъщност се продава в мобилето, и лекичко го проверяват. Излиза че пише от няколко ника, които преди това пък го хвалят че е много точен пич, че и "жена му", има акаунт. След доста коментари се установява че ставав въпрос за непълнолетно лице, със достъп до интернет, работещо на автомивка (където снима част от колите). Всъщност, този тип е пускал и обяви за продажба на коли и че ги докарва, ако си поръчаш. Все пак е бил глупаво хлапе, и не е успял или го е било шубе да се възползва. Общо взето човек с нужда от специалист.
Е господин командер, мило дете. Дай и ти някой лев, да си платиш за консултация от психиятър. Съвета ми е безплатен, аз не съм като вас. А определено смятам, че си много вглъбен в компютъра. Щом имам 2 поста, и успя да ги вържеш. Ще си направя усилието да те издиря. Ще ми е забавно да си поиграем.
Последна промяна balders на 13 Май 2008, 23:10, променена общо 1 път
balders
Младши потребител

Мнениеот leela » 13 Май 2008, 23:00

balders написа:Ехеееееееееееее, :shock: ама че той този нашия приятел си имал фен клуб бе? Брао бе командер. Що не се похвали по-рано. Пък аз се опитвам да говоря с теб на Вие. Хаха :lol:
Много зле.

................на 'вие' по-добре :lol:
leela
Младши потребител

Мнениеот balders » 13 Май 2008, 23:14

Аз винаги съм уважавал и съм толерантен към норманите хора. Подчертавам нормалните. Разбира се, че не е добре за мен да падам толкова ниско, ама това не заслужава уважение. Съжелявам, но смятам за правилно видимо да показвам, неуважение към неприятните за мен хора, за да не остана неразбран и да бъда лицемер. Дано ме разбирате всички други.
balders
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 14 Май 2008, 00:49

Добре де, явно някой доставчик, който раздава динамични IP адреси, е предпочитан в средите на адвокатите. Аз ли трябва да обяснявам на модераторите и администраторите на форума пълната каша, която става в лог файловете на форума? А юридическата квалификация на деянието по публикуването на такива данни на публично място го оставям на вас - все пак аз има диплома за парнаджия само. Но все ми се струва, че това са някакви лични данни....
Другия вариант е няколко кантори "на черно" да са си "делнали" нета с рутер, за да спестят някой лев, "прецаквайки" провайдера, но защо ли този вариант не ме учудва, след като изчетох туй-онуй от форума ....
А ще е голяма пародия ако се окаже, че работите бюро срещу бюро в една стая :)
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 14 Май 2008, 10:30

commander написа:Интересна ми беше една статистика, която да покаже профила на „ревящите „!...
....
TheOldMan
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=30046&highlight=

при което :
...
- Не съзрях поне една правна тема , представляваща интерес дори за "средностатистическото " юридическо съсловие
....

A бихте ли конкретизирал какво означава "интерес", защото от постовете Ви оставам с натрапчивото впечатление, че става въпрос за ФИНАНСОВ интерес. Защото и сега Вие почвате да смятате каква "аванта" има даден "въ Просител".
Поради липсата на някаква законова уредба на понятията "личен живот", "обществено място" и "публична личност" мислех, че дискусия по тази тема ще бъде полезна не само за "удовлетворяване на любопитството ми", но и за някои Ваши колеги - юристи.

Аз поне в моята сфера на дейност, не съм отказвал съвет на "закъсал" човек, с уговорката, че моята помощ не е професионална, и ако иска наистина качествено обслужване, е добре да се обърне към съответния специалист.
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот portokal » 14 Май 2008, 11:21

778899 написа:Заявявам Ви най-отговорно, че определено не съм "несъществуващ участник", тъй като най-малко, голяма част от участниците във форума са ме виждали лично на един семинар!

Да, и аз се бях запознала с участничка с "цифров" прякор, но забравих дали беше 778899, или 77777. :oops:
Във всеки случай това не беше Светозар Литман - него не го познавам, ама по името личи, че трябва да е от мъжки пол.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот sapruga » 14 Май 2008, 12:57

Мислех, че тонът на commander е персонално отношение към мен.
Но така се зарадвах като видях темата и побързах да се включа. :twisted:
sapruga
Младши потребител

Мнениеот balders » 14 Май 2008, 13:35

И аз така си мислех.

Някой ще бъде ли така любезен да " преведе " излиянията на поредния недоволен "БАЙ ГАНЬО "/ БИЗНЕСМЕН-ТЪНКАЧ

Ако не харесвате Бай Ганьо, не го четете. Какъв е проблема просто да не пишете където не вие работа.
Повечето форуми, имат правило, което забранява някой да говори в тема, извън смисъла й. Счита се за просташко и неетично, да се пренебрегва това правило. Предполагам, че и този сигурно има. Защо просто не го спазвате? Съжелявам, че нямам време да разгледам целия правилник.
А, вие май не сте запознат идеята на интерент, която и различна от Вашите идие, които са доста тесногръди. На потребителя му е интересно да влиза в страницата, да чете форума безплатно, рекламодателя има интерес да гледат повече хора страницата, и плаща повече. Ако продължавате така, прогонвате посетители, което не се харесва на рекламодателя, и рейтинга на страницата може да падне. Къде е ползата от вас?
Забравих да спомена, че си имаме и адвокат и счет., обаче пак ще си задавам въпроси, защото: "Я верую, но проверю" както казваше един мой учител.
balders
Младши потребител

Мнениеот balders » 14 Май 2008, 13:37

Ох, горкия комплексар. Влязахте ли във линка на аватара му? Казвам Ви, имате нужда от помощ. Може би като малък, не сте получавал достатъчно внимание.
balders
Младши потребител

Мнениеот Star_doznatel » 14 Май 2008, 13:50

Ако някой си мисли, че съм го пусна погрешно тук, бързам да го успокоя – не е грешка.
В. „СЕГА” 13.05.08 г
НАБЛЮДАТЕЛ
Писмо от “България” 1
Повелителят на мухите
Димитри Иванов
В езиците и в преводите аз съм махленски арбитър. Майки ми водят децата си.
- Ще пишеш clean, не kleen - казах на детето.
- Ама за Сергей Станишев казаха, че е мистър Kleen. Дето чисти и отпушва. Пише Kleenex на салфетките за бърсане. Не знаеш ли?
- Ама ти знаеш ли как ще ти обърша един - ядоса се майката. А ти - обърна се тя към мен, - що не си внесеш книгите у нас?
Струпах си книгите на камара отвън, понеже вкъщи правя ремонт. И нали знаете как се проточват ремонтите, стоят си книгите ми пред входната врата. Забелязах, че някои книги изчезват, после мистериозно се завръщат. Някой неизвестен или някоя неизвестна ги взема, после ги връща.
Той/тя има добър вкус. Изчезнаха, после се завърнаха Шестодневът на Йоан Екзарх и Видрицата на поп Минчо.
Да се чудиш откъде неизвестният той или тя е научил/а думата видрица, че да поиска да прочете "Видрица". Тази дума е излязла от употреба; сега казваме пачуърк, поток на съзнанието, такива работи. Видрицата е кринче, с което циганката обикаляла от къща в къща и слагала в кринчето кой каквото му се откъсне от сърцето - останала неизядена попска яхния, парче печена тиква или нещо друго за ядене, затова поп Минчо, като разказал преживелиците си, нарекъл ги видрица.
Разговорите между приятели на маса, и те са като видрици. Един ще каже нещо, друг ще подметне друго, трети ще се вклини с трето и разговорът не знаеш накъде ще литне, рее се волно и приятелите спорят, но задружно си казват "Наздраве!" и става хубаво.
Шестодневът пък е книга за вечните въпроси. След като взе и после върна "Шестоднев", неизвестният/неизвестната взе "Повелителят на мухите". Друга книга за вечните въпроси. Много добре е направил/а, като я е взел/а. Жени Божилова (на Николай Хайтов жена му) също направи добре навремето, че ме накара да преведа Lord of the Flies. Книгата, с която Уилям Голдинг после стана нобелист. Вие сте я чели или сте гледали филма, но това е било отдавна. Затова ще ви я припомня. През войната евакуирали английски момченца. Самолетът паднал. Летците загинали, децата оцелели. Намерили се на необитаван остров, райски красив. Тук вече трябва да сте наясно с Балънтайн. Не уискито (предпочитам Black Bush). Имам предвид Балънтайн, който написал "Кораловият остров". В книгата на Балънтайн английските момченца се държат като малки джентълмени. И те като Робинзон Крузо се борят с живота от позицията на рационализма, само че Робинзон е сам, а те действат заедно.
В "Повелителят на мухите" главните герои също са Ралф и Джак, както при Балънтайн, но нещата се развили иначе. Децата се опитали да организират живота си според правилата на цивилизацията, от която идвали. Намерили една раковина, която издава звук, като я надуеш. Събрали се и не говорели един през друг, а само онзи, който получавал раковината. Парламентарна демокрация. Решили да си направят колиби, да поддържат постоянно димящ огън, за да бъдат забелязани от минаващ кораб.
Но те бързо се разцивилизовали. Пътят към дивачеството е къс и децата преиграли историята на човешкия род. Първо добили огън. После си измайсторили оръжия. Първите оръдия на труда не са мотики и лопати, а оръжия. Първобитният човек нямал зъби и нокти като зверовете, но се сетил да грабне камък да разбие нечий череп. После - да счупи нечия глава с кривак. После да прониже животно или човек с копие. После - да го убие дистанционно с лък и стрела. Очовечаването и убийството тръгнали ръка за ръка. Така започнала и така продължила историята на рода човешки. Затова Каин убил Авел.
В "Повелителят на мухите" най-жестоки били униформените момченца от църковния хор. Те убили най-добрите и най-мислещите деца, защото те не били като тях. Християнското поведение и християнската догма са различни.
Доброто и злото са в нашата душа. За Голдинг злото е атавистично и то избива във военни жестокости по време на война. В мирно време атавистичният инстинкт избива другояче. Богатите убиват, ходейки на лов, бедните озверяват на футболен мач, гледат жестокости по телевизията. Оглупелият пубертетник разбива безпричинно телефонната кабинка, застаряващият глупак си въобразява, че е велик, ако тенекиеното му возило е "ферари" или "хъмви". Един природозащитник запита: "Христос би ли карал такава кола?"
Мачовците са примитиви. В нас дреме атавистичният инстинкт на човека агресор. Първичното желание да доминираш, да си лидер в политиката или в друго поприще. А кой е повелителят на мухите?
Луцифер. Принцът на мрака владее тъмната страна на нашата душа.
Фауст казал на Мефистофел:
В твоето име е заключена твоята природа. Зъл, губител, на мухите повелител.
Велзевул значи повелител на мухите. Така го превел от староеврейски Гьоте. Кой съм аз, че да споря с Гьоте? Нали виждам повелителя на мухите от вас до Вашингтон и от София до Сомалия..
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0001101
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот karelia79 » 14 Май 2008, 14:21

И аз ще се присъединя към темата. Не мога да размера хората които оправдават поведението на командер... Очевидно е, че България се е превърнала в държава на хора, които се имат за голяма работа, на най-великите, най-умните и най-некултурните най-вече. Оправдаването на подобно поведение поощрява подобните нему и после няма какво да се чудим, че децата били ставали агресивни, некултурни, че биели или заплашвали учителките си или пък убивали други деца. Всичко това е взаимносвързано и идва от разбирането за ненаказаност на постъпките. Дали ако бяхме в диктатура или пък в комунизма командер щеше да е пак така отворен?!? както и да е. Приятен ден на всички
karelia79
Потребител

Мнениеот cleo » 14 Май 2008, 14:23

Съвсем не в темата, за което моля извинете ме,
Благодаря Ви искрено колега Star_doznatel.

Колкото до всички спорещи участници в тази тема: авторът на статията в "Сега" едно време беше казал на един Командир /чисто съвпадение в имената, както и в динамичните IP-та/ нещо за тънката граница от едни два вагона с книги.

Веднъж като го проумееш е трудно за преглъщане, но: 99% от хората в България не са прочели и един вагон книги.

Ако питащите по 10 пъти едно и също нещо, само и само келепир да има, бяха прочели и 1/10 вагон с книги, нямаше да се тюхкат от тема на тема, ами щяха да се обърнат към познат адвокат или друг вид практикуващ юрист.
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот cleo » 14 Май 2008, 14:42

.... и така commander щеще да е като всеки друг юрист във форума, от време на време щеще да срязва по някой и друг досадник, друг път щеще да помага и то добре не само на колеги, историята познава и такива примери,

но уви, с развитието на i-технологиите в последните 5 години се промени и форума просто защото стана известен на по-голяма част от нашето родно българско общество, а то в масата си от над 90 % както споменах по-горе се състои от простодушни овчици и нагли мухи, ама от най-наглите.
Аватар
cleo
Потребител

Re: клуб на "наплютите" от commander

Мнениеот kinshasa » 14 Май 2008, 15:08

advokat_nikolov написа:
kokopati написа:Здравейте,колеги предлагам на всички които са наплюти от Commander пишат в тази тема ,да се преброим колко сме ,може да се обърнем към модераторите на форума да вземат необходимите мерки.

Абе това да не вие съд! Това е форум,вие май много сте се зарибили по интрернет живота и не излизате от него.

Пример:

В чат(в който случайно попаднах) хората толкова бяха въодошевени,че еди кой си "плеснал" виртуален шамар на друг чрез някаква опция.Все едно наистина."Пострадалият" пък не можел да отвърне,щото "деецът" разполагал със "сила"(сигурно някаква интернет сила)

Ами създайте Наказателно-виртуален кодекс и се съдете-като наистина,и си живейте скапания виртуален живот.

Интернет-това е услуга и забавление-нищо повече.

БРАВО, БРАВО, БРАВО, БРАВО.
kinshasa
Потребител

Мнениеот kinshasa » 14 Май 2008, 15:16

pepelanka написа:
commander написа:
kalahan2008 написа: ...

Ще им се на някои "дрънчащи" , но няма да бъдат ощастливени ... :D :D :D :D
Поне в близките 150 години ... :wink:

защо плюете commander.Той във всички случай е прав, но на вас не ви изнася, че ви го казва в очите.Разбира се , че безплатен обед няма, още повече, че и ние трябва хляб да ядем.

Някои ядат хляб, други предпочитаме друго.
А просто не коментирам въпросният елемент. Тук всеки може да сподели мнение.
Никой не задължава друг да върши нещо против Волята му.
Капиш. Приятен ден.
kinshasa
Потребител

Мнениеот balders » 14 Май 2008, 16:18

по системата "ЧРЕЗ НАХАЛСТВО КЪМ ПРОГРЕС " гледат да плячкосват

Ами, че вие не сте ли нахален. Колко народ вече ви обясни, че не иска да търпи вашите глупости, да се бъркате къдот не ви е работа. Ако това не нахалство според вас, май ще трябва да отворите тълковния речник. А относно колегиалността, че нямам доверие на адвоката и счетоводителя, вие май сте с много беден житейско стаж, за да знаете все още, че доверие се гради а не се купува, а как с егради доверие? Когато си сигурен. А не да осират нещата, после да замазват. Сякаш пък незнаете че има и некъдърници адвокати, счетоводители и т.н. За съжеление всяко стадо си има черна овца. Не искам да обидя никого, и дано ме разбирате. Патил съм от доверие. Вече не се продава.
А пък вие, спрете с тоя бай Ганьовси израз. Разбрахме че това е единствено произвидине което сте чел.
А къде е ползата от Вас ?

Ами аз съм малка част от реклмната политика, която сум убеден че поддържа тази страница, и за повече консултации относно "Реклама в интернет" се обърнете към специалист. Няма да ви давам безплатни съвети.
balders
Младши потребител

Re: [color=red]Предложение[/color]

Мнениеот gudio » 14 Май 2008, 17:36

mi_lena написа:Предлагам тази тема да бъде заключена вече.
В клуба на наплютите нахлу плюещият и това е поредната негова завоювана територия. Т.е. клубната идея е оплюта и обезсмислена, както и темата.

:lol: Обаче се чудя как би изглеждал клубът и какво точно щяха да си пишат участниците в отсъствието на плюещия :roll: :lol:
Според мен една от важните "на ползу форуму" функции на тази тема е, че отнема малка част от налудната енергия на плюещия и така той по-малко спами в другите сериозни теми :wink:, все пак отделя част от "ресурса" си за да апострофира непрекъснато тук.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 14 Май 2008, 18:01

neonato написа:Командире, взводът, доколкото знам, по старите канони стурктурно е част от рота, не от батальон....

:wink: Хайде сега, нали командор е флотско звание, не можем ний, сухоземните кашишки плъхове да искаме от волната морска душа, висяла не на лост, а на реите и вантите :wink: таквиз познания :?
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 14 Май 2008, 19:06

cleo написа:Ако питащите по 10 пъти едно и също нещо, само и само келепир да има, бяха прочели и 1/10 вагон с книги, нямаше да се тюхкат от тема на тема, ами щяха да се обърнат към познат адвокат или друг вид практикуващ юрист.

Всички поддръжници на това мнение изхождат от грешната (според мен :roll: ) предпоставка, че отговорът в този форум е с някаква кооооой знае колко значима стойност-лесно е да се познае кога пита неюрист, затова е съвсем естествено на такъв човек просто да му се цитира законът и да се оправя сам. НЕ ВИЖДАМ КАКВО ЧАК ТОЛКОВА "ПРОФЕСИОНАЛНО" ИМА ПРОСТО ДА ЦИТИРАШ ЗАКОНА НА СЪОТВЕТНИЯ ПИТАЩ. Моето впечатление е, че много рядко някой се втурва да пише юридически реферати на неюристи-просто защото всеки разумен юрист знае, че един неюрист трудно би схванал някаква по-специализирана материя.
Ако обаче някои колеги с четене на вагони книги смятат за кой знае какво постижение да цитираш някой закон на някой питащ-проблемът си е техен. За мен цитирането на нормативен текст и даването на елементарна насока на някой питащ е просто белег на обща правна култура, а не на някакъв висок професионализъм.
За мен е изключително странно да се твърди, че обикновеното цитиране на някакъв закон било се дължало на "прочетени вагони с книги" :shock: :shock:
Другата грешна предпоставка е, че сякаш като пита някой неюрист, и си длъжен да му отговориш-ами всички знаем, че не е така. Очевидно обаче се има предвид друго - всичките тези неща, изказани уж срещу неюристите във форума от Командира и с-ие, всъщност са насочени срещу юристите, които отговарят и "вземат хляба" на "бедните" си колеги. Именно затова аз приемам поведението на колеги, които се оплакват срещу питанията на неюристи, лично насочено и срещу мен-един вид искат да ми кажат, че съм им вземал хляба, като просто съм цитирал някой закон. С други думи, аз вредя за имотното благополучие на тези юристи, които разчитат на парите на някой потенциален клиент, когото "уж" губели, заради такива като мен. Ами да съдят lex.bg за пропуснати ползи, да ме съдят и мен-вместо да се вайкат колко били зле материално. :?
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 14 Май 2008, 20:06

commander написа:За Вас понятието колегиалност също е от непрочетените страници на тълковния речник !...

:D :D Очевидно Командирът изобщо не е чел ЕТИЧНИЯ КОДЕКС НА АДВОКАТА :wink:

ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ АДВОКАТИ
Колегиалност
Чл. 25. (1) Колегиалността изисква отношения на доверие и сътрудничество между адвокатите в интерес на клиента и за избягване на ненужни процеси, както и въздържане от всяко поведение, което вреди на репутацията на професията.
Колегиалността не може при никакви обстоятелства да бъде причина за противопоставяне интересите на професията на интересите на клиента.
(2) Адвокатът е длъжен да се отнася към другите адвокати с уважение и учтивост.

Което изобщо не ме учудва!
:D
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии